RIQUELME: BARCA BUDE LEPŠÍ

21.06.2003, 15:34
Aktuality
Argentinský záložník Juan Roman Riquelme (25), který právě završil svou první sezónu v Barceloně, je přesvědčen, že katalánský klub příští sezónu vyhraje španělskou Primera División. Své pocity ze své první sezóny v Evropě vyslovil v exkluzivním rozhovoru pro internetový server www.soccerway.com...

První rok v novém klubu by prý byl mnohem lepší, kdyby se Barceloně podařilo vyhrát titul, ale Riquelme si je jist, že k tomu v příští sezóně dojde. "Spoluhráči i fanoušci se ke mně chovali skvěle a já cítím, že jim něco dlužím. Tento rok by byl lepší, kdybychom vyhráli ligu, nehráli jsme ale dobře, takže to byl špatný rok," uvedl bývalý hráč argentinského Boca Juniors.

"Někteří lidé mě zde nemají rádi a říkají o mně věci, které nejsou pravdivé, ale cítím se v Barceloně dobře. Město i klub jsou skvělé, velmi dobře jsem se tu adaptoval," zhodnotil svůj první rok v novém prostředí. "Jsem si jist, že v příští sezóně diváci v každém zápase uvidí lepšího Riquelmeho, chci Barceloně pomoci něco vyhrát," řekl sebevědomě.

"Musím své spoluhráče přesvědčit, že mi mohou věřit, že mi mohou přihrát. Určitě to bude tak, jako v Boca, kde všichni s přihrávkami hledali právě mě," vyslovil svou představu o způsobu hry, kterou by Barca měla hrát. Riquelme nesporně má potenciál na to, aby se stal tahounem Barcelony, ale musí na sobě ještě tvrdě pracovat. Zatím se však do základní sestavy nastálo neprobojoval.

Prvního evropského trenéra mu dělal nizozemský Louis van Gaal, který však své druhé působení v Barceloně nezvládl a poté, co klub "dovedl" na okraj sestupové propasti, byl propuštěn a nahradil ho Radomir Antič. Riquelme byl ale s van Gaalem spokojen, právě pro jeho povahu. "Van Gaal je muž, který se nebojí všechno říkat z očí do očí. Mám rád takové lidi, protože brání své zásady stejně jako já. Připomíná mi Marcela Bielsu, to jsou lidé, které respektuji proto, že nikomu nelžou," pochválil bývalého trenéra, přestože od něj příliš důvěry nedostával. V letošní sezóně dal pouhé tři ligové góly.

Autor: Petr Starý

Komentáře (32)

Přidat komentář
antimadrista

Riquelme si musí najít svoje místo na hřišti a o to se prát. Konkurence je ale vobrovská od stále se zlepšujícího se Mendiety a Luise Enriqueho.

Reagovat
smazaný uživatel

Riquelmeho problém je,že se klubu zas tak tak neodevzdal a nedal mu celé srdce. Ale já věří,že se to všechno změní a spolu s Xavim budou dirigovat hru Barci ze středu zálohy. Juan Roman je dost dobrý driblér a technik na to aby vytlačil Luíse nebo Gaizku.

Reagovat
smazaný uživatel

Riquelme doplácí na svoji neuniverzálnost. V Argentině mu šili systém na míru, v Barce se musí přizpůsobit on. Buď 3-4-1-2 nebo 4-4-2 něco jako Zizou.

Reagovat
antimadrista

Luis již stárne, ale je furt dost dobrej, takže si Juan ještě bude muset chvíli posedět.

Reagovat
smazaný uživatel

Riquelme nemůže sedět!!! V jeho věku je pravidelná zásoba zápasů hrozně důležitá!! On MUSÍ hrát.

Reagovat
antimadrista

Ale na úkor koho?

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Juan s Xavim nemůžou hrát střed. Byli by dobří, ale někdo musí bránit. Když se zranil Cocu, tak jsme tak hráli, útok byl sice dobrej, ale třeba takovej Leverkusen si díky tomu vypracoval tolik šancí. To by neklapalo, věř tomu!!!

Reagovat
antimadrista

Přesně, střed jedině Xavi, Mendieta nebo Motta.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Každej říká, že se musí Juan prosadit, ale kde je jeho místo??? Střed? Nemá šanci, Xaviho, Mottu, Mendietu nepřehraje. Možná levá záloha s tím, že by se sunul do středu, něco jako Zizou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to s tím máš pravdu. Levá strana by ušla.

Reagovat
antimadrista

Ale tam je zase Overmars. A věřte tomu, že až přijde Rijkaard, tak holandani to budou mít v suchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou už to víte. Barce to teď šlapalo bez Riquelmeho, tak už ho nepotřebujete. A kdyby k vám přišel Beckham, tak by skoro určitě odešel. On si nezaslouží nosit desítku!

Reagovat
antimadrista

S tou desítkou máš pravdu, dal bych to Luisi Enriquemu.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

S těmi Holandany máš pravdu. Snad se aspon Kluivert pod Rijkaardem probere. Dost mě nasral Cocu, chci, aby odešel. Bude brzdit místo v sestavě Gaizkovi a Thiagovi. Jestli Reiziger vyřadí z pravý obrany Gabriho, tak půjde jasně vidět, že Rijkaard prostě nadržuje Holandanům. My se jich snad nikdy nezbavíme. Za takovejch 10-15 roků se vrátí na post trenéra třeba De Boer o Cocu a zase přivede další. To je hrůza...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu. Holanďani jsou přebyteční!! Cocu se mi nedávno znechutil a Kluiverta už taky nemusím. Jediný holanďan,kterého mám moc rád je Overmars. Je to škoda!

Reagovat
antimadrista

Holanďani vždy tvořili historii našeho klubu, nejde se jich zbavit. Cocuho potřebujem jako sůl, ale Reizigera bys me se mohli klidně zbavit.

Reagovat
smazaný uživatel

:-) Juan Roman má dneska 25. narozeniny. Přeju mu to nejlepší,co si může on sám přát!! :-)

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Taky mám z Holandanů nejradši Marca. Myslím, že útok by mohl zůstat stejnej, Rijkaard Kluiverta naučí hrát na hrotu. Potřebujem hlavně zlepšit obranu, ale s neschopným a namyšleným Laportou to bude těžký...

Reagovat
antimadrista

Hergot, co máš furt proti Laportovi ??

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana byla vždycky problém,ale v poslední době se vedení na obranu celkem zaměřilo. Mohla by vypadat takto: (zleva) Sorín,Fernando,Puyol,Gabri. Problém je,že nemáme dost kvalitních stoperů.

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, Laporta nám musí koupit aspoň jednoho stopera, po odchodu de Boera bude muset.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli mají Madrid s Barcou něco společného, tak je to hrubé podceňování středu obrany. Vždyť ti nejlepší mladí beci v Evropě stojí 15 mil. eur! To se snad vyplatí ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to jo,ale kluby,ve kterých působí ti špičkoví,se jich jen tak nevzdají.

Reagovat
antimadrista

Tak jsme přece Barca ne, kdo by k nám asi nechtěl jít.

Reagovat
PJ

Třeba Beckham... Nebo Chivu... Přiznej si, že Barca neni takovej velkoklub, jakej by sis představoval...

Reagovat
antimadrista

Jo a co takovej ten tvůj Manchester?, kterej má vždycky velkej potenciál bejt nejlepší na světě a klidně nechá odejít svou největší hvězdu a symbol klubu zárověň, díky níž se o něm aspoň trochu mluvilo a psalo, teď už po něm neštěkne ani pes, to mi věř.

Reagovat
PJ

Mno to mi taky hlava nebere, proč ho nechali odejít... Jen doufam že místo něj někoho schopnýho koupí, protože v současný době tam na jeho místo prostě nikdo jinej neni... A že po něm neštěkne ani pes? To se uvidí :-)

Reagovat
antimadrista

No jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je známá po celém světě,a určitě někdo z těch,které chceme,k nám přijde.

Reagovat
antimadrista

Na to vem jed!

Reagovat
smazaný uživatel

S Rystym v brance bude jistější a obránci pak budou moct podporovat útok,a bez obav!!

Reagovat
HOST*Fergouson

Hm...Tak to srovnáme Zprava Hrajou REiziger a v MAN. G.Neville Jasná volba Gary!Stopeři Marquez a Puyol nejsou lepší než Ferdinand a Silvestre!Levej bek Cocu V MAN. O Shea Takže zase body pro UTD takže 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele