Rose zůstává nohama na zemi: Bayern nám nic nedaruje

15.01.2022, 10:58
Aktuality
Marco Rose (© AFP)
Dortmund v pátečním duelu rozstřílel Freiburg 5:1 a alespoň dočasně se přiblížil Bayernu na rozdíl tří bodů. Bavoři ovšem mají svůj zápas 19. kola teprve před sebou a Borussia tak nemůže příliš létat v oblacích.

Se svým výkonem proti Freiburgu ovšem musí být spokojena. Už v poločase vedla o tři góly díky dvěma zásahům Meuniera a Haalandově trefě. "První poločas se nám opravdu vydařil. Udělali jsme dnes většinu věcí správně. Za stavu 3:0 jsem si jen přál, abychom to dotáhli do vítězného konce," komentoval po zápase trenér Marco Rose.

A to se také povedlo. Celek z Breisgau sice díky Demirovićovi snížil, ovšem Haaland a Dahoud přidali pojistky na vítězství "Schwarzgelben". "Zkrátka jsme se vůbec nedostali do zápasu, Dortmund hrál velmi dobře. Zejména v prvním poločase to bylo v našem podání opravdu špatné, chyběla nám odvaha. Takovýto výkon je obrovským zklamáním," uznává lodivod Freiburgu Christian Streich.

Rose si je vědom, že jeho tým je ve hře o titul, uvědomuje si ale také sílu svého největšího soka. "Loni jsme tu mluvili o tom, že Bundesliga začíná být nudná - a po právu, protože jsme Bayernu zkrátka nestačili. Teď ale zaostáváme jen o tři body. Stále říkáme, že chceme pro Dortmund získat mistrovský pohár. Ale Bayern má také dobrou sezonu a nic nám nedaruje. Musíme se prostě starat o sebe," říká pětačtyřicetiletý kouč.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele