Rondón se stěhuje do Číny, podepsal s Dalianem Yifang

19.07.2019, 10:04
Aktuality
Dalian Yifang oficiálně získal Salomóna Rondóna. Venezuelský útočník se stává rekordním odchodem West Bromwiche Albion, který za něho vyinkasoval přes 18 milionů eur...

Rondón se na evropské scéně poprvé uvedl v dresu Las Palmas, kde si vystřílel přestup do Málagy a posléze zamířil do Ruska. Po Rubinu Kazaň nastupoval za Zenit Petrohrad.

Z bohatého ruského klubu vykoupil devětadvacetiletého útočníka před čtyřmi lety West Brom, kterému ani jeho góly však nepomohly k záchraně mezi anglickou elitou.

Rondón po sestupu do League Championship z Birminghamu odešel na hostování do Newcastlu United. Baggies však nepostoupili, načež bylo jasné, že odejde natrvalo.

Nakonec se 78násobný reprezentant Venezuely stěhuje za koučem Rafaelem Beníteze do Dalianu Yifang. Se svým novým klubem podepsal smlouvu do konce roku 2022.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (62)

Přidat komentář
castelL

OT: Začína ma už vytáčať ako všade čítam, že Liverpool je obmedzený finančne kvôli nákupom z poslednej sezóny, veď samotný NET spend je veľmi nízko z posledných rokov, aj vďaka veľkým predajom, financie z práv + výhra v LM, akože teraz, keď treba vyšperkovať káder a doplniť dvoma-troma TOP hráčmi, tak sa nevedia dokopať a niekoho kúpiť, vraj Pepe by prišiel len v prípade ak by sa predal niekto z tria MO/Firmino/Mane.. čo už vonkoncom nechápem, kde sú tie všetky peniaze.. treba sa pozerať konkurenčne a iné tímy posilujú a zbroja, takto bude sezóna čo sezóna ťažké bojovať v PL o titul a nebude dlho trvať kým sa znova vráti niekto ďalší do špice v boji o titul, to šetrenie financií nerozumiem vôbec.. nedáva to zmysel hlavne po tom úspechu v LM a ďalších ambícií.

Reagovat
smazaný uživatel

Zacni fandit Arsenalu,ako ja a zvyknes si...

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná chyba nevyužit loňské sezony..to nás bude hodně mrzet..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
janinho

jj, net spend mate za poslednych 5 rokov lepsi nez a.villa, brighton, bournemouth, whu, leicester, everton, wolves a cela spicka okrem spurs... zisk z LM by ste mali mat tusim okolo 110-115 mil., takze peniaze podla mna urcite nie su problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp nechce tolik utrácet, ale nevyloučil nějaké příchody..

Reagovat
smazaný uživatel

Staci ked sa preda Lovren, Clyne, Lallana a niekto pride

Reagovat
smazaný uživatel

Netreba panikáriť, Klopp niekoho určite privedie. Vždy si to necháva na poslednú chvíľu.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že ne. Vždycky chtěl mít přestupy hotový hned

Reagovat
castelL

no neviem, všetko kvalitné a zaujímave zmizne z trhu a potom ostanú hráči ktorých Klopp nebude chcieť

Reagovat
smazaný uživatel

Asi zvažuje všetky možnosti a chce vybrať to najlepšie pre klub a štýl hry. Priviedol do Liverpoolu hráčov z ktorých spravil hviezdy svetového formátu, vyhral LM a ligový titul nám ušiel len o vlások. Určite vie čo robí. Verím mu.

Reagovat
avicii

Mne osobne by už asi stačil aj ten Pepe napríklad.. Na LB by mohli dat šancu aspoň do zimy mladíci a pripadne aj Milner a keď tak kúpiť niekoho v januári..

Reagovat
castelL

Pepe by bol sen.. ja som si neskutočne prial mladého Matthijsa aby utvoril TOP Holandské duo v obrane + Pepe.. netreba brať prestupový na ľahkú váhu, konkurencia posiluje, netreba spinkať..

Reagovat
smazaný uživatel

A co to sem cpes? Bez si svoje vylevy a osobni pocity vylivat na twitter a vypadni

Reagovat
castelL

čo mi ešte napíšeš?

Reagovat
SunFells

Zbytečná panika.

Klopp má tým, který vyhrál LM a udělal 95 bodů v lize. K tomu někteří hráči budou vyzrálejší, někteří aklimatizovanější a herně si můžou beze změn akorát ještě víc sednout. Nikdo velice starnoucí tam není, snad akorát Milner, kterého to asi ještě ani nepoznamená.

Backupy za beky a na křídlo, nic moc víc to nepotřebuje.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bandita_Harry

boze uz nepanikarte, mame najlepsi tim za xx rokov, bude to skvela sezona bez akehokolvek prichodu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že v PL Rondón nebol úplne márny, koniec koncom v minulej sezóne mal solídnu štatistiku 11+7, WBA to ale asi urobili šikovne, že ho na vrchole formy krátko pred dovŕšením tridsiatky výhodne predali do Číny. Možno by ešte mal na jednu - dve vydarené sezóny v PL, časom by však začal stagnovať a jeho cena by zákonite išla dole...

Reagovat
Hokaido

WBA to fak neurobili šikovně, ale měl po pádu z PL nastavenou výkupku, jinak za něj buď mohli dostat ještě víc, nebo mohli mít na poměry Champu hodně nadprůměrnýho útočníka.

Reagovat
Pride

Jenomže u něj by třicítka zase takový problém nebyla. Je to silový útočník, nikdy neměl hru založenou na rychlosti. Pokud by se mu hra přizpůsobila, tak by mohl být platný ještě několik let stejně jako Murray v Brightonu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Těžko říct zda by se s vyšším věkem dokázal přeorientovat na jiný styl hry. On to má hodně založené na napadání, soubojích, presingu a výběrů místa. S vyšším věkem by se musel snažit hrát spíš jen na ten výběr místa, souboje a byl by to doklepavač. Každopádně v PL ukázal, že i v neschopném WBA, kde to byl dlouhou dobu jediný ofenzivní hráč, který dokázal něco pro tým udělat se neztratil. Kvalitní hráč, který hrál v nesprávných týmech, bohužel.

Reagovat
FUnk

proc jsme ho nezkusili jako dvojku k harrymu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepotrebujete ho, keďže okrem Kanea u vás na CF občas nastupujú ako Heung-min Son tak Lucas Moura a obom to aj na tomto poste celkom ide... Keby k vám prestúpil, sedel by na lavičke.

Reagovat
Hokaido

Za ty peníze jste ho určitě meli zkusit. Otázka je, jestli by k vám chtěl, protože tolik peněz byste mu určitě nedali.

Reagovat
wishmaster

chcel som napísať: "máte Llorenteho" ale ostal som prekvapený keď som vygooglil, že už je Free Agent

Reagovat
hightower

Myslim si, že ho stejně ještě na rok podepíšem. Jako cover je to furt nejlepší možná volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Jeho smlouva mi přijde trošku jako poděkováno od Rafy za minulou sezonu.

Reagovat
Kluivert9

Proč po něm nešel třeba West Ham fakt nechápu.

Reagovat
Pride

Protože West Ham má Chicharita, Hallera a Antonia. Na co mít tolik hroťáků.

Reagovat
smazaný uživatel

Chicharito je na odchodu, Antonio není hrot

Reagovat
Pride

Antonio tam minulou sezónu často nastupoval a dával i góly. Takže jo, počítám ho jako hroťáka.

Chicharito možná na odchodu je, ale není to nic jistého, normálně s WHU trénuje, takže není řečeno, že určitě půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Hellerovi na smlouvě ještě nezaschl ani podpis...

Reagovat
Seydou Doumbia

Přišel Haller, který je podobný typ útočníka jako Rondón. Zbytečné mít v kádru dva takové typologicky podobné fotbalisty.

Reagovat
Kluivert9

Jasně že přišel Heller jako záložní plán 576, ale pointa byla, proč nepřišel právě Rondon...

Reagovat
Seydou Doumbia

WHU dlouhodobě kupují útočníky, kteří jsou nadprůměrní, ale ne světoví, kteří by dokázali rok co rok sázet okolo patnácti branek za sezonu. Kvantitu upřednostnovali na úkor kvality viz zisk hráčů jako je Jelavic, Emenike, Zaza, Chicharito, Caroll a podobní. Proto bylo logičtější se pokusit kupit daleko lepšího útočníka než je Rondón.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho i bral do AS

Reagovat
Elliasson

Marek Hamšík, Emanuel Boateng, Yannick Carrasco, Nico Gaitán. To jsou 4 cizinci v týmu a tím pádem mi Rondón nedává smysl. Pak jsem se ale kouknul na internet a Nico Gaitán hraje v USA. Vůbec jsem nevěděl.

Jinak ale na to, že má Dalian Yifang v čínské lize nadprůměrné cizince, tak jsou v tabulce krásně průměrní. Loni dlouho bojovali o záchranu a z letošního devátého místa musí být Carrasco či Mara Hamšík totálně nadšení.

Reagovat
Kluivert9

Z výplaty jsou nadšení o něco víc, no...

Reagovat
lajka30

Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

pochybujem, ze tam isli ziskavat trofeje ale odkedy prisiel Benitez tak zacali vyhravat

Reagovat
Pride

Tak on hlavně Carrasco chce už druhou sezónu pryč, akorát se čeká kdo za něj dá tu odpovídající sumu.

Reagovat
Elliasson

Carrasco ale dával góly.

Reagovat
smazaný uživatel

According to Corriere dello Sport, Juve are willing to send Joao Cancelo, Blaise Matuidi and Douglas Costa to Old Trafford for Paul pogba.

Reagovat
fenixLFC

To by bol piemonte strasne debilny, pre united dobry deal

Reagovat
The Krupy

Hlúposť.

Reagovat
salami

Zrovna k Rondonovi mi to moc nesedi, chapu, ze tam hraci jdou na duchod nebo takovy trosku lenosi ala Oscar, ktery si tam z mistnich delaj na hristi srandu, ale ze tam jde takovej dric me dost prekvapuje. Jako uspech tam mit bude, fyzicky tam nebude mit konkurenci, ale nevim jestli ho to muze bavit.

Reagovat
REPLIKATOR

Čína

Reagovat
PanAu

škoda že máme ban , vyměnil bych ho za Girouda i Batse

Reagovat
Squinty

Reagovat
PanAu

Vždyť je lepší než ty dva

Reagovat
Free_player

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele