Rozhovor s Petrem Svěceným: Jak se dělá fotbal na placené TV?

16.02.2019, 12:40
Rozhovory
Patří mezi důležité hráče na trhu s televizními právy. Televizní kanál O2 TV Sport vysílá všechna utkání Ligy mistrů i šlágry české Fortuna Ligy. "Česká liga je pro nás dobrá akvizice," říká jednoznačně moderátor a komentátor stanice Petr Svěcený. V exkluzivním rozhovoru pro Eurofotbal dále mluví o podobě předzápasových studií, tvorbě analytického pořadu či proměnách ve stylu komentování.

Fotbal dělá už dlouho. Dlouhé roky byl jedním z nejpopulárnějších komentátorů České televize, pak zběhl na druhý břeh - vyzkoušel si práci v klubu a na fotbalovém svazu. Už čtvrtou sezonu je ale zase zpět u původního řemesla, působí na O2 TV Sport jako komentátor a moderátor fotbalových studií a pořadů. Ve velkém rozhovoru pro Eurofotbal přišla řeč na to, proč se lidem nechce za přenosy platit, jaký je ideální počet komentátorů na utkání a jak složitý je návrat k novinařině po působení "na druhé straně".

O2 TV Sport je na scéně už čtvrtou sezonu. Zvykli si už čeští diváci, že za fotbal se v televizi platí?

Myslím, že část veřejnosti se to už naučila a část se to ještě bude muset naučit. Říkám bude muset, protože je to celosvětový trend. Jen pro nás je to nevděčná role v tom, že nám lidi nadávají, že za něco musí platit. Je to přitom normální, rohlíky si taky nevezmu zadarmo. Lidi si na to holt musí zvyknout. Přijde mi, že se v Česku peníze řeší víc než v jiných zemích. Všichni chtějí všechno zadarmo, řeší slevy, co je nejlevnější, to je nejlepší. Tohle v lidech přenastavit je trochu složité. Už se to ale myslím trochu posouvá.

Nevytvořila tuhle situaci částečně i Česká televize, která až donedávna dávala i ve srovnání s jinými evropskými televizemi veřejné služby enormní množství na první pohled komerčních sportů?

Určitě to sehrálo svou roli. Pamatuju si, když se v roce 2006 spouštěl kanál ČT Sport, do té doby bylo sportu jen minimum na jedničce a dvojce. A samozřejmě to, co následovalo, ten objem přenosů a tím, že ČT vysílala úplně všechno, do jisté míry u lidí vyprovokovala názor, že všichni mají právo mít všechno zadarmo, když si to přece platí za 135 korun měsíčního poplatku.

Co by podle vašeho názoru tedy mělo být na ČT? Když to vezmeme striktně, tak i hokejová extraliga je komerční záležitost a teoreticky nemá na televizi veřejné služby co dělat.

Každý na to má jiný názor. Podle mě mají na ČT být olympiády, fotbalová mistrovství světa či Evropy, mistrovství světa v lyžování, plavání, zkrátka vrcholné akce tohohle typu. A pak z dalších soutěží, to je otázka. Měl by tam být aspekt sportu pro všechny, televize by měla dávat prostor těm menšinovým sportům, které se na placené platformy nedostanou, protože nejsou tak atraktivní.

Mezi hlavní esa vašeho programu patří Liga mistrů a česká Fortuna liga. U Champions League veřejnost uzná, že jde o fotbal nejvyšší úrovně, ale určitě jste už zaslechli argument, že za strašlivý český fotbal přece nemůže nikdo soudný platit.

Samozřejmě, když ale srovnáme sledovanost české ligy a Premier League, jsou to diametrálně jiná čísla. Jsme zvyklí na český fotbal plivat. Na to se nedá koukat, to je strašný, tahle holomajzna, podívejte se do Anglie. Jenže v téhle zemi vlastně každý někomu fandí.

Někdo je sparťan, někdo slávista, někdo baníkovec a kdyby tihle lidi svůj klub pravidelně neviděli, tak je to zasahuje nejvíc. Zasahuje je to víc, než když neuvidí Real Madrid. Na sledovanosti je vidět, že česká liga je pro nás nejatraktivnější produkt. A tím pádem patří na placené patformy. Protože fotbal chce generovat z TV práv mnohem víc peněz a to musí generovat placené televize, to nikdo jiný neudělá.

Takže česká liga je sledovanější než Champions League?

Samozřejmě když přijde semifinále nebo top šlágry typu United - PSG, je to srovnatelné. My ale z české ligy vysíláme ty nejatraktivnější duely, vždy tam je Slavia, Sparta, Viktoria, a tyhle zápasy jsou z hlediska zájmu lidí srovnatelné s Manchestery, Barcelonou, Juventusem. Česká liga je pro nás dobrá akvizice.

Nákup první, druhé, třetí volby chápu, Slavia a spol. táhnou. Vy ale máte práva na celou ligu. Není to zbytečné? Vyplatí se vám cílit i na fanoušky menších klubů?

Asi si to v takové míře nekoupí kvůli tomu, je to ale cesta naproti divákovi. Jsme v roce 2019 a vysílat z ligy tři zápasy je dvacet let zpátky. Doba se vyvíjí, my navíc vlastně těmi ostatními zápasy jen poskytujeme naši platformu na to, co už běželo v internetové podobě. Jsou to streamingové podoby přenosů, které nevyrábíme, jen je přebíráme. Poskytujeme naši platformu, protože můžeme vysílat přes multidimenzi více fotbalů najednou. Je to služba divákovi, máte v O2 TV všechno komplet. Spartu, Slavii, ale uvidíte i každý zápas Sigmy nebo Dukly.

Kromě komentování moderujete předzápasová studia. Před patnácti lety se lidi ze studia dozvídali informace, internet ještě nebyl tak rozšířený. Dneska díky twitteru a dalším vymoženostem má každý veškeré aktuální info. Na co se tedy zaměřujete, aby divák přenos zapnul už na studio?

Primární je atraktivita hostů, na tu snažíme dbát hodně. Vyvíjíme maximální úsilí, aby tam byli lidi, co tu soutěž hráli, mají nějaké jméno. Aby to nebyli jen lidi, co sice hezky mluví, ale každý k nim může říct: Co ty nám tady vykládáš něco o Messim, vždyť jsi ho v životě neviděl.

Pak to jsou témata. Jasně, všichni víme všechno, přesto se snažíme přinášet něco nového, nečekaného. Je to obtížnější, je to ale výzva. Nesmíme to dělat tak, aby člověk slyšel o Messim po sto padesáté to samé. Na to dbáme, abychom opravdu vytahovali fakta, která jsou něčím zajímavá. Hodně analyzovat, rozebírat s tužkou a třeba i dopředu nabídnout rozbor nějakého herního aspektu. Připravit diváka na to, co by se mohlo v utkání stát. Teď třeba bude Bayern s Liverpoolem, tak do předjezdu uděláme, že Bayern dostává z celé Bundesligy nejvíce gólů z protiútoků, což může být zrovna proti LFC klíčové. Připravujeme diváky po taktické stránce, chceme je ale i bavit, protože fotbal je pořád zábava.

Ve studiu máte obvykle dva hosty. Dbáte na tohle i při jejich výběru? Aby jeden plnil spíše roli baviče a druhý byl odbornějšího rázu?

Ano, nebo aspoň jeden je tahoun. Skladbu hostů ladíme, je to obtížné. Musíte hledat typy, kteří na to mají vlohy a zároveň se v tom vidí. Je složité najít člověka, který to sleduje, je atraktivní, umí mluvit a zároveň nechce třeba trénovat, takže může říct Já teď budu pět let dělat experta. Něco jako Jamie Carragher. My nejvíce využíváme k české lize Horsta Siegla a Jana Rajnocha, to jsou ale oba trenéři. Pak třeba Petr Švancara není trenér, tam je potenciál na delší dobu. Když ale Rajnoch zítra řekne, že má to a to angažmá, budeme muset hledat dál.

Kromě studií moderujete i Tiki-Taku, zábavnou fotbalovou talkshow. Je i tam důležitá vyváženost serióznějšího a zábavnějšího zastoupení? Říkáte si, že když pozvete Švancaru, už nemůžete pozvat Vízka atd.?

Vždycky řešíme, aby tam byl tahoun debaty, tuhle roli plní Švancara a Šmicer, občas Vízek, občas Siegl. Švanci dokáže mluvit a být vtipný, Šmicer má zkušenosti a nebojí se říct cokoliv, klidně i proti Slavii. Je třeba mít tam tahouna, aktuálního hosta a lidi z mimofotbalové sféry, herce, zpěváky, měla by tam ale být nějaká vazba k fotbalu.

Osobně bych se právě bez hostů typu Romana Ondráčka či kuchaře Emmanuela Ridiho klidně obešel a stačilo by mi, kdyby zábavnou stránku obstarávali Švancara či Vízek, kteří alespoň mluví více k fotbalu...

Víte co, vycházíme z formátu, který je netradiční, snažíme se kloubit fotbal a zábavu. Kdybychom šli cestou, co říkáte vy, tak to splňuje právě Švancara a možná Láďa Vízek. A jsem si jistý, že po pěti dílech by vás to nebavilo. Kdyby tam v každé epizodě byl Švancara a humorná linka stála na něm, tak to neutáhne. Ano, někdy tam jsou lidi, co řeknou, že fotbal nesledují, hledáme ale nějakou vazbu. Je pro mě výzva skloubit nehomogenní skupinu v něco, co vytvoří nějakou zajímavou debatu. Kdybychom měli pět Švancarů, každého trochu jiného, tak to může mít vámi navrhovanou formu, ale on je jediný.

Na O2 Sport fotbal komentují vždy dva rovnocenní komentátoři. Proč jste se rozhodli zrovna pro tenhle model a ne třeba pro samotného komentátora, jak bylo zvykem dříve, či pro model komentátora a experta, jak je tomu na České televizi?

Podle mě je model komentátor - expert pro fotbal nevhodný. Pro hokej je ideální, hra se tam přerušuje - to je prostor pro spolukomentátora. Když se hraje, tak komentátor komentuje a expert nevstupuje do hry. Ač ve fotbale může být sebevětší nuda, tak se stokrát může stát, že když spolukomentátor začne mluvit, přijde padesátimetrový pas, jediná šance zápasu - kterou propásne. Přeruší řeč, už se nevrátí... Myslím, že tahle forma výborně funguje u lyžování, kde expert komentuje jízdu odborně. V hokeji jasné, ale do fotbalu to podle mě nepasuje.

Dobrá, a proč dva komentátoři? Fotbal se přece dá utáhnout v jednom, sám jste v jednom dlouhá léta na ČT komentoval.

Určitě dá. Mám ale rád emoce, živý způsob komentování, a tady může vzniknout i nějaký komentátorský dialog. Je to dynamické, máme rychlá střídání ne po pěti minutách, ale po třiceti vteřinách. Je to trochu americký způsob komentáře.

Mnohdy mi přijde, že jsou komentátoři i spolukomentátoři v ČR podrobeni často až přehnané kritice. Nepřijde vám, že fotbal je tak sledovaný, že je kritizován téměř každý, kdo komentuje?

Je to tak, máme tu deset milionů fotbalových trenérů. Proto je důležité, aby se experti rekrutovali z řad lidí, co leccos zažili, mají zajímavé kariéry. Můžou říct Já jsem to hrál, vím, o čem to je. Lidi, co hráli Ligu mistrů, co hráli za nároďák.

Tohle všechno ale ukazuje, že fotbal je z hlediska fanouškovského zájmu úplně jinde než hokej. Až na mistrovství světa, kdy jdeme s vlajkami na náměstí, to republika žije hokejem. Když ale vidíme sledovanosti běžných ligových zápasů, tak je fotbal úplně někde jinde. Možná že kdyby byl zájem o hokej takový jako o fotbal, tak budeme taky všichni chytří. Fotbal je tu určitě víc pod drobnohledem.

Vy sám jste s komentováním začínal v devadesátých letech. Jak jste se za tu dobu musel jako komentátor vyvinout? Je to výrazně jiné než tehdy? Tenkrát jste mohl spoléhat na informace, které neměl každý, to už dnes asi neplatí.

Přesně tak, ta doba mě formuje. V mých začátcích akorát zrovna startoval internet. Bylo strašně složité dostat se k informacím, takže jsem byl většinou ten první, kdo ty informace sděloval divákům. Bylo to složité na přípravu, ale jednodušší v tom, že jste nebyli tak pod kontrolou.

Teď se snažím dbát na to, abych nemudroval a nechytračil. Respektoval a akceptoval to, že poslouchá iks lidí, co o klubu ví víc než já, protože jsou jeho fanoušci. Jde o to dobře popisovat hru, udržovat je v dění. Každému ale samozřejmě vyhovuje jiný styl komentáře. Já mám rád emoce. Když jdu z přenosu, jsem vyčerpaný podobně, jako bych ten zápas sám odehrál. Snažím se do toho dát sám sebe, zároveň ale na lidi nemachrovat a nepoučovat je. Snažit se být přirozený doplněk jejich vjemu.

Někteří komentátoři si rádi vypomáhají zábavnými informacemi ze soukromí hráčů. Část diváků to miluje a považuje za oživení, některé to vyloženě irituje. Jak to vnímáte vy?

Když jsem začínal, tak jsem na tom hodně stavěl. Postupem časem jsem ale akceptoval, že za prvé to lidi kolikrát už vědí taky a za druhé, mnohdy se to tam prostě nehodí.

Existuje jasné komentátorské pravidlo, že byste měl použít zhruba deset procent vašich příprav. A kdo použije víc, a ne třeba dvacet, ale padesát, tak už je to špatně. Je to známka toho, že chcete za každou cenu prodat to, co jste se o tom naučil. Přitom ta příprava by měla být jen vaší přípravou na přenos. Neznamená to, že všechno musím na lidi vychrlit, aby udělali Wow, přítelkyně má deset dětí a ráda chodí každé úterý na jogging. To se tam snažím nedávat.

Spolu s moderní dobou je také pro diváky snazší přijít s kritikou, mnohdy i vulgární. Dříve musel takový člověk napsat dopis, pak email, dneska stačí jedno kliknutí na twitteru či facebooku. Je to něco, co vás trápí, bojujete s tím nějak?

Snažím se to nevnímat. Je to různé, jsou lidi, co se tím trápí a není pro ně příjemné si o sobě něco přečíst. Několik mých kolegů to vůbec nečte a vůbec se s tímhle světem nepropojuje. Já mám rád zpětnou vazbu, ale tenhle svět mi taky nevyhovuje, kdy každý může na každého vyřvat co chce, anonymně. Chci vždycky slušnost, kritika ok, ale v mezích slušnosti, což tahle doba taky potírá. Chci zpětnou vazbu, ne že jsou všichni pitomci. Přijde mi, že je tu víc zakořeněná nenávist, závist. Není to jen v naší branži. Co tu způsobí prezidentské volby, i mezi lidmi, co jsou do té doby normální.

V televizi jste začínal v roce 1990. Je dnes snazší dostat se do médií?

Je to snazší. To, co se povedlo mně, byl skoro zázrak, takhle mladý jsem tam byl jediný. Trefil jsem dobu, bylo po revoluci a odcházeli lidi nějak spjatí s minulým režimem. Měl jsem k tomu ale strašnou pokoru. Lidi jako Slepička, Suchánek a Škorpil pro mě byly modly, když mě někdo z nich pozdravil, to bylo něco.

Dneska mi u mladých trochu chybí pokora a přirozený vývoj. Všechno je strašně zrychlené, což se někdy projeví na kvalitě. Dneska vlastně ani televizi nepotřebujete, abyste sám sebe prodal. Když si někdo založí instagramový profil, je enormně aktivní a chce na té platformě být úspěšný, tak je. Je to jednodušší, tehdy jste byl odkázaný na to, že vás musí někdo sledovat nebo poslouchat, musel jste se někde prosadit. Dneska si zadarmo uděláte svoje médium a křičíte do světa, co chcete. V tom se to hrozně změnilo.

Jsou dnešní mladí komentátoři oprsklejší, chybí jim úcta ke zkušenějším kolegům?

Jsou určitě sebevědomější. Nechci ale působit jak naši prarodiče, když říkali "Já když byl mladej". Nějak se to vyvíjí, je to jiné, uvidíme, co bude za 30 let, třeba už televize nebude existovat.

Minimálně dnes mají mladí komentátoři především na komerčních televizích výrazně rychlejší cestu k prestižním událostem a zápasům. Dřív bylo v ČT zvykem (a platí to do velké míry i dnes), že na komentování či referování z různých akcí se čeká i hodně let.

Určitě je to rychlejší, je třeba vnímat dobu, která je taková. Snažíme se dávat prostor, ale ne každému. Snažíme se odhadnout, kdo pro nás může být přínosem. Když cítíme, že někdo takový je, tak ho nenecháme šest let čekat a vpluje do toho rovnou. Nechceme ale, aby to bylo na úkor kvality.

Co tedy musí mít mladý komentátor, aby vás zaujal?

Musím vidět kvalitu, zároveň ale i chuť, píli, pokoru. Je to skloubení několika aspektů, co ten člověk musí mít. Když vidím někoho, kdo si myslí, že může za rok komentovat finále Eura.... Snažím se o to vidět tu osobnost globálně, nejen komentátorské kvality, ale i lidské.

Hlavní je ale odhalit, že to ten člověk chce dělat. Já věděl v pěti letech, že chci být sportovním komentátorem. Musím u toho člověka vidět, že to pro něj není nějaká přestupní stanice k něčemu jinému. Když je to ve stylu, že za rok chce dělat tamhleto a za dva roky být prezidentem Sparty, takže je to pro něj jen položka do CV, tak to nemá smysl.

Kromě Tiki-Taky chystáte i druhý pořad, který by se měl více zaměřit na herní analýzu. Jak to bude vypadat v praxi?

Máme představu, která se formuje, měl by to být doplněk do současné dramaturgické skladby. Máme přenosy, máme zábavný pořad, chceme i odborný pořad. Nesmí to být ale nudné mudrování. Musíme vědět, že je to pro lidi koukatelné, je to o penězích, je to o formátu, abychom ho zvolili správně. Neumím vám teď říct, jestli se zaměříme na jeden zápas z kola, na tři nebo na pět. Chceme hodně využívat data, ke kterým máme přístup. Z Tracabu (statistický systém) jsou neuvěřitelná data. Chceme se na fotbal podívat trochu vědeckým pohledem.

Tušíte, jak velkou část diváků takový pořad zaujme?

Je to menšinové procento, nebude to pořad, co bude zajímat úplně všechny. Nechtěli bychom ale, aby to bylo jen pro úzkou skupinu vědátorů, kteří v tom vidí jen vědu. Tiki-Taka je nějaký formát pořadu, má zábavný rozměr, tohle bude analytický pohled na fotbal. Můžeme to ale zabít tím, že to blbě uchopíme z hlediska formy. Myslím ale, že by to mohlo zaujmout takových třicet až padesát procent diváků.

Důležitou roli musí určitě hrát vizualizace, aby rozbory nepůsobily jako excelová tabulka.

Stoprocentně. Aby to vypadalo, ne dvě šipky. O to se ostatně snažíme už v našich rozborech ve studiích. Elektronická tužka, k tomu Tracab, všechno spojit dohromady. Aby vznikl nějaký vědecký pohled na fotbal.

Stopáž tušíte? Takový pořad asi hodinu mít nemůže.

To určitě ne, bude to mít dvacet až třicet minut.

Po odchodu z České televize jste působil ve fotbalovém klubu v Mladé Boleslavi, pak na fotbalovém svazu, pak jste se vrátil do novinařiny, což je pro mnoho lidi cesta, po které se nedá vrátit zpět. Vnímáte to jako problém?

Já ne, ale spousta kolegů si bude myslet, že jo. Naopak si myslím, že mi to bylo ku prospěchu. V Mladé Boleslavi jsem dělal obchodního ředitele, poznal jsem, jak se dělá fotbal z druhé strany. Daleko větší problém, se kterým se naopak já vůbec nepotýkám, je fandění. Já jsem nikdy nebyl slávista ani sparťan, je mi to úplně jedno. Devadesát procent mých kolegů ale k někomu tíhne a pak je hrozně těžké se s tím vyrovnávat. Tím neříkám, že by někomu stranili, mají to ale v sobě, mají závaží, se kterým musí bojovat. Já takové závaží nemám. Moje závaží je, že jsem byl v Mladé Boleslavi a na svazu, pro někoho to může být problém. Já jsem ale rád, že jsem zažil fotbal i z druhé strany, beru to jako plusový bod.

Když zmiňujete fandění komentátorů a novinářů. Nebylo by vlastně lepší, kdyby v Česku sportovní novináři otevřeně řekli, komu přejí? V zahraničí běžně víme, že zpravodaj v New Jersey pokrývající Devils jim přeje a neznamená to, že je kvůli tomu jeho práce méně kvalitní. To samé promadridské či probarcelonské deníky ve Španělsku.

Ano, asi by to bylo férovější. Ostatně, kdybych žil ve Španělsku či v Itálii, přišlo by normální, že komentátor miluje Juventus a nenávidí Fiorentinu. Tady na to ale nejsme zvyklí, je to takové hraní si na objektivitu.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (352)

Přidat komentář
valloire

na hovno

Reagovat
smazaný uživatel

co si budem povidat, z nakradenych penez na pausalech o2 financuje o2 tv, oktagon, vlastni eet pokladny a bla bla... a taky zaplatili tucnej balik CT aby se vykaslala na ligu mistru

Reagovat
smazaný uživatel

Důkaz?

Reagovat
Gryphonheart

Dokud to dávali na ČT, zápasy z ligy jsem rád sledoval, i jsem měl větší chuť přímo na něj jít, teď už je mi to šumák.. podívám se na výsledek na EF, jednou dvakrát do roka na stadion a to mi úplně ke štěstí stačí

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kocour Klapuška

Jak CT souvisi s navstevou stadionu?

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě docela dost. Pokud na mě fotbal bude koukat z veřejnoprávní telky, jehož přenos je skoro všude, tak mám daleko větší šanci dostat chuť zajít na stadion, než když někde náhodou zaškobrtnu o O2 TV.

Mě je vážně jedno jaký model funguje na západě. Vím jaký model funguje v ČR a i přesto že pana Svěceného respektuju, tak může jít on i všichni ostatní s tou ublížeností, že lidi nechtějí platit za něco, co doopravdy nepotřebují dopr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Já na stadion chodím pořád, ale v TV už mě ty ostatní zápasy tolik nebaví, mám to podobně. Na ČT jsem LM sledoval pravidelně, českou ligu taky. Teď i když mám možnost sledovat to na O2, tak si vybírám jen ty zajímavé zápasy. Takže mám více času na normální život

Reagovat
Radin

Dospíváš. Celkově, když se na ten sport díváš roky, tak je to pořád dokola..Hlavně CHL, kde jsou ty časy, kdy jsem to žral..Dneska hlavně sleduji EF, mrknu na výsledky a komenty..Dívat se 90 minut na fotbal v soutěži, která se furt opakuje už mě tak nebaví..Někdy vyhraje fandění týmům a mrknu, ale taky už minimálně a spíš z nudy :-)

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, sledovat diskuze je lépe využity čas než si pustit zápas

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
skteel

Tak diky za vyjadreni, co mas rad, vsichni jsme na to cekali, aj Sveceny

Reagovat
ratusek

No zatím pěkně na hovno

Reagovat
Zark

myslíš rozhovor, o2 nebo tu klíčenku, kerou jsi dostal posledně?

Reagovat
CHONG

Jaký vlastně máte názor na pořad tiki-taka?

Reagovat
smazaný uživatel

nnektere dily dobre ze se i zasmejes neco dozvis a nekdy nuda

Reagovat
Blasphemer

Formát je fajn, Svěcený to moderuje hodně dobře. Pak už to záleží od hostů, no.

Bohužel mám často pocit, že je nevybírají moc dobře. Hlavně pokud jde o celebrity (herce, zpěváky), který tam na rovinu v první větě přiznají, že fotbal vlastně ani nesledujou nebo to nepřiznají, ale ty to jako fotbalový fanda samozřejmě poznáš hned v druhý větě.

Naopak lidi od fotbalu jsou většinou dobří. Až na maskota Šmícu, že jo.

Reagovat
kilobyte

Třeba minule tam byl Noha a Golda, kteří o fotbale nevědí opravdu nic. Navíc byl Noha otravný s tím svým smíchem ke všemu. Jediný kloudný tam byl Hašek.

Reagovat
Blasphemer

Jo, to jsem taky viděl. Golda i Noha samozřejmě průser. Hašek se mi líbil dost, ale to už jsem tu jednou psal, pro mě má on velice zajímavý postřehy, takhle nějak si já představuju, že má vypadat "expert" ve studiu.

Reagovat
kilobyte

Mě se Hašek taky líbí. To co říká má hlavu a patu. I když asi trochu straní Bohemce. Pak je ještě dobrý, že tam zvou aktuální hráče.

Reagovat
db18

Reagovat
Azazelo RD

Tak Noha mi přijde i jako herec bídnej.

Reagovat
kilobyte

Jeho hodně proslavil Okresní přebor. Jinak snad nikde jinde nezářil. Ale Áďu zahrál výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Každá jeho role je Áda, i kdyby hrál v kriminálce.

Reagovat
Bosko

Reagovat
Bosko

Ten Noha je hroznej blb no.

Goldu jsem minule našel i u sebe v ledničce, napsal mi tam játrovou paštikou "Vždycky Most!" ale to je v dnešní době nejspíš problém většiny lednic.

Reagovat
kilobyte

Je to Dycky Most a nebyla to paštika.

Reagovat
Azazelo RD

Hm, to trochu smrdí tím, že to nebyla ani Májka, snědé dědictví.

Reagovat
Zark

je to tak, bylo to hovno

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi to neni s nim tak hrozne, kdyz ani nedokazes spravne napsat jeho jmeno..

Reagovat
CHONG

S těmi hosty souhlas, ti mimofotbaloví to většinou kazí, fotbaloví naopak většinou v pohodě, až na nudaře Šmícu a plácala Vízka, no, naopak mě hodně baví Mercedes, to je prostě dobrý řízek.

Reagovat
Blasphemer

Švancaru nesnáším. Ale chápu, že hodně lidí baví a tudíž je ho těžký tam nezvat, určitě má na sledovanosti jeho osoba podíl. Což se právě o takovým Šmicerovi fakt říct nedá, ten je tam fakt úplně zbytečnej.

Reagovat
CHONG

Chápu Mercedes je jeden z těch lidí, na které je těžké nemít vyhraněný názor, buď tě baví nebo tě sere.

Reagovat
Malresi

Švanci mi príde trošku jak kokot. Robí si zo šetkého prču, pije mi krv, ale akonáhle príde vážnejšia téma, ukľudní sa a povie niečo rozumné. Imho je super, i keď nezdielam jeho typ humoru. Imo je silený. Nemám rád, ked sa nieco robí na silu.

Reagovat
CHONG

Mě to právě baví, jak si ze všeho dělá prdel, je to příjemná změna.

Reagovat
Malresi

Jako je to fajn jako brekot. Ja mam podobnu zivotnu filozofiu, ja si nerobim zo setkeho srandu, ale mam to v pici.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je u predele.

Reagovat
mistr129

Souhlasím s většinou, ale naopak Šmicer a Hašek jsou moji nejoblíbenější hosti z těch, co tam byli víckrát

Reagovat
Blasphemer

Já to beru tak, že v tomhle pořadu by měli být lidé, kteří jsou buď odborní a nebo zábavní. Ideálně kombinace obojího. A Šmicer z mého nesplňuje ani jedno teda.

Reagovat
Blasphemer

*z mého pohledu

Reagovat
mistr129

Mně vyhovuje zvlášť vedle Švancary, který se o ten humor většinou stará sám (at už povedený, nebo ne) a Šmicer k tomu přidává takový ten odlehčený způsob. Navíc dost často právě on uvadi věci na pravou míru, když ostatní jsou trochu v lese třeba co se týče pravidel.

Reagovat
KingMaster13

Jasně..... Šmíca kterej hrál 20 let fotbal je neodbornej Jinak ale s tebou z velké části souhlasím. Ty rádoby celebrity mě tam taky pěkně serou. Měli by brát jen ty co na to fakt koukají třeba Trojan, Dyk, klidně i Štáfek s Ridim ale hlavně tam nebrat už třeba Děkana Ten sice tomu rozumí ale takovej zaslepenej trouba tam taky nemá moc co dělat. Mohli by brát třeba i sportovní novináře, takovej Janega v jednom díle s Radou by byla dobrá prdel

Reagovat
Blasphemer

Že hrál dvacet let fotbal neznamená, že o něm dokáže i odborně mluvit.

Reagovat
KingMaster13

Mě teda ty jeho komentáře špatné nepřijdou A ocenil bych na něm, že se umí navézt i do Slávie a to je její velký fanoušek, umí pochválit Spartu, či Plzeň. Takový host je mi tam třeba mnohem sympatičtější než Řepka

Reagovat
Blasphemer

On by nebyl špatnej jako jednorázovka, víceméně mě nijak nesere, ale ani nebaví. Od pravidelnýho hosta bych čekal trochu víc než to jeho přicmrndávání.

Reagovat
KingMaster13

Tak on není komediant, to je fakt. Zase ale ty jeho historky z fotbalovýho života mě prostě baví, vím že to není extra přínos ale líbí se mi jak je otevřenej prostě On právě mi přijde, že dodává těm diskuzím takovou trochu vážnost narozdíl od Švancary, kterýho prostě fakt nejde brát vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Smicer na to ze vyhral LM a s jakyma hracema byl v kabine nikdy nerekne nic navic, nic zajimavyho.. pritom zazitku, i kdyby jen od videni musi mit tri prdele... Nejvetsi suchar

Reagovat
smazaný uživatel

*teda po Jankulovskim, ten je uplne tupej

Reagovat
Coutinho10

Šmíca jednoznačně super a Haška jsem dřív nemusel, ale poslední dobou mu začínám přicházet na chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Hasek je bozi

Reagovat
KingMaster13

Šmíca je borec, nechápu co proti němu zrovna může něco mít. Nevidí se moc aby ikona klubu jako on dokázal být takhle objektivní a umí si nehezky rejpnout i do Slávie a pochválit Spartu.

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
Coutinho10

taky tomu moc nerozumim

Reagovat
db18

Já chápu, že si tam chtějí i zvát celebrity, ale taky by je měli vybírat nějak s citem a zvát ty, kteří fotbal taky sledují... jako třeba Novotný, Novotný, Trojan...

Reagovat
Mr.Mike

Švanci je super. Ten mě baví

Reagovat
Tochal

Šmicer je podle mě teda nejlepší. Mluví dobře, mluví k věci a mívá dost přesný názory.

Reagovat
mickey mouse

Celebrity tam jsou úplně k ničemu, jinak celkem dobré. Myslím, že takový pořad by tu měl být.

Reagovat
Coutinho10

je to super ...mě to baví a vždy se u něčeho zasměju a osobně to mám radši než nějaký ty vědecký pohledy na fotbal, ale každýmu vyhovuje něco jinýho...většina lidí se asi těší na ten nový pořad, ale já ani ne

Reagovat
smazaný uživatel

Příjemný pořad, na který ale většinou nemám čas. Takový to, chci se hodinku odreagovat a občas zasmát. Jo a už si neplatím O2 fotbal, takže už nekoukám.

Reagovat
smazaný uživatel

cringe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Jak píšou i ostatní, stačila by jedna celebrita a k tomu třeba jeden novinář, komentátor apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bosko

Podle mě trapárna, ale prostě nejsem cílová skupina. Chválím O2 že kolem tý ligy chce dělat něco víc, než jenom odvysílat pár zápasů. Ale pro mě to není. Já kecy většiny těch lidí, co tam zvou, fakt poslouchat nemusím (Vízek, Švancara, David Novotný, Štáfek, Kohák...)

Reagovat
patas92

díky těm hostům, co tam zvou, je to hrozně buranské. Pokud ale chtějí spíš zábavnou show namísto seriózní publicistiky, tak to dělají asi dobře

Reagovat
Zephyr

Kdyby přestali zvát ty nefotbalové "celebrity", tak by to bylo dobré

Jinak to totiž vždycky zabije nějaký šašek, který kvákne, že chtěl v mládí být útočníkem, ale byl moc velká lopata, tak se z něho stal herec. Pak se přizná, že vlastně jenom asi dvakrát do roka zapne LM, aby viděl Messiho a blbě se zasměje. Kamera zabere Svěceného, kterému v hlavě zeleně bliknou kontrolky "tahoun" a "zábavný formát", a je spokojený, jak to všechno krásně umoderoval.

Jsem zvědavý, jaké stratégy si pozve do toho nového analytického pořadu. Tajně doufám, že vytasí Hřebíka for the lulz, ale obávám se, že to bude někdo o poznání méně čtvercový.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

netusi nekdo jestli ma o2 zajem o premier league na pristi rok? diky

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne, Digi to dělá dobře, netřeba měnit

Reagovat
Vsadim gule

A co je na tom dobrého? Digi neumí vyslilat více zápasu najednou nebo snad jo?

Reagovat
Horcmen

neumí, protože nesmí, jinak vysílají maximum a dělají to dobře

Reagovat
JozkokozleJ

Je to o obsahu balicku zakupenych prav. 1. a 2. BL vysielaju uplne vsetky zapasy. Na Digi Sportoch 6 az 10 s povodnym komentarom alebo bez.

Reagovat
Horcmen

Nedovedu si představit, že PL skončí jinde než na O2. Nevěřím, že bude mít Digi prachy a koupí PL znova.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu myslíš že si nechá Digi utéct svoji vlajkovou loď? Ti do toho dají dost peněz proti O2 je T-Mobile a Digi CZ a ze slovenské strany Telekom

Reagovat
Horcmen

Myslím. Nakoupili teď Bundesligu, Serii A, La Ligu, FA Cup, tenis... ti budou mít program pokrytý bohatě a vidím v tom zadní vrátka, sami ví, že jim letos PL končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Neveril sem, ze O2 o PL prijde a taky se stalo

Reagovat
smazaný uživatel

DIGI to ma myslim snad jeste na pristi rok a pak to prodlouzi, protoze maji neco jako opci. A s tim, jak posledni roky vse zkupujou tak pocitam, ze to vezmou zas

Reagovat
smazaný uživatel

Prave ze digi to uz nema na dalsi rok proto jsem se ptal

Reagovat
SpecialOne

Končí jim to letos a bez opce.

Reagovat
lajka30

Ještě že jsem se jim na ty 2 roky neupsal.

Reagovat
dexik

Mají to jen do konce sezóny. A myslím, ze by měli mít předkupní právo. Osobně doufám v to, ze práva koupi když sem si to teď pořídil

Reagovat
smazaný uživatel

Ja prave poridil o2 tak doufam ze by mohli prekvapit a koupit to i kdyz digi jsem si nebral kvuli toho ze bych v patek vecer pustil fotbal a skoncil v nedeli vecer to by asi mohe stara neprezila stavi ze ted se divam na kapr ligu

Reagovat
dexik

O2 TV pokud je fakt nejakej zajimavej zapas v LM nebo u nás tak si to zaplatím na den

S Digi jsem zatím spokojenej ale taky by mi neprošlo u ženy koukat na fotbal celej vikend

Reagovat
r3

Dobry rozhovor.

Reagovat
ratusek

za to že nás vyjmenoval

za protěžování Švancary, nechápu že z něho cáká

Ten analytický pořad by mohl být dobrý

jinak celkem dobrý rozhovor, i když o2 stojí za hovno

Reagovat
Blasphemer

" Přijde mi, že se v Česku peníze řeší víc než v jiných zemích. Všichni chtějí všechno zadarmo, řeší slevy, co je nejlevnější, to je nejlepší. Tohle v lidech přenastavit je trochu složité. Už se to ale myslím trochu posouvá."

Reagovat
valloire

Ne. Tady jde o to, že se to občas nenačte, seká se to. To by na ČT nebylo.

Reagovat
Blasphemer

Jo, ČT nikdy přenos nevypadl nebo jsem se nemusel místo fotbalu prvních dvacet minut koukat na MS ve florbale.

Reagovat
valloire

V LM? A jak, viděl jsi první gol AS Roma proti nám na podzim? Na O2? Já ne.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Uwe háže buly

Na druhou stranu, když už si platím měsíční poplatek, pronájem/splátky drahýho settopboxu, tak čekam nějakou kvalitu přenosu a poskytování služeb a ne to co poskytuje o2. Ta jejich tv se prostě třeba 10x za den sekne a nejde rozchodit a nebo se ti třeba rozjede po 10 minutách..

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Svěceného na ČT jsem měl rád, škoda že nezůstal.

Reagovat
Coutinho10

tam by ho byla škoda

Reagovat
Puskas

Ale aspoň bych tedy mohl někoho pochválit:). Byl takový v pohodě, nemachroval, bylo vidět, že má přehled a dokázal zaujmout. O2 nemám, tak ho teď nesleduji, ale podle mne šel ještě nahoru.

Reagovat
Coutinho10

jo, je super....me bavil jeste na CT nebo jak mel driv na CT1 ten porad s Bernatskym ty Guinnessovy rekordy nebo tak nejak

Reagovat
Pablos

ty rekordy to byl strašně moc trapnej humor ale

Reagovat
Coutinho10

ale mělo to svoje kouzlo

Reagovat
Pablos

no jako koukal jsem na to ...to zas nebudu lhát, že né

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
krupa1919

Reagovat
wyqinac

na to uz jsem uplne zapomnel, ale to jsem mel taky rad

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší komentátor, jakýho kdy ČT měla. Ty jeho emoce byly fakt super.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jednoznacne muj nejoblibenejsi komentator

Reagovat
Mirek na tenisu

K těm špatným tehdy patřil Vrba.

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba Vrbu na ČT vůbec nepamatuju, takže nemůžu úplně soudit. Ale jestli se nepletu, tak zrovna on komentoval jeden z nejlepších zápasů v historii Sparty a to proti Feyenordu v LM, kterej byl z jeho strany totálně bez emocí.

Reagovat
Coutinho10

super rozhovor

Reagovat
20DollarsInMyPocket

K tomu duu komentátorů - určitě mi nepřijde vhodná forma, co teď na O2 funguje. V určitých chvílích je to až nesnesitelné, jak komentátoři neustále melou, a ve výsledku se i začínají opakovat, jen aby měli co (ne)říct.

A ten tracab, to je zatím na O2 to, co se v angličtině výstižně pojmenovává jako gimmick. Je to tam jen proto, protože je to cool, ale vypovídající hodnota nula nula nic. Úplně nevím, co všechno ten systém postihuje, ale způsob, jakým jakým jednotlivé data vybírají a prezentují, je docela úsměvný. Ať už jsou to srovnávačky hráčů, který hrajou na úplně jiných pozicích nebo ty čáry, kde se hráč pohyboval nebo dokonce jakou má aktuální rychlost hráč, který zrovna střídá ( ).

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý rozhovor, ale Svěcený na O2 má hodně nosanek nahoru, na ČT si ho pamatuju že byl pokornejsi

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Pride

Na o2 mají tak nějak všichni nosánky nahoru. Sobišek s Hrdličkou jsou arogantní až hrůza.

Reagovat
db18

Na druhou stranu je Sobišek jedním z mála, kdo umí položit normální otázku, která si neříká o to, aby na ní Vrba dal dementní odpověď...

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
Mimalu

Řekl bych že lidi obecně jsou ochotni za věci platit mnohem víc než v minulosti, ale neochota platit dvěma společnostem za 95% totožných programů by se s nevolí setkalo snad všude na světě. Kombinace komentátor - expert mi teda přijde u tak pomalého sportu lepší, samozřejmě dotyční musí pochopit své role.

Jinak ale zajímavý rozhovor, víc takových

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak O2 to dělá celkem dobře, mohlo by to být lepší ale jde to, hlavně mě že je tam Radotínsky, to je nejhorší komentátor snad, jiném mám ten jejich O2 Sport Pack za 2 kila měsíčně, koupil jsem na bazaru set top box za 600 a paráda + na ostatní evropské ligy mám satelitní Digi TV.... Dohromady platím za TV nějakých 700 Kč/měs.

Reagovat
Mirek na tenisu

Král všech lůzrů je Vlášek. Radotínský je v pohodě. Kdysi začínal na Nově s PL a už tam převyšoval nuly z Kavčích hor o Everest.

Reagovat
pantondavo

Stačila expreska.

Tohle je hrozný hovno:

"Někdo je sparťan, někdo slávista, někdo baníkovec a kdyby tihle lidi svůj klub pravidelně neviděli, tak je to zasahuje nejvíc. Zasahuje je to víc, než když neuvidí Real Madrid."

Reagovat
CHONG

Dobrá debilita

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Právěže to sepětí fanoušek vs. klub je u našich domácích klubů povětšinou silnější. Těch pravověrných Culés, Madristas, scouserů, nerazurrů, rossonerů a pod. je opravdu málo. A navíc - ti jsou zvyklí na svůj klub koukat přes kdejaké přenosy nevalných kvalit, kdežto "domácí" fandové jsou od malička zvyklí, že zapnou bednu, a jde tam jejich klub.

Reagovat
valloire

to byl zhulenej jak zenthuras

Reagovat
Malresi

Reagovat
Pablos

co je na tom nepochopitelný ? kdybych třeba si měl zvolit, jestli vidět Sparta - Slavia či Plzeň ...nebo Real - Barca třeba ...tak neváhám ani vteřinu a koukám na českou ligu

Reagovat
Uwe háže buly

klidně i na Bohemka-Liberec se podivam radši jak na Real Barca nebo United Liverpool..

Reagovat
elChe

Tvl bohemka liberec, to bych radsi hodinu a pul cumel do akvarka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Seydou Doumbia

I hodina a půl zvracení na záchodě bude lépe využitý čas jak Bohemka s Libercem.

Reagovat
db18

Reagovat
CHONG

Nebude to třeba tím, že nejsi madridista ani culé?

Reagovat
C-M@ster

Spíš tím, že k těm klubům nemá žádnej vztah a je mu u prdele, jak zápas dopadne.

U českejch, i když třeba nehraje "ten jeho", tak k nim nějakej vztah vybudovanej má. Nějaký hráče tam zná a víc ho to zajímá.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Pablos

tak já to neříkám jako argument vyloženě, ale jako reakci na ten výsměch co to je zase za blábol... že prostě existujou i jiní lidi.. co jim je nějákej Real apod. u prdele.

Reagovat
db18

Reagovat
Rarášek

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Pepe1911

ty kokot

Reagovat
mistr129

Reagovat
Rob Roy

U mě to samý. Dokážu ocenit, že Barca - Real je super fotbal, kterýmu se žádný z českých klubů nikdy nepřiblíží, ale nemám tam to srdíčko. Ale samozřejmě pokud někdo kouká na Real od svých 10 let, tak to má hozený jinak, chápu.

Reagovat
Dru Zeree

přesně, člověk ty zahraniční týmy tak neprožívá

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Largo

Reagovat
mayday

Já taky. A většina kámošů z okolí zřejmě taky. V tom je určitě kus pravdy.

Reagovat
Largo

Samozřejmě že když je někdo sparťan, tak se radši podívá na Spartu než na Real. Co je na tom k nepochopení?

Reagovat
Tochal

Co je na tom hovnovýho. Že se fanoušek Slavie vždycky radši podívá na Slavii s Karvinou než na El Clásico je jasný. A třeba já se radši než na nějaký šlágr zahraniční soutěže podívám na zápas z druhé české ligy. A většina mých přátel se kterými na ligu chodíme, to má podobně.

Reagovat
pantondavo

OK, beru, jen jsem to nečekal, měl jsem za to, že se bavíme o fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

ses v Cesku volem ne nekde v prdeli ve Spaneldu

Reagovat
pantondavo

Takže mi chceš říct, že máš radši zápas sparty, než Realu, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

promin

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Largo

Samozrejme, to je pro Spartana snad logicky ne?

Reagovat
pantondavo

Pro spartana, kterej ma v oblibenych real, ani ne

Reagovat
Largo

To jako proc?

Reagovat
pantondavo

Asi kvuli fotbalu, nevim :D

Ale ja jsem moc zaujatej asi no, takovy to srdcarsky fanouskovstvi ceskym tymum me prestalo brat asi pred 10 lety.

Reagovat
Largo

To chápu. Jde mi spíš o fanouškovství obecně. Přece když mám nějakej oblíbenej klub, tak se na něj koukám, i když souběžně jede třeba El Clásico nebo něco z anglický top four.

Reagovat
pantondavo

No a to ja proste nechapu

Reagovat
Seydou Doumbia

Mám to podobně. Mám v oblíbených Baník, ale když hraje souběžně nějaký lepší zápas (jako že skoro vždy) tak si radši zapnu zahraniční fotbal, který má větší kvalitu.

Reagovat
rufus

Tak jsi holt hovno baníkovec..

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebaví mě česká liga je nudná...

Reagovat
lichna.

Což znamená, že prostě nejsi tak zarytý Baníkovec no. Což ale samozřejmě není špatně, každý to má prostě jinak.

Myslíš, že mě bavilo posledních 10 let sledovat tu bídu? Ale prostě je to Baník, je to tým z mého města, tak tohle vše jde stranou..

Reagovat
Largo

Nazorna ukazka ted o vikendu. El clasico versus Derby della Capitale. A samozrejme si plno fanousku pusti radsi derby.

Reagovat
pantondavo

Tak jasně, ale to nijak nesouvisí se srovnáním Realu a český ligy, o který mi v tom komentu šlo.

Jasně, že fanoušek Říma si nepustí clasico, když hraje Řím, na tom nevidim nic zvláštního, protože se dá čekat světovej fotbal, což se u český ligy říct nedá, to byla ta pointa.

Reagovat
rufus

Jednoznačně.

Reagovat
pantondavo

Jako na jednu stranu dobre pro ceskej fotbal, ale jinak teda nevim

Reagovat
rufus

Chápu, že to má každý jinak, takže mluvím za sebe.

Pokud ale opravdu fandíš nějakýmu domácímu týmu a zvlášť pokud ještě chodíš na zápasy nebo i jezdíš na výjezdy, tak si k tomu klubu vytvoříš mnohem větší vztah, než k zahraničnímu.

Vím, žes to řešil hlavně po televizní stránce, jenže to domácí, co máš na očích i přes týden skoro každý den, tě zajímá víc než kluby venku. Nejde o kvalitu. Já osobně i když vím, že Sparta teď bude hrát skoro každý zápas hovno a po zápase budu nadávat, proč na to vlastně chodím nebo koukám, tak to příště musím vidět zase.

Reagovat
mistr129

Místo Clásica bych v lize koukal asi jen na zápasy Slavie a Sparta-Plzeň, ale než koukat na Sevilla - Atlético nebo ManU - Everton, tak si radši pustím Příbram - Bohemka

Reagovat
smazaný uživatel

Na Baník jsem ochotný si přehodit směnu, vzít dovolenou, utratit peníze, jet přes celou republiku a přijít v pondělí vysátý do práce, pokoušet vztahy...na Real mi stačí mrknout na LiveSportu. Takže tento názor od Svěceného beru

Reagovat
pantondavo

Tak jasně, ale on se baví o televizi. Já chápu, no spíš nechápu, ale to je jedno, to fanouškovství po česku, prostě jít si dát pivo a párek na stadion a zařvat si, ale nevim, proč by někdo v televizi upřednostňoval českou ligu před právě třeba zmíněným Realem, to prostě nedává smysl, pokud se bavíme o kvalitním fotbale.

Já jsem byl taky docela zarytej fanoušek českýho fotbalu a sledoval jsem ho v TV, ale když se pak rozjely streamy a zahraniční fotbal u nás, tak je jasný, že dám přednost kvalitní podívaný, než tomu, čemu se u nás říká fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

V TV mě to moc nebere celkově, ale jelikož O2 mám (zprostředkovaně na internet od rodinného příslušníka, platit za to nehodlám, ahoj Péťo), tak dneska dám radši přednost šlágru, před čímkoliv jiným v zahraničím. Jak bylo napsáno výš, ty hráče znáš, tu ligu máš rád a máš k těm klubům nějaký vztah, v mém případě vesměs negativní samozřejmě. Přiznám se, že O2 používám hlavně na prohlížení zápasů české ligy, kdežto když hraje LM, většinou mě to ani nenapadne pustit. Chápu, že to nechápeš, ale věřím, že to tak má více lidí.

Reagovat
lichna.

Naprosto pochopitelné. Já taky fandím třeba Realu. Ale prostě pro mě je nepochopitelné, že bych měl jeho zápasy žít více než zápasy Baníku, ke kterému mám prostě i lokální vazbu.. Tím spíš mě zajímá česká liga.

Reagovat
Largo

Presne. Kdykoli bych mel volit mezi AS Rim-Chievo nebo El Clasicem, dycky si vyberu AS, to je proste srdcovka.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou bradkou a v detailu vypada na velke TV jak houmlesak...Vubec cely mi to pripadne jako takova lacina zabava, hoste se tam naoko snazi tvarit pobavene, ale i oni sami musi vedet, ze ty vtipky sou kolikrat prvoplanovany, laciny a v hodne pripadech slaby. Ale za to, ze s timhle formatem 02 prislo, za to Dohrano moc uvedomely, Nova nema o fotbal vubec zajem a Primu snad ani nemam naladenou. Skoda, ze to musi moderovat zrovna on, vyber hostu zajimavej, i toho saska Svanciho tam beru, ale prave Sveceny se z toho snazi udelat tak trochu bulvar...A nema na to charisma..kor ted s tou bradkou

Reagovat
Zark

ale asi to ani nemá jednoduché, otázka místo koho něj v moderování takového pořadu?

Reagovat
Pride

Co to je za otázku? No přece Davida Sobiška. To je talent, expert na všechny sporty a takový Jarouš Soukup junior.

Reagovat
smazaný uživatel

Nema spatny predzapasovy vstupy, rozhovory s hracema a trenerama nicmoc, ale tam je to nevdecny na co se ptat kolikrat..ale je pravda, ze jsem ho videl delat uz na O2 i MMA a tam teda vylozene slabej

Reagovat
Pride

MMA sleduju a tam je trapnej. To je spíš takový kamarádský klábosení. Je to škoda, protože pak to vypadá, že o2 kromě Sobiška nikoho nemá.

Reagovat
REPLIKATOR

O2

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já O2 a jiné placené televize chápu a respektuju... ale česká liga pro mě není natolik atraktivní, abych si kvůli tomu něco platil... no a Premier League nebo Ligu mistrů si člověk lehoučce najde někde na redditu v supr kvalitě, takže nevidím důvod, proč bych si měl někdy nějakou televizi platit. Na druhou stranu, když hraje Jihlava doma, tak se vždycky rád přijdu podívat a nakonec vlastně stejně pár stovek do českýho fotbalu zainvestuju

Reagovat
meno

Nemám rád Svěcenýho, Tiki taka je dno.

Nicméně fotbal je komerční záležitost a až se vychytají veškeré mouchy okolo přenosů, špatných komentátorů, prostě až fotbal na O2 dospěje, bude to dobrý a zvážím i placení si těch kanalů, zatím mi stačí hospoda jednou za 14 dní

Reagovat
TheMally11

OT: Egonek je v Příbrami

Reagovat
Kocour Klapuška

Každý na to má jiný názor. Podle mě mají na ČT být olympiády, fotbalová mistrovství světa či Evropy, mistrovství světa v lyžování, plavání, zkrátka vrcholné akce tohohle typu. A pak z dalších soutěží, to je otázka. Měl by tam být aspekt sportu pro všechny, televize by měla dávat prostor těm menšinovým sportům, které se na placené platformy nedostanou, protože nejsou tak atraktivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je korfbal a florbal,ti téměř všechny mezinárodní soutěže vysílají v klidu na youtube a ne jak ti fotbaloví a basketbaloví nenažranci,co si chtějí za všechno nechat platit

Reagovat
smazaný uživatel

"tihle lidi" .... brrr ... snad lidé...

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad se neříká tihle lidi, ale lidé, ne ? Nebo já bych to takhle alespoň napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tihle lidi taky úplně v pohodě.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
icemike

Tito lidé

Reagovat
mayday

Člověkové.

Reagovat
wyqinac

tyhle člověci

Reagovat
Kocour Klapuška

Na O2 jiný pořady nesleduju, fotbal si kolikrát v nějáký týden ani nepustim, ale i tak se ta basic verze za 400 vyplatí. Ať už kvůli tomu, že máte mobilní televizi vždycky s sebou (a to nejen kvůli sportu), tak i proto, že si tam můžete pustit jakýkoliv zápasy LM nebo naší ligy a nemusíte čekat na to, jestli to kanál bude vysílat nebo vybere něco jinýho. Jediný mínus, že v tom základním balíčku není Nova Sport 2, která dává EL.

A pro lidi, pro který jsou 400 hodně, tak není problém to sdílet s dalšími dvěma lidmi a hned je to skoro zadarmo. Můj případ.

Reagovat
Rob Roy

Mám to stejně. Hodně oceňuju, že když nestíhám, tak si pustím zápas přes O2 aplikaci v mobilu třeba ve vlaku nebo v buse. A možnost zpětného podívání je taky fajn. Navíc moje O2 přihlášení využívá i kamarád, takže i přispěje finančně. Ty stížnosti na cenu moc nechápu. Ale jak říká Svěcený, je to o zvyku a čas to obrousí, ti lidi(é) podlehnou. Za rok už se to tolik řešit nebude. Myslím, že O2 by hodně pomohlo kdyby se Slavia dostala do Ligy Mistrů, to by asi přišlo hodně nových předplatitelů

Reagovat
Coutinho10

nebo klidne oba

Reagovat
Seydou Doumbia

Každý tady o sebe píše, že má 40-50 k za sezení v kanclu...ale 4 kila jsou pro všechny moc.

Reagovat
Dru Zeree

Já jsem byl nejdřív skeptický k O2. Ale musím říct, že jsem k nim kvůli fotbalu nakonec přešel a jsem příjemně překvapený. Daleko lepší servis, vidím všechny zápasy vč. záznamů (na rozdíl od dob ČT). A hlavně, co mě šokovalo nejvíc, je úroveň moderátorů u hřiště. Porovnejte otázky moderátora z pátku (Teplice-MB) a pak těch od O2. ČT je v tomhle strašná . Jasně, není to světová úroveň, ale zvedli to hodně.

Reagovat
John Obi Mikel

Zrovna Štěpán mi přijde, že dává lepší otázky jak Sobišek. O2 má zase špatný komentátory

Reagovat
Mirek na tenisu

Štěpán? Ten slovní ekvilibrista a expert ČT na holandštinu? Jsem na něho alergickej

Reagovat
oli9

at vznikne nějaká fotbalová tv tady u nás která nabídne všechny ligy u sebe a klidně si za ten fotbalový balíček dám litr měsíčně ale ne že LM bude tam anglická tam, česká tam bundes liga zase tam a každé dva roky jinak

Reagovat
CHONG

Existovat stanice, na které by dávali LM, EL, La ligu, Segundu, CdR, ABC ligu a Euroligu, tak jim dám za měsíc klidně pětku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to na prd,že skoro všechny sporty dávají na kyslíkovou televizi

Reagovat
Kang & Kodos

Pamatuju si, když byl schopnej vyblít, že sparťanský "hvězdný" posily trénujou jednou týdně, a každej tejden se v tiki taka burani předháněli v tom, kdo víc naloží Italovi, páč "tohle je naše země."Od tý doby je pro mě špína, i kdyby to v O2 dělali nejlíp na světě

Reagovat
CHONG

Jestli máš rád pořady na téma: Tohle je naše země, tak doporučuji koukat příští týden na Instinkty Jaromíra Soukupa, hosty jsou Krampol a Ortel, čekám prvotřídní zábavu.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
meno

Reagovat
smazaný uživatel

To bude labužnický zážitek.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá,jak kdyby za ČT nebo za Skylink se neplatilo a to jeho přirovnání k rohlíkům je naprosto idiotské,v tomto srovnání by to znamenalo,že by se v každém obchodě prodával jen určitý druh pečiva a za vstup do každého obchodu by se muselo platit vstupné

Reagovat
fabec1222

Tak ať daj O2 na Skylink.... Však když si koupíš Eurosport, tak ho taky nemáš jenom na tom skylinku...

Reagovat
Radin

V Cz se řeší prachy, ptž jsme pořád na strašný úrovni a blížíme se víc východu, jak západu..Když si vezmu, že v Holandsku mají daleko větší prachy a některé zboží je levnější tam, jak tady..Výsledek politiky za x let..

Reagovat
eLJay.91

Mám dotaz? Žádnou TV nadstavbu v podobě O2, Digi, atd. jsem si nikdy neplatil. Nemám tudíž přehled, kdo na co vlastní práva teď a do budoucna. U koho bych si měl zaplatit TV, abych mohl sledovat LM, Serii A a NHL (+ příp. FL a TELH)?

Reagovat
mistr129

NHL je Nova Sport, který mají pravděpodobně oba (NS 2 je ale asi v nějakým vyšším balíčku), LM, FL a TELH jsou na O2 + samozřejmě ČT. Serie A je na Digi.

Tzn. když si koupíš Digi, budeš mít Serii A a NHL, když O2, tak vše kromě Serie A

Reagovat
eLJay.91

Pánové, díky všem. Pro mě tím pádem neřešitelný.

Reagovat
C-M@ster

Vyprcanci z O2.

Tiki-Taka je dobrá a tímto hasne, byť teda není zrovna moc "vyvážená". Zatímco v každým dílu je minimálně jeden ze Sparty a minimálně jeden ze Slavie, Brno tam zastupoval akorát posranej Švancara a třeba z Plzně tam nebyl nikdy nikdo.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Už ti ten Okamura tolik leze na mozek, že začínáš šířit taky úplný nesmysly. Jen z hlavy si pamatuju, že tam byl z plzeňské kliky třeba Ztracený nebo Kolář.

Reagovat
C-M@ster

Kolář tam byl ještě před přestupem do Plzně, kdy to vypadalo, že půjde do Dukly Praha.

Ztracený

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Takže Kolář v tu chvíli nebyl nijak spjatý s Plzní, protože v ní v té chvíli nepůsobil? Takže Šmicer vlastně se taky nedá považovat za někoho ze Slavie, protože v klubu momentálně nepůsobí, akorát chodí do vipky. Ale jo, whataboutism ti jde

Reagovat
C-M@ster

Tak Šmicer v té Slavii pracuje i teď.

Prostě skladba je většinou: bývalej Sparťan + bývalej Slávista + někdo kdo s fotbalem nemá nic společný + teď to doplníme tím, co příjde pod ruku, což klidně můžou být další dva Sparťani.

Mně by se tam líbil právě aspoň občas Vrba, Šádek, Petržela, Limba... ten klidně pozvat se Štáfkem, ať si to vyříkají...

Borec o Limbovi veřejně říká, že je to zlej člověk a sám pak prcá kolegovi a kamarádovi manželku.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jakou funkci zastává Šmicer ve Slavii?

Reagovat
C-M@ster

Nějakej poradce?

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite ne

Reagovat
smazaný uživatel

Něco jako Marek Vít pro Barcu

Reagovat
Tochal

Nepracuje.

Reagovat
Tochal

Jo a k těm aktuálním zaměstnancům a hráčům Plzně: Viktorka tam nechce nikoho pouštět, to se tam řešilo už mockrát. Takže se stěžuj spíš na Šádka než na O2.

Reagovat
eleven11

škodovka nikoho nezaujíma!

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

A není to spíš tím, že v Plzni je soubor hloupých ochlastů a fetek, vedených arogantní krkovičkou Vrbou, co novináře ignorujou a když nemusej, tak s nima nijak extra nekomunikujou? Proč by lezli dobrovolně do TV, když by tam z nich padaly hovna a akorát by zas byly pro smích?

Reagovat
C-M@ster

To se tu psalo i o Coufalovi a pak v Tiki-Taka působil snad nejrozumněji z fotbalistů, co tam kdy byli.

Reagovat
db18

Byl tam určitě Kolář... někdy dřív pak myslím i Rezek a Horváth...

Reagovat
smazaný uživatel

Za Liberec tam byl nějakej ten tlusťoch. To byl asi suverenně nejdebilnější host v dějinách pořadu.

Reagovat
C-M@ster

Tenhle, ne?

https://youtu.be/ZQo8mZYSgCA

Jako mě osobně sere Hejma ať už je kdekoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/YRnBKAu1wm4?t=399

Tenhle no asi je to ten samej. Ale to byl fakt největší kretén co tam byl asi.

Hejma je magor no.

https://www.youtube.com/watch?v=dLJgy3SAdBI

Reagovat
C-M@ster

Já bych ten guláš někdy rád ochutnal.

Reagovat
Azazelo RD

Ale fotbal hrál fakt slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

no v tom prvnim videu je za blbecka hlavne sveceny. pry ze se to v zahranici nestava

a hejma naopak vyborne potrollil

Reagovat
smazaný uživatel

U Hejmy si nejsem právě jistej vypadalo to jako trolling, ale zase on Jiřímu i křtil knížku apod. A navíc je to docela debil tak kdo ví

Reagovat
mistr129

Reagovat
Coutinho10

podle me i zvou nebo zvali lidi z Plzne, ale rekl bych, ze asi odmitaj jako to dlouho predvadeli hraci Sparty, kdyz se jim nedarilo

Reagovat
smazaný uživatel

Se ptali i Vrby a taky odmítl. Podle mě to není že by je úmyslně nezvali.

Reagovat
Bosko

Mně se teda fotbal na O2 líbí, kromě tý trapárny Tiki-Taka.

O2 má celkem dobrý komentátory, moderátory a redaktory a využívá moderní technologie. Když pak člověk vidí fotbal na ČT, nebo na NovaSportu, tak je to nebe a dudy.

Jen teda ta nabídka fotbalových přenosů na O2 je naprosto mizerná, na to, jak se ze začátku chvástali bůh ví co tam všechno nebude.

Reagovat
Pride

Reagovat
Fabregas@ole

Trochu OT. Proč je snadné si najít na webu streamy ze stanic jako jsou BeIN, Skysport, Canal+, ale Digi s Premier League k nedohledání?

Reagovat
Whitemedia

Neznamená to, že všechno musím na lidi vychrlit, aby udělali Wow, přítelkyně má deset dětí a ráda chodí každé úterý na jogging. To se tam snažím nedávat.

pozdrav Štěpánovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpecialOne

Jen mi tam chybí otázka, komu kouří Sobišek, když je snad na každém zápase jen on bez jakýchkoliv reporterských kvalit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Zlatý Sobišek, oproti třeba Kozohorskému...

Reagovat
Dru Zeree

Reagovat
SpecialOne

je to dost podobné, bohužel dotazy o ničem, všichni ti reportéři mají stejně špatnou školu. Bylo fajn teď sledovat Antoše na švéských hrách, který poprvé dělal interview s hráči. Bylo to prostě něco jiného, takové neotřelé

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Mirek na tenisu

Fistuli Antoše a jeho moudra nesnáším.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kozomrd to je ale laťka nastavená centimetr nad zemí

Reagovat
db18

Reagovat
C-M@ster

Kozohorský je zbytečně moc hejtovanej.

Reagovat
Mirek na tenisu

Kozohorák to je reportérské dno. Jen o kousek nad ním čouhá z vody nos Hrčkovi.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Tochal

Jeden z mála fotbalových reportérů s příčetnými otázkami. Navíc sám hrál fotbal, v dorostu Slavie byl myslím s generací Necid, Suchý, Vácha atp. a pak hrál taky divizi za Horní Měcholupy pod Trpišovským.

Reagovat
Zaschrona

K úplné spokojenosti s O2TV by mi stačilo, kdyby si šlo dokoupit Digisporty nebo minimálně přetáhli PL, ideálně v podobě multidimenze jako vysílají LM.

Reagovat
mistr129

mohli by si to vzájemně poskytnout, exkluzivita by jim furt zůstala a můžou i trochu zvednout cenu. Stejně si podle mě nikdo nekupuje oboje

Reagovat
smazaný uživatel

Sen

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Coutinho10

ta PL by byla parada...uvidime, co teda od pristi sezony, ale moc tomu i tak neverim

Reagovat
smazaný uživatel

O2 nemam ani neplanuju, myslel sem si ze to bez Ligy Mistru a Ceske ligy na kterou sem se na CT dival pravidelne nezvladnu.Ale nejak sem si zvyknul.Ceskou Ligu nakonec ani videt nemusim, ani me nechybi a LM tu si naladim na streamu.Stejne mela CT vetsinou vyber nahovno.Takze vlastne dekuji O2 ze me vylecila z chorobneho lapeni u TV a mam dalejo vic casu na jine aktivity.Konecne ziju jako clovek.

Reagovat
Mirek na tenisu

Máš kus pravdy. Ale zase být live a v HD kvalitě při špílu Man Utd - PSG....to je lepší než šukání.

Reagovat
smazaný uživatel

jedine dobre na o2 je, ze vysilaji opravdu v hd. ostatni - komentatori, kteri se snazi na silu oslavovat kazdy gol jako kdyby se jim vyhrala liga mistru; hosti typu svancara nebo smicer, ktere muze za odborniky povazovat jen snad sveceny; tikitaka, kde se stydim, kdyz to vidim; nutnost byt jen a pouze u o2 - je k nicemu

Reagovat
John Obi Mikel

Vykašli se na to moderování a vrať se zpět ke komentování a nahraď ty současné (Homolka), kteří šíleně křičí, kdykoliv se míč přiblíží k vápnu. Vím, že je to moderní, ale vetsinu lidi, co znam to stve.

P.s. Nevím, jestli to je pravda, ale udajne v utery prekrtili Presnela Kimpembeho na Pr*el Kimpembe (říkal mi to známý). Docela bych tomu i věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Homolka je v pohodě. Nepleteš si ho s Jasánkem Vláškem?

Reagovat
John Obi Mikel

Homolka je nejhorší komentátor na O2 a jeden z nejhorsich u nas. To uz radsi Vlaska.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tam nebyl komentář dvou dementů, tak by to bylo super. Ale Svěcený je imbecil, pokud si myslí, že to je přínos.

Jen fotbal: fanoušci, hráči...

...žádní tupí komentátoři.

Reagovat
stas87

Najde sa v CR vobec niekto, kto by dokazal rozumne a odborne rozpravat o taktike ci situaciach, ktore su neocekavane a v zapase sa raz za cas objavi? V tomto je Eurosporte skvely Matthias Sammer. Smicer mi pride ako taky hlupy tluchuba, Svancara o taktike netusi...tak ma napada len Hasek ale ten trenuje...napada vas niekto iny a aktualne volny?

Reagovat
smazaný uživatel

Caplár

Reagovat
C-M@ster

Lukáš Práža

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Coutinho10

+ tě pozve k sobě domu na streamy

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Largo

Reagovat
db18

Reagovat
Blasphemer

a Šárka Peková

Reagovat
Tochal

Martin Škrtel.

Reagovat
smazaný uživatel

jakoze hasek trener bohemky? jinak v minulosti obcas psotka, csaplar kdyz nekde byli, tak to nebyly uplne blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

Hřebík

Reagovat
Whitemedia

Hašek z Bohemky dva roky zpátky nešel absolutně poslouchat a nebyl schopný říct dvě souvislé věty o fotbale za sebou.. psal jsem tenkrát, jak skvěle ladí ke Kozohorskému..

Neříkej mi, že šel za tu dobu tak nahoru? U něj to snad ani není možné

Reagovat
Whitemedia

https://www.eurofotbal.cz/clanky/-332744/?forum=1#post8588367

tady jsme dokonce oba ve vláknu o něm a to, co o něm píšu, souhlasí s tím tvým, takže jsem teď o to víc zvědavý

Reagovat
db18

Z ČT to byl třeba Hyský... pak občas se tam objevuje ještě myslím Holoubek...

...a jinak si všichni myslí, že národ chce komedianty a fotbal je nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsista

Reagovat
smazaný uživatel

Franta Straka

Reagovat
smazaný uživatel

velka pravda v posledni otazce.. kdyby to vsichni priznali, tak by to bylo fer a zbytecne by verejnosti nelhali, jako napriklad Bosak

Reagovat
smazaný uživatel

A komu podle tebe fandí Bosák?

Reagovat
Mirek na tenisu

Tigeru Woodsovi

Reagovat
John Obi Mikel

No to nevim, obviňujou ho tu asi ze 4-5 klubů

Reagovat
Ross Geller

Moc dlouhé, nechce se mi to číst.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze u tebe by bylo prekvapeni, kdybys to precist vubec dokazal..

Reagovat
smazaný uživatel

neni to vo dinosaurech no

Reagovat
Ross Geller

Reagovat
vanGomm

Co je to ta celebrita?To je od výše platu?

Reagovat
Ross Geller

Celebrita je osoba, která je známá tím, že je známá.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde jsem viděl profil Nely Slovákové, a jako povolání měla uvedeno Celebrita. Takže už je to i profese

Reagovat
Ross Geller

Hrůza no. Na druhou stranu zrovna Nelu bych pořádně vyšupal.

Reagovat
drussbarb

Moc dobrá práce

Reagovat
Remt

Svěceného mám rád, nepřijde mi, že by se od doby co je na O2 změnil v nafrněnýho náfuku. Pořad Tiki-taka podle mě vede dobře a vždycky se na něj těším, i když ne vždycky je to úplně super, ty celebrity, který nesledují fotbal a nezajímají se o něj bych tam nezval. Švanci je super, občas to i přežene, ale dělá zábavu, takže se nad tím dá přivřít oko, Šmíca je super, ikdyž slávista, snaží se bejt fér ke všem. Haška jsem si po těch návštěvách v Tiki-Taka taky dost oblíbil

Co se týče komentátorů na O2, tak to nic moc a kvalita přenosu taky nic moc, sleduju na ntb přes wifi a i při dobrým signálu mi zápasy často vypadávají, mohli by to zlepšit. Ale momentálně za televizi jako takovou neplatím ani kačku (nebo vlastně jo, 1,- to je tuším měsíčně ) a máme jí k rodinnýmu paušálu (Na kterým nás ale k*rvy dost natáhly, takže oni si to vyberou jinde )

Reagovat
Remt

A pouze co bych dodal - škoda, že se v Tiki-taka zaměřují téměř výhradně na Českou ligu a ne více na události a dění okolo fotbalu v zahraničních soutěžích. Jasně, nebylo by tady u nás asi moc hostů, kteří by o tom dokázali dost dobře mluvit, ale alespoň za nějakou snahu bych byl rád. Sám Českou ligu téměř nesleduju a to, co se tam stalo v průběhu týdne zjistím většinou až v pondělí díky tomuhle pořadu

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi, co nepochopil, ze vetsina lidi, co to sleduje, tak zije v Cesku

Reagovat
Remt

Co to s tím má společnýho? V dnešní době má každý druhý O2, Digi, nebo pokud nemá, tak sledují Streamy na netu, jako např. já si často raději pustím stream než špatný komentátory na O2 Ale dneska se dají ty zápasy z cizích lig sledovat všude a hodně lidí je sleduje. Proč bych nemohl chtít aby se cizí ligy probírali v českým pořadu? Myslím, že nejsem jedinej kdo by radši slyšel zákulistní info z Premier League než spekulace o tom kolik cizinců zas do sparty v přestupáku přivedli apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože PL se rozebírá všude možně na jiných zahraničních TV a mnohem kvalitněji ?

Reagovat
Remt

Věřím, že by se našli lide, kteri by to radi viděli a neumí třeba dost dobře anglicky:-)

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim no jestli v dnešní době ještě někdo neumí anglicky. Nicméně zakulisní info se tam stejně nedovíš.Taky kdo by ti ho tam řekl ? Šmíca ti nahodí max nějaký (ne moc zajímavý) info z kabiny Poolu a zbytek bude plácat klišé a nějaký subjektivní hovna. Ono i k tý český lize tam vlastně nic navíc neřekne nikdo. Já to beru spíš jako takový odlehčení a zábavu a určitě bych to nechal jen v rámci český ligy.

Reagovat
Remt

I já to beru jako odlehčení a zábavu, ale anglicky neumím a takový info by mě rozhodně zajímalo a sledoval bych to tím bych tuhle konverzaci asi uzavřel

Reagovat
Coutinho10

za prvni odstavec

Reagovat
lichna.

Já si loni pořídil O2 do tv přes set top box a jako jo, má to nějaké mouchy. Občas to nejde, občas nejde něco přehrát nebo se to sekne. Ale obecně to jak O2 dělá třeba naší ligu nebo to že si můžu vybrat z 8 zápasu LM, to je prostě super posun. Komentátoři mě třeba moc nebaví, je to lepší než Štěpán, ale na druhou stranu z nich jde cítit taková arogance.

Obecné jsem ale spokojen a už mi chybí jen jedna z TOP lig, aby to bylo dokonalé.

Reagovat
Benfica

Nech žije internet a ilegal prenos!! Aj keď pravda, keď to není v TV tak ma to nebaví a sledujem len svojich.. aj keď neviem či by ma ešte dnes bavilo pozerať futbal aj keby bol v TV..

Reagovat
Mirek na tenisu

Já jsem s fotbalem na O2 spokojený. Vyhovují mi studia, kde jsou Svěcený nebo Hrdlička v obraze a vedou s hosty vždy kvalitní debatu o špílu i všem kolem, sedí mi dva komentátoři při zápasech, nejvíc Radotínský ale i další jsou dobří. Tiki-Taka u té se člověk pobaví i se dozví nějakou tu pikantérii. Hlavně už minimálně musím poslouchat mektavé chytráky typu Čapka, Kozohorského, znaveného golfistu Pumlíč Bosáka, věčně zapařeného nadšeného svazáka Vláška, nevtipného vtipálka Štěpána, "experty" Zelenku, Němce Josefa nebo Hyského.

Reagovat
czech_mira

Je nějaký set top box, který by uměl O2 i Digi a mohl bych tedy přijímat obě služby na jednom zařízení?

Reagovat
drussbarb

Toto bohužel nejde

Reagovat
boryland

02 tv.....diletanti!!

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu, že skoro všude na světě je sport výhradně na placených kanálech, jsem na islandu a veškerý sport je na místní televizy a do toho místní televize dává zápasy z Bundesligy, Premier ligue, Primera division, Serie A a liga mistrů s evropskou ligou je samozřejmostí. Takže někde ve světě to na veřejnoprávních mediích lze. O2 mě celkem zklamala nápad s moltidimenzí není špatnej, ale provedení zatím nic moc

Reagovat
ttopi

A kolik Islanďani platěj měsíčně? Pochybuju, že kdyby dávali tolik, co my, že by měli na práva všech soutěží, které zmiňuješ. A nebo tam holt nemají takovou konkurenci na TV trhu.

Reagovat
smazaný uživatel

no vzhledem k tomu, že jich je 300 tis a nás 10mil, tak si myslím, že česká TV má pěněz víc

Reagovat
ttopi

Peněz víc, to je asi logický, ale na druhou stranu záleží, jaké jsou místní "zvyky". U nás je těch TV stanic mraky a o všechno se více bojuje penězi, speciálně o sport. A taky prodejce licence (UEFA, FIFA) má na každou zemi jiné finanční nároky.

Obecně ale stále platí, že ve "světě" se za obsah platí. To, že na Islandu ne, vůbec nic nedokazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem narážel na to, že to někde funguje všechno ma veřejnoprávním mediu(za to se taky platí), kde jak říká svěcený by mělo být tak maximálně plaváni s curlingem a island není uplná vyjímka

Reagovat
ttopi

Však nic proti Islandu, ale upřímně, tam ten TV byznys tak nepokvete jako v zemích, kde je třeba ta LM tak drahá, že na to veřejnoprávní TV nemá. Včetně ČR. Schválně si najeď na výroční zprávu ČT, tam je dost podrobně popsáno, jaké peníze kam tečou. Uvidíš, že do sportu těch peněz neteče tolik, že by se mohla koupit LM. To by nedávali nic jinýho

Reagovat
Gareth Bale 11

Není nad to si zaplati O2 a chtit koukat na LM, ale bohuzel to cloveka ani neprihlasi a tak si musi stejne najit stream. Svete div se, ze lidi sere, ze plati za neco, co vlastne ani nefunguje.

Reagovat
wyqinac

Ja jsem od zacatku vlastne takovej hater O2, vim ze driv meli hodne problemy s pokrytim a kvalitou signalu jako poskytoval internetu i televize, mam uz leta UPC a jsem s nim fakt spokojenej, obcas kdyz jsem u kamose a vidim jak se mu to seka jen pri projizdeni seznamu kanalu, tak si rikam, ze jsem fakt rad

Z druhy strany ten fotbal mi samozrejme chybi, i kdyz ligu mistru si najdu radsi na netu s eng komentarem, protoze me vetsina komentatoru na o2 irituje.. Ceska liga bohuzel neni moc jina moznost jak to sledovat a streamy vetsinou moc kvalitni nejsou.. Uvidime jak na tom budou jeste casem, mozna k nim jednou prejdu, kdyz jeste zlepsi kvalitu sluzeb..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele