ROZHOVOR S PETREM SVĚCENÝM

18.01.2006, 12:26
Rozhovory
Petr Svěcený je jeden z nejlepších a nejoblíbenějších fotbalových komentátorů u nás a my jsme měli to štěstí, že nám přislíbil rozhovor. A protože je nejlepší, když se ptají sami diváci, pro které fotbal komentuje, dali jsme vám možnost zeptat se ho na cokoli. Činili jste se, Petr se činil také a zodpověděl všechny vaše dotazy...



milan: Čauko Petře, jsi asi jeden z nejlepších komentátorů u nás!!!

Čauves, tak to děkuju... Snažím se to neflákat, nenudit, nekecat nesmysly :-) a vtahovat diváky do atmosféry zápasů...

RebelMe: Dobrý den Petře, zajímalo by mě, kdy a jak jste se ke komentování vůbec dostal a jaký první zápas jste komentoval?
David.K: Jak jste začal s komentováním? Co vás k tomu přivedlo?
Martin Komínek: Jak jste se dostal ke komentování???

Dobrý den, zdravím všechny... O práci ve sportovní redakci jsem snil už jako pětileté dítě. Když dnes navštívím moji základní školu, učitelé mi připomínají, že jsem o této práci už od první třídy mluvil... Do redakce jsem nastoupil už v 16-ti letech! Čili teď je to přesně polovina života, kterou jsem tu strávil. Od nejpodřadnější práce a výpomoci starším kolegům jsem šplhal vzhůru a už v době studia prvního ročníku vysoké školy jsem moderoval i komentoval své první pořady... Ale to už je dávno. Nicméně si myslím, že tato pozvolná cesta je lepší než strmý vzestup.

Miroslav Hora: Dobrý den, předem Vám chci poděkovat včetně celé redakci sportu za kvalitní přenosy, i když občas by jich mohlo být více;o), ale přání a možnosti jsou zcela odlišné. Chtěl bych se Vás zeptat, co je potřeba, respektive jakou školu jste vystudoval, aby jste se mohl stát sportovním komentátorem, popř. dělat v redakci sportu? Děkuji a přeji hezký den.
Michal z Ostravy: Dobrý den Petře, je mi 13 let, studuju na gymnáziu v Ostravě a chtěl bych být taky sportovním komentátorem. Mohl byste mi prosím poradit, jak se prosadit a dostat se, tam kde jste vy? Za odpověď předem děkuji. Michal
acsp: Zdravím. Chtěl bych se zeptat co mám udělat proto, abych se stal taky sportovním komentátorem. Díky za odpověď.
Lubomír Moráň: Dobrý den, rád bych se zeptal, jak se takový normální člověk může dostat na místo redaktora v televizi, je to otázkou štěstí, nebo je na to potřeba nějaká škola snad? Díky za odpověď.

Já například vystudoval Vysokou školu ekonomickou... Inženýrů ekonomie je v naší redakci asi pět...Nejlepší a tradiční řešení je samozřejmě žurnalistika. Tam jsem také dva roky studoval, ovšem ta škola mi mnoho nedávala. Každý v redakci na to máme jiný názor, ale já mám pocit, že předpokladem pro to být dobrým komentátorem, není pouze studium této fakulty. Hlavně jde o to umět česky, rozumět sportu a ovládat techniku mluveného projevu, mít dostatečnou slovní zásobu a umět ji využívat. A pak chtít na sobě pracovat. Tato profese je během na dlouhou trať. Nejde přijít a myslet si, že za půl roku budete moderovat hlavní zpravodajskou relaci.

Lukas Hary: Zdravím Petra S. Chtěl jsem se jen zeptat, je nějaký šance pracovat v ČT ve sportovní redakci? Třeba ze začátku jako neplacenou stáž nebo něco podobného? Zajímám se o fotbal, je to můj životní sen, byl sem teď rok a půl v Anglii a sledoval, jak se dělá fotbal tam. Strašně mě to nadchlo. A tak hledám možnost, jak zhodnotit své postřehy z GB. Díky moc za odpověď a přeju Vám hodně úspěchů v novém roce. Fandím vám všem z ČT. Lukáš H.

Díky. Šance je, i když v současnosti menší než třeba v polovině devadesátých let. Lidé, kteří „nově příchozí“ mají na starost, tedy Radek Bauer a Robert Záruba, preferují studenty nebo absolventy Fakulty sociálních věd UK a oboru „žurnalistika“. Zkuste kontaktovat výše zmíněné kolegy.

Pavla: Moc ráda bych věděla, co si Vy sám, coby sportovní komentátor, myslíte o tom, že mezi komentátory zápasů není žádná komentátorka? Mě by to třeba lákalo a ve fotbale se vyznám, řekla bych, líp, než většina mých vrstevníků. Co pro to musím udělat? DÍKY
lucka: Může se stát komentátorkou i dívka? Jak na to? Co vystudovat?

Teoreticky může :-) Sám nevím, proč to tak není ale to není problém pouze českých televizí. Na celém světě je velmi málo sportovních komentátorek. A když už, pak nevím o žádné, která by komentovala fotbal... Ale není to tak, že by muži do „svého“ sportu ženy nevpouštěli. Když může Dagmar Damková fotbal pískat, proč by ho nějaká žena nemohla komentovat... Pokud se vám to jednou podaří, budete možná první v Evropě...

Radim: Jakých je pět nejdůležitějších vlastností fotbalového komentátora?

Pokora, skromnost, ctižádost, odborná vybavenost, sportovní duch.

yarda: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak dlouho vám trvá příprava na jeden zápas (sestavy, změny, výslovnost, jmen + další doplňkové informace)? Máte možnost si vybírat, jaké zápasy budete komentovat? Na jakou oblast jste specialista? Díky.
Pavel Kohár, Jihlava: V čem spočívá Vaše příprava na komentování zápasů Ligy mistrů, jak dlouho trvá a jaký je váš oblíbený informační zdroj?
Jan Hložek: Jak dlouho se připravujete na komentování Ligy Mistrů? Díky za odpověď.

Na jednotlivé zápasy třeba v Lize mistrů se připravuju tak zhruba 5 dní... Jde o to znát i poslepu všechny hráče, vědět o nich trošku něco jiného, než kde se narodili, kde hráli předtím, prostě něco jiného, než to, co všichni vědí... Jedním z pomocníků je internet...Pak taky třeba kontaktovat nějakého hráče v daném týmu, případně novináře z dané země, sledovat ligové zápasy těchto týmů na satelitu atd atd... takhle to dělám já. Jinak se to dá taky dělat rutinním způsobem, skoro bez přípravy. Ovšem kdybych já někdy měl do toho stádia dospět, to raději skončím. V každém zápase chci být v komentáři originální, i když třeba už Liverpool komentuju popáté v sezóně.

HEHEHE: Nad kterým hráčem jste studoval nejdéle?

Nad celým korejským týmem, který jsem na minulém MS komentoval pětkrát...

Vojta Janáč: Dobrý den, úvodem bych jen rád napsal, že jste můj nejoblíbenější sportovní komentátor v ČR. Ale teď už k otázkám. Rád bych se zeptal, do které země, případně konkrétního města se nejradši vydáváte při komentování zápasů Champions League. A další otázka, zda-li máte v Evropě klub, který je Vašemu srdci blíž než ostatní. Díky za odpověď a přeju mnoho zdaru při dalších a dalších fotbalových přenosech České televize.

Děkuju... Nejradši jezdím do Anglie a právě anglické týmy mi jsou bližší než třeba italské. Teď se mi líbí hodně taky Barcelona, ale naznamená to, že bych zmíněných klubům fandil. Jenom mě baví jejich hra...

HEHEHE: Na kterém stadionu se vám nejlépe komentovalo? Se kterým spolukomentátorem se vám komentovalo nejlépe? Při kterém vašem komentovaném zápase byla největší zima?

Největší zima mi byla při osmifinále LM v únoru 2004 na Letné. Zápas Sparta – AC Milán. Nejlépe se mi komentuje v Manchesteru a Liverpoolu a výborná spolupráce byla s Jirkou Kotrbou během posledního Eura. K té práci přistupoval jako profík...

remasabe: Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, když skončí zápas, letíte hned domů? Předem děkuji za odpověď.

Když jde třeba o Ligu mistrů, ještě se vyspím na hotelu a letím až druhý den. Výjimkou jsou zápasy Sparty, která přestože utkání končí před jedenáctou hodinou večer, létá hned po utkání domů. A já s ní. Takže se do postele dostanu někdy kolem páté. Ale aspoň už jsem doma...

Michal Sobotka: Dobrý den! Jmenuji se Michal Sobotka a jsem velkým fanouškem sportu, hlavně fotbalu. Dívám se na Vás jak jen to jde často a musím říct, že Vy v České televizi jste opravdu skvělí. Chtěl bych se jenom zeptat jak krotíte svoje emoce při gólech za které jste velmi rád anebo naopak. Vím že samozřejmě při gólu zvýšíte hlas a je z toho cítit radost nebo smutek ale my doma řveme jako zběsilí anebo jadrně nadáváme. Vy to musíte celkem držet na uzdě. Jak to děláte?

Já myslím, že emoce by měly být za mikrofonem takové přirozené. Ani zvýšené, ani moc tlumené. Samozřejmě, když já se dívám s partou kamarádů na fotbal v hospodě, řvu při gólu jak blázen. Ale na stanovišti jsem sám, stejně jako když třeba koukám na nějaký fotbal sám doma. Jsem docela emotivní člověk, myslím, že emoce do sportu patří, ale nesmějí být přehnané. Nepřirozené. Umělé. To nenávidím.

77: Stalo se vám někdy, že jste v LM fandil v komentovaném zápase (mimo Spartu) nějakému týmu? Jako nestranný byste neměl, ale určitě se vám to stalo ne? Jinak děkuji celému štábu ČT2 za spoustu krásných zážitků strávených u fotbalu.

Díky. Hlavně v začátcích jsem se přistihl, že jsem pár minut třeba někomu fandil a že by to mohlo být znát, ale teď s tím vážně nemám problém. Mně je naprosto ukradené, jestli vyhraje Milán, Chelsea nebo Barcelona. A to mi pomáhá být nestranný.

David.K: Jaký byl v mládí váš vztah k fotbalu? Hrál jste za nějaký klub?
Kuba: Hrál jste někdy fotbal závodně?

Hrál jsem krátce za Slávii v žácích. Ovšem pak jsem začal dělat atletiku a naši trenéři nenáviděli fotbal, takže jsem s tím musel přestat. Závodně jsem kromě atletiky dělal ještě tenis a baseball, nezávodně ale s velkou zarputilostí lyžuju a nyní se snažím hrát golf. A fotbálek rekreačně.

Pavel Kohár, Jihlava: Jaké fotbalové osobnosti si nejvíce vážíte a jste fanouškem nějakého klubu?
Petr Š. : Zajímá mě. jaký je váš oblíbený evropský fotbalový klub.
Hubinho: Jaký je váš nejoblíbenější klub a hráč?
CRon77: Tvoj rebríček najlepších mužstiev sveta, klubov?
remasabe: Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, jaký je váš nejoblíbenější klub a liga?
Lukáš: Chtěl bych se zeptat, jaký je Váš nejoblíbenější klub v Česku a v zahraničí. Díky za odpověď!

Vážím si pana Masopusta. Ale i mnoha dalších. I když si to mnoho lidí nemyslí, už jen Pavel Nedvěd dosahuje jeho výjimečnosti. Když někdo získá Zlatý míč a de facto je nejlepším hráčem světa ve hře, které se věnuje miliarda lidí, tak je to pro mě ten nejpádnější argument. Ze soutěží mám nejradši tu anglickou a většinou fandím klubům, kde působí čeští hráči... V Česku opravdu nemám nejoblíbenější klub. Vlastně mám – SK Dolní Chabry.

David.K: Kdo byl vašim fotbalovým vzorem v mládí? A koho v současnosti uznáváte nejvíc? Děkuji.

V mládí jsem obdivoval Maradonu, pak van Bastena, Skuhravého, a nyní Nedvěda a Ronaldinha. A taky Baroše, proto jsem s ním napsal knížku :-)

Danny: Sledujete italskou ligu? Já osobně fandím AS Roma, jaký máte názor na tento tým?

Pro mě osobně je to takový zvláštní tým – s Tottim, Cassanem, dřív i Batistutou a trenérem Capellem měl na víc než dosáhl... Můj názor :-)

Matěj: Fandíte fotbalu v Anglii? Zda-li ano kdo je vaším oblíbeným týmem?

Ano, Manchester Utd..

cronaldo: Co hovorite na Manchester United? Ako sa vam paci zostava a nova posila Evra, po pripade aj co im este v zostave chyba alebo koho by ste tam rad videli? Dakujem.

Ten tým strašně dlouho fungoval skvěle. Teď je ve fázi jakéhosi přerodu, kterému určitě pomůže i odchod pana Fergusona. Přál bych Manchesteru, aby mnohem více proháněl nedostižnou Chelsea...

HEHEHE: Jaká liga je podle vás nejkvalitnější?

Anglická.

Lukáš: Dobrý den, velice by mne zajímalo, kdo je podle vás nejlepší obránce, záložník a útočník na světě? Předem díky za odpověď.

Maldini, pokud Ronaldinha bereme jako záložníka, pak on, jinak pořád Nedvěd a Ševčenko.

Jiri Chalupsky: Určitě se znáte s mnoha fotbalovými star. Kdo je váš nejoblíbenější hráč (kamarád)? A koho vůbec nemusíte?

Lehce kamarádím s Nedvědem, Barošem, Šmicerem... Nemusím ty nejvíc nafoukané, jmenovat nechci. Oni to sami o sobě vědí. Tváří se, jakoby fanoušky už nepotřebovali...

Jajinek: Petře.... Zajímalo by mne jaký je Váš osobní vztah s Pavlem Nedvědem... V jednom Studiu Ligy Mistrů vám gratuloval k narozeni dítěte, jako jediný jste s ním natočil rozhovor o reprezentaci a tak dále... Jste tedy přátelé? A je to diky komentování pro Českou televizi? Děkuji za odpověď. Jarda z Olomouce

Hlavně bych řekl, že je to vztah korektní. Dovedu si představit, že mu nějací novináři ublížili, protože oni ubližují dost často. Sám bych o tom mohl vyprávět. Proto se už nedivím, že někdy hráči přestanou komunikovat a zaseknou se. Mediální obraz každého známého člověka vytvářejí novináři. Já Pavla znám, je to dobrý člověk, i když rozhodně ne dokonalý. Ovšem po lidské stránce je určitě mnohem lepší než někteří novináři. Přátelé nejsme, spíš příležitostní kamarádi. Občas si zavoláme, hlavně ale kvůli fotbalu nebo přípravě na přenos.

Jan Kouklík: Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat jestli bude od příští sezóny Ligy mistrů ČT2 opět vysílat oba hrací dny?

Ano. A možná i víc zápasů najednou. Fungovat už bude sportovní kanál ČT4.

Jan Hlavačka: Dobrý den. Proč nenecháváte vybírat zápasy Ligy mistrů diváky? Na který zápas byste se díval raději? Chelsea - Anderlecht (vysílala ČT) nebo Lyon - Real Madrid (nevysílala ČT).

Já na Lyon – Real. Vždy to ale vybíráme jakýmsi hlasováním v redakci tak, aby divák byl co nejvíc spokojen. Nikdy neuspokojíte všechny. Hlasování diváků dřív bylo, ovšem dopadalo to tak, že jsem jednu sezónu vysílali pořád Liverpool a nic jiného... Nikdo z nás nemá zájem vybírat neatraktivní zápasy, to mi věřte.

Pavel Kohár, Jihlava: Až na výjimky jsou odpovědi hostů (tzv. "expertů") ve studiu LM dosti žalostné a nemají prakticky žádnou přidanou hodnotu. Prosím zvažte, zda by např. pan Svěcený nemohl pozvat raději pana Čapka, nebo pan Bosák pana Svěceného! Sice by vytížení vašeho pracovního týmu bylo 100% (vzhledem k tomu, že vždy jeden z vás komentuje přímo v dějišti utkání), ale fotbalové debatě by to více než prospělo. Děkuji.

Snažíme se vybírat takové hosty, kteří právě nejsou nudní a jsou atraktivní. Proto jde o úzkou skupinu lidí, za což jsme často napadáni. Ale lidí, co do fotbalu „kecají“ je u nás strašně moc. Těch, co o něm dokážou něco kloudného říct před kamerou naopak žalostně málo.

Gove: Chtěl bych se Vás jako komentátora ČT zeptat, proč vloni ČT nevysílala finále Poháru UEFA? Myslim, že je to škoda, protože ČT má nejlepší sportovní přenosy a také přenosy Ligy Mistrů na ČT mají vysokou kvalitu(dobrý výběr zápasů,dobré komentování atd.). Doufám, že letos to napravíte a všichni fanoušci fotbalu letos na ČT uvidí finále Poháru UEFA. S pozdravem Gove.

Jde o zápas, který dlouhá léta spadal do balíčku Ligy mistrů, ovšem vloni se musel kupovat zvlášť a my fakt už na něj neměli peníze. Kdybyste věděli, co třeba stojí práva na MS. To nejsou milióny, to je řádově úplně někde jinde. I když se poplatky zvýšily, nemůžeme nakoupit všechno. Práva jsou třeba pětkrát dražší než před patnácti lety. A ještě nám berou reklamu. Za něco se musí kupovat a možnosti jsou omezené.

Ondrej: Bylo by možné uskutečnit jednou týdně v České televizi vysílat fotbalové utkání z např. anglické, španělské nebo italské ligy?

Je to opět o nákupu práv a také o vysílacím prostoru. S příchodem ČT4 i tato možnost snad bude.

Jirka: Dobrý den Petře, měl bych pro Vás tyto otázky: Jak myslíte, že dopadne naše skupina na MS? Jaká bude vítězná trojice? Děkuji.

Skupinu vyhrajeme, druzí budou Američani... Celkově: 1. Nizozemsko, 2.Brazílie, 3.Česko

Čechmánek D. : Dobrý den. Můžete mi říct kdo je podle vás 5 (nebo víc) největších favoritů na MS 2006?

Kromě těch tří, co jsem napsal, jsou to ty tradiční. Pak z Afriky zase někdo vylétne nahoru, možná Pobřeží Slonoviny, věřím i Američanům a domácím Němcům...

ruud9: Chtěl jsem se zeptat, jak se budou komentovat zápasy MS 06? Jestli zase budou spolukomentátoři či jiná změna. Mě se osobně moc nelíbí spolukomentátoři a když už by byli, tak aby se jen projevovali, když se třeba nehraje a tak. A jakého máte favorita na tomto šampionátu a jak se těšíte? Moji favorité jsou USA, Japonsko a Mexiko. Jinak patříte mezi naše nejlepší komentátory a přeju hodně komentátorských úspěchů

Díky, spolukomentátory chystáme, jiné než minule a takové, aby pro vás byli obohacením a ne opakem. Výběr i příprava bude pečlivý(á).

Martin Sedmík: Jak hodnotíte kolegy z TV NOVA? Podle mě je to tragédie hlavně co se týče tria Poulíček, Tittelbach a Svoboda. Jinak vy jste u mě proficí! Tak ať se daří.
wector: Zdravim Petře, jenom bych chtěl vědět, co si myslíte o komentátorech na TV Nova? Jakto, že už takovejch let nedokázali najít pořádné komentátory?
Jan Hložek: Co si myslíte o komentování sportovních přenosu na konkurenční televizi? Díky za odpověď.

Díky. Jinak mi nepřijde kolegiální o tomto tématu víc hovořit. Omlouvám se :-)

pican: Dostal jste nějakou zajímavou nabídku na komentování z jiných TV stanic? Proč je úroveň komentování na ostatních kanálech horší? Vysílání Čt mi přijde živější, lepší, u přenosů z Novy usínám. Děkuji.

Nabídek jsem pár dostal... Podle mě je to proto, že ostatní televize vždy preferují jiné, sledovanější pořady (reality show, seriály...) před sportem. Vysílají ho, ale nevěnují mu 100 procent.

novyss: Na ČT se mi jevíte všichni (ze sportovní redakce) jako dobrý tým. Uvažoval jste vy osobně někdy o tom že by jste někdy "změnil dres" a přešel ke konkurenční komerční TV?

Stát se může cokoliv. V ČT se sport opravdu dělá na nejlepší úrovni u nás...

Pavel Kohár, Jihlava: Při svém povolání musíte mít elitní přehled o fotbalovém dění. Využíváte ho také k sázkařským účelům, příp. s jakými úspěchy?

Nesázím vůbec. Nebo skoro vůbec. Třeba jsem ale trefil nejlepšího střelce MS98 - Šukera, s kurzem 40:1.

David.K: Zdá se mi, že někdy jste až přehnaní patrioti, hlavně vy a Bosák. Pořád dokola opakujete, že nás někdo zařízl, a pak z něho děláte nepřítele státu....

Musel jste si nás s někým splést :-), myslím, že na stěžování na rozhodčí jsou jiní experti...

Kily: V posledním době se stává módním trendem odchod českých fotbalistů do Turecka. Jak si myslíte, že si povedou například Lukáš Zelenka, Jiří Mašek a další, kteří za posledních několik týdnů vyměnili Gambrinus ligu za tureckou nejvyšší soutěž?

Přál bych jim, aby se jim vedlo dobře, ale bohužel mám pocit, že spíš doplácejí na to, že jejich agenti mají zrovna v Turecku skvělé vztahy a proto tam prodávají o sto šest. Ale fotbalově i jinak ti kluci spíš strádají. Ne všichni. Radši bych je viděl třeba ve Španělsku, tam se nedaří prodávat vůbec české hráče...

novyss: Myslíte si, že se někdy alespoň trochu omezí odchod českých fotbalových hráčů do zahraničí? Protože to je vždycky řečí svazu o zlepšení úrovně ligy a jak to pak dopadá...

Myslím, že se omezí, až tu už nikdo nezůstane. Je to fakt strašné. Kdyby aspoň kvalitní hráči přicházeli z venku do naší ligy, ale ta je bohužel nyní hodně vybrakovaná.

Ondřej Mazur: Moc se mi líbí pořad Svět rekordů. Bude pořad pokračovat i nadále?

Budeme. Dokud se na něj budete dívat v tak hojném počtu jako dosud...

Radek Loukota: Považujete moderování Guinesse na ČT1 za vhodný doplněk k Vaší činnosti "sporťáka"? Připadne mě to křečovité a ne moc zdařilé. Díky za odpověď.

Považuju, jinak bych to nedělal. Dívá se na nás každý týden milión a půl lidí. Realizuju se v tomto pořadu i jinak než jako sporťák, baví mě to, píšeme sami scénáře a máme z toho radost... Každý něco po práci děláme. Tak my děláme Guinnesse. Respektuju, že se vám to nemusí líbit. Pak se na to jednoduše nedívejte.

cronaldo: Ako sa vam pacil tento rozhovor? :)

Nádhera... Ale už musím pracovat. Tak díky moc, mějte se a zase někdy... Petr Svěcený


Autor: Jaromír Janíček, Petr Starý

Komentáře (43)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Svěcený je docela borec. Už se těšim na tu ČT4.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, akorát že pokud nemáš kabel nebo UPC direct, tak si nech zdát... A jestli to ten zkurvenej Kaneval bude vysílat stylem ČT24 ( jako promo kanál, tzn. tak na 1/3 obrazovky a okolo kupa keců ), tak z toho budu mít beztak prd...

Reagovat
Shevchenko

Petr mi na můj příspěvek odpověděl! UPC Direct (naštěstí) mám!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

kdyz naldaim ct24, naladim i ct4?

Reagovat
Shevchenko

mělo by to tak být...

Reagovat
HOST*

A půjde to i po netu?

Reagovat
Shevchenko

nevim ale verim ze jo!

Reagovat
smazaný uživatel

Na 90 procent ne. 24ka vysila jejich vlastni tvorbu. Tady budou nakupovat vysilaci prava na ruzny sportovni akce a to nesmej pustit jen tak na net. Nehlede na to, ze kdyby to slo, tak by jejich servery musely mit obri kapacitu, protoze sportovni streamy jsou hodne vyhledavana vec a koukaly by se mraky cizincu.

Reagovat
PJ

Naopak, bude to na netu. Bude to digitální vysílání, stejně jako ČT24.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm...no ten guiness je sice tragický, ale komentovat on fakt umí, jinak nechápu, koho mají v redakci, že vybrali ten zápas Anderlechtu a kdy naposled viděl AC, když je ten Maldini nejlepší.

Reagovat
HOST*

osobně si myslim že anderlecht je lepší než zálesáci z Madridu

Reagovat
HOST*yarda

To ses chtěl zavděčit nebo jen něco plácnout?

Reagovat
HOST*

něco plácnout

Reagovat
Shevchenko

AC Milán - Schalke 04

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsia bola posledna otazka

Reagovat
HOST*

každopádně...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ďábel, prý Česi z 1. ze skupiny... přestaň s tím koksem

Reagovat
PJ

Eště se budeš divit... Italům natrhnem prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Italům možná, ale taky amíci nám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme kdo bude v červnu víc překvapený

Reagovat
antimadrista

Stejně vyhraje Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím jim, ale nemají nato....

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych jim to přál...fandit budu taky určitě Anglii, s tou sestavou... i když poháry a Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

jednou přijde velký třesk a najednou budou ve finále uvidíte, jen doufám že tam nebudou s námi

Reagovat
antimadrista

Jinak nechápu, proč se neuvěřejnil můj dotaz

Reagovat
Jarek252

Co v něm stálo?

Reagovat
Mr.Jindros

Tak to by mě zajímalo. Mě zase zpětně mrzí, že jsem se nezeptal, proč už nezvou Luhového.

Reagovat
Xavi

Luhovýho tam nezvou, protože jim nepřitakává a má svůj vlastní názor. Jo nemají zájem vybírat neatraktivní zápasy jo? Chelsea - Anderlecht nebo Glasgow - Petržalka atd to byla fakt bašta!!!

Reagovat
antimadrista

Normální dotaz, a jak čtu ty uveřejněný, tak byl rozhodně na vyšší úrovni..

Reagovat
Mr.Jindros

Tak to vyklop ne, jestli byl na vyšší úrovni, tak nechápu proč ho tajíš.

Reagovat
antimadrista

Já už si to nepamatuju,jak to přesně bylo řečeno...

Reagovat
HOST*yarda

Možná takto: "Milý Petře, taky si myslíte, že každý Čech, který nefandí Barceloně a Španělsku je nekulturní hovado?"

Reagovat
antimadrista

Ne tak to nebylo

Reagovat
Shevchenko

Ale no tak?!

Reagovat
smazaný uživatel

Yardo ty si poslední dobou uplně skvělej, škoda že sem přes den v práci

Reagovat
antimadrista

No máš toho málo, očividně

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky nesedím obvykle přes den doma

Reagovat
PJ

Jak tak na to koukam - máš pravdu. Vim že tam tvůj dotaz byl, ale zřejmě se mi vytratil při přepisu.. Sorry

Reagovat
antimadrista

Nehoda není náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

tan svět rekordů není zas tak špatnej, maj občas dobrý hlody.. myslím, že to je osvěžující humor..

Reagovat
HOST*MIKI

Petr je nejlepší komentátor na světě ještě s Jaromírem Bosákem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele