Rozhodčí se omlouvali Bayernu. Sporná akce se musí nechat dohrát do konce, soptil Tuchel

09.05., 09:22
Aktuality
Thomas Tuchel v diskuzi s rozhodčími (© AFP)

Polský rozhodčí Szymon Marciniak se podle obránce Matthijse de Ligta omluvil fotbalistům Bayernu Mnichov za hrubou chybu, které se dopustil ve 13. minutě nastaveného času odvety semifinále Ligy mistrů. Spolu s asistentem Tomaszem Listkiewiczem nedali videorozhodčímu možnost přezkoumat, zda nizozemský obránce vstřelil regulérní gól, který by zápas poslal do prodloužení. Real Madrid zvítězil 2:1 a po remíze v Bavorsku v prvním duelu oslavil postup do finále, v němž se ve Wembley utká s Dortmundem.

Po 11 letech se mohlo v Londýně opakovat čistě německé finále. Jenže zatímco Borussia v úterý přes Paris St. Germain postoupila, Bayern druhý den na Santiago Bernabéu uspět nedokázal. Hosté cítili po utkání velkou křivdu. "Naprostá katastrofa," okomentoval pro DAZN sporný výrok polských sudích trenér Thomas Tuchel. "Rozhodčí se nám omluvili," uvedl De Ligt.

O sporný výrok se postarali sudí, kterým bylo svěřeno finále posledního mistrovství světa. Duel mezi Argentinou a Francií v Kataru řídil Marciniak jako hlavní a na čáře mu s praporkem pomáhal Listkiewicz. Tomasz je synem bývalého arbitra Michala Listkiewicze, který před lety působil v českém fotbalu jako šéf komise rozhodčích.

De Ligt v závěru nastavení vyrovnal na 2:2, jenže gól neplatil. Asistent Listkiewicz signalizoval Mazrávího ofsajd a hlavní Marciniak přerušil hru dřív, než míč doputoval do sítě. Z opakovaných záběrů přitom nebylo vůbec patrné, zda se o postavení mimo hru opravdu jednalo. Pokud by sudí celou akci nechali dohrát, jak měli, určitě by ji přezkoumal videorozhodčí. Takhle však na rozbor u videa vůbec nedošlo.

"Rozhodčí byli do té doby výborní, ale tohle byl z jejich strany absolutní zkrat. Klasická situace, která se má nechat dohrát, a pak přezkoumat. Vždyť se nechávají dohrávat i akce, kdy je ofsajd naprosto zřejmý. Tady byl maximálně milimetrový, možná vůbec ne," marně protestoval zkušený útočník Thomas Müller. Právě on De Ligtovi na jeho neuznanou trefu přihrál.

"Přijde mi to neuvěřitelné, nechápu, proč nenechali pokračovat ve hře. Odehráli jsme slušný zápas po celých 90 minut. Je smutné, že to pak skončí takhle," litoval čtyřiadvacetiletý nizozemský reprezentant.

O platné góly se postarali náhradníci. Alphonso Davies zajistil Bayernu vedení, Joselu ho však dvěma trefami trumfl. "V semifinále není čas na výmluvy, opravdu ne. Sporná akce se musí nechat dohrát až do konce, to je pravidlo. A rozhodčí bez ohledu na to, zda šlo o ofsajd nebo ne, pravidla prostě nedodržel. Šlo o hraniční situaci, přitom vůbec nedal videorozhodčímu možnost provést přesnou kontrolu," uvedl Tuchel, který v létě u týmu skončí.

Mnichovský gigant zakončí sezonu bez zisku trofeje poprvé od ročníku 2011/12. "Nechali jsme na hřišti maximum," prohlásil Müller.

Autor: ČTK

Komentáře (372)

Přidat komentář
HV

Kdyby to hráči Realu dohráli, tak Tuchel nemusí soptit.. Zas zbytečně nafouknuté.

Reagovat
Bucky

Reagovat
misinho7

Reagovat
Čenda

Reagovat
Ed_Hazard

Je to cele skoda..

Reagovat
havrys99

Reagovat
Laliga

Vôbec to nie je zbytočne nafúknuté. Je to precedens. toto sa nesmie stávať. Teraz to možno napokon nič neriešilo(ak šlo o ofside), no inokedy môže. Navyše špekulovať či by padol gól keby hráči Realu pokračovali je zbytočné. Nemôžeš predsa s istotou povedať že by ten gól nepadol. Majú plné právo byť naštvaný. Takéto niečo spraviť v takomto momente je jednoducho neprípustné.

Reagovat
HV

Chyby se stávají a stávat. Tohle chyba byla, ale zápas neovlivnila a už vůbec nerozhodla. Rozhodlo to, že Bayern hrál v Madridu na 1:0 a samozřejmě to nevydržel. Mnohem horší chyba těchto rozhodčích, resp. hlavně hlavního, byla ta penalta pro PSG ve skupině proti Newcastlu…

Reagovat
Laliga

To je v poriadku, ja len hovorím že to bolo odpískané necitlivo, navyše v takomto zápase a momente. Takže súhlasím s tými vyjadreniami. Nikto predsa nehovorí, že preto vypadli alebo niečo podobné.

Reagovat
HV

Mně z těch vyjádření vyplývá, že je zařízl rozhodčí, nikdo neřekl, že přes tu chybu rozhodčího i oni udělali chyby, které se stály zápas. Hlavně Tuchel by si mohl sypat popel na hlavu, ale on mluví jen o rozhodčích.

Reagovat
Hlahart

To je sice možný, ale zbytečně nafouknuté to není

Reagovat
Firkraag

Sorry, ale mně jako neutrálnímu fanouškovi to docela zkazilo dojem z toho zápasu. Asi by se nic nestalo, ale nevíš prostě. Zbytečná pachuť. A Marciniak by potom, co dostal do play-off PSG vůbec neměl pískat.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Moshe Dajan

Aha...takže když budou hráči Reálu od tohoto momentu všechno "dohrávat" (ať už tím myslíš cokoliv), už nikdy nedostanou ani jeden gól? Co to je za vesmírná logika tvl?

Reagovat
HV

To bys nepochopil, to pochopí jen vesmírní borci a to ty nejsi

Reagovat
Moshe Dajan

A ty bys měl co nejdřív pochopit poučku, že korelace neznamená kauzalitu. Jinak budeš vesmírně překvapen v každé diskuzi, ve které se používají argumenty a fakta, ne domněnky pětiletého dítěte.

Reagovat
HV

Tleskám, jsi naprosto úžasný.

Reagovat
Nieuwendyk

Setřel tě jak vesmírný sliz

Reagovat
HV

Však říkám, že je úžasný

Reagovat
Kiss Me Polka!

možná jestli je ti 8 let, tak ti to mohlo připadat, jako nějaký stěr

Reagovat
Nieuwendyk

kéž by tu nějaký vesmírný borec přistál, mohl by ti pomoci s interpunkcí

Reagovat
Kiss Me Polka!

další ze sbírky "stěrů" - nedává to žádný smysl a je to vtipné, asi jako kdyby to vymyslelo dítě ze školky

Reagovat
vladino10

Reagovat
xjert02

Reagovat
FUnk

Reagovat
oli9

Hlavně se ta situace měla nechat dohrát.. Kdejaka picovina kde vidím offside 3 metry se nechá 20 vteřin dohrát... A tady jinak

Reagovat
Manik...

Reagovat
Bayern +

Kdyby

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Al Capone

Ma pravdu, ale kdyby nepiskl tak hraci Realu by neprestali hrat a navic to byl stejne ofsajd. Takze nejak nechapu co se zas resi. Kazdopadne nohy porad na stole

Reagovat
Bucky

Reagovat
Dale89

Můžu se zeptat, kde hráči Realu přestali hrát? Rüdiger normálně šel proti hráči, stejně tak Nacho. Oba souboj prohráli. Militao přestal hrát tak na milisekundu a hned pokračoval do bloku, ale taky neměl šanci. Jediný, kdo nehrál je Lunin. To už se ale nedozvíme, jestli by dokázal jít takhle rychle k zemi na prudký volej 11 metrů od něj.

Takže tenhle argument o přestání hrání je jen záměrné bagatelizovaní jasného ovlivnění konce utkání.

Reagovat
Freedo

Reagovat
10adam

Reagovat
Uwe háže buly

Demente.

Reagovat
10adam

Proč?

Reagovat
Uwe háže buly

Nevím, přijdou mi dětinský tyhle výsměšný reakce pomocí smajlíků, když ti tu něčím celkem rozumným argumentuje, i když nemusí mít nutně pravdu

Reagovat
10adam

A kvůli tomu je hned nutné volit taková slova?

Reagovat
Uwe háže buly

Ne, byla to stejně curacka reakce

Reagovat
10adam

To beru

Reagovat
Bucky

Sorry, ale ty z toho naopak děláš senzaci. Mendy přestal hrát úplně, ihned po odhlavičkování míče. Rudiger se rozeběhl proti míči ale naprosto jasně a viditelně zastavil a rozhodně ne v pozici, kdy by se připravoval na nějaký blok nebo vykrokování. Nacho byl rozeběhnutý k hráči a po odpísknutí prudce zastavoval, aby nepodstoupil zbytečný souboj, když už bylo písknuto. Militao taky jasně vyšlapával, a do pohybu se vrátil jen reaktivně na střelu. Lunin jasnej. Ale kurva, vždyť i De Ligt naprosto jasně přestal hrát a pak se rozhodl, že stejně vystřelí, když na něj šel míč. Věděl moc dobře, že je odehráno. Byla to jasná chyba rozhodčího, ale podle záběrů s největší pravděpodobností správný (ač těsný) offside a následná situace prostě byla písknutím naprosto zásadně ovlivněná. Bagatelizace je rozhodně na místě, protože někteří z toho dělají zářez století, ale byla to situace, která kdyby se stala v 10. minutě, tak se přejde bez většího povšimnutí, zmínilo by se to jako chyba rozhodčího, ale nikdo by z toho žádnou aféru nedělal, dnes už by to nebylo téma. Jediné, co z toho dělá aféru je čas, ve kterém k tomu došlo. To je celé.

Reagovat
Dale89

Jak mohl Mendy kvůli pískanému ofsajdu přestat hrát hned po hlavičce, když praporek jde nahoru až před hlavičkou Müllera? Stejně tak Nacho a Rüdiger vyřešili situaci, aniž by byl praporek nahoře nebo rozhodčí pískal. Viz průkazný záběr z boku. Ani jeden nemá ponětí, že se bude přerušovat.

Rüdiger navíc nezastavil kvůli ofsajdu, ale protože v souboji byl dřív Nacho a maximálně by se s ním srazil. Nacho nezastavoval kvůli písknutí, ale protože Müller měl lepší postavení a ze souboje by hrozila penalta, byl by to od něj zákrok bez míče.

Jak jako De Ligt přestal hrát? To jako měl někam běžet? Vždyť se odpoutal od obránce a byl připraven na střelu, nic neřeší a sleduje se 100% zaujetím míč. Jinak by nebyl schopný ani zdaleka vykonat tak obtížný úkon jako střelu z voleje. Že se u toho choval jako hromotluk jaksi vyplývá z toho, že je jako stoper na hrotu.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Bucky

De Ligt připravený na střelu tím, že se opírá o stehna a vydechuje. To je taková běžná poloha, ve které se pokračuje v útoku. A podle toho, jak jsi psal, tak to vyznívá, že to pískl asi někdy pět vteřin po vstřelení gólu. Pískl to akorát, když se míč dotkl země, než vyskočil do vzduchu, kde ho hlavičkoval Müller. Přesně v tu chvíli Nacho i Rudiger zastavují, stejně tak Mendy zvedá ruku v ten stejný moment. De Ligt s Militaem vypouští ještě dřív, protože vidí praporek nahoře a koukají přesně tím směrem.

Reagovat
Zephyr

Ze záběrů je podle mě evidentní, že hned po zapískání všichni hráči tak trochu přepnou a přestanou hrát naplno. Ze setrvačnosti asi nějaké pohyby a bloky dodělají, ale už to rozhodně není normální chování. Věřím, že kdyby rozhodčí nepísknul, tak to obránci naplno dohrají a ubrání.

Reagovat
Uwe háže buly

A nebo taky neubrání, to už se nedozvíme. Na nějaký věřím se fakt nehraje.

Reagovat
Cracker10

Reagovat
romeo351

Reagovat
Shevchenko

Tak to snad nemyslíš vážně

Reagovat
Dale89

Co jako nemyslím vážně? Real tu situaci bránil jako běžnou akci, přitom Bayern měl do vápna o hráče víc. Při nákopu to byla situace 3 na 2 ve prospěch Bayernu. Po odhlavičkování Mendyho a zapojení Nacha vznikla situace 2 na 3, kde hráči Bayernu měli výhodnější postavení. I kdyby se Nacho s Rüdigerem stavěli na hlavu, tak Müller bude vždy kontrolovaně zklepávat míč a De Ligt je odskočený připraven na zakončení.

Prostě nebezpečná situace, která může vyústit v cokoliv. Čistou střelu, tečovanou střelu nebo nekontrolovaný blok s dorážkou. Tohle se musí dohrát úplně vždy a zápas tím byl ovlivněn. Mně je úplně fuk, jestli Bayern vypadl nebo že Real postoupil. Stejně tak je mi fuk, kdo nakonec LM vyhrraje. Ale prostě rozhodčí ovlivnil zápas zcela zřetelně ve prospěch domácích a tahle obhajoba je jen bagatelizování situace (stejně jako tvrzení, že rozhodčí přesáhl sebou určený čas nebo že to byl stejně ofsajd).

Reagovat
Shevchenko

Napsal si že nevíš kde hráči Realu přestali hrát, na to jsem reagoval, protože je naprosto zřetelné, že hned 3 hráči v poli přestali hrát. Víc mě nezajímá.

Reagovat
Dale89

Jasně. A vůbec tě nezajímá, že argumentuješ tím, že přestali hrát ještě před zvednutím praporku a hvizdem rozhodčího. Navíc v pozici, která byla pro Bayern výhodná a prakticky vynucená až do zakončení.

Reagovat
Shevchenko

Co si to tady vymýšlíš?

Reagovat
Dale89

Promiň, myslel jsem, že se jedná o reakci na komentář výše. Nicméně to nic nemění na tom, že to je zástupný, navíc sporný argument. Jako vy to tu prezentujete, že by hráči Realu s prstem v nose odpálili míč do bezpečí. Přitom všichni tři stáli v nevýhodné situaci bez jakékoliv kontroly míče. To je jak argumentovat, že přestal hrát Modrič před kterým rozhodčí pískal.

Reagovat
Likan7

Ta dnešní mládež tyvole

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
imp.

>Militao přestal hrát tak na milisekundu a hned pokračoval do bloku, ale taky neměl šanci.

Ano, nemel sanci, protoze prestal na tu milisekundu hrat. Diky, ze sis sam odpovedel.

Reagovat
Dale89

Snad nechceš tvrdit, že by z toho nebylo zakončení? Nepodstatná by tato diskuze byla, kdyby hráči Realu přestali hrát v situaci, ve které můžou míč kontrolovaně odehrát a nedojde k zakončení. To ani omylem nebyl tento případ. Hráči Bayernu byli v lepším postavení, tu akci by zakončili i bez ofsajdu. V ten moment všechny tyto argumenty padají a zbývá jen ovlivnění závěru rozhodčím.

Reagovat
imp.

I s tou pistalkou byl Militao hodne blizko k tomu tu strelu zablokoval. Nakonec nezablokoval, ale to jsou presne ty milisekundy. Kdyby hral na 100% celou dobu, tak tu strelu mozna bloknul.

Reagovat
Kiss Me Polka!

a nebo taky ne a padnul by regulérní gól.

je to prostě hrubé porušení průběhu zápasu a musí se to tedy řešit.

Reagovat
imp.

Ano, rozhodci pochybil, to je uplne jasny a proti tomu nic nenamitam. Ale gol/negol je v tomhle ciste hypoteticky scenar, o kterym se uz nikdy nedozvime jak by realne dopadl. Mozna by ten gol padl, mozna ne. Rikat "Bayern byl okradeny o gol" je uplne zcestny. Kdyz uz, tak Bayern byl okradeny o golovou sanci.

Reagovat
Kiss Me Polka!

jenže o nějakém rezolutním gólů/negolu nebo krádeži ten člověk, kterého názor ses snažil shodit vůbec nic neříkal. poměrně objektivně a hlavně celistvé popsal co se stalo.

naopak ten původní komentář, na který byla ta jeho reakce, měl jasno, že k žádnému pochybení nedošlo, to ti už ale nevadí z nějakého důvodu..

Reagovat
Edgar Davids

porad stejnej

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
janinho

pravidlo c.1 je ze musis hrat kym sudi nezapiska. ta akcia po odpiskani trvala este dobre 2/3 sekundy, urcite tam nebranili na 100%, ale mozno si teda pozeral iny zapas.

Reagovat
icka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
martin.b

byl ten offside někde potvrzen ? mě ten Mazraoui teda pořád přijde na úrovni Rudigera, klidně v offsidu bejt nemusel

Reagovat
pantondavo

Nevim, nevim, neviděl jsem záběr, kde by bylo jasně vidět, že by Mazraoui byl off, Rudiger tam měl nohu, hráč Bayernu rameno, bylo to milimetrový, tohle se musí nechat na VAR a nemávat, resp nepískat.

Reagovat
Front hell

Nebyl no

Reagovat
zorz767

Už se mohlo dávno pískat, takže rozebírat tuhle situaci je naprosto zbytečné.

Reagovat
Free_player

Spíš by měl soptit na Neuera - ten tu kalvárii sraček odstartoval A to co se stalo na konci to už byla jen taková klasika na jistotu, která nikoho nemůže překvapit

Reagovat
JeséRodriguez

odstartoval to Kane neproměněnou tutovkou, Muller tim jak posral brejk 4 na 1 (!!!), Neuer tou minelou a Tuchel svýma úžasnýma tahama...nasraní by měli být zejména sami na sebe, ale chápu, že je jednodušší to svádět na rozhodčího, kterej je nechal hrát ještě 6 minut po vypršení avizovaného nastavení

Reagovat
S-C-O-T-T

Souhlas, takové sporné situace nechat dohrát, pak zkoumat VAR. Ale taky nevím proč nastavoval nad 9min dalších 6....

Reagovat
PP

Reagovat
Kenneth

Hlavne v devate minute nastaveni ukazoval ze se bude hrat dalsi dve, hralo se dalsich sest.

Reagovat
LyEX

Bola tuším 11. keď ukazoval ďalšie 2.

Reagovat
Kily

cca 100:30, já v tu chvíli nevěděl, jestli to jsou dvě minuty nad rámec těch devíti, nebo ještě dvě

Reagovat
pobody's nerfect

A já, jestli dvě minuty nastavení nebo si objednává dvě klobásy

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
icemike

Jasne ukazoval 2 piva a 2 zelené

Reagovat
Laliga

Presne Ale vzhľadom nato že sa v tej chvíli pozeral na hodinky, tak som tušil že ide o dve minuty "od tej chvíle". A síce to bolo trochu netradičné, ale toto sa mne páčilo. Bolo znova kopec prestojov v predĺžení, takže za mňa správne rozhodnutie.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja som pochopil 2 min nad ramec. Ved tak to dava aj zmysel nie? Oficialne bolo 9, ak chcel hrat do 114 mal ukazat 5 a postranny mal na tabuli ukazat znova nastaveny cas ale celkovy = teda 14 min. Takto som to videl v tejto sezone uz aj v ligovom zapase v PL aj SA.

Reagovat
LyEX

Mal ukázať 2 pre normálnych, ktorí pozerali zápas. 6 pre tých čo ho práve oklepali a prišli z wc a pre zvyšných, ktorí všetko príliš premýšľajú celú rovnicu nakresliť do vzduchu ala Sheldon

Reagovat
kilobyte

Až na to že to ukazoval v 11. minutě.

Reagovat
kilobyte

A ukazoval 4 prsty.

Reagovat
LyEX

Tak každý vidí čo sa mu páči najviac asi, ty labužník

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kily

jo, vypadalo to, že si uvědomil chybu a hráčům Bayernu jako omluvu přidal něco za předčasné ukončení té akce. VAR měl vyřešený během pár vteřin, je tedy pravda, že pak následovaly delší oslavy gólu. A on dost lpěl na kompenzaci času za ležení hráčů na hřišti

Reagovat
Firkraag

Protože první tři minuty slavil Real gól (řešil se VAR) a pak se tam ještě někdo válel? Nastavil to správně.

Reagovat
messi80

Žeby preto ze padol gól, riešil ho var ,bolo striedanie atd ? Rozhodca zvládol zápas skvele, vrátane nadstavenia až na ten ofsajd

Reagovat
Kixi Syhimour

vždyť jste dali gól a zkoumalo se, pak se tradičně zdržovalo, nastavení v rámci možností dobře odhadnuté

Reagovat
WhoisGeorge

To je tak stupidni kdyby rozhodci nepiskl, tak by se to k brance sotva priblizilo

Reagovat
ACSeRw!n

"Přijde mi to neuvěřitelné, nechápu, proč nenechali pokračovat ve hře. Odehráli jsme slušný zápas po celých 90 minut. Je smutné, že to pak skončí takhle," litoval čtyřiadvacetiletý nizozemský reprezentant.

tak urcite

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
HV

Tak jako má pravdu, pro ně je smutné, že se nehrálo jen 85 minut, protože by se prozdržovali do finále, ale pak ječí, že 5 minut po nastaveném čase jim neuznají gól, když soupeř nehrál. Takže jo, je to smutné.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Bucky

Slušný zápas je celkem férový popis. Bayern určitě nehrál špatně, ale "slušný" bych na pozitivní škále řadil někam dolů. Takže slušný zápas z pohledu Bayernu to byl. Ale Real odehrál dobrý zápas a po zásluze postoupil.

Reagovat
ACSeRw!n

ne, hrali totalni bidu celej zapas

Reagovat
Kluivert9

Tak to nevím, jak bys pojmenoval vaše výkony proti City

Reagovat
F.o.X.i.K

Ty chceš po fanouškovi Realu sebereflexi a trochu objektivity??

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kluivert9

Já vím, nemožný

Reagovat
Bucky

Já jsem fanoušek Realu a "slušný zápas" jsem jim uznal.

Reagovat
Bucky

Ale objektivní rozhodně nejsem, to zase ne.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
eder

Reagovat
Bucky

Tak v prvním zápase to byl solidní výkon se třemi parádními góly na obou stranách proti favoritovi LM. V druhém zápase mistrný taktický výkon. A v čem je rozdíl mezi našim výkonem proti City a výkonem Bayernu proti nám ve druhých zápasech? V tom, že nám to přineslo postup.

Reagovat
JeséRodriguez

V prvním zápase 3:3, brzo jsme prohrávali, dokázali jsme srovnat a otočit, pak to zase otočil soupeř, a stejně jsme dokázali zase srovnat...v odvetě jsme se po rychlém gólu zatáhli a účelově to odbránili. Rozdím, mezi včerejším zápasem a naším s City byl ten, že City dominovalo jen po vápno, reálně dalo gól po individuální chybě Rudigera, kdy nestastne namazal De Bruynemu. De Bruyne pak mel druhou velkou tutovku par minut potom, kdy dostal idealni balon pod sebe nekam na penaltu a misto golu prekopl branu. Jinak City zakončovalo, trefilo i tyč Haalandem z tezke pozice, ale zadna vylozena tutovka tam nebyla...v prodlouzeni jsme zase ziskali pudu pod nohama a meli vetsi i jedinou velkou sanci...City melo naznaky precisleni atd., ale nedokazalo to ani zakoncit...Real si tech tutovek vcera vypracoval nekolik, fantastickej Neuer dlouho odolaval a Bayern se tam snazil prozdrzovat (i my na City v urcitych fazich tahali cas)

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
janinho

ale prosim ta. oni boli doma lepsi a my sme brali remizu, vcera sme boli lepsi my a remiza by bola tiez v pohode. ten dvojzapas bol v podstate uplne vyrovnany. po tych striedaniach tuchela by sme ich v predlzeni urcite dali, to sa vobec nebojim.

Reagovat
snuff24

Reagovat
sergi

Ja som zápas nepozeral ale keď takto z toho jedného pohľadu pozerám tak ten druhý gól Realu nebol offside?

Reagovat
HV

Ne.

Reagovat
Well

Nebyl, ono to zkresluje, ale bylo to těsný.

Reagovat
sergi

No to teda hej, tu by som povedal že v klude meter dva..

Reagovat
Well

Mne původně přišla jako ofsajd už i ta původní nahrávka.

Reagovat
sergi

Reagovat
Mass

Přesně tak, tady ten úhel zkresluje vždycky a člověk co to vidí z kamery se často plete.

Reagovat
Bucky

Přihrával pod sebe. Byla tam i animace a z ní to bylo celkem jasný.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
sergi

Díki, hovorím nevidel som zápas a teda z tohoto zostrihu to vyzeralo všelijako.

Reagovat
janinho

zo zaberov to vyzeralo na ofsajd, ale ked ukazali potom animaciu s ciarami a loptou, tak to bolo pomerne jasne v poriadku.

Reagovat
masly008

Nebyl tam ukazovali grafiku, u toho Bayernu radši nic neukázali což je dost pofiderní a celé situaci to moc nepomáhá.

Reagovat
vitasrp

U toho Bayernu nic neukazovali, protože to ta technologie nevyhodnocovala, jelikož už byla přerušena předtím hra.

To fakt není nic pofidérního.

Reagovat
masly008

Jako že nejsou schopni to udělat dodatečně?

Reagovat
sergi

Jedna vec je jasná, dohrať sa to malo a potom skúmať offside. Takto, keby to urobia dodatočne po odpísakní, Bayern dal gol a hráči Realu prestali hrať, ako by vyriešili situáciu?

Reagovat
masly008

Já to nemyslím v zápase, ale že se nikde neukázalo video od VARu aby bylo jasné jestli byl nebo nebyl ofsajd.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
DreamTeam

Prostě klasická noc na Bernabeu. Měl je na to , co přijde,Tuchel připravit už před zápasem. Jde to za ním všechno.

Reagovat
20fredy20

Realu X pomohol rozhodca a riadne, ale v tomto 2 zapase to bola absolutna rovina.

Reagovat
Bucky

Reagovat
r.mrazik

na to,ze pousti offsidy zrejme i z mesice,tak ze nenechali dohrat tohle je fakt "vtipny"

Reagovat
vilp

Reagovat
Čenda

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
doshcz

Reagovat
Free_player

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

Reagovat
Bayern +

Reagovat
snuff24

Z úplného hovna dělají senzanci

Reagovat
Müllered

Sračka výkon s jednou lucky střelou, víc mě nezajímá. Po tom vyrovnání jsem to vypnul, jsem věděl, že je konec a i bez té chyby by stejně nejspíš vyrovnali, Bayern nikdy neuměl beton.

Reagovat
vilp

To je fakt škoda, že ten tým předvede takový obrat a zase se akorát vyplakává skrz chybu rozhodčích.

Reagovat
misinho7

Reagovat
teenz

Reagovat
Langi

může být rád, že to gól nebyl a nebylo prodloužení...nevím co by v něm chtěl, po těch jeho střídáních, hrát

Reagovat
Bakary3

Za co se omlouvali tvl?

Borec to mavnul dobře (ikdyz si odfrknul), v tu chvíli to prostě viděl třeba jako 1m "jasnej" pytel a nepřemýšlel, že třeba je to hraniční, viděl ofsajd.

Jindy se nadává, že to nechávají dohrát až do umreni, tady to mávne dobře (se štěstím) a nadává se zas.

A tuchelovo "je to ofsajd, ale měl to nechat dohrát" je směšný

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Právě že jindy se to nechává dohrát.

Reagovat
Well

Tak argument jindy moc nedává smysl, to je jako, že jindy rozhodčí za tohle píská faul. Tady máš furt to, že pokud si není jistý má to pustit. Nikde nemáš psané, že 2m máš pustit a 0,5m už ne. On si byl prostě podle svého úsudku jistý, tak to mávl (i když teda nechápu a za me to mel nechat dohrát).

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Jestli se nepletu, tak hraniční situace se mají nechat dohrát. To že si třeba myslel, že je ten ofsajd jasný, je chyba.

Reagovat
Well

To máš pravdu, ale nikde nemáš definované, co je hraniční situace, proto ti někdo pouští ty 2m nesmysly a druhý mává i ty těsnější věci. Tady nevím jaký na to měl výhled, jestli mu to přišlo jinak než to ve skutečnosti bylo, protože blbě stál. Ale chyba to je, to se určitě shodneme.

Reagovat
Laliga

A on im chcel pritom len dobre. Snažil sa aby si nekrátili čas na vyrovnanie dohrávaním ofsidovej akcie

Reagovat
pantondavo

Podle toho, jak je to aktuálně s VARem nastavený, je tohle hrubá chyba čárovýho, tohle prostě nemůže mávnout, resp hlavní nemá písknout. Wait and see se tomu řiká, on mával Ligta, ten byl jasně off, ale toho druhýho absolutně nemohl posoudit, protože Rudigera přes Ligta pořádně neviděl.

Reagovat
MystycMac

Ono aj De lighta sa ma pískať offside evidentne sa chcel zapojiť do hry a Rudigera svojim pohybom ovplyvnil ....

Reagovat
pantondavo

To určitě ne, Rudiger o něm vůbec neměl páru, De Ligt v ofsajdu nebyl, ani kdyby to Mendy hned sklepl na něj, neovlivnil vůbec nikoho.

Reagovat
vitasrp

Kdyby se ten balón od Mendyho odrazil k De Ligtovi, tak by to ofsajd byl.

Reagovat
pantondavo

Jestli se změnily pravidla z minulýho roku, tak možná jo, ale jinak ne.

Reagovat
vitasrp

Pravidla se neměnila.

Mendy byl v souboji o míč, neměl tedy čas a prostor na to, aby měl plnou kontrolu nad výsledkem svého počínání.

Jednoduše řečeno hráč, který je ve výskoku, v souboji nebo se natahuje, tak nemá kontrolu nad výsledkem svého počínání, a proto když zahraje balón, hodnotí se to jako obranný zákrok, nikoliv vědomé hraní.

Vědomé hraní je technický termín, neznamená to jen to, že obránce chtěl balón hrát (to chce prakticky vždy), ale právě to, že má reálně kontrolu nad tím, kam pošle míč, a pokud ho přihraje soupeři, tak to prostě posral.

Obranný zákrok by tedy hru neresetoval a platilo by ofsajdové postavení De Ligta.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
patas92

Mávnul to dobře, protože tam viděl metrový ofsajd, který nakonec byl možná pár centimetrů. Make sense

Reagovat
Bakary3

Ano, i to se u lidí stává, zkus si někdy mávat jen žáky na vesnici

Reagovat
patas92

Ano, stává a je na místě říct, že to nemávnul dobře, protože to jednoduše nemávnul dobře. Jednoznačný ofsajd tam vidět není a rýsovalo by se

Reagovat
PP

To ano.. Ale pointa je, že se nechávají dohrát metrové a zcela jasné offsidy a tady v semifinále LM se pískne toto. Nic by to neovlivnilo, ale bylo to zvláštní. A samozřejmě poražená strana se bude této berličky chytat.

Reagovat
Well

Protože každý rozhodčí to hodnoti trošku jinak, někdo nechává dohrát ty nesmysly 2m v ofsajdu. Druhý rozhodčí ti zase mavne cokoliv, kde si je jakože jistý.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ten argument nedává vůbec žádný smysl

Reagovat
Bakary3

Ale dává.

Prostě jemu to v tu chvíli mohlo připadat jako jasný ofsajd, tak neváhal a zvedl to.

Kdo si někdy vzal praporek do ruky, nic zvláštního mu na tom nepřijde.

Reagovat
Well

To je to, že každý v opakovacce u televize a z fotek to vidí, tam máš na vyhodnocení pár vteřin a všechno vidět nemůžeš. Když se na to podívá teď, tak věřím, že by to také raději nechal dohrát. Prostě udělal chybu, kterou už nevrátí.

Reagovat
Bakary3

asi tak

Reagovat
Kiss Me Polka!

pokud to viděl takto špatné, tak je to o to horší, na což právě narážel Patas, a proto tento tvůj argument nedává vůbec žádný smysl.

ať se to tovezme jakkoli, tak to nezamaval dobře. buď je slepý, nebo měl nechat dohrát hru, protože to bylo těsně.

Reagovat
Bakary3

Promiň, ale tady jsi mimo a zřejmě si vůbec nedokážeš představit, jak těžký je odmavat správně.

Tohle fakt nebyla brutální hrubice, ikdyz samozřejmě na takový úrovni se každa taková chyba tak bere...

Reagovat
Kiss Me Polka!

ty si uvedom, že se nejedná o zápas v pralese, ale sf lm.

je to naprostá hrubice, odpískal ofsajd který mozna nebyl. a to přesto, že ví, že v těsných situacích musí nepískat.

kvůli tomu se to právě zavádělo, aby měl rozhodčí v případě nejasných situaci možnost neudělat špatné rozhodnutí a nechat to na VARu.

to je prostě selhání a ty tu přijdeš s tím, že neudělal žádnou chybu

Reagovat
Bakary3

A ty si uvědom, že nevíš, o čem mluvíš, když říkáš, že je slepý, když tohle třeba v jeho pozici mohl vidět jako metrový pytel.

Pořád nechápeš to, že jemu to v tu chvíli prostě mohlo připadat jasný a nevidel důvod to nechat dohravat.

Ty jsi dost zjevně nikdy nemaval ani v pralese.

Reagovat
Kiss Me Polka!

co nechapes, na tom, ze myslet si, ze piskam jasny metrovy ofsajd, kdyz ve skutecnosti je to tesne, je brutalni chyba rozhodciho v SF LM

je uplne jedno, jak se mu to jevilo, kdyz pravda je takova, ze to nemohl spravne posoudit.

Reagovat
vitasrp

A kde se furt bere ta jistota, že to ofsajd byl? Však ten hráč, co se zapojil do hry, má docela velkou naději, že v postavení mimo hru nebyl, tam se fakt musí nakreslit čáry, aby bylo jasno.

Reagovat
patas92

Reagovat
PP

viz druhý gol Realu, kde mi přišel Rudiger zcela v jasném offsidu a kdosi tam vzadu zůstal. Spíš že hráči Realu po písknutí evidentně přestali hrát, takže rýpat se v tom zda byl či nebyl je zbytečné.

Reagovat
pantondavo

Rudiger ani ne, to šlo vidět dobře, to spíš pak ta přihrávka na Joselua byla o pár cm.

Reagovat
Bakary3

Vycházím z těch obrázků s kreslenými čarami, co kolovaly.

Ať se k tomu tedy vyjádří komise, jestli byl nebo nebyl a dle toho se lze bavit.

Tohle je o ničem.

Reagovat
vitasrp

Já viděl jeden obrázek BEINSPORTS, který spíš naznačuje, že Mazraoui v ofsajdu nebyl, ale tady spousta lidí furt píše, že to ofsajd byl, tak to akorát vůbec nechápu.

Ten obrázek ukazuje, že v jasném ofsajdovém postavení byl De Ligt, který se ale nezapojil do té fáze hry = jeho postavení se neřeší.

A pak je tam Mazraoui, který tam tu čáru nikde nepřesahuje, který se do hry zapojil a je pro ten ofsajd teda určující.

Reagovat
Kiss Me Polka!

omlouval se za to, že piskl předčasně ofsajd, který možná nebyl, během akce ze které mohl padnout gól?

co je na tom k nepochopení?

Reagovat
kilobyte

Rozhodčí má místo srdce odpadkový koš.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
MystycMac

Už prestaňte preboha vždy tie hnojstva dookola keď Real vyhrá, Real postúpil absolútne zaslúžene ,Bayern nech sa vyhovára sám na seba za tie hrubice čo porobili Muller klasika úbožiak futbalovo nato už nemá a ešte zavinil gól ...a tie striedania čo porobil Tuchel šialenstvo.

Reagovat
20fredy20

Suhlasim ze postupili zasluzene ale uprimne postupil zasluzene aj cez City ? Kedy by to bolo nezasluzene?

Reagovat
Well

Nezaslouzene to je když třeba když dáváš neregulerni gól (viz. Bayern pár let zpět). Zaslouženě to je i když hraješ beton, v pravidlech je, že se hraje na góly, ne na krásu nebo držení míče.

Reagovat
20fredy20
Reagovat
MystycMac

Myslí asi offside v ktorom bol Muller a sklepaval na Lewandowskeho a Ramos dal vlastný gól to bol tiež zarez ale o Tom sa nehovorí no ... Do predĺženia by sa vôbec nešlo ...

Reagovat
20fredy20

Nehovori no, ani to ze Casemiro mal mat tak v 30 min cervenu , alebo ze vcera Rudiger ma kazdy druhy zakrok na zltu ale moze veselo faulovat cely zapas bez karty

Reagovat
MystycMac

Vidal mal vtedy viac zákrokov na žltú a správne bol vyluceny skôr ako Casemiro ...tym pádom mal byť aj Kimmich vylúčený, a zatu ruku je šialenstvo že nevidel kartu + Neuer kľudne 3 Žlté za zdržovanie ...Celkovo rozhodca moc karty včera dávať nechcel na obe strany.

Reagovat
Well

Špatně si mě pochopil, já to myslel tak, že Realu tam pustili góly co neměli platit, takže si to nezaslouzil.

Reagovat
messi80

Hej presne on mysli urcite tie madridisti na toto veľmi radi zabúdajú

Reagovat
Well

Hej přesně, proto píšu, že tehdy si zasloužil postoupit Bayern, ty si hlava.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Laliga

To má asi každý individuálne . Za mňa by som napr dvojzápas so City okomentoval tak, že City si zaslúžilo ten postup určite viac ako my.

Reagovat
Well

Dalo stejně gólů a méně penalt, takže nezaslouzilo. Nemám problém přiznat, že byli lepším týmem co se týká hry, ale podle pravidel si to zasloužil Real, jestli se chápeme. Stejne jako by si to zasloužil včera Bayern, kdyby Neuer vychytal celý zápas, Real byl lepší, Neuer zachytal, gólman je součástí týmu. Udělal ale tu chybu a tak si to zasloužil Real.

Reagovat
Laliga

Ale to je tvoj názor Ja ti hovorím len toľko že môj je takýto. Nie že môj je ten smerodatný.

Reagovat
Well

Pravidla jsou pravidla, ta jsou smerodatna.

Reagovat
Laliga

Ale tu sa bavíme o zásluhách, nie o pravidlách

Reagovat
Well

Hlavně řešíme totální blbost. Objektivně postoupil herně horší tým, ale že by si to zaslouzil méně bych netvrdil, protože hrál co potřeboval, kdyby vedlo City, tak by se zase musel snažit Real a tvrdil bys třeba opak.

Reagovat
MystycMac

Nezaslúžene je že tá dotlačia rozhodcovia ako napr v 2009 Barca cez Chelsey ... To že hráš betón je jedno hráš na góly ... V zápase City Real dali obaja po 4 góly neboli nejake chyby rozhodcov a na Penalty bol lepší real a postúpil...

Reagovat
messi80

Dotlacia ? Už tu minule niekto dával video z prvého zápasu ale aj odvety kde sa spravili chyby na obe strany.aj keď v prospech Barcelony viac ,áno.

Reagovat
Mirek na tenisu

Tuchel má samozřejmě pravdu. Marciniak ale chyboval už tím, že neopodstatněně prodloužil 9minutové nastavení. Měl přidat cca 2-3 minuty. Za kontrolu var a slavení hráčů Realu. Gól negól padl ve čtvrté...

Reagovat
havrys99

Svátek fotbalu, napínavý průběh, bláznivá otočka během pár minut, od Marciniaka dle předpokladu zvládnutý průběh na jedničku a stejně se řeší jen jedna, ne nakonec tak zjevná chyba. Jasně, Listkiewicz to měl nechat dohrát, zvednou to až po akci. Možná i Marciniak mohl dopísknout ofsajd až po akci. Ale branka padla až po 2-3 sekundách od přerušení, třech odrazech a ve chvíli, kdy už obrana s brankářem téměř nehráli.

Namísto sebereflexe chyby Neuera, zadrbaného brejku od Mullera a Laimera, dvou obdržených branek během chvíle, se raději hodí nepostup na rozhodčí...

Reagovat
Well

Reagovat
Laliga

Tak boli to emócie, a myslím že aj tak nikto naňho nehádže vypadnutie. Len jednoducho boli rozčarovaný tým rozhodnutím. To by bol asi každý v tej chvíli, keď si nie si istý či ťa neobrali o gól. Ale zato vieš že ťa obrali o možnosť to zistiť.

Reagovat
Sandstorm

Ten konec rozhodčí absolutně nezvládli. Hlavně neměli tolik nastavovat a nikdy by k tomu nedošlo 10-12 min by bylo Ok, ale 15?

Reagovat
TheTopFootbaler

No chyba to byla jak řemen, ale naštěstí to nic nerozhodlo ani neovlivnilo, de Ligt by ten gól fakt nedal kdyby Real hrál dál Takže Bayern vypadl po zásluze, byť ta pachuť tam je. Spíš mě štve, že to Real prostě otočil, to je prostě evil Leverkusen

Reagovat
technecium

Vyhraje Real nekdy LM bez toho, aby je potahli rozhodci?

Reagovat
MystycMac

Neunašaš...

Reagovat
Mishko

Necitlivo, ale správne odpískaný (aj keď tesný) offside v 14 (!) minúte nastavenia po tom, čo bolo nastavených 9 minút a po uplynutí tejto doby rozhodca ukázal celúmu štadiónu, že sa budú ešte hrať 2 minúty. Naviac gól, 2 sekundy po jasnom odpískaní, kedy minimálne brankár vôbec nehral.

A ešte aj keby nejakým zázrakom z tohto bol platný gól, tak s tou zostavou by v predĺžení dostali tak 3 ďalšie, ako kedysi Atletico.

Takže otázka skôr je, jestli Barcelona niekedy vyhraje LM. Akokoľvek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misinho7

Reagovat
Well

To si nevyberes buď hrají sračku nebo je tahá rozhodčí. Hlavní je si to vždy obhájit.

Reagovat
xjert02

Celkem presne zhodnoceni

Reagovat
$dolar$

Napsal fanoušek Barcelony?

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Greaber

Tak hlavně že si to kluci Vardridu zvládnou ospravedlnit a ještě si stěžovat, že se nastavovalo moc minut, i když se tam většinu nastavení váleli jako pytel hnoje

Reagovat
ACSeRw!n

uz stacilo Bayern se zase valel pul hodiny

Reagovat
Greaber

Já už bych potřeboval zápas Arsenalu, abych zase mohl napnout svoje síly správným směrem

Reagovat
Front hell

Tobě by hlavně pomohlo,se v prvé řadě starat o ten svůj modrý hnůj

Reagovat
Mishko

po priebehu včerajšieho zápasu vyčítať práve hráčom Madridu nejaké zdržiavanie svedčí o objektivite tvojho pohľadu

Reagovat
Laliga

Ty pytle boli z Mníchova. Real hral v bielych dresoch

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

jj lebo Bayern predtym doslova ani trosku nekuskovla hru a vobec nelezali ale tak aspon ukazalo tvoju objektivitu

Reagovat
MystycMac

??? Ty si videl čo robil Bayern po góle ? Kŕče neustále a zdržiaval 30 sec po výkope každom ako atletiko ...Real im to krásne vrátil v nadstavení ...Bayern čistý vec včera Karma ich pekne dobehla.

Reagovat
Well

Simulovali oba týmy, pusť si to okolo 80. minuty jak tahal Bayern čas.

Reagovat
martin.b

Stejně je vtipný, že Poláci na Den vítězství takhle zaříznou Němce

Reagovat
havrys99

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Firkraag

Reagovat
pesky passer-by

Reagovat
Moshe Dajan

No ale fašo

Reagovat
Largo

Reagovat
Neon

Reagovat
TopinB

Reagovat
Čenda

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayernista18

Od Bayernu těžce nezvládnutej závěr zápasu. Špatný řešení brejků a špatný střídání. Když už Tuchel pošle na trávník zrovna Kima, tak to musí bejt beton jako Chelsea 2012, kde neproklouzne ani myš! Real si toho ale vytvářel dost. Řešit jeden spornej moment, kterej nastal po nesmyslně protáhlym nastavení, nemá cenu, když by se navíc Laimer k zakončení možná ani nedostal, kdyby se hra předtim nepřerušila.

Reagovat
havrys99

Reagovat
Mishko

Reagovat
PP

Reagovat
Vinci

Nakonec jim to posral stylově Neuer a Muller

Reagovat
Bayernista18

První gól byl lacinej, ale na druhou stranu toho Neuer zase dost zachránil. A Müller to sice moh vyřešit líp, ale třeba by to následně zadrbal někdo jinej.

Reagovat
Vinci

Za mě teda opravdu chycený gól od Neuera byl jen jeden. Ale tak to se čeká že když chytáš za Bayern tak bys měl něco navíc chytit.

Reagovat
janinho

nesranduj pls. on tam chytil minimalne 4g. za mna teda nebyt tej chyby jasny hrac zapasu.

Reagovat
PP

od vás se mi krom Neuera líbil nejvíc Pavlovič, ale chudák tam tahal posledních 10 minut + prodloužení nohy a světe div se i Dier.

Reagovat
Bayernista18

Ono se to taky podepsalo na výkonu celýho týmu v závěru utkání. Bylo vidět, že docházej síly a Bayern kvůli tomu byl pod čim dál většim tlakem.

Reagovat
Čenda

Reagovat
darby22

Tvl tady se resi jeden ofsajd a pritom kolik je vymyslenych penalt, nesmyslnych vylouceni i s tim slavnym VARem...chyby se proste budou stavat porad.

Reagovat
MystycMac

A pritom to offside aj bol

Reagovat
Well

Ta první čára je tlustá jak... a u toho druhého to bere Rudigerovi loket. Na základě tohoto to také opravdu tvrdit nejde.

Reagovat
patas92

Ta první čára je vertikální

Reagovat
Messiáš

Ta první je klasická svislice, naopak je to nejtenčí, jak to jen může být, akorát tím rovnoběžným zaznačením vypadá tlustě.

Prostě to offside není. Většina toho, co tvrdí, že to byl offside to poměřuje ve vztahu k De Ligtovi (třeba ten link od Mishka niže), ale to je prostě chujovina jak mraky.

A nejsem tady proto, abych vás za to nějak linčoval nebo špinil, že vám připískávali rozhodčí, ale ta bagatelizace typu, že "to byl stejně offside" , je absurdní a hlavně nepravdivá, byť si to tu madridistas palcují o sto šest a každý, kdoje proti je ubrečenej nazi, PL fanboy nebo katalánec, což se tu ve velkém jelo včera

Reagovat
Well

Já netvrdím, že to ofsajd nebyl ani že byl. Je to úplně stejné jak u toho golu/negolu v EC. Tam se také malovaly čáry, které ukazovaly gol a které ne. Prostě to piskl, měl to pustit, ten konec zápasu byl necitlivy na obě strany.

Reagovat
Messiáš

Ok, mě tady nejvíce sere ta retorika, že tu někdo napíše : "Však to offside stejně byl", "tady je to nejlíp vidět a celkem jasný offside" a pak x palců madridistas.

Je to prostě pruser stejně jako to, že v La Lize není goal line technology. A je to prostě škoda a zbytečná kontroverze u jinak hezkého duelu.

Reagovat
Well

Já tam ten palec dal spíš z toho důvodu, že to je podle mě nejlepší záběr a úsudek si podle něho může každý vytvořit sám. Čáry se dají vždy hezky zmanipulovat tak jak potřebuješ, aby to vypadalo hezky. Při tom záběru je hlavně i nešťastné, že ti hráči blokuji tu Rudigerovu nohu, takže se to blbě posuzuje. Podle ramena by to podle mě ofsajd byl, podle nohy těžko říct. Chtělo by to záběr i z druhé strany. Každopádně to měl pustit a bylo, stejně by to už podle mě Real dokázal urvat v prodloužení i kdyby to ten gól byl. Takhle tady bude pořád ta kaňka.

Reagovat
Messiáš

V tom offsidu se neshodnene, ale nemá to moc cenu řešit. Je to zahráno a bohužel škoda, že to takhle dopadlo.

Souhlasím, že v prodloužení by jste byli favoriti, Tuchel jel na jednu kartu a ta střídání byla šílená.

Z jejich strany by to bylo na udržení do penalt, ale chápu jejich frustraci

Je škoda, že v těch velkých zápasech k tomu pořád dochází. Snad se to zlepší

Reagovat
Jason_

aký chorý mozog dá piskať poliaka nemcom

Reagovat
emanuel habasko

Tady se to hlavně nemělo vůbec řešit z jednoho prostého důvodu. Hlavní to měl ukončit dle předem definovaného nastavení, 9 minut. Pak tedy ještě avizoval, že 2 minuty přidá. O další 2 minuty později se stane tohle. Tedy v době, kdy měl Tuchel líbat Carlovi ruku a děkovat mu za školení.

Rozhodčí to domrdal a tím zastínil jasný fakt a to ten, že Real byl včera o parník lepší. Po inkasovaném gólu jsem byl přesvedčen, že to Real otočí, což se stalo…

Reagovat
20fredy20

Ako ho vyskolil ? s tym timom co ma Tuchel , by stary ledva postupil zo skupiny

Reagovat
emanuel habasko

Jj, Ancelotti je úplnej nýmand. Zas trochu soudnosti.

Reagovat
vitasrp

Akorát, že vůbec. 9 minut je minimum nastavenéhl času, byla tam kontrola VARem, byla tam oslava gólu, střídání a ještě nějaký přerušení. Sudí kvůli tomu ten nastavený čas protáhl, na což má absolutní právo.

2 minuty navíc ukazoval hlavní rozhodčí v čase 100:30. Několik fandů Realu si ale nějak vymyslelo, že to bylo v 99. minutě, asi aby se mohli bránit, že to sudí posral i na jejich stranu.

Reagovat
Cracker10

Klasicti fans Realu no to mastaveni i tak bylo kratky dyt se vubec nehralo.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
icka

Reagovat
icemike

Zápas skončí, až pískne rozhodčí

Reagovat
misinho7

https://www.youtube.com/watch?v=z-db1pRUJdY

Vedel som ze Rio ma rad Real skrz Ronalda ale ze je az taky fanda aj teraz

Reagovat
Ladas321

V zápasech Realu s Bayernem ti rozhodčí pískají ve prospěch Realu až podezřele často, ale je tam zlepšení oproti dřívějším zápasům. Za Zidana tam byli offsidy, které by viděl i slepý, teď to alespoň pískli na těsnotku. Příště už to může být férová hra.

Reagovat
Laliga

Toto je vrchol trápnosti, keď niekto poukazuje na ofsajdy v predĺžení, keď Bayern nedal ani jeden regulérny gól, a Real mal po zásluhe postúpiť už v riadnom hracom čase

Reagovat
Vinci

A už je nějaká čára, který říká že to nebyl offside? Pokud byl, tak je to snad úplně jedno a řeší se úplný hovno

Reagovat
Mishko

tu je asi najlepší záber a z tohto to vyzerá na tesný offside - https://twitter.com/RefereesRobbing/status/1788316236150890921/photo/2

Reagovat
Well

Reagovat
Vinci

Takto to vypadá jako jasný offside, byť celkem těsný. Pak nechápu to haló kolem toho postup asi nebyl ideální, ale o chybu nešlo a nikdo poškozen nebyl

Reagovat
vitasrp

Jako porovnat tu patu Rudigera s kolenem Mazraouiho a mít jasno, že je to jasný ofsajd.... Asi máš laserové oči nebo nevím no.

Reagovat
Vinci

Já to tam takto vidím no navíc si myslím že už si to analyzoval Bayern na trošku jiným levelu a že by se ozvali jinak, pokud by tam offside nebyl

Reagovat
vitasrp

A jak by se ozvali jako? Co mohou dělat? Vůbec nic

Reagovat
Vinci

Jako věříš tomu že důkaz o tom, že nešlo o offside by si jen tak hodili do šuplíku, když takhle hrotí jen to že to nenechal rozhodčí dohrát?

Reagovat
vitasrp

A jako co reálně můžou dělat? Maximálně ze sebe udělají totální kretény, rozhodčí odpískal, VAR opravovat nemohl, hráči přestali hrát. Můžou podat nějaký protest, který vůbec nic nezmění, bezva. Co jako jinýho by měli dělat?

Reagovat
Truffaldino

Spíš vidíš to co chceš vidět

Reagovat
Vinci

je to možný

Reagovat
Messiáš

Reagovat
vilp

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Dale89

A ta Rüdigerova viditelná pravá kopačka jako nic? To je to, co dělá situaci těsnou a bylo by nutné nakreslit VAR čáry. Navíc míč už opustil kopačku, takže by se musel hledat lepší záběr. Ne jen plácnout obrázek a pak vyvozovat důsledky, když nevezmu v potaz všechny okolnosti.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Messiáš

Co je k smichu ?

Mě přijde třeba k smíchu, jak si opalcoval, že to vypadá na offside, aby se pak ukázalo, že ani moc ne

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Front hell

Právě že ani moc né

Reagovat
Maximm9

Tady se nejaka fan stranka Realu snazi prokazat, ze to ofsajd je, ale vlastne ukazali, ze to podle tohoto ofsajd neni, kdyz hral Mazraoui https://twitter.com/RMadridInfo/status/1788321363465224488

Reagovat
Ed_Hazard

Tieto pozapasove "jasne dokazy" nakreslene v skicaroch su zbytocne. Je to nestastna situacia proste. Tiez by som bol radsej ak by to nechali dohrat - hraci Realu by to taktiez dohravali a k strele by mozno nakoniec ani nedoslo, potom by nebolo ani co riesit. Ale o tom je uz zbytocne hovorit. Mal to jednoznacne nechat plynut a pripadny gol posudit VARom.

Skoda ze VAR nemoze aj takto spatne vydat stanovisko k danej situacii. To by tiez malo svoj vyznam. Samozrejme, som si vedomy aj negativ.

Reagovat
icemike

Není no, zkusils

Reagovat
Truffaldino

Chyba samozřejmě byla tuto situaci nepustit, nicméně na obranu pomezního, Rudigera mu zastínili dva hráči Bayernu a z jeho pohledu to nespíš vypadalo jako jasný ofsajd, a proto mávl. Možná by stačilo ze strany trenérů/fanoušků/bývalých hráčů rozhodčí neustále nemasírovat tím, že mají "jasné" ofsajdy ihned pískat a nenechávat situace zbytečně dohrávat.

Reagovat
emanuel habasko

Ono je to ale z extrému do extrému. Zbytečně se pouští a dohrávají více než metrové ofsajdy, aby se pak hned pískl spornej moment. Nejsem ultra madridista, ale tohle mě dost naštvalo. Akorát to zastínilo super výkon Realu.

Reagovat
HV

Ono to asi bude tím, že to stále pískají lidi, kteří mají milisekundu na rozhodnutí. Po tomhle přece volali odpůrci VAR, že z fotbalu zmizí tyhle sporné momenty a nebude se o čem bavit, tak o co jde…

Reagovat
herbage

to bude asi ten hlavní důvod, že pomezní bral jako posledního hráče Mendyho a tak se mu to jevilo jako jasný ofside. Nehledal bych za tím žádnou konspiraci nebo tlačení kárky

Reagovat
pesky passer-by

Už sa vyrojili aj nové prezývky. Ako niekedy volali Barcelonu UEFAlona, tak teraz som zachytil Real VARdrid. Pôvod prezýviek je, samozrejme, od vyplakávačov.

Ale na strane druhej, dúfam, že vo finále sa Dortmund hecne a naloží im čo to do nich vojde

Reagovat
Well

Hlavně že před VARem se brečelo na Real, jak ty jejich góly z ofsajdu skončí atd. a ejhle.

Reagovat
Kucka

Včera jsem přál Realu, ale ve finále musí každý slušný člověk fandit BvB.

Reagovat
Laliga

Dôvod?

Reagovat
Kucka

Real má titulů z LM mraky, Dortmund čeká od roku 1996 a Reus má poslední šanci na zaslouženou trofej.

Reagovat
Referee©

Je to škoda. Perfektně odpískaný utkání takhle domrdat. Akorát to nahrává Bayernu, který schová jejich tragickej konec od Neuera přes Mullera až po Tuchela....komik. Domrdá to střídáním, ale aspoň že se má na koho vymlouvat.

Reagovat
Jan Horáček

Proč se pořád řeší ofsajdové postavení hráče Bayernu, když na něj šel míč od obránce Realu?

Vzpomeňte na zápas Atletika Madrid proti Feyenoordu. Útočník jasně v ofsajdovém postavení, jde na něj přihrávka, obránce jde skluzem po míči, tečuje ho k onomu útočníkovi a ofsajd to nebyl. Padl z toho i gól.

Reagovat
aramaki

To je dobrá poznámka, ale podstatné pri vyhodnotení offsidu je tam asi to, že ten hráč Bayernu, aj keď sa lopty nedotkol, sa z potenciálne offsidovej pozície zapojil do hry.

Reagovat
MystycMac

Obidvaja mali zámer sa zapojiť do hry ovplyvnili súpera ... Správne rozhodnutie, príde mi že Bayern chce len ospravedlniť vlastnú neschopnosť a fatálne hrúbky ktore spravili ich najskusenejši hráči ...

Reagovat
Foppy

Pískal offside Mazrauího a ten jasně podstoupil hlavičkový souboj s Mendym a tím se zapojil do hry, ne?

Reagovat
pantondavo

Reagovat
janinho

pretoze sa neriesi ofsajd de ligta ale ofsajd toho ktory siel hlavickovat ten dlhy center. v tej chvili bol (ak to bolo tesne za obranou realu) z postavenia mimo hry - hrac mimo hry. aktivne sa zapojil do hry a ovplyvnil hru zo svojho postavenia.

Reagovat
havrys99

https://www.dailymotion.com/video/x8ojo73

Myslíš tohle 1:36? Tam je rozdíl v tom, že útočník v ofsajdové pozici přímo nesvádí souboj s obráncem, jakkoliv chce zamezit přihrávce a mně to přijde jako absolutní hrana.

Reagovat
pantondavo

To je ale jiná situace, tady se řeší ovlivnění soupeře, což tady nastalo. Kdyby to třeba prodloužil Rudiger, tak to ofsajd není. Nebo aspon loni nebyl, nevim, jak je to teď, mění to každou chvíli.

Reagovat
Gunner14

Womp womp

Reagovat
aramaki

Sa divím, že v dobe AI to už nedokázal niekto z tých záberov presne vyhodnotiť, či sa teda jednalo o offside alebo nie. Inak, De Ligt je perfektný obranca, ten sa mi páčil asi najviac. Hneď na druhom mieste Neuer, napriek tej chybe. Naopak, krídla Bayernu, obzvlášť Sané, mi prišli dosť slabé (až na gól Daviesa). Z Realu bol nebezpečný Vinicius, inak všetci odohrali dobrý zápas, nič extra. Teda až na Joselua.

Reagovat
ACSeRw!n

jeste neni doba AI, alespon oficialne.. az to Cina vypusti ze svejch podzemnich laboratori, tak to bude teprve doba AI

Reagovat
aramaki

Podzemnych laboratorii a z kuchyn vsetkych fastfoodov a cinskych bistier...

Reagovat
Kiss Me Polka!

Real klasický podvod, jinak to neumí asi.. nejlehčí losy nestačily, tak přešli na rozhodčí.

ale posrali to hlavně Neuer, tuchel a Muller, na tom stadionu museli počítat s nějakou vyjebavku/luckem.

Reagovat
Mishko

Pod nejlehčím losem myslíš PSG / Juve / Bayern / Liverpool? Alebo PSG / Chelsea / City / Liverpool? Alebo Liverpool / Chelsea / City?

Reagovat
pantondavo

Reagovat
misinho7

Reagovat
Foppy

1) Rozhodčí měl nechat situaci dohrát.

2) Z žádného záběru ani z kdovíkde nakreslených čar na odkazech výše není jednoznačně vidět, jestli to byl nebo nebyl offside.

3) Kdyby hra pokračovala bez písknutí, není vůbec jisté, že by skončila gólem - všichni hráči Realu přestali hrát, byť třeba jen na krátkou chvíli - každý centimetr může v takové chvíli rozhodovat, je klidně možný, že střelu by zblokoval Militiao, nebo že by to Lunin normálně chytil. Je nesmysl se bavit o tomto.

4) Štve mě, že po výborně zvládnutém zápase ze strany Realu se zase řeší podělaná chyba rozhodčího, která možná ani chybou nebyla (pokud to byl offside).

Reagovat
aramaki

ad 4) boli to dve chyby, bez ohľadu na to, či to bol offsajd alebo nie. Čiarový nemal dvíhať zástavku ihneď, ale po dohratí akcie, z ktorej mohol padnúť gól. A hlavný nemal pískať (až po dohratí akcie). Aj keď najväčšiu chybu urobil asi čiarový, hlavný to odpískal asi automaticky ako videl ruku so zástavkou hore.

Reagovat
Foppy

Tak beru to jako jednu chybu, protože se jedná o totéž - odpískaný offside (a beru to jako chybu obou, čárový měl mávat až po akci a hlavní měl i přes mávnutí zapískat později). Ale v principu - pokud to offside byl, tak je jedno, jestli to přerušil hned, ne? ano, ušetřilo by se hodně emocí, ale výsledek by byl no goal. A pokud to offside nebyl a nepískl by to (a odpískal to třeba až po akci), tak se nikdy nedozvíme, jestli by gól padl, nebo jestli by Nacho nezbrousil borca faulem před vápnem, nebo Militiao nezblokoval střelu, nebo Lunin neudělal zákrok nebo cokoliv dalšího.

Reagovat
aramaki

Rozumiem. V princípe áno, ale podľa platných pravidiel platí, že ten ofsajd mal zamávať až po dokončení akcie. Škoda, že sa takto v úplnom závere upískli a opäť sa hovorí po zápase viac o rozhodcoch ako o samotných výkonoch oboch tímov. Snáď sa finále obíde bez podobnej chyby.

Reagovat
Foppy

Já myslím, že v pravidlech nic takového není, je to jen doporučení směrem k rozhodčím v souvislosti s používáním VAR. Ale nevím. Jinak finále doufám nerozhodne rozhodčí

Reagovat
janinho

suhlas so vsetkym. len ten bod 4... chyba bola hned mavat/piskat. presne aj mna serie ze teraz sa roky bude riesit ci bol ofsajd miesto celeho zapasu... ale to je proste klasika.

Reagovat
kaja900

Reagovat
Foppy

Chápu. Ten bod 4 sem myslel tak, že pokud to offside byl, tak to vlastně mávl správně a pro výsledek akce je jedno, zda se dohrála nebo ne.

Reagovat
janinho

jasne, rozumiem.

Reagovat
icemike

Dva góly 5 minut před koncem mi nepřijde jako perfektně zvládnutý zápas

Reagovat
Foppy

Tak zbytek zápasu byl Real taky lepší... A jelikož vyhrál, tak

Reagovat
Agnelli

Místo srdce měl odpadkový koš. Už zase.

Reagovat
janinho

za mna urobili sudi vcera az 2 vazne chyby a o tej druhej sa nepise len preto, ze tam neuer zazrazcne zachranil. ta situacia s 2 loptami na ihrisku tiez nebola v poriadku a keby dal real gol tak uprimne dufam, ze by ho VAR zrusil. lebo toto nebolo ze niekde na opacnej strane ihriska sa lopta vratila na travnik, tu tu povodnu loptu za ktorou bezali carvajal a gnabry sledovalo dalsich 4-5 hracov, ktori tym padom pri rychlom aute realu boli mimo idelnej pozicie. toto predsa nemoze byt v poriadku.

keby marciniak v nadstavenom case nezapiskal, tak by tu akciu obrana realu dohrala a dost mozno by ziadny gol nepadol a nebolo by co riesit. takze tie reci ako krasne marciniak zapas zvladol su podla mna trosku prehnane. predvcerom sudi zvladol zapas psg excelentne, vcera nemali az tolko roboty a pokaslali mozno 2 klucove situacie. plus to nadstavenie a samozrejme aj ten ofsajd joselua bol odmavany zle a aj na faul nacha si musel pomoct VARom.

netreba zabudat aj na to ako marciniak skurvil zapas psg s newcastlom. za mna teda slabota.

Reagovat
Bakary3

No, tak z prdele se zeptám

Byla tam situace, kdy kane dostával míč někam na hranici velkýho vápna a rudigera si jasně odstavil rukou. Rozhodčí to nechal, kane se dostal do vápna, Rudiger se nastal, rozběhl se na něj a vší silou ho tělem zboural.

Přišlo mi to jako normální pentle, jenže když pustil jasný faul předtím, nedovolil si zapískat tohle.

Za mě ti rozhodčí dělají nesmysly, aby "nekouskovali" hru, pouští úplný nesmysly.

Faul je prostě faul a má ho fouknout, ikdyby byl desátý za minutu

Reagovat
janinho

presne viem ktoru situaciu myslis a to "vší silou ho tělem zboural" je kapanek prehnane, nemyslis? siel tam telom, siel do rizika ale to by muselo byt uplne inou intenzitou aby to bolo na penaltu.

ale inak s tebou suhlasim v tom, ze pre mna je proste jedno ci je zakrok v 16tke alebo na polovici ihriska, ci je 1. alebo 75.minuta. ked je to faul, ma piskat faul, ak je to na CK tak nech vyluci aj v 30.sekunde. take reci ze "toto sa v nadstavenom case nema piskat", to patri k dedinskemu futbalu vedla pravidiel ako "10%+ musi ist domacim".

Reagovat
Bakary3

Mě tohle právě přesně přišlo jako ten zákrok už přes čáru, na rudigerovi bylo vidět, jak byl nasranej za ten předchozí zákrok a soustředil se jen na to ho zbourat

Pro mě tohle byla prostě pentle - ale samozřejmě, předtím to byl zas faul od kanea

Reagovat
Bayern +

Reagovat
PtákOhnívák

Nerozumím o čem brečí!? Vždyt ten gól padl až v momentě, kdy se na to hráči Reálu vysrali i brankář. To vidíš jak jsou našponovaný a v momentě hvizdu povolí... ta střela přišla až 2-3 vteřiny po...

Kdyby se nepískalo, tak by to vážně gol nebyl. Minimálně golman by reagoval. Tím jsem si prakticky jistý...

Reagovat
ACSeRw!n

jasne, ze by to golman chytil, pokud by to na nej vubec doletelo.. ale to nevysvetlis

Reagovat
nani92

som rád, že vdaka VARu máme menej kontroverzných a sporných situácii vo futbale. Na druhý deň už nie je čo riešiť

Reagovat
pantondavo

Reagovat
MystycMac

Ved nemáš čo riešiť, to len Bayern maskuje svoju neschopnosť , fatálne chyby a samozrejme ponížený Katalánci ktorých najväčší úspech je neúspech Realu...

Reagovat
oli9

Vincius s Kimmichen

https://x.com/TrollFootball/status/1788474899918471237

Chci jen hrát fotbal..

To až zas bude někdo tvrdit že Vincius je kokot nesympatická mrdka... A někdo se ho bude zastavat že Vini je sympaťák

Reagovat
MystycMac

Stačilo mi pozrieť na ten hnusný urevaný ksicht po faule Nacha a mam dosť... Pekne sa mu to vrátilo.

Reagovat
Vinci

Škoda že to nejde jako v hokeji. Prostě mu dát dělo

Reagovat
imp.

Doslova nikdo se nezastava Viniho, ze je sympatak. To zastani tam v panuje v tom, ze i pres tyhle divadylka si nezaslouzi, aby mu lidi nadavali do opic nebo veseli jeho figuriny z mostu.

Reagovat
Vinci

To první si podle mě dost často zaslouží

Reagovat
Bayern +

Len tak ďalej.

Reagovat
ACSeRw!n

jen oplacel stejnou minci ty spinavy bavorsky praktiky.. za me super

Reagovat
MystycMac

Treba pozrieť jake hnojstva robil Bayern ,pekne to tým ubožiakom vrátili...

Reagovat
icka

jj pak se zas může rozbrečet až mu někdo něco řekne

Reagovat
oli9

Reagovat
vladino10

Bayern zdržoval. To by som bral aj u realu, je to bezna taktika. Ale toto je trápna arogancia, v tom je rozdiel. Okrem toho, to, že sa jeden správa ako kar neospravedlňuje to, ak to robí aj druhy. Ci? Je funny, že sú hráči, ktorí si vedia držať úroveň (aj v reále, je ich tam kopa) a potom tu je chudák vini, ktorý za to nikdy nemôže, ale vždy sa dostane do podobnej situácie ale ôk, bral by som ešte ak to - ak dokážeš rozdať, dokaz aj prijať (Ramos napr) Ale vini nedokáže ani to. Dva krát naňho zapískaju a začne plakať, že sú všetci rasisti

Reagovat
Bayern +

Škoda, že sa na ihrisku nestretol s takým van Bommelom. Byť na mieste Kimmicha on, tak už tej čiernej opičke po zápase vyberajú štuple z kopačiek spomedzi rebier.

Reagovat
Bayern +

Riadne hovno čierne

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bayern +

To sa ťa tak dotklo?

Reagovat
Bakary3

On je prostě hrozný dement.

Tady je ještě blbá kombinace, že vynikající fotbalista a to v něm budí pocit, že v téhle kontroverzních věcech je na výši a v právu.

Kokot, no, dobrej, ale kokot.

Reagovat
masly008

A některří po zápase psali jak rozhodčí předvedl top výkon a on přitom udělá 2 velké hrubice.

Reagovat
eder

"Fotbal je hra pro 22 hráčů na 90 minut, kterou vždycky nakonec vyhraje Real Madrid"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele