RONALDO HRDINOU GALAPŘEDSTAVENÍ

24.04.2003, 02:03
Aktuality
Dlouho očekávaná odveta čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Realem Madrid potvrdila, že na sebe narazily dva zřejmě nejlepší kluby na světě. Očekávání byla velká, ale to, co se po celých 90 minut dělo na hřišti, nečekal snad nikdo. Strhující podívaná měla jednoho velkého hrdinu – Brazilce Ronalda...

Manchester potřeboval střílet góly a pokud možno neinkasovat, Real však měl jiné plány. I bez Raúla byl vždy o krok napřed a United museli třikrát dotahovat. Ve všech třech případech domácí fanoušky rozesmutnil Ronaldo, brazilský mistr světa, jehož ještě nyní, kdy je nejlepším střelcem Realu v domácí lize, nemá spousta fanoušků příliš ráda. Třikrát vystřelil na branku, třikrát lovil Fabien Barthez míč ze své sítě. Až s příchodem Davida Beckhama se do vedení dostali také domácí, ale na postup už dosáhnout nedokázali...

Podrobný komentář zápasu najdete zde.

Těžko říci, proč nechal Sir Alex Ferguson sedět Davida Beckhama. Zraněný nebyl, takže jediným možným vysvětlením je asi to, že se prostě nevešel do sestavy. Teď však Fergusona zřejmě čeká nepříjemná kritika, protože to byl právě Beckham, kdo po svém vstupu na hřiště dvěma góly zařídil alespoň výhru 4:3. Kdyby byl na hřišti od začátku, třeba by svými přesnými centry vytvořil další šance pro United a možná by celý zápas vypadal úplně jinak.

To je ale jen kdyby a možná, a to ve fotbale neplatí. Real si postup zaslouží, a to hlavně kvůli výkonu v prvním utkání, kdy byl lepším týmem a připravil si rozhodující náskok. Ani v odvetě nenechal nic náhodě a rozhodně nehrál druhé housle, i když byl po většinu zápasu pod tlakem. Ukázal, že má zřejmě nejlepší útok na světě, i při absenci klíčového hráče dokázal venku třikrát skórovat. A to hlavně díky téměř stoprocentní úspěšnosti v koncovce, vždyť si Fabien Barthez v brance United téměř nesáhl na míč...

V semifinále na Real čeká Juventus Turín, který ve čtvrtfinále přešel přes FC Barcelonu. První utkání se bude hrát 6.5. v Madridu, odveta v Turíně pak o týden později.

Autor: Petr Starý

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*Skynet

Manchester mel stesti zevube vyhral. Kdyby si nedaly 2 vlastnaky tak by prohral aji doma. Mancheste patří tak mezi nejlepších 20 týmu v evrope a real je 1st machcester jsou ubozí.

Reagovat
HOST*tomas cink

to teda neni pravda Real mel par ubohejch sanci a mel velky stesti ze ty goly mu tam padly

Reagovat
HOST*

Jestli ty akce byly ubohy tak nevim co by si chtel ve fotbale ještě vidět?

1. Po útoku United se Real dostal na 7 přihrávek k bráně a Barthez zářil jako obvykle 2. perfektní narážečka Carlose se Zidanem a přihrávka před bránu 3. Střela z dálky Goly United byly ubohý až na 1. Beckhamův

Reagovat
PJ

Heh, kdo že měl štěstí? Real měl čtyři střely a dal tři góly. Manchester měl smůlu, pořád trefovali Casillase.

Reagovat
HOST*

Nevím, co se tady řeší. Ve všech zápasech mezi Realem u MUFC z poslední doby bylo nad slunce jasný, že Real je O TŘÍDU LEPŠÍ!

Reagovat
smazaný uživatel

Real nebyl ani v jdnom zapase dobrej, v obou mel mirne navrch MU a kvuli smule nepostoupil stejne jako Barca Valencia. Ale co, ai kdyby hrali lip, tak mezi 100 nejlepsich klubu rozhodne nepatri, kazdej provincni klub je lepsi nez Real, kazdej se o sebe stara sam, Real bybyl bez spanelske vlady nekde ve 3. lize! O cem tady vubec diskutujete? Real by se mohl bez penez od spanelske vlady rovnat tak s nasema diviznima klubama!

Reagovat
HOST*

Sem napište text.kecy

Reagovat
Josifek

To napsal strašný kraviny!!!

Reagovat
PJ

Jasně, hlavně včera. To si ale asi sledoval jinej fotbal, protože kdyby sis spočítal šance, tak nemůžeš takovou volovinu napsat...

Reagovat
HOST*

jedna věc je střílet na branku, druhá věc je šance proměnit... a navíc, snad kromě Arsenalu (někdy), se ve srovnání se hrou Španělských týmů na ty anglický centry nedá dívat

Reagovat
PJ

To je věc názoru, někomu se líbí španělskej a někomu zas anglickej fotbal. Kdyby se měl fotbal hodnotit podle toho, co píšeš, tak by pokaždý byl lepší ten, kdo vyhrál (jedna věc je střílet a druhá proměňovat)... A to je kravina, občas vyhraje ten kdo si to nezaslouží. Nebo snad chceš říct, že byl v úterý Inter lepší než Valencie?

Reagovat
HOST*Ik

Inter si musel po odvetě hodně oddychnout a určitě nebyl lepší, to je pravda, ale Real, ať už hraje s kýmkoliv, jak v útoku(RaRonGtMorPor), tak proti soupeři (MU), ty góly prostě střílet dokáže. Nechci srovnávat Spartu s Manchesterem , ale tam jsem měl taky pocit, že má Spata víc ze hry a pak najednou pár přihrávek a Real zase vedl. To, že Real kupuje každoročně největší hvězdu uplynulé sezony se mi upřímně trochu přestává líbit, ale Manchester určitě není žádnej chudej příbuznej. Nechci nikoho urážet, od doby co vyhráli treble je moc nemusím, stejně tak chápu ty, kteří nepřejí Realu. Ale abych se vrátil k zápasu, měl jsem opravdu pocit, že Real je o krok napřed a ani na minutu jsem nepochyboval, že by to nezvládli (ani při vlastňákách Helguery a Hierra).

Reagovat
HOST*Miroslav

Real hraje opravdu pekný fotbal a vždy padají góly,ale Manchester si to včera poslal tím,že si pří druhém gólu nepohlídali ronalda, byl tam uplně sám, kdyby ho udrzeli reds by byli schopni vyhrát, a v prodloužení by je dohnalo k vítezství obecenstvo.Tak to je,

Reagovat
HOST*

Manchester za posledních 15 let myslím vyhrál jednou ligu mistru a to byla haluz jako prase. Daly 2 goly v prodloužení takže by prohrali kdyby se hralo na 90 minut. Tak at mi nikdo netvrdí. cetl sem ze je v tabulce svetových klubu 1st manchester 2 real atd. No fakt teda to si ti anketu děllal sám manchester jsou to jenom machyrci. A Nemužou byt 1st když nevyhravajou nejprestyžnější ligu světa. No je před něma sna každej tým v četně real, mnichov bayern leverkuzeb, ajax, juve, barca, valencia, atd.

Reagovat
PJ

Hele a kterej z těch tvejch týmů za posledních asi 6 let nebo kolik přesně nikdy nechyběl ve čtvrtfinále? Tu tabulku rozhodně nedělal Manchester ale dělá jí FIFA... Co by před nima proboha dělal Leverkusen? Ten snad LM někdy vyhrál? Nebo Valencie? Jo a k tomu tvymu "haluzu" - fotbal se na presnejch 90 minut nehraje, United sice dali dva goly v nastavenym case, ale jestli si ten zapas sledoval poradne tak nenapises takovou kravinu jako ze si to nezaslouzili...

Reagovat
smazaný uživatel

Celý svět se shoduje, že Real byl lepším týmem a zaslouženě postoupil. Ti hráči jsou úplně někde jinde než zbytek světa. Třikrát si narazí míč, Ronaldo nebo Raúl vystřelí a skončí to v brance. A je jedno, že dali z 10 velkých šancí 6 gólů. V tom je to největší umění fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis ale ja nemam nic proti tem hracum, jsou vetsinou vsici v realu fantasticti a kdyz hraje spolu tolik hvezd je radost se na to divat...horsi je zpusob kterym toho dosahli. FIFA by mela zebrat realu licenci a mel by se tam vytvorit novej tym! Kazi to celej fotbal!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele