Rice míří z West Hamu do Arsenalu, stane se nejdražším anglickým hráčem

28.06.2023, 17:51
Aktuality
Declan Rice (© AFP)

Záložník Declan Rice má blízko k tomu, aby se stal nejdražším anglickým fotbalistou všech dob. Arsenal za něj podle BBC nabízí West Hamu 105 milionů liber (2,9 miliardy korun). Jde už o třetí návrh, který "Kanonýři" svému londýnskému rivalovi předložili.

O Rice usiloval také Manchester City. Úřadující vítěz Premier League a Ligy mistrů nabídl 90 milionů liber, do přetahované s Arsenalem se však rozhodl nezapojit.

Čtyřiadvacetiletý Rice má s West Hamem smlouvu ještě na jednu sezonu s opcí na další rok. Dosavadní spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala může překonat rekord jiného záložníka Jacka Grealishe, za kterého Manchester City předloni zaplatil Aston Ville 100 milionů liber.

Rice debutoval v prvním týmu West Hamu v roce 2017. Za "Kladiváře" odehrál 245 zápasů a dal 15 gólů. Začátkem června s nimi v pražském Edenu slavil triumf v Konferenční lize po finálovém vítězství nad Fiorentinou.

Autor: ČTK

Komentáře (516)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele