Roca vyměnil Bayern Mnichov za Leeds United

17.06.2022, 18:53
Aktuality
Leeds United do úspěšného konce dotáhl příchod Marca Rocy z Bayernu Mnichov. Úřadující německý šampion za 25letého záložníka dostane 12 milionů eur bez bonusů...

Bývalý hráč Espanyolu Barcelona dorazil do Mnichova před dvěma lety, nedokázal se však výrazněji prosadit a celkem za Bayern nastoupil jenom do 24 soutěžních zápasů.

Právě i z tohoto důvodu nebyl proti změně působiště, nakonec se vydává do Anglie, kde bude oblékat dres Leedsu United. Bayern za defenzivního záložníka obdrží 12 milionů eur a dalších pět může získat na bonusech.

Roca, jenž obdržel smlouvu do roku 2026, je třetí posilou anglického klubu. Leeds do tého chvíle přivedl obránce Rasmuse Kristensena a záložníka Brendana Aaronsona (oba Salzburg).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (86)

Přidat komentář
Infernoqt

#mufc have raised and offered Barça €70M (£60m) + bonuses for Frenkie de Jong. [@gerardromero]

Reagovat
Nickname 9

A ještě jsme na něm vydělali

Reagovat
Bayern +

neskutočné

Reagovat
db18

Reagovat
mr.Silver

[David Ornstein] Tielemans likely to depend on other movement in CM. If Xhaka leaves, it opens the door wider for Tielemans. Raphinha contingent on a Pepe exit. Club wants to see a reasonable return to sell Pepe. Barcelona took a hit with Leeds staying up so it opens the path for AFC to be ambitious

Proč by měl Xhaka odejít? Nedává mi to smysl.

Reagovat
Hachim Mastour

Fabrizio:

Fábio Vieira signs with Arsenal until June 2027 after medical tests now successfully completed. Done and sealed

Arsenal are also set to announce Nketiah new deal, Tielemans talks still ongoing - but no official bid yet. Busy days on many negotiations for Edu.

Ornstein nemusi mat pravdu

Reagovat
mr.Silver

Ornsteinovi věřím tak milionkrát víc než Romanovi

Reagovat
Hachim Mastour

Aj David už sa poplietol. A k tejto veci povedal aj: prestup Tielemansa momentálne mierne závisí aj od odchodu Xhaku. Ak by odišiel, dvere pre Tielemansa by sa otvorili ešte viac. Leicester chce 25 mil. libier. Možno však budú stačiť peniaze z odchodu napr. Torreiru, Lena alebo Mariho.

Reagovat
SunFells

No, musí Ale tvrdí "likely", klub by rád určitě předně prodal nehodící se hráče, na druhou stranu je možné, co nakonec udělají je otázka.

Reagovat
SunFells

*na druhou stranu je možné, že zariskují, aby cílené hráče nepropásli

Reagovat
SunFells

Jediný význam pro jeho setrvání má jeho líderství, které je teda v tom mixu nezkušenosti hodně zapotřebí, ale herně se posouváme ke konečné 433, kde nemá vhodnou roli, limituje nás.

Reagovat
mr.Silver

Hmm, no ještě sezónu by mohl zůstat

Reagovat
SunFells

Hlavně ať klub pošle do prdele cokoliv italské co se o něj bude zajímat

Reagovat
Rich

Super, pár milionů do kasičky Bayernu, tohle se Brazzovi celkem povedlo.

Reagovat
Coniglio

Slusne. Ty vole teraz len dufam ze padne ten prichod Tylera Adamsa a konecne sa vyriedi utocnik a este jeden DM. Mimochdom absolutny nezaujem o LB ma desi. Firpo by sa neudrzsl ani v Podbezovej

Reagovat
Leon7

Však Adams je DM tak proč ti vadí?

Reagovat
Bayern +

Tak, ešte Sabitzer a Mané bude zaplatený z dvoch deadwoodov.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zabít ser zpátky do Lajpcišu?

Reagovat
Bayern +

No mohol by.

Reagovat
Setwo

Zoberie niekto Sabitzera s takým obrovským platom ? Veď on berie 240k týždenne

Reagovat
kissak

Když se člověk podívá na výchozí tabulku EPL, kdyby to takhle skončilo, bylo by to hodně zajímavé. Nováčci v první desítce a velké kluby na chvostu tabulky.

Sice o nic nejde, ale chtěl jsem se zeptat podle čeho se sestavují týmy pro výchozí postavení v tabulce protože podle abecedy to určitě není?

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/3369651/2022/06/18/de-jong-united-manchester/?source=emp_shared_article

Spoke to several people close to Barcelona this week, all of whom felt Frenkie De Jong transfer to #mufc is an inevitability. But there’s a poker game going on; United know Barcelona still need cash, Barca know United are under pressure from fans.

And, fwiw, there’s plenty of people at other clubs who think #mufc have played this smartly so far to get a fair price. They know they have a coach FDJ would move to, know Barca need to sell and they need to sign 4/5 more players so need to protect budget.

Reagovat
Eichel

Nejaké špekulácie, koho ešte chcete do zálohy? či sa s ním bude rátať na single pivota alebo sa privedie ešte niekto k nemu na double pivot?

Reagovat
r.mrazik

vypada to,ze do stredu prijde pripadne jen Frenkie...protoze se vraci donny a garner,kteri obsadi pozice nahradniku,tak necekam,ze by prisel do stredu jeste nekdo dalsi...

pokud prijde,tak k nemu behavy a pressujici fred by mohl byt dobra varianta, pripadne vice do koncovky se tlacici Mctom...

Reagovat
Busby babes

ja vlastne spekulace zas tolik nesleduju, takze nevim moc o kom se pise, pokud to nesdili lidi, co mam na svym United seznamu na twitteru. Jedinej v tomhle ohledu je ten MUFCreloaded wannabe insider.

Mimo FDJ jsme zajem zatim projevili jen u Eriksena. + jak pise mrazik dole, vraci se Donny a uvidime co Garner v priprave.

Reagovat
smazaný uživatel

jupiii ja mu silno verim

Reagovat
SunFells

ANOOOOOOO

Reagovat
SunFells

No. 14

Reagovat
SunFells

Tu mzdu tam tam píšou? A co se ti na ní nezdá, když je to na 5 roků?

Reagovat
Nikikrew

Mzdu nepíšu práve preto sa pýtam? Pretože ak áno tak je docela prestrelena

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja som to videl casto interpretovane tak, ze 100 je aj s podpisovymi bonusmi a bez nich by to bolo tak 80

Reagovat
SunFells

Tak to tě opravdu musel trápit Lacazette nebo jakýkoliv druhý hráč.

Reagovat
Nikikrew

Tak Lacazette prisiel ako 26rocny hrac ktory skoroval cez 100 golov v Lyone, Eddie je stale zacinajuci hrac ktory viac menej este nic nedosiahol a neviem preco mu davame 100k tyzdenne (ak je to pravda). Lacca samozrejme nehral adekvatne na svoj plat tuto sezonu, ale bol to uz senior ktoreho vyssi plat je na mieste zatial co Eddie je junior a taky play si nezasluzi.

Vidim ze si jeho velky zastanca, v poriadku. Ja mu neverim a stale si myslim ze na Arsenal a jeho viziu nema ale uvidime, mozme sa o tom porozpravat o 2 roky napr

Reagovat
SunFells

Právě, Lacazette skóroval jen v Lyoně a dostal nesmyslných 180+, hráč který měl vždycky failnout failnul a náklady na něj byly 100+ mega, na Eddieho který má lepší předpoklady a teprve před načatím nejproduktivnější doby máš do jeho 28 za 26-31m.

A jelikož agenti disponují rozumem, přidají hráčovi do tohoto platu ušlý zisk za periodu kdy by pobíral nový plat, když by podepsal prodloužení standardně rok a půl až dva zpět.

Reagovat
Nikikrew

Pride mi docela bizarne,ze odchovanec a zobak vekom 21rokov (2 roky dozadu) odmietal predlzit zmluvu s klubom kde futbalovo vyrastal pravdepodobne kvoli peniazom (neviem si to inak vysvetlit). Usly zisk je validny ale stale mi to pride prehnane. Tych 70k a zmluva 4 roky by bola ok aj ked stale dufam ze bude len nahradnik pretoze Arsenal by sa mal po rokoch konecne stat konkurencieschopny tim hravat do 3 miesta

Reagovat
SunFells

Vysvětlit si to můžeš snadno, chtěl hrát.

A 70K a smlouva na 4 roky by byla validní před těmi dvěma lety, teď teda dobře k smíchu.

To už je tak nějak tvoje věc a tvá blbost, že mu takto málo přeješ no

Reagovat
Nikikrew

Tak ja mu prajem toľko koľko si zaslúži. A ako som spomenul Eddie ešte v klube nič nedokázal aby si zasluzil taky plat. Môj názor. Navyše nevidím tu nikoho kto by tých 100k schvaľoval

Reagovat
Nizzie

Laca byl provar a tu mzdu si nezasloužil ani náhodou. 100k pro Eddieho je dle mně také moc, nicméně je třeba přihlédnout i k věcem, které uvedl SunFells a také k tomu, že od prichodu Lacy se trh výrazně posunul a 100k dnes má úplně jinou hodnotu.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Reagovat
kissak

Kdo by to řekl, před nedávnem hráč o kterém se uvažovalo, že se prodá.

Reagovat
SunFells

Před rokem, protože nechtěl prodloužit smlouvu, která mu teď končila a protože se nepodařilo prodat Lacazetta.

Reagovat
SunFells

Takže úplně jinak než to myslíš

Reagovat
Golasso

Ne vždycky jsem mu věřil, ale tuhle šanci u nás si zaslouží. Bude dobrej.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
SunFells

A debilové tak moc podobní zdejším pomatencům zase udělali ostudu, že na to i Gabriel s Wrightem zareagovali.

https://twitter.com/biel_m04/status/1538137613076504576

https://i.redd.it/dmvyh2gmud691.jpg

Reagovat
Mastný Chobot

No uvidíme, ja mu teda neverím vôbec

Reagovat
cejen13

Mě si nakonec docela získal. Po tom závěru si šanci zaslouží a pokud nepřesvédčí, tak ho alespoň snad prodáme za nějakou slušnou častku. Určitě lepší než ho pustit zadarmo, plus ty peníze které by teoreticky šli na druhého útočníka teď můžeme investovat jinde.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Minister

Ešte pred nejakým časom by som mu ani ja vôbec neveril. Ale teraz si myslím, že ak naozaj dostane šancu a bude cítiť dôveru od Mikela, tak bude prínosom.

Reagovat
Nizzie

No uvidíme, jsem z něj na rozpacích, ale tak uvidíme.

Reagovat
Svatej

Průser

Reagovat
Citrus41

Utd fans definitely don't need to worry. The club will sign at least 2 players this summer. Richard Arnold and ETH have a monumental job on their hands to fix this highly dysfunctional football club. In all my years of covering Utd I've never known morale to be so low amongst the staff and players. @PhilBrown

Reagovat
SunFells

"Utd fans definitely don't need to worry. The club will sign at least 2 players this summer. " Krásná provokace

Reagovat
Citrus41

Nakonec se nechají zlomit, dají 100 mega do špatně bránícího de Jonga (kterej k nim navíc ani nechce) a pak jim zbudou peníze na ještě jednu posilu. Pochybuju, že hráče jako Martial prodají.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Grahf

PR už frčí na plné obrátky, lebo zatial je to fiasko :)

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/Gerry_Deakin/status/1538211939263840261

https://twitter.com/MufcWonItAll/status/1538215409157128196

Arnold se potkal s fanousky, co chteli protestovat pred jeho barakem. Dozvedel se to, tak sel do mistni hospody, kde se schazeli.

Reagovat
Busby babes

a teda docela fair play to him. Ale moc se mi nelibi, ze to nekdo nahral no. Tim si rozhodne tyhle lidi na svoji stranu neziskaji, coz muze byt skoda.

Reagovat
r.mrazik

tak podle toho,co v tom tweetu pisou,tak je to podle nich stejne curak

Reagovat
Busby babes

jo no. protoze se haji. zas jako co cekaj? ze rekne, jsem kokot a Glazerove zmrdi?

Reagovat
r.mrazik

Jj. Tak oni asi taky nebudou žádný raketový vědci ne?

Tam je úplně jedno, co řekne...jeli i víkendu do hospody se vozrat a hulakat mu před domem že jo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
TopinB

Reagovat
SunFells

To mě taky užaslo

Reagovat
Infernoqt

Richard Arnold on the players leaking stuff to the media from dressing room: "As you know Paul Pogba and Jesse Lingard have now left the club."

Reagovat
Busby babes

jo, to se trochu i cekalo no.

Reagovat
r.mrazik

Šmejdi...

Reagovat
smazaný uživatel

Dvaja smradi no

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé aký bol otvorený a vravel im o De Jongovi atď, akože týmto ľuďom by som určite dal šancu ukázať že to budú robiť inak, jasné, furt budú najvyššie Glazerovci, ale vyzerá to že trošku sa to celé pohlo k lepšiemu..

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/oPLEHT9ro78

The Athletic: How Tottenham can challenge Liverpool and Man City?

LSS, vyhrat vic bodu diky zvysene kvalite kadru prestupama a kompletni priprave pod Contem, ocividne. I tak celkem zajimava rychloanalyza s par dobryma pointama

Reagovat
jk

Jsem z SC vykradl tabulku, kde jsou uvedení všichni hráči o kterých se objevily nějaké spekulace, že bychom měli mít zájem. https://bit.ly/3ycIMHf

Co vypadá, že by mělo být reálné je Spence. Hráč chce radši k nám než do Nottinghamu, Boro si prý vymýšlí strašnou raketu na bonusech ale je pravděpodobné, že se dohodnou.

Z těch co se potvrdily z více zdrojů, že s nimi jednáme jsou Eriksen (ten ale jedná i s UTD, takže to asi tak moc jasné, že chce jen k nám není, agent prý požaduje podpisový bonus 10 za první rok a 15 za druhý), Bremer (podle italských zpráv ale míří do Interu), Ndicka (o tom jsem skoro nic neviděl), Richarlison (je asi stejně, pravděpodobné, že někam přestoupí jako, že zůstane v Evertonu, ale zájem prý fakt máme, pokud bude správná cena. A co mě překvapilo nejvíc je Osimhen, který bude ale za strašnou raketu, ale Contemu se prý líbí, že vepředu dokáže být dost univerzálně použitelný.

Reagovat
Eichel

Už by boli na čase aj nejaké odchody.

Reagovat
Infernoqt

Marcel van der Kraan on Jurriën Timber deal: “Absolutely dead in the water, the player was ready to move and his agent went to London offices two weeks ago, money was never a problem. Then Louis Van Gaal turned up.” [Sky]

Ten člověk nás fakt nenávidí.

Reagovat
avicii

LvG

Reagovat
EXoRcIsT

sak mu len povedal ze ked prestupy do MU a nebude pravidelne hrat tak sa nemusi dostat na MS. Podla mna na tom nieje nic cudne

Reagovat
Grahf

čo je ale zas čudné, že by MS mali na timbera taký vplyv, keďže základ stejne nebude hrať, keď tam majú van dijka, de ligta, de vrija, ktorým LVG dáva prednosť v repre.

Reagovat
Infernoqt

Možná bude lepší, když se ještě rok rozehraje v Ajaxu a pak ho přivedeme další léto.

Reagovat
Infernoqt

Marcel van der Kraan: “Timber said, Boss I can’t come with you to United, my Holland place is more important and now Ajax have jumped and offered a new deal.” @SkySportsNews

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Infernoqt

No jasně, tohle je osobní.

Reagovat
smazaný uživatel

divim sa ze toho martineza nechavate nam

Reagovat
Infernoqt

On si to Ajax zase taky nedovolí rozprodat všechno. Haller a Antony odejdou, Gravenberch už je pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale vyzera to ze by sme ho mohli kupit my

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele