RIJKAARDOVI DOCHÁZÍ TRPĚLIVOST

15.06.2005, 22:30
Aktuality
Kouč Barcelony naznačil, že začíná být unavený z opakovaných požadavků Samuela Eto'a na zvýšení platu. Pokud se Eto'o neumoudří, Barcelona ho raději prodá. Toto upozonění se ale týká všech hráčů.

Kamerunský útočník prožil na Nou Campu parádní premiérovou sezónu. V Primera División celkem nastřílel 24 branek a výrazně pomohl svému klubu k mistrovskému titulu, prvnímu po šesti letech.

Jenže Eto'o se v poslední době několikrát nechal slyšet, že se v klubu cítí podhodnocen, čímž následoval Victora Valdése. Frank Rijkaard reaguje jasně: "Vůbec si nejsem jist tím, co Samuel požaduje." Nizozemský trenér by od Eto'a spíš čekal vděk za poskytnutou šanci a ne hádky o peníze. A hned varoval, že nebude váhat s prodejem jakéhokoliv hráče, který upřednostní své finanční zájmy nad zájmy klubu: "Jestliže hráč není spokojený a jiný klub je ochotný mu platit víc, je lepší, pokud odejde."

Není žádným tajemstvím, že 24letého kanonýra by v týmu s otevřenou náručí přivítala dlouhá řádka klubů. To znovu potvrdil hráčův agent Jose Maria Mesalles: "Chelsea a Manchester se o Eto'a zajímají už delší dobu." Mesalles ale vidí budoucnost svého klienta ve Španělsku: "Jsem si jist, že zůstane ve Španělsku. Ale on by mohl uspět kdekoliv jinde a anglická liga je jedna z nejatraktivnějších," nepochybuje o Eto'ových kvalitách.

Bude tedy záležet hlavně na samotném hráči, jak si vše srovná v hlavě. Rijkaardovi má rozhodně co oplácet. Pokud ale bude za každou cenu chtít vylepšit smlouvu, Barcelona už za něho vyhlédla náhradu. Katalánský klub uvažuje o Juliu Baptistovi ze Sevilly. Tento brazilský útočník, či záložník, který je o něco málo mladší než Eto'o, dokázal za dvě sezóny v Seville nastřílet padesát branek. O Baptistu se zajímá také Real Madrid, samotný hráč prohlásil, že je mu jedno, zda by přestoupil do Barcelony, nebo Madridu.

Úsměvnou ironií osudu je fakt, že zatímco Eto'o novou smlouvu požaduje, Rijkaard ji má v kapse. Vedení chce Nizozemce odměnit za jeho úspěšnou práci, protože dokázal Barcu vrátit na nejvyšší příčky. Rijkaardovi zbývají dva roky podle staré smlouvy, nová by měla být lukrativnější a ještě o další dva roky delší.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už se vám to rozpadá!!! AMUNT VALENCIA

Reagovat
smazaný uživatel

Neblázni, odcházet z nejúžasnějšího klubu světa do nějakých chladných anglický klubů jen kvůli penězům...Byl bys blázen kdybys to dělal...Barca je s Tebou!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli mu de jenom o ty prachy, tak at si de. Sice je platnej, ale naše hra snad nestojí jenom na něm a pokud přijde náhrada ( třeba Adriano ), tak to bude o.k. Co se týče Valdese, tam bych o nějakym tom euru uvažoval, při tý smlouvě co má ( tušim 800tis )

Reagovat
smazaný uživatel

A zasa Eto´o.Hovorím znovu-mal by si to v hlave zrovnať,čo vlastne chce.A nevyskakovať,lebo náhodou mu ďalšia sezóna nevyjde a bude to mať o to horšie.A na plat nech sa nesťažuje.Keď chcel veľký plat,mal ostať u nás v Reale.

Reagovat
HOST*lol

Je to prostě IQ - 0. Takový nakonec vždycky skončí v barce.

Reagovat
smazaný uživatel

To bys tam musel bejt taky, ty chytráku

Reagovat
HOST*lol

No to že tam právě nejsem dokazuj, že nemám IQ - 0. Ale teď si vzpomínám... ty jsi ten jejich vrchní přifoukávač balonů a na půl úvazku děláš hajzlbabku a utíráš Etovy zadek. Ne neboj my se spolu v barce nepotkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Etó´o je skvely utocnik ale maly by si uvedomit ze ci by dal tych 24 golov ci kolko ich dal aj bez ronaldinha..Myslim ze pokial mu ide o peniaze nema co v Barcelone hladat..Tento klub takychto hracov mat nemoze..a to vie aj Laporta aj Rijkaard.Snad sa konecne uz uvedomi lebo co stvara odkedy nevyhral tu zlatu kopacku je uz nenormlane..nevadi.BARCA

Reagovat
HOST*Brl

Totálne správna poznámka. Bez Ronaldinhových pasov je polovčný. Má celkom dobrú efektivitu, ale niekedy spálil aj 3-4 šance na zápas. Taký Crespo alebo Sheva majú lepší priemer na využité šance. Ak sa neumúdri, nech vymenia do Chelsea a vezmú si zaňho Crespa s Gallasom a doplatok.

Reagovat
Xavi

do Chelsea nikdy!!! Ale jinak souhlasím, že pokud se nevzpamatuje, tak tam nemá co dělat!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to je sice pravda, ale netvrď mi, že v Barceloně by hráči hráli za hubičku a jediní, kdo hrabou prachy jsou hráči v Madridu. To je blbost, fotbal je živí, tak za to chtějí něco brát. Eto´o chce 8 mega za sezónu bez reklam, což nemá ani jeden hráč Realu

Reagovat
smazaný uživatel

8 mega?????? Za jednu povedenou sezónu??? Se asi zbláznil! V Mallorce se mu sice dařilo, ale až bude mít za sebou minimálně 2-3 dobrý sezóny ve velkoklubu jako je Barca, tak si bude moc vyskakovat. Jestli chce takhle chlapec pokračovat, tak se Saviola může těšit na návrat dřív než si asi sám myslel. Vůbec se divim, jak všichni zapomínaj na Saviolu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tomu tiez nechapem-Saviola je perfektny hrac a mali by byt radi,ze ho maju...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, mám takovej pocit, že ho Frank nepostaví i kdyby hrál jako bůh. Že by mu nemohl zapomenout, jak loni odjel radši reprezentovat ARG než trénovat s týmem? No nevim, každopádně by si zasloužil šanci v Barce s pořádnym kádrem, dyť tady byl za dob krize a určitě moh odejít, kdyby chtěl. KRÁLIK ZPĚT!!!

Reagovat
HOST*

Saviola je dobry hrac, ale rozhodne ne spickovy... to co predvadi tedka na Confederation Cupu je ubohost !!! ale kdyby koupili Baptistu - jo tak to by byl mazec !!! BARCA forever...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Eto´o ma akoze sklamal.To co predvadza v polednej dobe Ako nejaka namyslena hviezda co hra futbal len kvoli peniazom.Nieze by bol rad,ze hra v takom klube a ze sa mu dari,ale on je schopny odist niekde do Anglicka kvoli peniazom trochu to prehnal.Ako keby mal taky plat,ze z neho nevie vizit-v Afrike mozno ani nemal co jest a teraz by chel neviem kolko miionov...ako dokazu hraca zmenit peniaze...len mi prosim nepiste,ze Figo urobil to iste

Reagovat
HOST*Prott

No to je fakt moc co si mysli. Tymovou praci si tech 24 pecek vystrilel,nechci mu ubirat zasluhy,ale at je rad ze muze hrat za nejlepci klub sveta s nejvrelejsima fanouskama. Chci jet letos na derby s Realem a verim,ze Barca vyhraje at s Eto´em nebo Baptistou ci Saviolou (nebo lip s utocnikem z EU).

Barca Forca Forever !!!

Reagovat
HOST*PUYOL

Tych spomynanych 8 mega je moc,ale na druhej strane ma 1,2 a zmluvu este na 3 roky!!!!!

Mali by mu dat aspon 2,4,alebo 3 ako Decovi,inak je to s tymi nizkymi platmi dlhodobo neudrzatelne.A samozrejme hned zluvu o 2 roky predlzit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se hádat, ale já jsem naopak četl, že mu nejde až tak o pěníze, problémy jsou jinde. Pohádal se s Frankem kvůli tomu, že ho vystřídal Messim a že da ldo psoeldních tří zápasů náhradníky...

Stejně si mylsím, že zůsstane, protože jestli by šel do Anglie, tak může rovnou zapomenout, že se prosadí.

A pokud přijde kvalitní a MLADÁ náhrada, tak to bez Etooa snad i vydržím...

Reagovat
Mr.Jindros

Ať je to jak chce, pro Etoa to dobrá reklama neni, vypadá to, že je fakt trochu hloupek. Škoda že mu ten rozum chybí, na hřišti je to můj nejoblíbenější hráč Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou reklamou nemáš až tak pravdu-aj špatná reklama je reklama.

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, možná tak třeba na film, ale ne na lidský charakter.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš pravdu,ja len že Eto´o môže úmyselne vyrábať aférky a aj tým na seba upozorňovať a zvyšovať si cenu a pozíciu.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak se zdá, že se rozbíhá velký přestup několika hráčů.

Pokud opravdu přijde Baptista, tak přidje asi i Torres. Baptista nemá pas, takže se počítá s tím, že by odešel Marquez nebo Etoo. Marquez hrál letos sice super, ale jeho post je prý dobře obsazený a navíc se chystá přestup 21 letého Gonzala Rodrigueze z Villarealu na středního obránce.

Takže: Etoo do Chelsea za Torrese ( viz yarda ) , Baptista k nám, a odchod Marqueze, příchod Rodrigueze.

Nebo to možná bude tak, že MArquez v případě etoova odchdou zůstane

Reagovat
HOST*Franta pepa jednička

jo jasne Eto´o do Chelsea za Torrese asi se fakt zajimas o fotbal

Reagovat
Mr.Jindros

Kyslík ale odkázal na yardův příspěvek, kde se píše, že Torres půjde nejprve do Chelsea a pak bude vyměněn za Etoa. Měl by sis pořádně prostudovat příspěvek, na který reaguješ.

Reagovat
HOST*yarda

Vaše Veličenstvo klídek, tak to prostě v tom zdroji bylo, pravda se ukáže až za čas. Možná lepší mít skromného Torrese než do huby si nevidícího Eto´a

Reagovat
HOST*

ved je to doktor futbalu nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je,či táto konštrukcia znamená pre váš tím posilnenie alebo oslabenie

Reagovat
HOST*yarda

S tím Marquézem jsem četl, že spíš jde o zajištění jeho EU pasu než odchod. Předvedl se letos celkem dobře až na občasné hrubé fauly Stejnou pozici (stoper, štít) má maximálně Edmilsson, ne?

Reagovat
barcelonista

bludy eto'o nikam neodchadza su to len drby nic z toho sa diat nebude nevravim ze baptista nedojde alebo tak neako ale eto'o urcite neodchadza su to len klasicke manevre na zvysenie platu 8 mozno nedostane ale kontrakt podla mna nie len ze predlzi ale sa mu trochu aj prida tak ze je to v pohode no a ja si stale neviem pomoct ale ja by som pockal s posilovanim este rok a teraz sqa zameral na obranu a spat povolal saviolu utok pripadne posilovat na sezonu 06/07...

Reagovat
smazaný uživatel

Tý, vado. Zkus někdy používat diakritiku. Nejsem si jist, ale myslím si, že i Slovenština ponhle pojem zná . Jinak se v tom tvým příspěvku špatně orientuje

Reagovat
smazaný uživatel

"tenhle pojem" místo "ponhle ( ) pojem"

Reagovat
smazaný uživatel

Je hodně zajímavé, že se za něho skoro nikdo nepostaví. Když byl v podobné situaci Makelele, tak byli všichni fans Realu nasraní na Péreze. Je ale pravda, že Eto´o měl výborný jen jeden rok, zatímco Claude čtyři.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě sem dočet článek na Markíze, že Decovi prodloužili smlouvu ( z ´08 na ´10 ) a přidali mu ( teď 5 mega ). Tak si řikám, co sakra to vedení vlastně chce - na jedný straně sestřelí 2 opory, že chtěj přidat a na straně druhý další opoře přidaj? By mě fakt zajímalo, proč se ještě divíme, když chtěj Etoo a Valdes přidat. Vlastně by byli blbci, kdyby se neozvali když to viděj, nebo snad ne?

Reagovat
antimadrista

Klídek bobe

Reagovat
smazaný uživatel

Jak klidek? Ještě řekni že se divíš? Todle je od vedení vážně divný, neřeknu kdyby Decovi končila smlouva příští rok a bral 1 mega, ale takhle

Reagovat
smazaný uživatel

ked odide ta pre barcu to bude velky uder podla mna...24 golov za sezonu stoji to za porozmyslanie o odchode

Reagovat
smazaný uživatel

on je schopny odist do chelsea kvoli platu..kkt dobry utocnik ale poslednu dobu daaka velmi velka svetova hviezda

Reagovat
smazaný uživatel

Odpoved<Co ti mam na to napisat?ani mne sa to nepaci....

Reagovat
antimadrista

Žádný hráč nesmí upřednostňovat své zájmy nad klubem Jinak adios...

Reagovat
smazaný uživatel

etó´o vazne sa pohadal s rijkaardom..tam je velky problem...to ze chcel vyhrat tu zlatu kopacku,..Ved frank spravil dobre titul bol jasny tak dam tam hracov ktori cely rok makali no nehrali..neviem co to eto´oa tak nahnevalo..velmi ma sklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Z tolika příspěvků je vetšina proti Etoovi??? Myslíte si, že nemá právo říct si o vyšší plat? Je jedním z tahounů, ale bere z nich několikanásobně míň (nevím kolik má a kolik chce, jestli jsou ty částky viz. příspěvky nahoře pravdivé). Jestli má fakt teď něco přes milion (nevím čeho, ze by eur?), což je asi jen o třetinu víc, než má Poborský, tak se mu nedivím, že chce víc, když jeho spoluhráči mnohem lepší smlouvy mají. Přišel do Barcy nový, tak tomu odpovídala asi i smlouva, ale za ten rok se stal oporou, tak za to chce být ohodnocený... I když tam asi nepůjde jen o peníze, ale i o rozpory s trenérem a další věci... Přesto všechno si myslím, že zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Poborským to beru zpět, neuvědomil jsem si, že on to má ročně, ale Eto´o měsíčně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že by to měl přece jenom i Eto´o ročně...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne,ze rocne

Reagovat
HOST*Prott

Opora znamena, ze se dokazal prosadit jako vudci osobnost dve tri sezony po sobe, podle me aspon. Po jedne vydarene bitve te taky hned nezvoli generalem. Nechci byt proti Etoovi, ale co podepsal, to ma. Jestli dobre zahraje nasledujici sezonu, plat bych mu snad zvednul, ale vse postupne. Snad si vykony udrzi a jeho smlouvu Barca pote vylepci Barca Forca

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by nomohl být opora hned v 1. sezóně??? Snad o každém hráči, na kterém stojí výsledky týmu, se dá říct, že je opora. Každému netrvá po přestupu 3 roky, než se dostane do formy. Chceš mi třeba tvrdit, že Čech v Chelsea není oporou, když je tam teprve rok?

Reagovat
HOST*yarda

Čech ale neřve nahlas, ať mu dají víc

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ale nemá s tím, že je opora na hřišti, nic společného...

Reagovat
HOST*yarda

Z tvého příspěvku vyplynulo, že oba hráči jsou opory už po prvním roce svého působení v novém klubu. Já jen reagoval na to, v čem se Čech od Eto´a liší. Toť vše.

Reagovat
HOST*

Eto'o je debil, který dává góly po pasech od Ronaldinha do prazdný brány!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když Eto'o vypadne tak ať nepřijde blbej Baptista ale božskej Fernando Torres

Reagovat
HOST*azulgrano

je to všechno ekonomika, Baptista zas není o tolik horší než Torres ale určitě levnější

Reagovat
HOST*yarda

Koukám, někdo čumí jen na Barcu a jen to, že vám dal Torres na Nou Campu dva fíky, ho opravňuje k tomu tvrdit, že je lepší než Baptista, kterej navíc hraje někde úplně jinde a navíc dal v lize ještě o dva góly více než "Niňo"

Reagovat
HOST*ruda

To je právě ten problém. Když se někdo dívá pořád jenom na barcu tak není divu, že pak tvrdí že mají nejlepší útok, nejlepší zálohu, hrajou nejhezčí fotbal atd. Toť problém některých fans.

Reagovat
HOST*azulgrano

Laporta Eto'oovi (to české skloňování je někdy kruté ) nabízí 5,5 mega ročně. (možná už to tu někdo napsal, nečtu všechno )

Reagovat
HOST*rominho

tak ak 5,5 mil rocne tak to tu urcite ostane ak je to pravda. Inak Etooa berem z dvoch pohladov. Odohral skvelu sezonu a nemozno hovorit, ze to bolo len vdaka Ronaldinhovi. to je blbost, videl som tolko zapasov v tejto sezone, ze .... niekto na ten gol musel nahrat. ci to bol Ronaldinho alebo niekto iny uz je to jedno. Etoo nie je hrac , ktory by cakal v predu ako stlp a cakal na prihravky, ale snazi sa aj nieco vytvorit a na ihrisku fakt maka. Po henej stranke mu nemame co vycitat, lepsie utocnika v jeho veku v sucasnosti nenajdeme.Mozno len dvoch troch, ale nie je lepsie si udrzat toho co uz v Barce nieco dokazal ako hladat nieco nove , za velke peniaze a nemame istotu ci sa to presadi( Torres, Robinho). Inak berem to aj tak, ze aj media Frankov a Etoo spor riadne prifarbuju a robia zlu atmosferu v klube. Ved vacsina vyhlaseni ide z magazina Marca a to je promadridsky casopis, takze nemozno vsetkemu verit. Laporta sa vyjadril, ze nema zaujem nikoho preddavat a to uz vobec nie Etooa a Ronaldinha. Nemaju zaujem oslabovat tym a ani ho nejako vyrazne posilnovat.Minulu sezonu vyhodili 100mil. euro. Chcu pracovat na tyme a dosiahnut vela skvelych vysledkov.Co sa tyka kvality a veku , tak Barca moze vladnut svetovemu futbalu dalsich 5 rokov. Etoova afera je mediami strasne nafukovana. Valdesovi by sa, ale mal zvysit plat urcite

Reagovat
HOST*Prott

Je dobre ze se vyjadril nekdo kdo vi vic podrobnosti. Souhlasim s tim co napsal Rominho a verim, ze noviny celou "aferku" nafoukli a ze vse pude dobre v Barce dal a bez problemu ... a ze nam este na domaci i mezinarodni scene ukaze, ze nakupy co loni uskutecnila sou dostatecne a ziska hodne poharu a titulu

Reagovat
HOST*rominho

Cely svet vycital Realu preco sa zbavili Etooa v prospech Barcelony a vraj je pre tym nepotrebny.Teraz ked ukazal, ze mal lepsiu formu ako Ronaldo, Raul, Owen tak chcu ukazat, ze je to blbec co vacsina zvas aj zozrala.Netvrdim, ze tu nebol konflikt medzi Rijkaardom a Etoom a ze si nepytal lepsi plat ale je to mediami nafuknute , tak ako tento clanok na eurofutbale.Povodca je Marca. Chodim na oficialne stranky Barcelony kazdy den a jedine co tam bolo spomenute bol medializovany zaujem o Henyho vymenou za Etooa, co vedenie vyvratilo a napisalo to co som napisal v mojom predchadzajucom prispevku.Nechcu oslabovat tym predajom nikoho. Ako poznam nove vedenie Barcelony tak to vzdy vsetko taji a skutocnu pravdu do sveta len tak lahko nepustia, takze z ich ust to nevyslo a pochybujem, ze sa Etoo takto verenie prezentoval. k tomu som na www.fcbarcelona.com este pred 3/4 dnami cital, ze Decovi a Etoovi sa pripravuje predlzenie kontraktu a vsetko sa ma vyriesit do 14 dni(v pripade Deca padlo rozhodnutie vcera), pisali tam aj malo o Valdesovi a vedenie sa vyjadrilo, ze spravi vsetko preto , aby aj klub aj hrac boli stastny. Takze neodcudzujte Etooa. Myslim si, ze zvysit plat si zasluzi o nejaky ten milion dva. Media robia z komara somara. tak myslite aj nato predty nez napisete sem nejaky zvrateny prispevok proti Etoovi

Reagovat
HOST*yarda

Eto´o ze sebe udělal blbce přede všema při oslavách titulu, to ani vedení Barcy ututlat nedokázalo. A myslíš si, že se bude Barcelona chlubit na svých stránkách, jaké mají problémy? Zajímalo by mě, co tam bylo napsáno, když se pakoval Rossel A na druhou stranu nic není neutajitelné a řada věcí může prosáknout ven. A, logicky, první se toho chytí, jak ty říkáš, promadridské noviny. Ani se jim nedivím, culos je taky sjedou za každou blbost...

Reagovat
HOST*rominho

Sorry, ze to tak poviem , ale fotbalu sa asi nerozumies, lebo by si asi vedel preco sa Rosell pakoval z Barcy> takze najprv si zisti potrebne informacie a az potom tu rob chytreho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uz ked yarda sa nerozumie futbalu tak potom uz nikto...

Reagovat
HOST*yarda

Já možná nerozumím fotbalu, ale ty trpíš daleko horší vadou - negramotností Přečti si tohle: "Zajímalo by mě, co tam bylo napsáno, když se pakoval Rossel" a řekni mi, z čeho vyplynulo, že nevím, proč Rossel odešel z Barcelony? Věděl jsem to možná dřív než ty, takže nemachruj, když na to nemáš

Reagovat
smazaný uživatel

yarda nesere ta to?Neznasam,ked zacne machrovat nejaky host a ked mu to poriadne ukazes tak uz ani nemukne...strastne....

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa zaujalo jedno: Barca môže vládnuť svetovému futbalu ĎALŠÍCH 5 rokov.Možno,že to bolo myslené inak,ale ja len pre istotu pripomínam,že Barca okrem toho,že po 6 rokoch vyhrala španielsky titul a poslednú sezónu hrala pekný futbal určite nevládla svetovému a ani európskemu futbalu.Takže snáď do budúcna...

A druhá vec: nikto nehovorí,že Eto´o nevie hrať futbal,ale ten chlapec si škodí sám,že najprv rozpráva a potom rozmýšľa.

Reagovat
smazaný uživatel

No hej suhlasim...minule z nim bol taky dlhy rozhovor na DSFku a nooo...nic moc

Reagovat
HOST*peti

etoa chcela najprv chelsea povedal ze pod mourinhom hrat nebude vzapeti laporta vyhlasi ze je nepredajny potom ze ho chcu vymenit za nistelroya potom vyhlasi eto ze v barcelone je najstastnejsi a o tyzden povie ze ked mu nezvysia plat tak odide? toto vsetko su len novinami nafuknute historky aby boli zaujimavi eto do 14 dni podpise zmluvu a zostane v barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

nafukute historky alebo on je nafuknuty

Reagovat
HOST*rominho

Tak ako to, ze Carvalho fauluje Valdesa v sesnastke a Collina to nevidi snad neznamena, ze Barcelona nevlaadne svetovemu futbalu v tomto roku.Chlapec skus sa pozriet na dva superkluby v sucasnosti > AC MILANO a ChELSEA> oba stali ako posrate vrabce na sesnastke a odkopovali lopty> netvrd mi, ze nie. Barca ich bila hlava nehlava a len stastie pri tecovbanych strelach a fauloch rozhodlo, ze nepostupila.Jednoznacne predvadza najlepsi futbal na svete. Nechcem sa s tebou hadat , ale ked Barcelona tento rok nevladla svetovemu futbalu tak mi povedz , ktory iny klub. Dobre sa ale nad tym zamysli a napis mi preco? ok, aby sme sa tu potom nehadali.

Neviem ake mas namietky proti tomu, ze BArca moze vladnut svetovemu futbalu este 5 rokov. Pozri sa aky je v BArce vekovy priemer.Najmensi spomedzi velkoklubov .

Reagovat
smazaný uživatel

Barca uricte nevladne svetovemu futbalu... Si pleties pojmy...vies co je vladnut futbalu?Hraje krasny fubal,ale nieje vobec suvererne najlepsia.Nato by musela mat ovela lepsiu obranu.Ale necham ta v tom-keds si to myslis...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám námietky,že Barca môže vládnuť,ale mám námietku proti tomu EŠTE,pretože keď niekto povie ešte,to znamená,že ten stav je tu už teraz,a to podľa mňa nie je pravda.No a kto vládne teraz?Nedá sa povedať jednoznačne,niečo sa dá usudzovať podľa vyhratých európskych trofejí,ale nikto nemá nejak výryznú prevahu nad ostatnými.Do popredia sa tlačí hlavne CHelsea,ale uvidíme ako to potvrdí v ďalšej sezóne.

No a navyše neviem o tom,že by tu niekto podrobne sledoval juhoamerickú scénu,takže vláda svetovému futbalu je od nás silný pojem.

P.S. Nemusíš mi hovoriť chlapec,ním už som bol.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to se tak říká, zde je "dalších" ve významu "následujících" a úplně běžně se to tak říká.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som si,potom Ok-ostáva len čakať.

Reagovat
HOST*pompo

Čo to plácaš Kyslík?

Reagovat
smazaný uživatel

Když už se tady bavíme o tom, kolik každýmu přidej, tak by mě taky docela zajímalo, kde se na to vezme? Jen trochu počtů: Etoo z 1,2 na 5,5 ( +4,3 ), Deco z 3 na 5 ( +2 ), Valdes asi 0,8 ( fakt nevim ) na +-1,8-2 (+1). To je na platy hned 6,3mega navíc každej rok. Kdo si řekne o víc příští rok, Puyol, Xavi, Bommel ( jestli se mu povede ), Giuly, Belleti??? Na sezónu je potřeba tak 24 hráčů A + nějaký mladý co tam občas nakouknou. Nikdo tam asi nebude hrát zadarmo. Ne že bysme trpěli nouzí, nicméně bezednou pokladnu asi nemáme... No, začínám přemejšlet, jestli to bude Shanghai nebo betandwin

Reagovat
smazaný uživatel

Kupte Beckhama a hned budete mat peniaze Aspon sa ho uz konecne zbavime...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo vezmem Figa - za 10eur si na něj každej bude moct hodit šutr - to bude milionů

Reagovat
smazaný uživatel

jj pravda

Reagovat
HOST*yarda

Stačilo by dostat za každej Eto´ouv žblept milion a mohli byste koupit Chelsea i s Abramovičem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dost trapne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zapomněl si připomenout, že se nám zvedly zisky asi o 20 procent od loňska...

Reagovat
smazaný uživatel

aby nam tie zisky ostali aj pocas dalsej sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Ty zisky se taky nebudou zvedat donekonečna

Reagovat
smazaný uživatel

Když se zvednou zisky, tak se zvedne částka, kterou můžem utratit za smlouvy hráčům. Až se přestanou zvedat, přestanem přidávat na platech, naprosto logické, nevím, v čem je problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když seš takovej logik: zisky nejenom stoupaj a stagnujou, ale dělaj i co??? Správně, klesají. A logicky: když příjmy klesnou, tak nemůžeme dávat takovou částku na platy, nemůžeme zvyšovat, ale jaksi nám tu ty vysoké platy z dřívějška zůstanou, že? A už vidim, jak de Etoo, Deco, Valdes a další za Laportou, že si klidně nechaj snížit platy. Mysli taky trochu dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

A kde vidíš důvod proto, aby ty zisky klesly?

A za druhé, zisky se o nějakou částku zvedly a o nějakou částku se zvedly platy. A o jakou částku? samozřejmě že ne o stejěn vešlkou, o jakou se zvedly přijmy.

Příklad: Zisky se zvednou o 200 milionů ( čísla si naprosto vymýšlím ). Platy se zvednou o 30 milionů. Když zisky klesnou, tak ty platy nemusíme ned sňižovat, protože tady pořád bude těch 17 milionů.

LAporta je velmi schopný, asi ví co dělá a ví, jaká je finanční situace líp než my, nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty čísla sou fakt dost zavádějící. K tomu klesnutí: nevím, kolik ti je let a jakou děláš/máš školu. Já mám po matuře a tam bylo pár otázek o ekonomice. Nechci tady dělat chytrýho, ale asi takhle: Existuje taková věc, říká se jí cyklické kolísání ekonomiky. To spočívá v tom, že někdy jde ekonomika ( v našem případě klubu ) nahoru, někdy stagnuje, někdy jde dolů. Nehádejte se se mnou, že fotbal není jenom o penězích - sice není, ale my tady teď probíráme ekon. stránku věci. A Barca je zrovna ve fázi, kdy ekoon. roste - daří se nám, podnikáme turné, je o klub zájem atd. Jenže jednou prostě přijde pokles - to je fakt! Zákon ekonomiky, vždycky přijde, nepochybujte o tom! Použiju ty tvoje čísla - příjmy se zvednou o 200mil, MŮŽOU klesnout o 30 mil, jenže co když klesnou o 300? Jak řikám, ty čísla sou vycucaný z prstu, ale jako ilustrace, dejme tomu. A jak si poznamenal - Laporta ví daleko víc než my, a proto asi nedá Etoo(o)vi (??? fakt ta čeština může bejt divná ) pár mil navíc a hlavně v klidu, za zavřenejma dveřma a bez toho, aby se to dostalo do médií, který pak ze všeho udělaj větší aféru než vlastně je

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já se tady nechci hádat o ekonomice. Zas tomu tak nerozumím a nevím, jaké jsou přijmy a jaké výdaje klubu. Jen si myslím, že Laporta má kole msebe určitě velmi schopné lidi a sám je určitě velmi schopný a ví co dělá, přece by jen tak nezvedával platy aniž by nevěděl, jestli mu vystačí peníze...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, rozum má, ale já se jen snažil říct, že tady jde spíš o to, udržet ty platy v nějakejch rozumnejch výších, aby pak všichni nekoukali, že je najednou pokladna prázdná. Víš hovno co bude za rok za dva, když krachnul Kirch, tak taky všichni čuměli jak telata, říkali, že částky za přestupy a platy musej dolů a dneska se to naopak furt zvyšuje . Já hlavně doufám, že se Laporta nenechá nějakym způsobem unést z toho, že má za sebou 2 roky úspěchy a neudělá nějakou blbost, která pak Barcu dostane do kolen, za Gasparta to stačilo...

Reagovat
HOST*bla

Myslet znamená hovno vědět. To už bys mohl vědět kokot*

Reagovat
HOST*+

Eto'o si zaslouží (2mega), Deco (1,5mega), Valdes (1mega) a Ronaldinho (7mega)!!! Jesli se jim to nelíbí ať jdou do prdele hrát za Laportu, kde maj ještě menší platy!!! Jen blbci by jim dali víc!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Az take smiesne?

Reagovat
smazaný uživatel

On sa smeje nad tym aky je sprosty

Reagovat
smazaný uživatel

ha ha haaaaa

Reagovat
HOST*rominho

Zda sa, ze Etoo ostava a vsetko bolo az privelmi mediami zvelicene. Horsie to vyzera , ale so Saviolom, ktory sice ma chut sa vratit, ale vedenie sa vyjadrilo, ze bude pren ho najlepsie ak bude este dalsi rok na hostovani. Inak vyjadrili sa tam aj ohladom prestupu Batistu, ktory je mimo EU a nikto z troch so sucasneho kadra mimo EU neodide , takze nie je prenho miesto u nas> co znamena , ze Etoo urcite ostane. Ved chodte na tu stranku a precitajte si to sami.

Reagovat
smazaný uživatel

no hej ale mozno je skoda saviolu v monacu..je vynikajuci utocnik a myslim ze by sa hodil k eto´ovi a roniemu..no snad si to este frank rozmysli..alebo aspon na tu dalsiu sezonu..

Reagovat
HOST*rominho

co bude bude, my to bohuzial neovplyvnime. Su ini a lepsi odbornici ako mi a ti usudia co je pre barcu a saviolu najlepsie

Reagovat
smazaný uživatel

no snad...ale uz by mal byt fit larsson i gabri takze vela posil nam netreba..jedine tu obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Henrik je ve skvělé formě, Teď an tour dal v jednom zápase dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

viem pocul som..to je dobree..nech mu to vydrzi...

Reagovat
antimadrista

Ten je tak už ale na jednu sezonu,což se hodí, jetliže necháme Saviolu ještě rok na hostování. Larsson pak odejde a Saviola se vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

hej asi to maju dobre vymyslene..ale Larsson este mozno predlzi ak mu vyjde sezona a potm uz asi saviola nebude cakat aa mozno ho niekto zlanari do vacsieho klubu ako je monaco

Reagovat
smazaný uživatel

a na jak dlouho má vlastně ještě smlouvu? Mám pocit, že to bylo 2006, ale nejsem si jistej, jestli se třeba něco nepřidávalo za to hostování. Vim, že sem to už někde viděl - pustili hráče na hostováná s tim, že se přidá rok k jeho smlouvě- aby nepřišli o prachy za případnej přestup

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem presne ale prisiel uz v roku 2002 cca neviem presne..odhoral asi 2 sezony a teraz hra v monaku.a myslim ze ten rok 2006 bude asi pravdivy..a neviem ci bude ochotny predlzit zmluvu s FCB.ale mohol by ..este sa nam zide

Reagovat
smazaný uživatel

Ste poculi... korejsky reprezentant Park-Ji-Sung je uz hracom Man.U co vy na to?

Reagovat
HOST*rominho

som zvedavy na akom poste bude hravat a hlavne koho vytlaci zo zostavy, lebo vacsina hracov ma svoje jasne

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si niesom isty ze sa uchyti.skonci ako kleberson...na lavicke

Reagovat
smazaný uživatel

No to nevim - u Fergusona nemá nikdo nic jasné. Ten se pořádně nasrat, tak by snad i zabíjel

Reagovat
smazaný uživatel

hej hej..on je zabijak..ale inak super trener... urcite je mi sympatickejsi ako napr kkt mourinho aj scelou Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

hej hej..on je zabijak..ale inak super trener... urcite je mi sympatickejsi ako napr kkt mourinho aj scelou Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej trenérurčitě je, ale nemám ho rád stejně jako Murinha - na fotbal jejich mužstev se většinou nedá koukat, obzvlášť když člověk předtím viděl Barcu

Reagovat
HOST*rominho

dobra poznamka o tej Barce.mas u mna velke plus

Reagovat
smazaný uživatel

U mna mas velky minus...ved furt ked hraje Man.U tak je zaujimavy futbal na rozdiel od chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, jak často se ty stránky aktualizujou? 6ádny novinky, články nebo drby už pár dní. Prostě je tu nějak mrtvo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Eto prodlouzil s barco do 2010 ... a je po spekulacich,jen chtel vytriskat novou lepsi smlouvu,nikam jit nechtel,manevroval...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale totalne se shodil pred lidma, teď je nejenom za debila, ale i chamtivc. Na druhou stranu, me by to za 2,3mil euro taky nevadilo

Reagovat
antimadrista

To je dobře. Po sezoně odejde Larsson a přijde i Saviola

Reagovat
smazaný uživatel

Hej?hm...a kde pojde Larsson?On je podla mna dobry len ma krizu ked sa chyti tak bude Barci este uzitocny

Reagovat
HOST*rominho

uzitocny mozno bude v tom, ze je to iny typ futbalistu ako Etoo, viac sesnastkovy a lepsi hlavickar, ale pochybujem, ze sa jeho vykony budu zlepsovat. vek neoklames a kazdym rokom je to horsie a horsie. Kedze rychlostou ikdy neovplyval tak to este nie je extra vidiet, ale aj tak uz mu pomaly , ale iste chyba ten krok ku golu

Reagovat
smazaný uživatel

Hej ale rychlost nieje vsetko...On ma dost skusenosti a si myslim ze najde formu a bude pravidelne davat goli

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by jako měl mít krizi????

Reagovat
smazaný uživatel

A nema?

Reagovat
antimadrista

Nemá, akorát byl skoro celou sezonu zraněnej, na tour po Japonsku dal v jednom zápase 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

na tour po Japonsku

Reagovat
antimadrista

Tak aby alespoň získal zpět důvěru.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle čeho usuzuješ že jo??? To každý, kdo se zraní má automaticky krizi?

Reagovat
HOST*Frankpard

Jdi do Chelsea ta te potrebuje a bude si te cenit vic nez uboha Barcelona

Reagovat
antimadrista

Ubohá je tady jenom Chelsea, bazen v autobuse.. to jsou vážně pomatenci

Reagovat
HOST*BarcaFan

Tak tak. Chelsea má jenom peníze! Nic jinýho! My máme hrdost a lásku ke klubu-ne k penězům!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*martin

Ronaldinho nesmi prestoupit drzi barcu nad vodou on je borec Henry by mel prestoupit k nam asi by hral misto Messiho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele