Rodrygo rozhodl o výhře Realu Madrid dvěma góly. Víc ho ale těší návrat Militãa

01.04., 15:43
Aktuality
Rodrygo (© AFP)

Real Madrid v neděli uhájil náskok v čele tabulky španělské LaLigy, když v domácím utkání s Athletic Clubem Bilbao zvítězil 2:0. Ústřední postavou zápasu se stal brazilský útočník Rodrygo, který vstřelil obě branky svého týmu. Více než dva góly ho však potěšil návrat spoluhráče Édera Militãa.

Rok 2024 byl pro Rodryga zatím poměrně složitý. Před svým galapředstavením proti Bilbau v novém kalendářním roce vstřelil v LaLize pouze jeden gól, takže byl v neděli při absenci Viníciuse Júniora pod mimořádným tlakem. Po zápase se tak dostavila hlavně úleva. "Byl to speciální večer. Skórovat v dresu Realu je pro mě vždycky výjimečné a velmi mě to těší. Mám velkou radost z vítězství i z toho, jak jsme hráli," řekl rozzářený třiadvacetiletý hráč.

"Existují jen velmi vzácné případy útočníků, kteří dávají góly neustále, jako Karim Benzema nebo Cristiano Ronaldo. Se zkušenostmi se Rodrygo určitě zlepší, protože je stále mladý a hraje s velkým nasazením," citovala pozápasové prohlášení trenéra Realu Madrid Carla Ancelottiho agentura AFP.

Jinak si ale čtyřiašedesátiletý Ital nemohl výkon svého svěřence vynachválit. "Hrál velmi dobře, byl rozdílovým hráčem na hřišti, dokázal vstřelit úvodní gól. Má velkou kvalitu v pohybu, to je to, v čem vyniká" dodal.

Pro Rodryga to byl po všech stránkách úspěšný večer. Další pozitivní emoce mu přinesl návrat krajana Militãa, který byl po přetržení křížového vazu několik měsíců mimo hru. Obránce oslavil svůj návrat při střídání v závěrečných minutách duelu. "Pravdou je, že z Militãova návratu mám mnohem větší radost než ze svých dvou gólů," řekl Rodrygo.

Výhra 2:0 má velký význam i z hlediska boje o titul. Díky třetímu ligovému vítězství v řadě drží Real náskok před dotírající Barcelonou. Bílý balet nyní od katalánského rivala dělí osm bodů. Příští El Clásico se odehraje 21. dubna na Estadio Santiago Bernabéu.

Autor: Vladislav Frk, Livesport.cz / Miguel Baeza, AFP

Komentáře (19)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Snad se Militao hned nezrakví.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Tony Stark

A teraz sa zodpovedne pripraviť na City. Nie sú vo forme ako pred rokom, dajú sa vyradiť

Reagovat
Mass

Madristas, letos Rodrygo lepší než Vinicius?

Reagovat
los_blancos

Určite nie.

Reagovat
Xavi

Když hraje v levo, tak jo.

Reagovat
Well

Taky bych řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Rodrygo je nebezpečný když má před sebou volný prostor, protože má dokonalé vedení míče a driblink. Vinícius je platnější při hře do plných, proti hlubokému bloku, a celkově bych řekl, že představuje konstantnější nebezpečí pro soupeře.

Reagovat
Well

Hlavně ma Rodrygo mnohem lepší střelu, kterou využívá, především když hraje zleva. Nejlepší je, když si ti 2 ty pozice v průběhu zápasu střídají, protože u Viniho je větší šance, že dá nějakou dobrou přihrávku, u Rodryga, že pošle nějakou dobrou střelu i zpoza vápna. Pro obránce je i tohle mnohem hůř bránitelné.

Reagovat
misinho7

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
king23

bohužel ani náhodou

Reagovat
Unique

Rodrygo rozhodně větší sympaťák.

Reagovat
Seydou Doumbia

to ale každý proti vinckovi

Reagovat
Unique

Reagovat
imp.

Ne. Neni dostatecne konzistentni a ty jeho cisla na papire klamou.

V lize ma 10+5 a v LM 3+2, ale kdyz se clovek na to poradne podiva, tak polovina jeho ligovych G+A a vsechny G+A v LM prisly v obdobi cca jednoho mesice od konce rijna do zacatku prosince. Mimo tohle obdobi (tj. srpen, zari, skoro cely rijen, prosinec, leden - brezen) ma 4+2, coz je uplne tristni.

Reagovat
Well

Srpen, září, listopad a prosinec byl zraněný Vini. Takže se to dost kryje a jde vidět, že když hraje nalevo je daleko lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele