Robben: Bavil jsem se, jako kdybych byl zase malý kluk

10.05.2021, 14:02
Aktuality
Arjen Robben (© AFP)
Arjen Robben je konečně zase fit a rozdává radost - jeho Groningen včera dominoval na půdě Emmenu, vyhrál 4:0 a už 37letý fotbalista připravil pro své spoluhráče hned dvě branky. Někdejší nizozemský reprezentant nastoupil v základní sestavě, a to po dlouhých 238 dnech...

Robben v létě 2019 pověsil kopačky na hřebík, po roce ovšem své rozhodnutí přehodnotil a vrátil se do domovského Groningenu, kde ho opětovně pronásledovala zranění. V úvodu sezony stihl dva starty, než ho na půl roku vyřadily ze hry svalové problémy. Vrátil se až v dubnu a celkem letos odehrál jenom pět zápasů.

"Ušel jsem velký kus cesty a tohle je přesně to, co jsem chtěl. Chtěl jsem pomoci klubu a hrát fotbal," prohlásil Robben.

"Byla to hodně dlouhá a náročná cesta, ale neustále jsem bojoval. A odměna zkrátka musela někdy přijít. Bavil jsem se, jako kdybych byl zase malý kluk," pokračoval.

Robben v minulosti hrával za PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid a Bayern Mnichov a na svém kontě má i 96 startů za nizozemskou reprezentaci, dres národního týmu naposledy oblékl v říjnu 2017 v souboji se Švédskem. Za několik týdnů se bude konat evropský šampionát a sám by byl nadšený, kdyby ho trenér Frank de Boer povolal, ačkoli šance je hodně mizivá.

"Určitě bych přijel. Když jsem se loni vracel, představovalo mistrovství Evropy jeden z nejdivočejších snů. V první řadě hodlám zůstat realistou a uvidím, jak vše v nadcházejících týdnech půjde. Pak uvidíme, co bude dál," nastínil další plány.

Že je Robbenova účast na mistrovství Evropy spíše z říše fantazie, potvrdil sám reprezentační kouč De Boer. "Nikdy neříkej nikdy, v současné době mi to však nepřijde reálné. Jsem moc rád, že Arjen zase hraje, ale je potřeba se na to dívat z širšího pohledu. Od roku 2019 neodehrál celý zápas," řekl agentuře ANP kouč Oranjes De Boer.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obě áčka parádní

A ty emoce? Je skvělé ho vidět zpět ve hře.

Reagovat
Stephanos

Arjen je borec, přál bych si ho alespoň na sezonu za Ajax.

Reagovat
Rox

I když byl z týmu, kterej moc nemusím, tak mě strašně bavil celou kariéru a rád jsem se na něj díval. Netvrdím, že v současný době nejsou fotbalisti co se mu nevyrovnaji, ale nějak mě ta nastupující generace zatím nechytla. S hrači jako Pirlo, Xavi, Iniesta je to ještě horší. Všechno se tlačí na rychlost a sílu a pak ty některý zápasy tak, vypadají.

Reagovat
smazaný uživatel

posunovač míče Xavi fakt někomu chybí? tak koukej třeba na Jorginha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele