Ronaldo: Saúdskoarabská liga může být jednou z pěti nejlepších na světě

02.06.2023, 10:44
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© AFP)

Přestože hvězdný Cristiano Ronaldo svou premiérovou sezonu v Saúdské Arábii zakončil bez trofeje, v Al-Nassru je spokojený a v klubu z Rijádu bude pokračovat. Podle osmatřicetiletého útočníka se tamní liga může zařadit mezi pět nejlepších soutěží na světě, pokud se v některých věcech zlepší. Portugalský reprezentant by uvítal i další velká jména.

Ronaldo v lednu do Saúdské Arábie přišel po konci angažmá v Manchesteru United a podepsal lukrativní smlouvu do roku 2025 údajně s ročním příjmem 200 milionů eur. V novém působišti odehrál 16 zápasů a vstřelil 14 branek. Al-Nassr ale v lize skončil druhý za Al-Ittihadem a v domácím poháru vypadl v semifinále.

"Jsem tady spokojený. Chci a budu tady pokračovat. Můj názor je takový, že když se bude pokračovat v započaté práci, tak se v příštích pěti letech saúdskoarabská liga může stát jednou z pěti nejlepších na světě," řekl Ronaldo v televizním rozhovoru.

K soutěži však má i jisté výhrady. "Liga je velmi dobrá, ale má potenciál být ještě lepší. Jsou tu výborné týmy i arabští hráči. Ale musí se trochu zlepšit infrastruktura. I sudí a videorozhodčí by měli být o něco rychlejší," upozornil pětinásobný vítěz Zlatého míče.

Přiznal, že si musel zvykat na odlišné prostředí a kulturu. "V Evropě trénujeme více ráno, tady odpoledne nebo večer. Když začal ramadán, měli jsme tréninky v deset večer. To bylo hodně divné," uvedl bývalý útočník Sportingu Lisabon, Manchesteru United, Realu Madrid a Juventusu Turín.

Média spekulují o tom, že by do Saúdské Arábie mohli v létě z Evropy zamířit i další hvězdní fotbalisté. Například Ronaldův dlouholetý rival Lionel Messi, který skončí v Paris St. Germain, nebo jeho bývalí spoluhráči z Realu Karim Benzema a Luka Modrić.

"Velké jména, velcí hráči, mladí hráči, staří hráči, všichni jsou tady vítaní. Pokud přijdou, liga se zase o něco zlepší. Věk není důležitý," prohlásil portugalský rekordman v počtu reprezentačních gólů (122) i startů (198).

Autor: ČTK

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Popcorn uz mam hotovy

Reagovat
oli9

Není k čemu. Řekl akorát hroznou sračku a to že nasypou peníze 10 hráčům z té velbloudí ligy top ligu neudělá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Prohlášení tak za 1M doláčů ne?

Reagovat
Remt

Přitom já bych takovou sračku klidně řekl do médií i za půl milionu

Reagovat
Manik...

Reagovat
Jason_

Reagovat
Uwe háže buly

klidně i v korunách

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Kejza

"Když začal ramadán, měli jsme tréninky v deset večer. To bylo hodně divné" Z cyklu bohatý hošan na výletě objevuje cizí kultury

Reagovat
sergi

Reagovat
Rox

Ten ještě hraje někde jo?

Reagovat
db18

Že by se dostala až na úroveň Championshipu jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Psal z pěti, ne ze tří.

Reagovat
technecium

Typek prisel do tymu na prvním miste tabulky a svými goly mu dopomohl k druhemu mistu Deja Vu

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Selänne

Reagovat
Mishko

ale to, že bol ten tím prvý len vďaka tomu, že mal odohraté o 3 zápasy viac ako tím na 2. mieste, si len tak trochu zámerne zamlčal čo?

Reagovat
ratusek

co sem taháš fakta?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
_Blind_

Reagovat
db18

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
10adam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
godwood

Reagovat
pingla

Reagovat
jenage

Reagovat
STR

Reagovat
Spejbl

Reagovat
Neutron

Reagovat
teenz

Reagovat
Greny

A komu tím prospejes ... Nikomu kolega má pravdu

Reagovat
technecium

Na to se historie nepta.

Reagovat
Mishko

jediné, na čo sa história pýta je, že ešte aj 5 rokov po odchode z Realu Vám leží v žalúdku ako žiadny iný náš bývalý hráč a v každej diskusii o ňom sa potrebujete vybúriť

Reagovat
technecium

Jop, protoze davani tohoto skveleho strelce na stejnou uroven s Messim povazuju za nejhorsi fotbalovou krvdu, ktera se kdy udala.

Reagovat
Mishko
Reagovat
smazaný uživatel

Uprimne, co povazujes za krivdu je vsem ukradeny

Reagovat
Well

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Salfovic

Holt v době, kdy světu vládne marketing a PR, uděláš nejlepšího fotbalistu i ze Součka.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Zark

Zalez

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

"Atheists... if God does not exist, then explain this:

Messi scores to win the L1 title for PSG at the same time Ronaldo's Al Nassr loses the Saudi title."

Reagovat
Manik...

Reagovat
Selänne

Asi jako Čína. Oh, wait.

Reagovat
Dortmunder

Na ročný-dvojročný angažmán je Čína, ako stvorená a potom z nej každý uteká. Saudská Arábia sa pridáva.

Reagovat
Mishko

bacha - Čínu riadia komunisti (ktorým je šport, kde nemôžu získať toľko olympijských medailí, aby vyhrali celkové poradie, ukradnutý), Saudskú Arábiu petrodoláre... ja sa fakt obávam, že v tomto prípade nemusí byť CR ďaleko od pravdy, najmä ak sa im fakt podarí dotiahnuť mená ako Messi či Benzema a UEFA bude robiť svoju prácu tak skvele ako posledné roky

Reagovat
Kuba408

Nikdy nebudou v top 5 ligách i kdyby tam nacpali bambilion. Ti lepší mladší hráči ti vždycky budou hrát v Evropě a můžou si tam tahat koho chtějí a většina Evropanů se na tu ligu, taky nebude koukat, nejsou pořádně ani streamy :D

Reagovat
Mishko

tak to sú teda silné argumenty, krajina, kde sú v architektúre v 22. storočí, určite nedokáže zabezpečiť streamy

mladší hráči budú hrať v Európe, pokiaľ budú mať poriadne peniaze - ak budú diváci ubúdať (čo sa posledných 10 rokov kontinuálne bohužiaľ deje), budú ubúdať sponzori a môže sa udiať čokoľvek... ak je schopný hokejista ísť hrať do Ruska namiesto Švajčiarska za o niečo lepšie peniaze, tak futbalisti sa asi nebudú rozhodovať inak, keď tie peniaze budú 3násobné

samozrejme dúfam, že sa to nestane, ale riziko tu je a nie je malé

Reagovat
Kuba408

Bylo to jen rýpnutí na ty streamy. Každopádně by je to stálo opravdu neskutečné prachy, aby ta jejich soutěž byla v top 5-6 ligách na světě a některé věci si ani za peníze nekoupíš. No každopádně nestačí mít jen 2-3 silné týmy a zbytek úroveň naší ligy + kdoví jak na tom jsou stadiony v jiných týmech, což by asi nebyl problém pro ně postavit dalších x nových stadionů. Každopádně nechápu ty hráče co do toho Ruska lezou i když máš v hokeji cca 5-6 soutěží, kde si můžeš vydělat slušné peníze, pokud nemáš na NHL :D

Reagovat
kilobyte

Fanoušci ubývají? Proto většina klubů v top ligách, když dělá renovaci stadionu, tak je to rovnou i se zvýšení kapacity. Mediální práva se taky prodávají za čím dál větší cenu.

Reagovat
Selänne

Jenomže ne každej chce žit v ohrádce jako nějaký zvířátko.

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

Takže po Čína určitě vyhraje do roku 2050 MS teď budeme poslouchat, jak SA bude mít jednu z nejlepších lig na světě. Kvalita ligy se vytváří úplně jinak.

Reagovat
Dortmunder

Kvalitná liga nie je o troch, či piatich menách. Ide o celkový koncept. Aj do USA chodili hráči na sklonku svojej kariéry a kam sa MLS dopracovala? Trocha zvýšili povedomie futbalu medzi Američanmi, ale celosvetovo sa žiadny futbalový bum nekonal. Čína skončila s mega kontraktmi a zrazu sa tam nikomu nechce. Saudská Arábia skončí tak isto. Pôjdu tam hráči na sklonku svojej kariéry, ktorí za menšie výplaty hrať v Európe nebudú, alebo tam budú chodiť hráči na jednu-dve sezóny, ako tomu bolo v prípade Číny. Politiku, či tresty, ktoré sú v Saudskej Arábii radšej rozoberať nebudem.

Reagovat
fenixLFC

tak v USA to malo ten dopad ze zacali produkovat kvalitnejsich hracov, ktori sa presadzuju aj v najlepsich europskych sutaziach

Reagovat
Dortmunder

Jedno nevylučuje druhé, ale do MLS chodili hráči na sklonku svojich kariér a hlavne kvôli peniazom. Kvôli kvalitnej lige sa tam určite nehrnuli. Ani dnes tá liga nie je o kvalite, keďže im tá kvalita odchádza hrať do Európy.

Reagovat
Selänne

Reagovat
fenixLFC

to ale nikde ani netvrdim. len vravim ze prichod tychto znamych hracov nakoniec lige prospel, pritiahol zaujem o futbal a tym vytvoril podmienky pre lepsich hracov ktori nasledne mozu ligu rozvijat dalej. celosvetovo sa boom konat nemusel ale je nespochybnitelne ze isli hore. takze povedat ze to k nicomu neviedlo nie je uplne pravda. zaroven si ale nemyslim ze to bude aj pripad saudskej arabie

Reagovat
veikko

Jenže ti, kteří odejdou do Evropy, jsou prakticky obratem nahrazeni mnohdy ještě kvalitnějšími hráči z Jižní Ameriky. MLS se pro Jihoameričany (mimo ty úplně nejlepší) stala už regulérním cílem. Co se týče výchovy talentů v samotné USA, tak nejlepší je podívat se na věkový průměr jejich kádru na MS a kam se dostali. Právě probíhá MS U20 a Američani prošli úplně hladce do čtvrtfinále (pokud pominu Fidži, tak zatím vyřadili Slovensko, Ekvádor a Nový Zéland). Jejich mládež je jedna z nejrychleji se rozvíjejících na světě (podobný rapidní nárůst je například u Ekvádoru nebo v Jižní Koreji). Návštěvnost MLS je vynikající a závidět by mohla nejedna evropská země. Procentuálně nejslabší návštěvnost měl New York City, na který ale i tak chodilo průměrně přes 17 000 diváků na zápas. Pokud máš NHL třeba spojené s tím, že se tam vůbec nefandí, tak u fotbalu je to přesně naopak, viděl jsem atmosféru v play-off a bylo to super.

Je strašná škoda, že o těchto věcech se prakticky nedozvíš. V ČR máme povědomí tak o tom, že Němci, Francouzi, Angličani, Italové a Španělé umí hrát fotbal, jenže fotbal ve spoustě zemí se těm TOP ligám dost přibližuje. Proto bych se třeba ani osobně nedivil, kdyby za 15 let byla tady zmíněná liga v Saúdské Arábii prestižnější než třeba Ligue 1. Je dobré si uvědomit, že ty nejúspěšnější evropské kluby mají často mimoevropské majitele, kteří se taky můžou rozhodnout cpát peníze do klubů ve své domovině. Evropský úspěch je tradiční, ale křehký.

Reagovat
Dortmunder

Ak tú ligu nebudú ľudia sledovať, tak je úplne jedno na akej úrovni bude. V Amerike máš 330 miliónov obyvateľov (+ Kanada) na jednu ligu. V Európe má každý štát vlastnú ligu a pozri sa, akú má celosvetovú sledovanosť Anglická, Nemecká, Španielska, Talianska, či Francúzskej liga. Napríklad Brazílska, alebo Argentínska liga by sa kľudne kvalitou vtesnala do top 5 v Európe, ale k čomu im to je platné, keď tie ligy sú prevažne sledované doma, alebo v južnej Amerike. Ako som už spomenul, kvalitná liga musí mať celkový koncept. Ak má mať Saudská liga nejakú kvalitu, tak s prižmúrenými očami maximálne na úrovni MLS a o tom, že ju bude sledovať málo ľudí, vôbec nepochybujem.

A že majú európske kluby často mimo európskych majiteľov je skutočnosť, ktorá dokazuje, že kvalita, prestíž a sledovanosť európskych líg, je celosvetovo na najvyššej úrovni a žiadna Saudská liga sa k nim ani za tridsať rokov nepriblíži.

Reagovat
veikko

Píšeš o tom tak, jako by to bylo neměnné. Podívej se, kde byla MLS před 10 lety a kde je teď. Je to adresa, která začíná být nejen finančně, ale i sportovně velmi zajímavá. Z fotbalu se stal byznys a jestli byznys někdo umí dělat, tak Američani. Ten potenciál dostat se mezi TOP ligy je tam třeba z mého pohledu větší než že by se tam měla dlouhodobě udržet například Itálie. Je to ale samozřejmě jen názor, spíš věštění z křišťálové koule. Liga v Saúdské Arábii je mnohem větší sci-fi, ale zase potenciál arabského světa je ohromný. Nelze na to koukat jen eurocentrickým pohledem, že všechno bude navždy super. Už jen to, že PL brutálně křiví trh, je pro ostatní evropské ligy těžko řešitelný problém.

Reagovat
Dortmunder

Reč je o tom, že Saudská liga môže byť podľa Ronalda v Top 5 líg sveta a preto keď spomínam MLS, tak sa zameriavam na jej dosah celosvetovo a tá americká nie je celosvetovo uznávanou ligou, ako napríklad tie európske. PL kriví trh, no tá Saudská liga ešte ani nezačala a už je pokrivená Ronaldovým mega kontraktom a ďalšie mega kontrakty sú pravdepodobne na ceste. A k potenciálu arabského sveta sa vyjadrovať nechcem, zbytočne by som sa rozčúlil. Amen.

Reagovat
kilobyte

Většina hráčů USA je vyprodukovaná v Evropě.

Reagovat
fenixLFC

to teda nie je. jasne, niektori sa vypilovali v europe ale cast tych najlepsich si stiahli europske kluby z americkych akademii ked mali okolo 16

Reagovat
Mishko

nemôžeš porovnávať USA, kde majú niektoré športy úplne inú históriu (basketbal, baseball, "futbal", hokej,...), so Saudskou Arábiou, kde proste tá športová "história" krajiny sa len začína tvoriť

Reagovat
Mishko

A teda aby to nevyznelo, že v takúto budúcnosť dúfam, tak to vôbec. Len si myslím, že tu je reálna hrozba, že o 10 rokov fakt v SA môže byť liga na úrovni Francúzska, Holandska či Portugalska

Reagovat
fenixLFC

to sotva. to uz na tej urovni bude skor USA ako saudska arabia

Reagovat
Dortmunder

Maximálne sa posunú na úroveň, ktorá bude zaujímavá len pre samotnú Saudskú Arábiu. Tak isto, ako je to v USA, ktorá je zaujímavá len pre Američanov a Kanaďanov.

Reagovat
uff

Blbosť.

Reagovat
Dortmunder

Za peniaze povie bársakú kokotinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Penaldo znovu ghostuje, tentokrat v kebab lize

Reagovat
Witcher

Tak kromě Anglie Německa a Španělska to pomálu platí.Staci pár hvězd typu krmelec, Pavelka, Vaněček a jsou tam

Reagovat
John Obi Mikel

Asi tráví moc času na sluníčku

Reagovat
r.mrazik

porad stejny komik

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo - nový Skalák?

Reagovat
Mishko

už si si oholil obočie?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Langi

Jeden z nejlepších fotbalistů století...vyděláno má na x životů pro celou rodinu, ale stejně jde na závěr kariéry plácat za peníze nesmysly do Arábie

Reagovat
Laliga

Pokrivené hodnoty

Reagovat
Well

Někdo chodil do USA, někdo do Číny a teď se chodí do Arábie, když jim ty peníze dají... Kritizoval bych spíš ty mladší fotbalisty, kteří mají kariéru před sebou, na Evropu mají a stejně upřednostní raději peníze než nějaký sportovní projekt. Tady hráčům jako Ronaldo, Messi nebo Benzema už to nemám za zlé, samozřejmě by bylo sympatictejsi, kdyby se vraceli do svých rodných zemí a rozdávali fotbalovou radost i tam, ale tohle je pro mě taky pochopitelné.

Reagovat
kilobyte

Tak ten mladý hráč nemá peníze a zranění ho může vyřadit kdykoliv. Jedna dobrá smlouva a má vyděláno a nemusí se strachovat. Naopak ti staří hráči už mají vyděláno a nemusí tam chodit.

Takže bych neřekl, že jedna skupina je lepší než druhá.

Reagovat
Well

Já myslel spíš ty mladší než jsou oni okolo 28-30, kteří se tam cpali v době, kdy máš vlastně vrchol fyzických sil, chápej Hulka a podobně. Zase u té druhé skupiny to můžeš brát tak, že dělají reklamu na fotbal i v těch méně fotbalových zemích. Samozřejmě tam jít nemusí, ale v dnešní době, kdy peníze jsou až na posledním místě se jim nedivím.

Reagovat
kilobyte

Tak u Brazilce je 30 let skoro konec kariéry. Navíc šel z Ruska a jinde by ho za takové peníze nevykoupili

Reagovat
Salfovic

Ten se právě zasral už v tom Rusku.

Reagovat
kilobyte

Šel za "projektem", no.

Reagovat
Well

Jenže do toho Ruska se chodilo z podobných důvodu jako do výše zmíněných, jen teda tam můžeš hrát ty evropské poháry. On rozhodně měl na lepší ligu.

Reagovat
Jason_

možu dosiahnut vela veci ale ten ramadan im to bude asi kaziť , keby aspon piť vodu mohli , v akomkolvek pôste voda musi byť dovolena

Reagovat
YNWA__MSN

EUROfotbal....Strčte si tyhle debilní články o katarské lize do prdele

Reagovat
YNWA__MSN

teda saudsko arabský lize...

Reagovat
fenixLFC

ved toto vyjadrenie tu uz pred nejakou dobou bolo....ci ronaldo len ma v zmluve ze to musi opakovat kazdych par mesiacov aby sa pripomenul?

Reagovat
ttopi

Ježiš ne, fakt nemůže. Proč to říká ježiš

Reagovat
netopier

Do 5 rokov nie, ale v dlhšom časovom horizonte úplne v pohode. Kde sú peniaze, tam je kvalita.

Reagovat
Mishko

peniaze a koncepčná práca, čo vyzerá, že sa pomaly (pre nás bohužiaľ) v Saudskej Arábii začína diať

Reagovat
netopier

Mne by to ani tak moc nevadilo. Aspoň by sa európske ligy vyrovnali a futbal by bol ako za starých dobrých čias

Reagovat
fenixLFC

jojo, europske ligy sa vyrovnaju a vratia k starym casom nastupom saudskoarabskej ligy

Reagovat
netopier

No ak by v európskom futbale klesli financie, tak by sa to dotklo najmä top klubov. Čiže určite by sa ligy vyrovnali. Kluby, ktoré doteraz boli úspešné s oveľa nižším rozpočtom sa už vedia v takejto situácii pohybovať a hrali by o titul.

Tu nejde len o Saudskú Arábiu, ale o východ ako taký. Drvivá väčšina sponzorov v europskom futbale je z Ázie. Postupne krok po kroku sa môžu rozhodnúť dotovať svoje domáce ligy a nie tie európske...

Reagovat
kilobyte

Tohle už se tvrdilo u Číny.

Reagovat
Mishko

a to, že sa to nestalo v prípade Číny, automaticky znamená, že sa to nestane aj v krajine, ktorá snáď nemôže byť odlišnejšia?

a ukáž mi jediného futbalistu, ktorý bol kedy v TOP 10 Balon D´or a išiel do Číny - lebo v SA možno o pár mesiacov budú hrať 3 futbalisti s 13 zlatými loptami...

Reagovat
fenixLFC

vsetci ale na sklonku kariery, tak ako predtym chodila rada svetovych hracov do USA. tento argument so zlatymi loptami nedava zmysel kedze od roku 2007 ma len 4 vitazov.a v obdobi kedy to vyhravali aj ini hraci tak sa do ciny este nechodilo

Reagovat
kilobyte

A to že do toho nasypou bezhlavě peníze neznamená, že budou úspěšní. Ani jeden z těch hráčů nemá hodnotu těch peněz, co do nich nalijou. A to ani marketingově, natož sportovně.

Reagovat
netopier

Nechcela sa náhodou stať Čína futbalovou krajinou vďaka pár hviezdam, ktoré mali ligu pozdvihnúť a "naučiť hrať futbal číňanov"?

V prípade šejkov mám pocit, že im nebude robiť problém ak v ich ligách nebude hrať žiadny arab a len akoby premiestnia kluby z Európy do ich sveta.

Reagovat
Well

I ti hráči z SA mi přijdou lepší a na MS hráli dobře.

Reagovat
kilobyte

Ano, Číňani na to šli trochu chytřeji a přesto jim to nevyšlo.

Reagovat
Luc-Luc

To asi fakt ne, vsak tihle kozomrdi lakaji na velky love uz dlouho a moc jim to nefunguje. Stejne jako Cinani. Saudska liga nikoho nezajima.

Reagovat
Maximm9

Pokud tam budou tahat 35+ lete hrace, tak dopadnou jako Cinani

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
oli9

Už to přestaň hrotit. Prachy ti tečou už i z uší a co jsem viděl některé ty góly tak je to fotbal na úrovni naší divize.. To že si tam bude honit triko pár hráčů tím že dají za zápas 4 góly nějakým krovakum z toho opravdu top ligu neudělá.. Vždyť tam půjdou hrát ti co byli na vrochlu pár let zpátky v Evropě. Tam půjde každý akorát shrabnlut prachy jako ty, fotbal a vše okolo bude u prdele

Reagovat
netopier

No ale problém môže nastať, keď sa o nejaké mladé talenty napr. z Brazílie nebudú zaujímať len kluby typu Real Madrid alebo Manchester City, ale aj kluby typu Al Ittihad ktoré im ponúknu 2 krát tolko ako Real.

Potom to už môže nabrať veľmi rýchly spád

Reagovat
oli9

Pevně věřím že faktor Evropa, LM a vyšší prachy budou nadále větší lákadlo než největší prachy

Reagovat
veikko

Hráči z Jižní Ameriky by podle mě upřednostňovali USA. Mezi Evropou a Saúdskou Arábií to pro ně zase takový rozdíl nebude. Konec světa jako konec světa (myšleno z jejich pohledu). Osobně se taky přikláním k tomu, že fotbal se bude čím dál více vyrovnávat. Bohužel, ač mě to štve, se z fotbalu stává hlavně byznys, takže se rozvoj bude řídit podle velikosti trhu.

Mimochodem, proč neuspěla koncepce v Číně je podle mě i tím, že pro ně je sport do velké míry možností zviditelnit se oproti ostatním. Mají v tomhle pro Evropana úplně nepochopitelnou mentalitu. Proto máš spoustu skvělých čínských sportovců v individuálních sportech. Nemají momentálně mentalitu na to, aby byli schopní hrát jako tým, táhnout jeden za druhého. Pokud se tahle mentalita změní, budou dobří i ve fotbale. Jediný kolektivní sport, který jim jde, je basketbal.

Reagovat
Salfovic

To máš jako v hokeji. Hokejisti radši hráli v NHL, protože je to NHL, i když mohli dostat v Rusku víc. Nějaká velbloudí liga tu prestyž nikdy mít nebude.

Reagovat
oli9

nebo 2 roky bom a pak zpatky do reality

Reagovat
Kluivert9

Klid, máme přece ultragalaktickou PL, které nikdo nikdy neodolá...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Ona se jí nestala s jeho příchodem

Reagovat
deporpepa

Tak to tam asi půjde i Krmelec, když v Indonesii už nechce pokračovat

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Spagetka

Já pár zápasů té ligy viděl a je to joke. By těch hráčů museli přivést sakra hodně.

Reagovat
Salfovic

Hlavně by museli postavit zastřešené a plně klimatizované stadiony, což pro ně tedy nebude problém. Protože v těch klimatických podmínkách to bude pořád vypadat jak fotbal starých pánů.

Reagovat
Hurrikane

a petrodolary nesmrdí..

Reagovat
LyEX

Prispôsobia čas zápasov pre divákov predovšetkým v EÚ, zaplatia všetkým médiám aby ich vysielali, nakúpia hráčov, ktorých budeme ako väčšina fans sledovať aj z nostalgie, to vidíme práve na Eurofotbale, že koľko článkov tu je niekedy aj denne s Ronaldom v lige, ktorá nikoho nezaujíma, lebo stále veľa ľudí aj keď to nesleduje bude komentovať, čiže nie je to až tak od veci, to či taký plán prežije bude závislý na tom, či po skončení kariéry týchto legiend bude liga už mať mladších zaujímavých hráčov, alebo bude schopná ich lákať, čo si nemyslím.

Reagovat
drussbarb

Jistě, už dnes je lepší než LL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele