RONALDO CHCE BÝT NEJLEPŠÍ

17.11.2006, 20:05
Aktuality
Je mu teprve 21 let, přesto o něm slýcháme již pěknou řádku měsíců. Cristiano Ronaldo už ve svém tak mladém věku patří ke světové špičce, to mu však nestačí, portugalský reprezentant se totiž jednou chce stát vůbec nejlepším fotbalistou světa...

"Je to jeden z mých cílů, chci být tam nahoře a stát se nejlepším fotbalistou na světě. Musím pro to tvrdě pracovat, ale nic není nemožné," věří sám v sebe záložník Manchesteru United.

Ronaldo byl v létě členem portugalského týmu, který na světovém šampionátu v Německu obsadil konečné čtvrté místo. Právě tento turnaj pro něho byl velkou zkouškou, v níž dokázal obstát. "Jsem více vyzrálý a sebevědomý, mistrovství světa mi dalo spoustu zkušeností. Musím ještě nějaké věci zlepšit, nejsem stoprocentní hráč," přiznává 21letý fotbalista, jenž by v portugalské historii rád překonal Luise Figa. "Figo má velkolepou kariéru, je to velká osobnost portugalského fotbalu. Pokud není nejlepším, tak mezi nejlepší rozhodně patří, tedy mezi Eusebia, Ruie Costu, Fernanda Couta, příklady, který my mladí hráči musíme následovat," složil Ronaldo poklonu současnému záložníkovi Interu Milán.

"Doufám, že se dostanu co nejdále, vyhraju hodně trofejí a vytvořím si vlastní image. Pokud moje kariéra bude taková jako ta Figova, bude to potěšující, ale já chci být lepší než Figo. Mám takové ambice," prozradil Ronaldo něco ze svých plánů do budoucnosti.

Figo v létě definitivně oznámil konec své dvanáctileté reprezentační kariéry. Zkušený středopolař nastoupil za národní tým ke 110 zápasům a vytvořil tak portugalský rekord, o nějž se dělí se svým vrstevníkem Fernandem Coutem. Figovým nástupcem v reprezentaci by se podle mnohých měl stát právě Ronaldo. Ten tak dostal první příležitost, jak dokázat, že bude lepší než jeho krajan.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když půjdeš do Barcy, tak se jím staneš. Když zůstaneš v Manchesteru, tak možná taky.

Reagovat
HOST*Tavo

Jo v Barce by se určitě našel. Ale kam ho chcete cpát? A verze, že se bude střídat s Leem je dost prapodivná.

Já ho k nám taky chci, problém je stejnej jako s Lampardem (ale toho nechci) - je to vynikající hráč, ale my na postech, kde hraje máme stejně dobrý hráče...

Reagovat
HOST*Tavo

A ještě by to mělo jeden negativní dopad: zařízli by sme Giovanniho Dos Santose...

Reagovat
HOST*Honzao

To je klasický křídlo ale !!! Toho bychom určitě zapracovali do barcy

Reagovat
Messiáš

On na to určitě má, ale nesmí být nekdy tak arogantní..

Reagovat
HOST*Ondras

Zase ten magor s tim trapnym nickem Jeste ze s nim jsi kazdy den,ze to takhle muzes rict,ze je arogantni ze?Jinak k tomu Ronaldovi,myslim ze v Manchestru toho muze dokazat jeste dost.klidne i tento rok vyhral Angl.ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě má na to stát se nejlepším hráčem světa. Na MS hrál dobře, ale v nové sezoně je ještě mnohem lepší. A doufám, že svou karieru spojí navždy s Manchesterem...

Reagovat
HOST*KRonaldo

urcite jednou bude nejlepsi.tuhle sezonu to tahne spolecne se Sahou.myslim ze je mnohem lepsi nez prechvalovany Rooney.jen at nechodi do Barcelony.to bych se asi

Reagovat
HOST*

A co takhle do Prachatic,VE TŘETÍ LIZE BY BYL URČITĚ BEST a ani by na sobě nemusel pracovat

Reagovat
HOST*Manu

ja si mysím,že je tak dobrý jako Ronney, Ronaldo má parádičky a skvělou techniku a Ronney tvrdost, bojovnost,rychlost a je opět ve formě..Ještě že jsou oba dva v Manchesteru v nejlepším klubu na světě:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele