Rio Ferdinand si nezahraje tři týdny

15.11.2002, 16:54
Aktuality
Manchester United v posledním zápase Ligy Mistrů proti Leverkusenu ukončil jednu dlouhou sérii, konečně doma porazil německého soupeře. Zápas ale skončil špatně pro Ria Ferdinanda, nejdražšího obránce na světě. Natrhl si stehenní sval a na marodce stráví přibližně tři týdny.

To znamená, že vynechá tři zápasy Premier League, včetně důležitých bitev s Liverpoolem a s Arsenalem. Mimo to nestihne první utkání druhé fáze Ligy Mistrů proti Basileji. Pro manažera United Alexe Fergusona je to další velká ztráta a jen potvrzuje to, že hráče United letos trápí nebývalá smůla na zranění. Mimo hru jsou stále dlouhodobě zranění záložníci Roy Keane a Nicky Butt, dlouhou dobu se se zraněními potýkali i další hráči základní sestavy - Paul Scholes, Gary Neville a Ruud van Nistelrooy. Jedinou dobrou zprávou pro Fergusona je fakt, že se zotavuje další obránce, Wesley Brown. Ten zmeškal celou dosavadní část sezóny, trápil se se zlomeným kotníkem. Včera ale odehrál hodinu v utkání rezervního týmu a o víkendu by měl být v sestavě proti West Hamu.

Rio Ferdinand přišel do United v létě z Leedsu za rekordních 29 miliónů liber. Ale od mistrovství světa, které odehrál ve skvělé formě, to nění ono. V přípravě proti Boca Juniors si zvrtnul kotník a chyběl v úvodních třech ligových zápasech. Před měsícem se podrobil operaci kolene a byl tak ze hry venku na další tři týdny. Sotva se vrátil, natrhl si sval a opět z toho budou tři týdny mimo hru.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele