ROSICKÝ MÁ ZLOMENÉ PŘEDLOKTÍ

29.02.2004, 14:43
Aktuality
Mizérie Borussie Dortmund v této sezoně pokračuje. Německý klub se bude muset v honu na příčky zajišťující účast v příštím ročníku evropských pohárů obejít bez kapitána Tomáše Rosického. Jeden z klíčových mužů české reprezentace si totiž v bundesligovém duelu v Brémách zlomil předloktí a čeká ho další pauza.

K osudnému okamžiku došlo pět minut před koncem za stavu 1:0 pro domácí, kdy tvořivý záložník upadl na zem po souboji s domácím obráncem Mladenem Krstajicem. "Neviděl jsem přesně, jak se to stalo, ale prý dostal od Krstajice a upadl na zem," popsal celou situaci Jan Koller, podle něhož měl Rosický ruku hodně oteklou. Dortmund díky tomuto momentu navíc dohrával pouze o deseti, protože trenér Mathis Sammer již předtím třikrát vystřídal. Další ránu pak vestfálský klub dostal o minutu později. V 86. minutě totiž o vítězství Werderu definitivně rozhodl svou dvacátou brankou sezony kanonýr Ailton.

Rosický byl po tomto momentu okamžitě převezen do tamní nemocnice, kde se ještě večer podrobil operaci. Při ní mu museli lékaři zpevnit šrouby loketní i vřetenní kost, které byly obě zlomené. Celý lékařský zákrok se obešel bez komplikací a "Rosa" po něm byl převezen do nemocnice v Dortmundu, v níž si ještě několik dní poleží. Dobu léčení v současnosti nedokáže nikdo přesně odhadnout, nejčastěji se ale mluví o šesti týdnech.

Pro českého "špílmachra" to však není první zranění v letošní sezoně. Bývalý fotbalista pražské Sparty se totiž na marodce ocitl již na podzim, kdy se nejprve podrobil operaci slepého střeva. Posléze také laboroval se zády.

Zranění Tomáše Rosického přišlo pro Dortmund v ten nejnevhodnější okamžik. Vestfálský klub je totiž v tabulce německé bundesligy až na šestém místě a na třetí příčku, která zajišťuje účast ve třetím předkole Ligy mistrů a jíž momentálně se čtyřiceti body okupuje Stuttgart, má již šestibodové manko. Na vedoucí Brémy pak Borussia ztrácí bodů osmnáct.

Rosického zranění je rovněž nepříjemnou zprávou i pro trenéra našeho národního týmu Karla Brücknera. Podobný osud jako klíčového muže Dortmundu totiž nedávno potkal další české fotbalisty - Petra Čecha, Milana Baroše, Vladimíra Šmicra a Tomáše Ujfalušiho. "Mistrovství Evropy by ale měl stihnout," věří Rosického spoluhráč Jan Koller. Vrchol letošní sezony začíná v Portugalsku 12. června a pokud bude záložník mimo hru již zmiňovaných šest týdnů, účast na něm mu neunikne.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele