Rogge vyzval FIFA, aby se s korupcí vypořádala tvrdě

27.10.2010, 09:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
STR

něak se to Polsko na euro musí dostat

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

korupce, korupce všude samá korupce

Reagovat
smazaný uživatel

vždy mě rozesměje, když se nějaký "čistý jak nebe" rozpovídá a kritizuje ostatní.

Korupce je tak rozšířená, že se s ní nedá nic moc dělat. Ty vazby jsou několik desítek let staré a systém zakořeněný. Kdo to zkusí, se zlou se potáže.

Jo a mimochodem - co náš spasitel Ivan Hašků. Už zatočil z tou korupcí u nás?

Reagovat
smazaný uživatel

Jediné, co by omezilo korupci na nejnižší míru a odehnalo by všelijaké lobbisty a manipulátory od fotbalu, by bylo video.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prosímtě...

Reagovat
rufus

A u videa by seděl kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

vím, kam míříš. Seděl by tam sudí, tzn. člověk , ale měl by několik možností, jak danou situaci sledovat. Odpadla by ta fráze, že je sudí jen člověk a jako takový se může v té rychlosti mýlit. Pokud by bylo jasné, že sudí rozhodl špatně i přes to, že měl stejné možnosti, jako diváci, tak je velmi pravděpodobné, že je v něm něco shnilého. No a samozřejmě by to byl jasný stimul k tomu, ho potrestat nebo rovnou vyhodit ze sboru.

Reagovat
rufus

I tak se za zápas odehraje dost sporných situací, kdy si můžeš pustit video několikrát a víc lidí na to bude mít odlišný názor. Ať už by se jednalo o fauly, hraní rukou nebo ofsajdy. Už by se nevyskytovaly případy, kdy rozhodčí přehlédl naprosto jasný moment, který bude na videu dokonale vidět, ale přesto zůstanou situace, kde by dva lidi zvolili dvě různé řešení. A tam by opět vznikl prostor pro ovlivňování..

Reagovat
smazaný uživatel

taqk určitě takové situace jsou a na takové situace nikdy asi nástroj nebude, ale ikdyby video vyřešilo jen 80 %, tak je to dobré.

Reagovat
rufus

Určitě by ubylo hodně situací, kdy jasná záležitost byla posouzena špatně.

Já v podstatě jsem pro zavedení videa. Určitě pro určování zda přešel míč brankovou čáru a dalo by se uvažovat i o penaltových zákrocích. Ofsajdy bych nechal na rozhodčích, protože by bylo složitý vymyslet jednoduchý pravidla na všechny situace, který můžou nastat.

V tom taky vidím největší problém videa.. A to, že při jeho zavedení musí být naprosto jasné jak za každé situace postupovat a těch situací může nastat strašně moc a pak si to každý rozhodčí upraví podle sebe a video ztratí smysl..

Reagovat
j_mrazik

Miloš Forman.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele