Rojo bude do prosince bojovat, pak začne jednat

08.09.2019, 13:57
Aktuality
Další měsíce plné boje o každou minutu strávenou na hřišti před sebou má Marcos Rojo. Argentinský obránce už delší dobu nehraje důležitou roli v plánech Manchesteru United a rovněž letos se spekulovalo o jeho odchodu z Old Trafford, nakonec i přes zájem několika klubů zůstal...

29letý obránce přišel do Anglie před pěti lety z lisabonského Sportingu a s postupem času začal vypadávat z plánů manažerů. Předloni odehrál jenom devět ligových zápasů, loni se na trávníku v rámci Premier League objevil jen pětkrát a letos ještě ani jednou.

Zájem o fotbalistu přitom je a v uplynulých týdnech se ho snažil ulovit Everton. O hráče následně úspěšně usilovalo Fenerbahçe, z přestupu do Turecka ovšem nebylo nic a Rojo tak dodrží další část z kontraktu platného do června 2021.

"Je těžké odejít, když hrajete za tak velký klub. Měl jsem možnost jít do Evertonu, ale díky rozhodnutí klubu nebo trenéra bylo toto stěhování nemožné," prozradil Rojo.

"Teď musím do prosince bojovat a pokud to nevyjde, pokusím se odejít. Blíží se kvalifikace o postup na mistrovství světa a Copa América a já chci být součástí národního týmu. Hodlám vyzkoušet všechny možnosti k návratu do reprezentace," dodal.

Rojo si za národní tým Argentiny zahrál naposledy loni na světovém šampionátu, nyní je alespoň jeho součástí a v týdnu z lavičky sledoval přátelský souboj s Chile (0:0). Do sestavy United by se mohl reálně podívat v Evropské lize, jeho jméno totiž nechybí na soupisce pro tuto pohárovou soutěž.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (146)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bojuj

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
FC Porto FC

můj oblíbenej stoper

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
cr7sux

Souboje s costou

Reagovat
C-M@ster

Málokoho příjmení vystihuje víc než Roja.

Reagovat
Busby babes

Na to LB by se protlacit mohl, kdyz je Shaw zas mimo...

Reagovat
Člen_zlořádu

Tam byl tragickej. To spíš místo chybujícího Lindelöfa

Reagovat
smazaný uživatel

tam snad dá axela. Shaw zatím katastrofa bohužel to i ashley. V přípravě Rojo hrál na LB, a nebylo to zas tak špatný

Reagovat
kiwwi

myslim, ze je na LB ako stvrta volba (Shaw, Young, Dalot)

Reagovat
Busby babes

muze byt, ale dva jsou ted mimo a treti je Young. Treba tam naskoci a chytne sanci. Prijde mi, ze Ole Dalotovi moc neveri, ale uvidime...

Reagovat
Whitemedia

England footballer Danny Drinkwater was attacked by at least six men after he tried to take a rival player's girlfriend home during a night out, it has been alleged.

Reagovat
M0rb1D4S

29 a pořád se chová jako idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu, co na něm ti scouti nebo kdokoliv rozhodl že se koupí viděli. Fotbalově je sotva průměrný a psychicky je úplně v prdeli.

Reagovat
salami

V ty titulovy sezone Leicesteru byl fakt dobrej, spolu s Kantem obehali ve dvou neskutecne stred a Drinkwater dokazal dobre rozdavat balony, otazka je kdy se rozhodnul totalne vysrat na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Vtedy pil ešte vodu...

Reagovat
Error

A nemohli by toho curaka na zaklade tohoto uz propustit? Bez vyplaceni zbytku smlouvy samozrejme

Reagovat
fabec1222

My zas budeme bojovat za to, abys nehrál

Reagovat
Tolstobik

Jeden z mala obrancu, kterej snad v kazdym zapase mel zakrok za kterej mohl dostat cervenou......strasny, co takovej odpad dela takovou dobu v MU

Reagovat
smazaný uživatel

on to měl i za argentinu. Až jsem čuměl jak mu něco proklouzlo, a sudí nepískal si pamatuji na ty costovy sáně, a ani to nepískl. To samé, ale i Bailly toho taky přepne

Reagovat
Tolstobik

Strasnej hrac, hloupej a zakernej....Bailly sice obcas prepl, ale Rojo fakt mel nejakou prasecinu (slapani na nohy, lokty do ksichtu) v kazdym zapase co sem videl snad....

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

V tomto prípade by som mu to aj ako fanúšik Chelsea odpustil

Reagovat
ernyyyy

to "Oh shit" rekl Lukaku?

Reagovat
smazaný uživatel

čistý costovy sáně

Reagovat
Whitemedia

Emerson just got injured on Italy duty. Muscle strain. #CFC

bude Alonso

Reagovat
icemike

Kurňa... Snad bude kante, aby to všechno uhasil

Reagovat
smazaný uživatel

Najprv Kovacic, teraz Emerson. Krása...

Reagovat
Svatej

tohlefakt není normální... Ještě dva měsíce tímhle tempem a nastoupí U16 tým

Reagovat
smazaný uživatel

S ozilom sa pocita este bude hravat?

Reagovat
Nikikrew

Hrat bude urcite, otazka kolko toho nahra pod Emerym

Reagovat
Mastný Chobot

tipujem, že domáce zápasy proti mamlasom bude v základe, ale pochybujem, že veľké zápasy a ťažké away zápasy bude hrávať v základe

Reagovat
Miguel19

Rafa Nadal - nejlepší tenista historie

Reagovat
Nikikrew

ne

Reagovat
kiwwi

ne

Reagovat
jacobT

spolu s Federerom

Reagovat
Busby babes

po Federerovi mozna...

Reagovat
Kovi81

ne

Reagovat
fff

Nie.

Pred nim je Federer aj Djokovic pre mna osobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
alcantara

Djokovic s najnudnejsou strojovou hrou, tak urcite

Reagovat
vilp

Reagovat
Taiger

Další jouda, co nerozumí tenisu.

Reagovat
alcantara

Nebodaj ty si odbornik?

Reagovat
Taiger

Takže to, jak precizní a bezchybný Novak je, znamená, že není lepší jak Rafa? To, že se ti ten jeho styl hry nelíbí neznamená, že není kvalitní jak ti dva zmíněný. Prostě demence, tady nejsi v retardovaný sekci, můžeš táhnout zpátky.

Reagovat
alcantara

Hele, uz nie si v koncentraku, aby si posielal ludi selekciou tam ci onam. Kazda sekcia ma urcitu uroven retardovanosti, naprv si pozamataj pod vlastnym prahom, ked uz chces rozdavat mudra a kadrovat.

Nikdy som nepovedal, ze nie je rovnako kvalitny. Vsetci traja maju nieco, v com vynikaju nad tym dalsim. Djokovic vie mozno najlepsi citat hru zo vsetkych, ale napriek tomu ho davam za Rafu, ktoreho hra ma bavi viac, je pre mna symbolom oddanosti tenisu a nakoniec ma stale vacsie uspechy Skus to predychat.

Reagovat
Taiger

Lidi mají respektovat tvůj osobní subjektivní výběr, ale sám děláš pravej opak vejš s fff. To, co tobě přijde nudný a strojový, se druhým může zdát atraktivní. Neumí jen číst skvěle hru, má famózní pohyb na lajně, všechno doběhne a backhand též není úplně k zahození. Já osobně z velký trojky mám nejradši Rogera, ale kydat tu na jednoho z těch dvou "za ním (pro mě)" fakt nehodlám jak ty.

Navíc větší úspěchy he, Novak s tenisem začal o 3 roky později než Rafa, navíc je o rok mladší a od tenisu si kvůli "fatherhood" dal na nějakej ten čas pauzu, takže měřit jim pindíka takhle, je taky nesmysl, ale můžeš pokračovat dál ve famózních argumentech.

Reagovat
alcantara

Ludia nech si respektuju co chcu, niekto so mnou suhlasi, niekto nie. Je to moj pohlad na vec, ako vidim Djokovica, ktory je pre mna z tych troch najmensia osobnost. Nevidim jediny dovod ho nenapisat. Si schopny zit s tym, ze tu ludia pisu vlastny nazor a konfrontuju sa?

Kludne ho Djokovic moze prekonat, nikde som to nevylucil, ale asi ma vacsi zmysel bavit sa o tom co je, nez o tom co moze byt, co povies? To je mile s tym otcovstvom ,Rafa zase prisiel o niekolko GS kvoli zraneniam, a co ma byt? Hlavne, ze tvoje argumenty su fajn, roztomile, ako sa snazis posobit akoze nad vecou , akurat zatial Ti to vobec nejde.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Godwinson

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

moj najoblubenejsi tenista

Reagovat
Taiger

Hlavně se zapomíná na to, jak fenomenální byl dneska Medveděv, měl ho několikrát na lopatě a nebýt svých vlastních chyb, tak vyhraje. Neskutečnej hráč a budoucí světová jednička, kam se hrabe takovej Tsitsipas nebo Zverev.

Reagovat
Miguel19

Já sledoval tenis dost. Teďka už moc ne. Naposledy FO..

Ale jsem fakt zvědavej, kdo to přebere. Pokud teda ti dva skončí..

Těch nových "jedniček" už bylo docela dost. A všichni šli dolu...

Reagovat
Taiger

Měl by si začít, i kvůli tomu sázení. Za mě to bude mezi třema a to je právě Medveděv, Berrettini a Shapovalov, nevidím tam asi nikoho jinýho, který by na to měl hlavu.

Reagovat
afc

Shapovalov isto nie.

Reagovat
Taiger

Proč ne? Za mě ten klučina má neskutečnej talent a i hlavu pro to, aby byl jeden z nejlepších, jen je prostě někdy až moc přemotivovanej a dělá fakt velký hrubky, za mě určitě na to má.

Reagovat
afc

Ak niekto dostane od Berankisa 3:0 vo Wimbledone, tak ja neviem, čo si mám o ňom myslieť. Si zober, že nevyhral 4 mesiace 2 zápasy po sebe. A to nemal ziadnych super ťažkých súperov. To už takému Augerovi dávam väčšie šance.

Reagovat
Taiger

Tak Shapo nikdy nebyl nějakej fanda trávy že jo, je pravda, že se mu poslední sezónu nedařilo, ale já v jeho hře vidím tak velkej potenciál, že mu prostě věřím, Auger je bezesporu taky famózní hráč, jen je to podle mě ještě větší labil než Shapo

Reagovat
afc

Auger mal len minulý mesiac 18... takže tieto skraty sa u týchto mlaďasov dajú očakávať.

Reagovat
Taiger

A Shapo má 20, což taky není o tolik víc, navíc s ním Shapo právě na US Open zametl podlahu ne?

Možná by se tam mohli probojovat ještě Kecmanovič a Rublev, ale ten a jeho hlava, to je taky story sama o sobě.

Reagovat
afc

To som nechápal, ako mohol dostať 2x 1:6 inak hrali spolu už 4krat a Shapovalov vedie 3:1. Rublev posledné mesiace chytil neskutočnú formu. Behom mesiaca porazil Thiema na antuke a potom Federera na hrade. A pred rokom nevedel trafiť do lopty a vypadával s každým to proste nepochopíš niekedy.

Reagovat
afc

na harde

Reagovat
alcantara

A ten de Minaur?

Reagovat
alcantara

19, ale moc to nemeni.

Reagovat
afc

Na lopate ho mal Rafan a málo to byť 3:0 a on si to takto skomplikuje.

Reagovat
Taiger

A Daniil to svojí bojovností otočil, kdyby proměnil dva breaky za stavu 1:0 40:15, tak by to určitě vypadalo jinak, Rafa ke konci dost mlel z posledního a i ten poslední game, tam break měl, prohrál si to všehovšudy sám, jelikož ztratil podání v posledním setu 2x za stavu 40:0 a 30:0.

Reagovat
afc

Ak by dal medvedev na 2:0, tak by to už bolo veľmi zložité. Si zase zober, že Rafa mal v 3 sete za 4:4 2 bb a ten jeden smečom pokazil, takže tiež mohlo byť už vtedy hotovo.

Reagovat
Taiger

Též pravda Asi se shodnem, že si to zasloužili vyhrát oba a vyhrál to ten šťastnější, Daniil to v dalších sezónách určitě prolomí

Reagovat
afc

Ak skončí big3, tak by mal začať vyhrávať GS jak na bežiacom páse.

Reagovat
alcantara

Tak malo.. To, co predvadzal Medvedev, bola naprosta kvalita. Skvely obojrucak, pohyb, dropshoty, drzal mu servis. Jeho svih by som asi chcel mat

Reagovat
afc

Jasné, hral neskutočne. Z 0:2 na sety to takto dotiahnuť sa podarí len málo percentu hráčov a ešte proti Nadalovi. Rafa musel mať v 5 sete za stavu 5:4 a 30:40 nervy v kybli.

Reagovat
alcantara

On mal nervy v kybli prilis casto, ta seria podani od stavu 5:2 bola rovno na psychiatra, to som asi este nevidel unho. Trafil snad jedno 1.podanie z 10,11?

Reagovat
afc

Veď so Schwartzmanom pustil dvakrát v sete vedenie o dva brejky, takže jeho podanie bolo celý turnaj jedna veľká tragédia. O to je tento titul ešte cennejší.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Z téhle generace možná jednička nebude nikdo, protože i kdyby "přežili" Federera a i kdyby Djokoviće definitivně vyřadilo ze hry zdraví, tak Nadal tam bude do čtyřiceti (tím spíš, když budou druzí dva z big 3 mimo, protože kromě nich na něj nikdo neumí zahrát).

Reagovat
krisa

houno se v tom vyznám ale moje pořadí je Roger, Rafa...a pak Djokovic, nebo někdo z pravěku

Reagovat
afc

Nie je o čom.

Reagovat
wild

nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mikesh

King Gyros vám ještě ukáže

Reagovat
cristiano.K.

at jde do prdele, měl jsem za barák 3:0 na sety

Reagovat
elChe

celkem jednoznacne

Reagovat
Leo Rekordman

ne

Reagovat
niflheim

Tu rudou ještě dáš

Reagovat
iamek

Tak Rojo znamena v překladu Rudý

Reagovat
Golasso

Granit Xhaka nastupuje k zápasům a vedle soupeřů bojuje i s bolestí - záložník Arsenalu a švýcarské reprezentace laboruje s achilovkou. "Trápí mě to už několik týdnů, cítil jsem to i během dnešního zápasu," řekl po včerejším utkání s Gibraltarem. (dailymail.co.uk)

Aby to nebyla zase nějaká operace a minimálně půlrok absence ...

Reagovat
Busby babes

jj, to by byla velka ztrata.

Reagovat
Taiger

Reagovat
Golasso

Tak zranění nepřeju nikomu. Navíc typologicky stejnou náhradu za něj nemáme. Chybuje, ale ztráta pro tým by to byla i tak.

Reagovat
jacobT

Ja neviem, pri dlhsej absencii by to strata bola, ale z kratkodobeho hladiska? Pri forme nasich ostatnych zaloznikov momentalne Xhaka nema v zaklade co robit. A s Luizom na CB, nech uz si o nom myslim cokolvek, Xhaku na ihrisku ani nijak specialne nepotrebujeme.

Reagovat
Golasso

Pokud by to bylo krátkodobé, tak bychom si nějak poradili. Klidně to krátkodobé být může, ale taky nemusí. Evidentně to není akutní zranění, se kterým by nemohl hrát, byl pár týdnů mimo a pak se vrátil. Nejsem sportovní doktor, ale taková dlouhodobá, částečně omezující bolest může značit nějaký funkční problém s achilovkou a tam to už pak právě smrdí operací a dlouhou absencí ...

S tím Luizem máš pravdu, ten by nám mohl pomoci, ale musel by se asi přesunout trochu výš nebo bychom museli hrát nějakou variantu na 3 stopery zase. Jinak teda podle mě nemáme typologicky obdobnou náhradu za Granita. Máme spoustu lepších hráčů, ale ne na jeho roli.

Reagovat
jacobT

Preco by sa musel Luiz presuvat? Zasobovat nasich hracov vpredu dlhymi loptami dokaze aj zo svojej klasikej pozicie. A suhlasim s tym, ze typologicky obdobnu nahradu za Xhaku nemame, ale som presvedceny o tom, ze ju ani nepotrebujeme, obzvlast s Luizom v zaklade.

Reagovat
Golasso

Nemám Chelsea nasledovanou, zvládl by to? Mně jde o to, že i když Luiz umí dlouhé míče, tak přece jenom mezi CB a DM je furt kus místa na hřišti. Xhaka se při těch svých přihrávkách obvykle pohybuje podstatně výše, než hraje Luiz. Tudíž by Luiz měl na své pozici přece jen trochu omezené možnosti nebo by se musel víc vysouvat, což zase nevím, jestli by nevytvářelo další prostor pro chyby, na které je náchylný.

Reagovat
jacobT

Tak ide o to, ze Luiz to robi tak ci tak, bez ohladu na to ci je na ihrisku aj Xhaka. A nemyslim, ze vyssie v ofenzive by sme mali mat tiez problem s tvorivostou, pokial Emery nebude tu zalohu stavat priposrato, ale to uz je iny problem... Ak bude vzdy na ploche aspon jeden z dvojice Ceballos Ozil, tak by s nejakym buildupom a vytvaranim sanci nemal byt problem.

Reagovat
Svatej

Luiz to zvládá v pohodě i ze stopera, nepotřebuje být o dvacet metrů výš na hřišti..

Reagovat
Golasso

Ok, tak to pak jo

Reagovat
Nikikrew

bola

Reagovat
Hachim Mastour

pičo to ho museli nasadiť aj proti Gibraltáru?

Reagovat
iamek

Proč ten Dalot jako trénuje v Číně?

Reagovat
bbbauch

Nejakej physio specialista tam je prej

Reagovat
Busby babes

netrenuje, rehabilituje.

Diogo Dalot has been having treatment at Shanghai SIPG under their physio, Eduardo Santos, also known as the 'Miracle Doctor'. He arrived in China on the 29th August and spent 10 days there

neco jak kdyz City posila hrace do Barcelony.

Reagovat
iamek

Edo by ho měl pretahnout k nám

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze to bude mat aspon 1000 stran

Reagovat
Gunner14

Must buy

Reagovat
Golasso

na spoustu věcí jsem fakt zvědavý

Reagovat
jacobT

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Godwinson

Je fakt, že od něj by měla asi narozdíl od té většiny sraček dávat smysl a stát za přečtení

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sračky?

Ktoré konkrétne? Prečital som sice len SAFovu, od Tysona a zacal som citat Gucci Mane a celkom sa mu AB knihy pacili.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Oscar dnes len 28. Zaujímalo by ma ako by sa vyvíjala jeho kariéra v Európe.

Reagovat
Kovi81

nijak zvlastne, bol to traged

Reagovat
nani92

Takže základ v Chelsea

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
technecium

Key player v United..

Reagovat
Whitemedia

ale jen na podzim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Xhaka hraje se sebezapřením

a fanúšikovia Arsenalu sledujú se sebezapřením zápasy, v ktorých hrá... krásny konsenzus

Reagovat
nani92

Stand Up joke

Reagovat
r.mrazik

How much clubs have spent on their current squad

1. Manchester City (€1.014bn)

2. Paris Saint-Germain (€913m)

3. Real Madrid (€902m)

4. Manchester United (€751m)

5. Juventus (€719m)

6. Barcelona (€697m)

7. Liverpool (€639m)

8. Chelsea (€561m)

9. Atletico Madrid (€550m)

10. Arsenal (€498m)

Reagovat
Nikikrew

City slusny odpad no, nech si hovori kazdy co len chce

Reagovat
r.mrazik

koncepce...hhh

kazdopadne s ohledem na ty prachy,tak jsme hrozny kaše

Reagovat
mul

Utrácanie City je totálne choré, teraz v zime určite ďalších 70 M za stopéra. A vy ste riadne utratili a to stále potrebujete záložníka a hráča do ofenzivívy. Čiže cca ďalších 120 - 140

Reagovat
r.mrazik

jj,city jsou docela sileny

a my vlastne s ohledem na vysledky taky

ale stacilo by pustit hrace z lavice ala matu,freda a matice a spadneme o 130 micu niz

Reagovat
ajouki

Vy hlavně. Úplně stejně tam totiž není zahrnut Lukaku a Sachnéz, což je dalších 100 míčů, které jste vyhodili oknem (ve financích jsou, ale samotní hráči ani žádná jejich náhrada vám letos nepomůžou).

Důvod u City je, že každý jejich hráč má nadprůměrný finanční dopad. Prakticky se nesnaží dělat žádné bargain nákupy (snad jen Zinchcenko?), ale vždy kvalitu za odpovídající cenu. V dlouhodobém měřítku se jim to způměruje, kdy mají lehce přeplacené hráče (Mahréz, Otamendi), ale i hráče jako Sterling, Sané, Bernardo, které zpětně koupili výhodně. A mají hráče s dlouhodobým přínosem jako Aguero, Fernandinho nebo David Silva. U jiných klubů se stihlo protočit několik hráčů, kdežto City v nich mají stálice (pro příklad není třeba chodit daleko, sám si vypsal vaše lavičkové hráče).

Dobrý ukazatel by byl poměr mezi utracenou částkou a mezi aktuální hodnotou kádru. A dle TM jde i dohledat.

United: €751m a hodnota €717m (-5 %)

City: €1.014bn a hodnota €1.260bn (+24 %)

Liverpool: €639m a hodnota €1.070bn (+67 %)

Chelsea: €561m a hodnota €775bn (+38 %)

Reagovat
r.mrazik

na tohle nemam cas ani naladu

Reagovat
ajouki

Dík. Ona to ani nebyla nabídka k diskuzi, samotný komentář neobsahuje vyjádření názoru. Ber jak to leží, (ne)souhlas není potřeba.

Reagovat
Swarley

Ty jsi bladeuv bracha?

Reagovat
r.mrazik

jinak jak ctu ted toho Leadera od Alexe,tak tam jsou super veci ohledne rizeni klubu

a taky,ze to byl klasicky skotak,co se snazil skudlit prachy,i kdyz samozrejme velke obchody udelal

Reagovat
Busby babes

Jinak jsem si poslechl ten podcast s Keanem a Nevillem a neprislo mi to tak hrozny. Mel tam asi dve odpovedi, ktere byli takove zvlastni, ale jinak mluvil v klidu, vtipkoval, byl v pohode. Neville mu dal nekolikrat za pravdu, ze to video, kvuli kterymu ho SAF vyrazil, nebylo zas tak hrozny. Celkove to byl zajimavej rozhovor.

Reagovat
r.mrazik

a jak s Alexem od te doby nepromluvil a nikdy s nim mluvit nebude (ani s ohledem na zdravi),dokud se mu neomluvi...jouda

Reagovat
Busby babes

no, to je presne to, co jsem myslel, ze na tom konci bylo divny. ale oni jsou holt takovi. Oba tvrdohlavi jak mezci.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele