RIJKAARD BUDE ŽÁDAT O ODPUŠTĚNÍ

11.05.2007, 13:22
Aktuality
Barcelona včera inkasovala čtyři údery umocněné jedním dalším v podobě vyřazením ze Španělského poháru. Svěřenci Franka Rijkaarda nedokázali zúročit domácí vítězství nad Getafe 5:2 a po debaklu 0:4 jim zbývá už jenom Primera Division...

"Nemůžeme se na nic vymlouvat. Utrpěli jsme vysokou porážku a já si nemyslím, že bychom si měli stěžovat na výsledek - Getafe si zasloužilo vyhrát a my jim musíme pogratulovat. Toto byla jedna z nejhorších nocí, jakou jsem kdy zažil. Jako trenér na sebe musím vzít odpovědnost a požádat fanoušky Barcelony o odpuštění za to, co se stalo," řekl dnes ráno trenér Frank Rijkaard.

Bacelona doma před dvěma týdny vyhrála vysoko 5:2 a odveta měla být pouhou formalitou. Ale nebyla. Getafe dokázalo téměř nemožné, v závěru prvního poločasu oživili naději na postup Casquero a Guiza, po změně stran pak dokonali senzaci slepenými góly Dorado a znovu Guiza.

Barcelona je nyní v hodně nepříjemné situaci a vyhrát může už pouze jednu trofej. Ve španělské Primera Division je sice stále na první příčce, ovšem do konce soutěže chybí stále ještě pět kol a především Real Madrid je stále na dostřel. Mohlo by se tak stát, že loňský evropský šampion ukončí letošní sezónu bez zisku trofeje.

"Getafe nás varovalo, že k něčemu podobnému může dojít. Byla to pro nás hodně těžká noc a my ji nyní musíme nějak strávit. Jsou porážky a porážky a tato v nás zanechá špatný pocit. Sport je plný obtížných momentů a my se nyní musíme snažit, abychom letošní sezónu zakončili důstojně. Zanechali jsme velmi špatný dojem a musíme ihned reagovat," prohlásil dále nizozemský kouč. Jeho tým bude mít první šanci k udobření si fanoušků již v neděli, kdy doma přivítá Betis Sevilla.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (71)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dúfam, že sa z toho bude Barca spamätávať tak minimálne 2 ligové kolá

Reagovat
HOST*R9

No bylo by lepší kdyby se tohle stalo v ligovém zápase...

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě budiž odpuštěno, hráčům ne.

Reagovat
Shevchenko

On je ale za ně zodpovědný.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale teď je v Barce taková sešlost, že s tím jen těžko může něco dělat. Svou vinu samozřejmě taky má.

Reagovat
smazaný uživatel

taky se mi už nějakou dobu zdá, že to uvnitř kádru neklape, proto taky budu chtít Capellovu hlavu, když nevyhraje titul, za těchto okolností to totiž opravdu chce "talent"...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Btw., v tomhle je podle mě mistr Mourinho, ač ho jinak nemám rád. On sice má na hráče vysoké požadavky, ale zároveň s většinou z nich má skvělý vztah. Rijkaard je moc měkký, Capello až moc tvrdý a asi tam vázne (nebo jenom vázla?) komunikace...

Reagovat
HOST*

jak může být za hráče zodpovědný? když hráč nechce hrát (tím myslím ted celý tým) tak prostě hrát nebudou a to tam může být trenér jaký chce... Vžddyt přeci výsledek záleží ze 70% na hráčích a z 30% na trenéru ,který určí sestavu a strategii. Ale pokud sami hráči nechtej tak to dopadne tak jak to dopadlo. Ostatně LYON forever.

Reagovat
smazaný uživatel

ovšem to už si musí kouč ošéfovat - musí vědět jak je na tom celková morálka týmu, jednotlivých hráčů - od toho taky má realizační tým........prostě se Frank poslední dobou kope do zadku sám, no......

Reagovat
Pharrell

coze Barca nepostoupila do finale? Vzdyt 1.zapas vyhrali o 3 goly.....

Reagovat
HOST*Cece

Frank, nerad to pisem, ale u mna si skoncil!!

Reagovat
HOST*Ondras

No ty posero.Kazdy obcas dostane debakl.UZ byli dost namlsani.to se stane kazdemu.nikdo nemiuze porad vyhravat.A hlavne to zalezi na hracich a az na druhem miste trenerovi.Tak co to tu placas ze u tebe skoncil.Kdybys dosahl to co on,tak uz davno netrenujes,ale chlastas po zbytek zivota nekde v ďuře,tak si radsi vem balon a jdi si kopat o zeď ty posero!!!

Reagovat
HOST*Cece

Ty dement ja som vyjadril svoj nazor, ktory bol podmieneny vcerajsim vykonom!!!Sa do mna nestaraj dufs, ze ti to je jasne!!a zas tak uplne doslova som to nemyslel, ale myslim, ze novy trener by bol prinosom ty chytry!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vcerajsi zapas bol tragicky. Uz mi pomaly dochadza trpezlivost. By sa to malo zacat riesit, ale ako ? Kde je chyba ?

Trener a vedenie :

Txiki Begiristain mi pride neschopny. Co tomu sefuje, tak sme este nekupili hraca, ktory nasledne siel hore. Este sme nikoho "neobjavili" a to je zle. Novych Etoov a Ronaldinhov, ktorych cena sla niekolkonasobne hore po jednom(?) u nas stravenom roku, tak toho som sa v jeho pripade nedockal ani v mensom meritku. Skoda. Aspon o kvalitnu lavicku sa mohli postarat.

Pozrime sa na Monchiho(dik Majkle) v Seville. Ziadne velke hviezdy pri prichode, skveli hraci pocas posobenia v Seville a hlavne niektori z nich drahi pri odchode( Baptista + odchovanci(?) Reyes a Ramos). Tomu sa hovori kvalitna praca a cit pre ich vyber. To vsak ide ruku v ruke s trenerom.

Rijkaarda mam rad, ale pride mi trocha makky. Ak sa nemylim, tak prave Ten Cate bol z tej dvojice prisnym a zaroven takticky na urovni. Muzstvo proste potrebuje novy impulz. Mozno by sa to dalo vyriesit novym asistentom, ktory by mal prave tie vlastnosti, ktore Rijkaardovi chybaju alebo rovno menovat noveho hlavneho trenera. S majklom sme sa o tom bavili a zhodli sme sa na Scolarim. Sice bohuzial nema extra skusenosti s klubovym futbalom, ale ja by som mu veril. Nemuseli by sme radikalne menit herny system. Ma respekt, ma kvalitu. Moc sa s tym nepara.

S pracou Laportu som spokojny. Klub ekonomicky dostali opat na vrchol, muzstvo si ziskalo respekt a dobre predpoklady do buducnosti.

Trocha mi vadi, ze poluje na Henryho. Ak sa nemylim, tak chceli priviest medialne znamu hviezdu, aby sa zvysili zisky z reklam a podobne. Neviem, ci je to az take nutne, ale radsej by som bol, keby o vybere hracov rozhodoval len a len ten, ktory ma za to priamu zodpovednost a sklada zakladnu jedenastku.

-------------------------------------------------------------------------------------

Kader :

Niektori hraci mi pridu, ze uz mi to je jedno. S Barcelonou dosiahli takmer vsetko, hlavne "lahsie" zapasy vyslovene odchodia a v tych tazsich sa aj napriek snaha castokrat nepresadia, pretoze nedavaju vsetko do treningov. Hovorim specialne o Ronaldinhovi, Decovi a Marquezovi.

Ja stale verim(asi naivne), ze potrebuju len pauzu, aby mohli si od futbalu oddychnut, nabrat nove sily, nasledne kvalitnu a tvrdu letnu pripravu a potom sa vrati ich stara forma. Ved Ronaldinho alebo Marquez si uz dva roky poriadne neoddychli, pretoze boli na Fife v Nemecku a o rok neskor na MS v Nemecku. Mozno sa to uz nikdy nezlepsi, ale v tomto momente ich vyhadzov mi pride ako privelmi radikalne riesenie. Zatial by som ich v kadri este ponechal, ale snazil sa na nich pritlacit, vytvorit im konkurenciu a hlavne ich zbavit pocitu, ze su nedotknutelni.

System ostava 4 3 3:

Utok:

Rozmyslal som nad novou posilou a nakoniec som sa rozhodol pre Huntelaara, ktory je golovy, nenachylny na zranenia, hlavickar by sa nam mohol hodit, stale mlady a perspektivny. Chce ho Cruyff, na zozname ho ma aj Rijkaard, je uz najvyssi cas, aby prestupil do velkoklubu.

Zaklad by bol Ronaldinho, Etoo, Messi. Ak by sa Ronaldinho opat "prekonaval", tak Etoo, Huntelaar, Dos Santos...jedno kridlo golove s tahom na branu, druhe kridlo do kombinacie a na rozdavanie lopt( podobne ako Ronaldinho, ale z druhej strany...Dos Santosovi by to mohlo svedcit). Do A timu este presunutu Krkica.

Ronaldinho, Etoo, Messi, Huntelaar, Dos Santos, Krkic a v najhorsom pripade( zranenia) Iniesta, ktory tam nehra o nic horsie ako Ezquerro, naopak.

Definitivne by som sa rozlucil s Giulym, Ezquerrom a Gudjohnsenom. Saviola u nas asi konci tiez.

Zaloha :

Xabi Alonso, De Rossi, Essien, Tiago...jeden z nich musi(!) prist. Myslim, ze by sa prichodom napriklad Xabiho zlepsila odolnost zalohy voci presingu a tak by nemusel Deco hrat az tak z hlboka ako to mozme niekedy vidiet. Ked doplna utok, tak to je naozaj citit.

Celta Vigo je na pokraji vypadnutia z La Ligy a rad by som u nas uvital Oubinu, ktory by mohol Xabimu robit nahradnika, keby sa zranil alebo by sa zranil niekto z Cm a Xabi by sa musel presunut do zalohy( podobne ako Motta v krajnych pripadoch).

(Xabi Alonso, Xavi, Deco), (Oubina, Iniesta, Crosas), ( Xabi Alonso, Iniesta, Deco)...tych variant je viac.

Motta a Edmilson v mojich predstavach uz nefiguruju.

Obrana :

Myslim, ze by stacil prichod Abidala, ktory by nahradil starnuceho Gioa. Dufam a stale verim, ze Marquez sa zobudi a nebude nutne ho predavat a hladat nahradu. Ak by vsak jeho slabe vykony pokracovali, tak by som neodmietol Milita.

Zambrotta, Thuram, Puyol, Abidal a nahradnici Belletti, Marquez, Oleguer, Sylvinho.

1:

---------------------------------Valdes-----------------------------

Zambrotta--------Thuram----------------Puyol------------Abidal

----------------------------------Xabi-------------------------------

---------------------Xavi-------------------Deco--------------------

---Messi------------------------------------------------------R10---

----------------------------------Etoo--------------------------------

2:

---------------------------------Valdes-----------------------------

Zambrotta--------Thuram----------------Puyol------------Abidal

----------------------------------Xabi-------------------------------

---------------------Xavi-------------------Deco--------------------

---Santos-----------------------------------------------------Etoo--

-------------------------------Huntelaar----------------------------

3:

-------------------------------Valdes-------------------------------

Belletti--------Marquez---------- ------Oleguer--------Sylvinho

-------------------------------Oubina------------------------------

-----------------Crosas------------------Iniesta------------------

---Santos--------------------------------------------------Krkic---

---------------------------Huntelaar(Krkic)------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

santos si sa rozpisal

Reagovat
smazaný uživatel

No a ?

Reagovat
smazaný uživatel

a nič len hovorim, pekny prispevok len tu nemaš kamaratov

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno o tom nevie, ale EF je pre mna futbalovo-diskusny web c.1 a keby som chcel, aby sa do toho zapojili kamarati z profutbalu, tak dam moj prispevok tam.

Reagovat
smazaný uživatel

*ale inak dik za pochvalu

Reagovat
smazaný uživatel

ale ma prekvapilo že v ani jednej zostave neje ronaldinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je. Hned v tej prvej. "R10"

Reagovat
smazaný uživatel

hej už som ho zbadal

Reagovat
smazaný uživatel

Jason, mohol by si sa pravidelnejsie zapajat na Ef do diskusie...napriklad reakciou na moj dlhy prispevok. Urcite casom sam pocitis, ze diskusia na ef je daleko viac futbalova.

Reagovat
HOST*madridcan

no ja neviem...ten huntelaar.Akoze je dobry,ale v holandskej lige sa v takom velkoklube nieje tazke presadit v spanielsku by sa mozno stratil,ale vzdy lepsie ako anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

On sa presadil uz aj v Heerenvene, ale suhlasim s tym, ze hol. liga je niekde inde ako La Liga.

Reagovat
smazaný uživatel

hej ale holanska liga je znama tím že sa tam dosť zle brani, pada tam strašne veľa golov, tam ale všetci tak hraju tak im to vyhovuje ale pri prechode do inych lig môžu mať tí hrači problemy

Reagovat
smazaný uživatel

Preto z neho robim len nahradnika.

Reagovat
HOST*Jakub

Bože, takový dlouhý příspěvek! Ale v celku s tebou souhlasím!

Reagovat
smazaný uživatel

1) přesně jak jsem si myslel, chcete čistku, ale ta se má týkat jen malých ryb, naopak všechny superhvězdy bez motivace si chcete nechat - přesně tuto chybu udělal Madrid

2) na Dos Santose a Krkice jsem zvědavej, ale není tak trochu blbost, aby byli sedmnáctým osmnáctým členem kádru a kryli na lavičce záda Eto´ovi a Messimu, když ve svém věku potřebují hlavně hrát? prostě musí hrát, ať už v rezervě (možná za áčko v Copa del Rey), nebo na hostování...

3) ta obrana mi připadá hrozná a Abidal by to jen podtrhl, kdyby se vám nedařilo, tak to schytá jako jeden z prvních, protože po technické stránce je hodně špatnej, Zambrottovi to nejde, nezvykl si, je čím dál horší, o Bellettim a Giovi asi nemá cenu mluvit...

Valdés (Jorquera) - Alvés (Oleguer), Andrade (Thuram), Puyol (Chivu), Chivu (Sylvinho) - Xavi (Sneijder), De Rossi (Márquez), Iniesta (Sneijder) - Messi (Giuly), Eto´o (Huntelaar), Ribéry? (Eto´o)

pryč: Belletti, Zambrotta, Gio, Motta, Edmilson, Deco, Ronaldinho, Gudjohnsen, Saviola, Ezquerro

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho dal 17 golov + 8 asistencii v tejto sezone La Ligy ak moje zdroje neklamu. Celkom pravidelne na seba viaze az dvoch hracov. Ja mu zatial este davam sancu a Decovi a Marquezovi tiez. Predsa len je to prva slabsia sezona.

No ak sa to nezlepsi, tak po nasledujucej sezone definitivne koniec.

Dos Santosovi verim ako malokomu. Videl som ho trikrat(?) v A time a vzdy ma neskutocne zaujal. S Al Alhy bol podla mna z nasich najlepsim hracom na ihrisku, co sice nemusi nic znamenat, ale verim mu. Mozno to nepojde hned, ale snad casom.

Co predvedie Krkic je aj pre mna velkym otaznikom, ale horsie ako Ezquerro to podla mna nebude.

Ja neviem, ale mne sa Abidal paci. Sice sa do ofenzivy pusta len vtedy, ked vzadu naozaj nic nehrozi, ale v obrane mi pride az na male vynimky v pohode...teda sudim na zaklade odsledovaneho.

Ribery by ma potesil, ale dal by som prednost Dos Santosovi.

Reagovat
smazaný uživatel

*Myslim, ze Dos Santos si zahraje dost.

Reagovat
HOST*Tavo

Téměř ve všem s tebou souhlasim, rominho. Zvlášť mě potěšilo, že se díváš stejně na trio R10, Márquez a Deco. Ale je tu jedna věc, kterou vidim trochu jinak: a to je Bojan. Já bych ho do áčka ještě nedával, je moc mladej, potřebuje hrát pravidelně...

Reagovat
Shevchenko

Mám se do toho pustit nebo ne ??

Reagovat
Shevchenko

hotovo pěkný

Reagovat
HOST*Tavo

------------------------Valdés(Rubén)-------------------------------------

Zambrotta(Oleguer)--Puyol-----Márquez(Thuram)----Chivu(Sylvinho)

----Deco(Sneijder)------Xabi---------Xavi(Iniesta)----------------------

---Messi(Dos Santos)-----Eto'o(Martins)-----Ronaldinho(Saviola)---

Bylo by to drahý a brutální, ale to jediný nám asi pomůže...

in: Chivu, Xabi, Sneijder, Martins

out: Belletti, Gio, Ezquerro, Giuly, Guddy, Edmílson, Motta

Bohužel se současným sportovním ředitelem jsou ta čtyři jména nemožná, se Sandrem Rosselem by tro šlo po másle (viz. Deco, Eto'o, Giuly...)

Reagovat
smazaný uživatel

Martins sa mi tiez hodne paci, ale mozno by to chcelo skor hlavickara. Kazdopadne podla mna bude klucove posilenie Dm.

Reagovat
smazaný uživatel

Etoo je kup čistě Laporty.

Reagovat
HOST*Tavo

Dobře no, ale Sandro byl stejně schopnější než Txiki, ale třeba nás překvapí... jo a co, že si se vrátil? že se ptam...

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard, Xabi Alonso, Mascherano, Sissoko a v Liverpoole k nim pribudne velky talent Lucas z Gremia.

Neviem, ale prestup Xabiho k nam mi nepride az tak nerealny ako sa to na prvy pohlad mohlo donedavna zdat. Udajne aj caka na ponuku z Barcy.

Reagovat
HOST*Cece

No v podstate s tebou vo vsetkom suhlasim, ale Sylvinha a Oleguera by som uz najradsej nevidel v zaklade Barcelony!!!!!hlavne Oleguera toho by som z fleku predal!!

Reagovat
HOST*Cece

ako trener, to by bol sen!!!velmi sa mi lubi jeho praca s portugalskym timom a keby prisiel nebranil by som sa!

Reagovat
smazaný uživatel

Možná se ta facka bude hodit, troška sebereflexe je potřeba, Liga Msitrů byla očividně málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa, že tých faciek bude treba oveľa viac..

Reagovat
HOST*Jakub

Barceloně fandím už od roku 1992 a pár let jsem jejím členem a tudíž jsem zažil hodně úspěchů i zklamání, ale takovou sezonu jako je tato, opravdu nepamatuji. Takové množství zraněných, ztráty formy, hádky v týmu, neprofesionálního přístupu, zbytečně prohraných utkání apod. Myslím si, že v létě by měli odejít Ezquerro, van Bronckhorst, Giuly, Saviola, Motta, Edmilson a Beletti.

Rád bych pak v Barce uvítal Abidala, Andradeho, De Rossiho, Huntellara a Dos Santose z B-týmu.

Ale příliš nepředpokládám, že by se mohlo uskutečnit tolik změn, protože Frank je znám tím, že nerad dělá velké změny a prakticky celou sezonu mluví o max počtu 4 nových hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě byli včera JASNĚ nejhorší Zambrotta a Xavi, co myslíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Přidal bych Oleguera.

Reagovat
HOST*Cracker j.

Xavi a Zambrotta jo,tak od nich bych to vůbec nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

V krátkosti, neboť se mi to teď nechce všechno rozepisovat.

---------------------------Valdés-----------------------------

D. Alvés-------Andrade-------Puyol-------------Zambrotta

----------------------Xabi Alonso----------------------------

----------------Xavi-------------Diego-----------------------

Messi--------------------------------------------------Ribéry

-------------------------Eto´o--------------------------------

------------------------Jorquera-----------------------------

Oleguer--------Thuram-------???????------------Sylvinho

-------------Oubiňa nebo Gilberto Silva-------------------

-----------------Iniesta---------Crosas---------------------

Giuly--------------------------------------------Dos Santos

--------------------Trezeguet (Krkic)---------------------

Reagovat
HOST*Cece

Velmi sa mi to lubi ako si to napisal, ale R10 by som nechal v zak. zostave a keby prisiel Ribery bolo by to fantasticke!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry nalevo?

Reagovat
HOST*Cece

Sak aj v Marseille hra nalavo!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj.

Reagovat
HOST*R9

Pět nových špičkových hráčů???Nemyslím že by to bylo reálné...

Reagovat
smazaný uživatel

reálné to je, nechápu, proč Barca tolik šetří když nemusí , spíš mě ale zaráží fakt, že culés cpou Iniestu neustále na lavičku - to je právě ten hráč, na kterém bych postavil zálohu

Reagovat
smazaný uživatel

Má velké nedostatky při bránění.

Reagovat
smazaný uživatel

Doktore, vítej

Reagovat
HOST*Tavo

Navíc je Iniesta ideální jako žolík, když tým potřebuje trochu větru dio plachet, tak je Iniestovo střídání ideální...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, jako žolík mi většinou přijde o dost lepší, než když hraje v základu. Navíc tady to není o tom, že by byl na lavičce, prostě se budou točit tři hráči na dvě místa, to je úplně normální.

Reagovat
smazaný uživatel

aby se z Xaviho nestal takovej váš Raúl, kterýho budete trpět v základu, poslední 2 roky nehrál skoro nic...

Reagovat
smazaný uživatel

jinými slovy Iniesta jde stále nahoru a Xavi spíš dolů a myslím, že už se na té trati dávno potkali a je to právě Iniesta, kdo je na tom hřišti zdaleka nejvíc vidět...

s odchodem Deca souhlasím, kdyby ale přišel Diego, tak by se mu to nemuselo moc líbit - hráči v základu se budou měnit a on bude pořád jen žolíkem? to ho uspokojí?

Reagovat
smazaný uživatel

Na dva posty klasických středních záložníků musíš mít tři kvalitní hráče, jinak to v dnešní době nejde. Na slabší soupeře by navíc mohla být využívána celá trojice (buď pomocí systému 3-4-3 nebo zkrátka bez DM).

Reagovat
HOST*R9

Ne, jak už jsi napsal, reálné by to mohlo být, ale nebude...leda že by letos nevyhráli titul a začli něco radikálně řešit...

Reagovat
Shevchenko

no pro mě je za posledních pár zápasů nehorší Marquéz

Reagovat
HOST*Tavo

To je zvláštní, že během posledních pár zápasů skoro nehrál, protože byl zraněnej a teď je znovu zraněnej. Pokud těch posledních pár zápasů neni třeba patnáct, to potom jo...

Reagovat
HOST*Tavo

Na léto dostanou Txiki a Frank od Laporty 50 milionů euro na přestupy! To by mělo bohatě stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bouchnout za 100 Dinha...

Reagovat
HOST*

vy jste borci vy všemu chapáte

Reagovat
HOST*Eto´o

Táhni!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*R9

Inteligentní jako tvůj nick...

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipný, jak Ronaldo po návratu z Brazílie...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele