Rodgers smekl klobouk před svými hráči, Celtic dělí od titulu jediný bod

12.05., 13:48
Aktuality
Brendan Rodgers (© AFP)

Do konce letošní sezony skotské nejvyšší soutěže zbývají dvě kola a další titul má na dosah Celtic. Glasgowský klub včera udělal důležitý krok, když zvládl derby a v domácím prostředí porazil Rangers.

Celtic vyhrál 2:1, ze soubojů s odvěkým rivalem letos vytěžil deset bodů a svému rivalovi odskočil na rozdíl šesti bodů. V posledních dvou zápasech proti Kilmarnocku a St. Mirrenu mu stačí uhrát jednu remízu.

"Smekám klobouk před svými hráči, znovu ukázali charakter a porazili Rangers potřetí v sezoně," radoval se manažer Brendan Rodgers.

"Rozhodnuto ještě není, ale máme skvělou výchozí pozici. Sezona se nevyvíjela ideálně, hráči ovšem nepřestávali věřit a zlepšovali se, v klíčových momentech se navíc projevila soudržnost. Nejlepší je vždycky ten, kdo vytěží nejvíce bodů z 38 zápasů, cílová páska je na dohled," pokračoval.

51letý Rodgers vedl Celtic už v letech 2016 - 2019 a před letošní sezonou se do funkce manažera vrátil. Jeho tým se dostal pod tlak v prosinci, když prohrál s Kilmarnockem a Hearts, na vítěznou vlnu ale naskočil znovu a Rodgers vedle toho vylepšil svou bilanci ze zápasů s Rangers - porazil je třináctkrát ze sedmnácti případů.

"Po osobní stránce je to stejné jako moje první angažmá, všichni se ke mně chovali jako k nováčkovi. Pro mě je nejdůležitější mentalita týmu. Neměli jsme nejlepší formu, přišla zranění a přesto saháme po zisku titulu. A my cílovou pásku nechceme jenom překročit, chceme přes ní přesprintovat," nechal se dále slyšet někdejší kormidelník Liverpoolu.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Celtic FC
36
27
6
3
87 : 28
87
2
Rangers FC
36
26
3
7
79 : 27
81
3
Heart of Midlothian
36
20
6
10
49 : 37
66
4
Kilmarnock FC
36
14
13
9
45 : 38
55
5
St. Mirren FC
36
13
7
16
42 : 47
46
6
Dundee FC
36
10
11
15
46 : 62
41

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
zeroberto

Jojo kamaráde, být to před 20 lety a na mým PCčku ve FIFA 04, tak je situace úplně jiná. To by bylo Heart of Midlothian zase na prvním místě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele