Rooney byl jmenován novým trenérem DC United

12.07.2022, 20:57
Aktuality
Wayne Rooney (© AFP)
Necelé tři týdny byl bez práce Wayne Rooney. Někdejší anglický útočník se po ukončení aktivní kariéry vrhl na trenérskou dráhu a vedl Derby County, z tohoto týmu koncem června odešel a nakonec zamířil do zámořské Major League Soccer, dnes se upsal celku DC United...

Šestatřicetiletý Rooney už v DC United působil jako hráč v letech 2018 až 2020, na lavičce nyní nahradil Chada Ashtona.

"Už ve svém mladém věku ukázal, že moc dobře ví, jak vést tým a co má dělat. Naší ligu zná a díky dvouletému angažmá ví, co je třeba k úspěchu. Ukázal obrovskou vášeň, získal si fanoušky a nyní ho s nadšením vítáme zpět v klubu," sdělil jeden z předsedů Jason Levien.

Derby County loni sestoupilo z League Championship a hlavním důvodem nebyly špatné výkony a výsledky, ale finanční stránka klubu. Ten měl velké problémy, vinou nesrovnalostí v účetnictví a porušení finančních pravidel přišel o 21 bodů a nakonec skončil na předposledním místě tabulky.

DC United se letos nedaří a ze sedmnácti zápasů klub vytěžil stejný počet bodů. Na příčky zaručující playoff ztrácí devět bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
cr7sux

Reagovat
cr7sux

Ale tak asi lepší na přípravu prvně menší united

Reagovat
ACSeRw!n

hodne rychlej sesup

Reagovat
krisa

Derby County United

Reagovat
Pablos

Předpokládám, že ta liga je tradičně poamericku uzavřená... takže tady mu sestup hrozit nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele