Rodrigo je Benfice vděčný za velkou šanci

14.10.2012, 10:52
Aktuality
Rodrigo je dalším z mnoha španělských mladíků, kteří o sobě dávají vědět a pomalu klepou na dveře seniorské reprezentace. 21letý útočník Benfiky je lisabonskému klubu vděčný za to, že jej coby hráče bez zkušeností s dospělým fotbalem vykoupil z Realu Madrid.

"Benfica mi umožnila hrát fotbal na špičkové úrovni, za to ji budu navždy vděčný. Loni se mi dařilo, cítím se tu skvěle," říká mladík. Benfica za Rodriga zaplatila v létě 2010 šest milionů eur a poslala jej na hostování do Boltonu. Loni už reprezentant do jednadvaceti let patřil k lisabonským oporám.

O tom, že klub i hráč jsou se spoluprací spokojeni, svědčí srpnové prodloužení smlouvy až do léta 2019. "Prodloužil jsem proto, že Benfica je perfektním klubem pro můj vývoj. I roky v Realu mi daly mnoho, jsem ale rád, že jsem se dostal do Benfiky," pokračuje Rodrigo. Real měl do loňska opci na jeho trvalý odkup, té se ale vzdal při přestupu Fabia Coentraa.

Rodrigo vedle Benfiky střílí góly i za španělskou jednadvacítku a už se objevují hlasy pro jeho zařazení do seniorské reprezentace. Její trenér Vicente del Bosque se ale nebojí nastoupit do zápasu bez jediného útočníka. "Máme mnoho skvělých útočníků na juniorské i seniorské úrovni. Je pravda, že jsme Euro vyhráli bez útočníka, ale i tak jsme byli ohromně silní. Já na sobě tvrdě pracuju, abych se dál zlepšoval," dodává Rodrigo.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ešte kebyže ťa Benfica častejšie stavia

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu tyhle smlouvy stejne do tri let bude chtit utect a pak bude nadavat na Benficu ze ho nechteji pustit a nebo ze za nej chteji moct..

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom nechápeš? V Portugalsku tvoří skvělé hráče a prodávají je vysoko nad cenou klubům, kde je vedení tak blbý, že za ně ty prachy dá. Třeba takové Porto s touhle strategií za posledních pár let vydělalo přes 300 mega Euro a vyhrálo Ligu mistrů a Evropskou ligu. Jednoduše je úspěšnější než spousta bohatších klubů :).

Reagovat
smazaný uživatel

Takovéhle smlouvy jsou toho součástí. Pojistí si tak, že jim nezdrhne za málo peněz rok před koncem smlouvy :).

Reagovat
Talker

O to jde, že z pohledu hráče je ta smlouva nesmyslná. Může se stát za rok hvězdou a bude chtít odejít. Nebo bude chtít větší plat, ale bude mít smlouvu na dalších 6 let. I motivace bude klesat, protože nemá ke klubu velký vztah a časem třeba bude chtít pryč i na nižší úroveň, ale domů.

Takové smlouvy chápu u velkoklubů, ze kterých už nejde moc výše postoupit, ale ne u klubů, ze kterých ti nejlepší odcházejí. Benfica touhle smlouvou jednoznačně vyhrála (pokud se výkonostně nepropadne nebo se nezraní.

Reagovat
smazaný uživatel

páni to je smlouva do léta 2019.....vypadá ale, že je ochotný v Benfice strávit klidně celou kariéru

Reagovat
ryzskej

Ve 21 letech? Počkal bych tak 6-7 let s tímto verdiktem..

Reagovat
smazaný uživatel

za 7 let mu skončí akorát tahle smlouva. Třeba je to nový Totti.

Reagovat
Filip12

lentovaný hráč ale Del Broskvebude stejně hrát zbaběle beton 4-6-0

Reagovat
Honda

beton

Reagovat
smazaný uživatel

Del Broskve

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

omg

Reagovat
FC Porto FC

Ted poslední dobu čtu že United chcou Jamese a sklonuju je se k tomu jméno Chicharito. Ale neumím si představit co by dělal Chicharito v Portu. Toho bych nechtěl ani za nic to radši Andersona. Ale sou to jen spekulace James má v Portu před sebou odhadem minimálně 2 roky. Jinak prej Coentrao by si chtěl vrátit do Benfici a v lednu by to mohlo vyjít

Reagovat
Kenneth

Benfica zaplatí přes 20 mio?

Reagovat
FC Porto FC

nevím třeba ho daj na hostování. Vše záleží na Coentraovi jak moc by se chtěl vrátit. Jinak Coentrao nemá cenu 20 mega. A to že ste ho koupili za 30 na tom nic nemění

Reagovat
Kokesh

Neřekl bych, vše záleží na Realu.

Reagovat
FC Porto FC

spší jal moc by Coentrao trucoval

Reagovat
Talker

1) proč by Real pouštěl hráče, kterého potřebuje?

2) S tím Jamesem bych počkal, pokud zazáří, tak třeba budou v MU ochotní pustit 30mega na to, aby ho vykoupili.

Reagovat
FC Porto FC

protože jestli je to pravda tak chce Coentrao odejít.

Za 30 mega neodejde to je málo když se podívám za kolik odešel o pět let starší Hulk. Jo kdyby dal někdo 45 mega to by byla jiná ale prostě Porto momentálně nebude uvažovat ani o 50 mega. Hulk taky neodešel za první mega nabidku. Navíc sám James ještě odejít nechce stropu v Portu ještě nedosáhl

Reagovat
smazaný uživatel

Výkupní klauzule 45 mil., to téměř jistě nemůže skončit ideálním přestupem.

Reagovat
smazaný uživatel

A já si myslel, že klub může s hráčem podepsat maximálně pětiletý kontrakt...

Reagovat
smazaný uživatel

rodrigo nestras ... ked budes mat 24 -25 vratis sa domov a budes druhy villa

Reagovat
DieFohlenBMG

chtěl bych se jmenovat rodrígo, libový jméno, hrozně tvrdý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele