ROBINHO PŘECE JEN V REALU MADRID

21.07.2005, 22:52, aktualizováno 30.07.2005, 11:39
Aktuality
Robinhova letní sága je snad konečně u konce. 21letý brazilský supertalent přestupuje z FC Santos do Realu Madrid. Informaci vypustily oficiální stránky Realu, píšou o ní španělské sportovní deníky i různé internetové servery. Hráč podepsal smlouvu na 5 let a Santos vyinkasuje 28,75 milionu liber.

Robinho měl v Santosu smlouvu do roku 2008, ale poté co zazářil na konfederačním poháru, zdálo se být jasné, že vábení evropských klubů bude neodolatetelné a to jak pro hráče, tak pro klub. Zájem měli Benfica, Eindhoven, Arsenal či Chelsea, Robinho si však vybral Real Madrid. Klub však dělal (i přes dřívější přísliby) s jeho prodejem drahoty a Robinho začal trucovat. Bojkotoval celkem 12 tréninků a 3 zápasy. Mezitím Robinho podstoupil v Sao Paulu pod dohledem doktora Joaquima Gravy a vrchního lékaře Realu Alfonsa del Corrala úspěšné zdravotní testy a mohl se stát hráčem Bílého baletu. Robinhova touha přestoupit do Madridu byla tak velká, že se chtěl vzdát 40% přestupové částky na niž měl spolu se svým agentem právo.

Sám Robinho prohlásil: "Španělská liga je ideální pro brazilské hráče a já znám kouče Realu Vanderleie Luxemburga velmi dobře. Mé myšlenky jsou už s Realem Madrid."

Robinho debutoval na mezinárodní scéně minulý rok v kvalifikaci Mistrovství světa proti Bolívii, první gól vstřelil v přátelském utkání Hong-Kongu. Na svém kontě má už 12 zápasů v nichž dal 4 branky. Merengues jsou právě na předsezónním turné v Asii.

Do cesty přestupu se však v pátek postavila brazilská fotbalová konfederace. Její ředitel Carlos Eugenio Lopez oznámil, že nemůže posvětit přestup za daných podmínek. Santos totiž požaduje pro sebe celou výkupní částku (ne medializovaných 24) v Robinhově smlouvě - t.j. 50 milionů Eur, přestože 40% částky mělo původně patřit Robinhovi a ten se jí vzdal. Lopez tak prý přestup podepíše, až když přestupová částka bude celých 50 milionů Eur. A bez mezinárodního přestupového certifikátu nemůže Robinho pochopitelně za Real hrát.

Ledy se však nakonec prolomily a Robinho přestoupil. Oficiálně se stane hráčem Bílého baletu 25.srpna. Oba kluby se domluvili na přestupní částce a brazilská konfederace tak už neměla důvod přestup zatrhnout

Autor: Radek Nosil

Komentáře (1024)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele