Rui Patrício se uvázal Sportingu a teď hodlá porazit Benfiku

04.03.2016, 20:50
Aktuality
Celou svou dosavadní kariéru zatím strávil Rui Patrício v lisabonském Sportingu a po čerstvém podpisu nové smlouvy by ji tam klidně mohl také zakončit. Zkušený brankář totiž se Lvy prodloužil až do léta 2022, přičemž jeho výkupní klauzule nyní dosahuje astronomické výše 45 milionů eur...

Stále teprve 28letý Rui Patrício se nedávno stal rekordmanem v počtu odehraných zápasů za Sporting v evropských pohárech a svá čísla bude moci v nadcházejících sezonách jedině vylepšovat.

Dalším milníkem má být pro portugalskou reprezentační jedničku 250. ligový start v dresu klubu svého srdce.

"Jsem tu od svých 12 let. Tohle je můj druhý domov. Nikdy jsem o budoucnosti moc nepřemýšlel, ani když jsem přicházel. Vždy jsem se raději soustředil na každý jednotlivý den, každý zápas," nenechává se přitom Rui Patrício unést závratnou délkou nového kontraktu.

"Skvělá zpráva pro všechny, kdo mají co dočinění se Sportingem. Jsou tu William (Carvalho), Adrien (Silva) a Rui Patrício; tři odchovanci Sportingu a tři jeho symboly. Je to dobře promyšlená strategie, kdy pak v budoucnu můžete dávat všem mladým hráčům příklady," pochvaloval si brankářův podpis trenér Jorge Jesus.

V tuhle chvíli se Rui Patrício soustředí na klíčové derby s Benfikou, v němž Lvi budou hájit jednobodový náskok na čele tabulky. Druzí jsou právě jejich lisabonští rivalové, kteří se na tradiční oporu Sportingu pokusí vyzrát jako první portugalský soupeř od konce ledna. Aktuálně zůstává Rui Patrício nepřekonán již téměř 400 ligových minut.

"Půjde nám hlavně o výhru. Jistě, že je to odlišný souboj, s jinou atmosférou a jinými emocemi, ale vcelku je to nakonec stejně o tom je prostě porazit a udělat další vítězství. A my pro to v tomhle zápasu uděláme úplně všechno," hovoří pragmaticky a zároveň odhodlaně mrštný gólman.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (14)

Přidat komentář
noustres

Tak teď vychytat Benficu v derby

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc brankář, krok je to docela dobrý,zajistí se a možná bude malou legendou klubu, ale nic víc.

Reagovat
fantomas

Malou už teď je velkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kornovec

Sporting ma mrte sympaticky tym. snad to letos dotahnou, i kdyz remiza z minuleho kola mrzi. Patricio je borec, budu mu fandit i na ME

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě osobně nejen nejlepší brankář historie Sportingu, ale nejlepší portugalský gólman všech dob. Jeho reflexy a schopnost chytat pokutové kopy soupeřů je neuvěřitelná. Mít Portugalsko lepší obranu a nebýt Ronaldo tak náladový, už jim mohl vychytat nějakou tu trofej, například na ME.

Reagovat
Kornovec

myslim, ze do Ricarda mu jeste neco chybi. treba strilet penalty :)

Reagovat
fantomas

No tak to teda určitě Rui Patrício > Ricardo to spíš Baia by se tam měl cpát.

Reagovat
Kornovec

ok, ale myslim, ze k vetsim tymovym uspechum pomohl prave Ricardo. ten rozstrel proti Anglii na MS 06 tusim je nezapomenutelny. jinak souhlas, ze asi top byl Baia

Reagovat
smazaný uživatel

Vitor Baia. Jednoznacne.

Reagovat
smazaný uživatel

Baia byl nejlepší a tím i zůstane. Patricio nikdy nebyl jistou jedničkou.

Reagovat
fantomas

Wut?

Reagovat
FC Porto FC

je něco jako Helton pro nás, legenda, věřný klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo? Benfica nebo Sporting. Či snad Porto letos?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele