Reuters: Za dominancí anglických celků stojí finance a konkurence

11.05.2019, 13:13
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (105)

Přidat komentář
Al Capone

Jedna vlastovka jaro nedela

Reagovat
garruklol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Kowe

Reagovat
Remt

Tak tak, až bude nadvláda anglických celku v evropě několik let po sobě, pak se o tom může mluvit, bez problémů ve finále mohla být barca a Ajax, nemít barca kokota trenéra, nejspíš ve finále je

Reagovat
masly008

nemít massiho tak nejsou ani v EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nepřeháněj. Bez Messiho by jsme dali ligu, pohár a osmifinále LM. Sice by liga byla taktak, ale byla.

Reagovat
masly008

hm.ne

Reagovat
Dron

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a byl pro tebe trener barcelony kokot,kdyz doma porazil liverpool 3:0??

Reagovat
smazaný uživatel

ja si proste myslim,ze na anfieldu si nemuze otvirat drzku ani barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Messiho ani na Mestalle, s lavičkou ani na Balaídos.

Reagovat
Remt

S tímto trenérem zkrátka.. hra nemá jiskru, hraci nebojuji, hraje se priposrane.. a ano, taha ho z brindy vzdy Messi

Reagovat
Rezan

za poražku může trenér, ale za výhru v prvním zápase neomylný Messi

Reagovat
Remt

Já zapomněl ze Valverde dal gól z primaku vlastně Jsi normální? To že dá hráč gól z primaku, to asi trenér neovlivní. To že hra vypada na picu, to už ovlivnit muze

Reagovat
Rezan

Bereš to moc doslova. Když se daří, tak tu chválí skoro všichni hráče, ale jak se prohraje, jde to za trenérem. Možná prohrávaj, protože neposlouchaj, co jim trenér říká. Neházejte tu všechny porážky na trenéry. Někdy mají i hráči blbý dny. A když máš náskok 3:0 a hraješ odvetu,je to za stavu 1:0 pro soupeře v pohodě. Dokonce měla Barca šance. V druhý půlce do toho Liverpool vletěl, dal dva šťastný góly (byly krásný,ale i větší šance se dají spálit) a na to se špatně reaguje. Zvlášť když nemáš prostor s hráčema promluvit.

Reagovat
Remt

Hele hra podle mě vypadá už minimálně rok a něco dost špatně - jakou změnu udělal trenér? pořád hraje kritizovanej Raketa, Suarez.. přivedl se nějakej kvalitní hrot místo stárnoucího suaréze? To je prostě.. jak se říkalo, že třeba Ancelotti odkud odcházel, tam byl tým v prdeli a byla potřeba přestavba, která trvala dlouho, tady.. Místo aby se ty změny dělaly postupně, bude to něco podobnýho, doufám, že De Jong případně De Ligt budou správně začlěňovaný do týmu, protože tohle podle mě Valverde fakt nezvládá.

To jak třeba do týmu začlenil Klopp Fabinha i když už to vypadalo že se nechytne, tak tohle podle mě Valverde neumí. Zajímalo by mě jak moc může mluvit/chce mluvit/mluví do přestupů. Viz Malcom, kterýho nechtěl stavět a sám někde řekl, že ho ani nechtěl. Aby trenér mohl mluvit do přestupů a přizpůsobil si mužstvo obrazu svýmu mi přijde jako absolutní nutnost

Reagovat
Rezan

zase je těžký nalákat hráče do týmu, kde si nejspíš nějaký čas moc nezahraješ, protože je kádr plnej hvězd. Máš pravdu v tom, že začleňování do kádru moc v Barce ani v Realu není vidět. Třeba Bayern se snaží víc (nebo mi to tak jenom přijde, úplně moc ho nesleduju).

Reagovat
Remt

hele tak Bayern s Robenem a Riberim, který už tam rok dva být taky neměli na tom nebude o moc líp. Ale třeba ten hrot místo Suareze.. jasně, on je hvězda, ať je jakej je, to je ale na trenérovi aby ho tam neposílal třeba do 35- 36 na každej zápas ale aby včas přivedl nadějnýho kluka místo něj, kterej se s ním začne střídat. Pokud to Luis neunese, ať táhne. Sám ale v mediích říkal, že je na toto připraven, že ho začnou nahrazovat. Jenže to se nestane, tohohle se u Valverdeho nedočkáte, ten ho tam bude stavět dokud bude v Barce, pak odejde a všichni budou čumět a honem rychle shánět nějakou náhradu, která pak samozřejmě nebude, nebo bude za strašnou pálku Tohle je všechno špatně prostě

Reagovat
Rezan

mě právě přišlo, že v Bayernu staví i jiný hráče než Robbena a Ribery a že to víc rotují, ale možná se pletu. Asi máš pravdu v tom, že skladba mužstva je špatná, ale to se občas stane každýmu,kdo je cílová/konečná stanice pro hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak Remt, hra Barci už rok nevyzerá dobre, hrá sa pomaly, posúva sa lopta a záloha nestíha. Nebol to jeden ani dva zápasy, keď to z biedy vytrhol Leo a výsledky zaslepili oči trénerovi, vedeniu i mnohým fanúšikom. Tréner je buď úplne slepý alebo zbabelý. Bolo treba postupne omladzovať, zapracovávať nových, dávať im čoraz viac minút. Ale tréner kolo čo kolo to isté.Áno, Anceloti je výborným príkladom trénera, ktorý vedie tím od úspechu k úpadku. Tak to bolo v AC Milan, kde nebol schopný vidieť, že obľúbený káder je už starý, nevedel sa rozlúčiť s tými, a ktorých si zvykol a dodnes sa slávny tím trápi, bolo totiž potrebné meniť veľmi veľa. Ukazuje sa, že na zmeny musí prísť nový tréner, ktorý nie je zviazaný so starými hráčmi. To bol príklad Pepa, keď vystriedal Rijkarda a rozlúčil sa s pohodlnými hviezdami radikálnym spôsobom . Asi nie je ľahké posadiť hráčov, s ktorými ste strávili veľa času, mali aj úspechy a vytvorili sa medzi vami takmer rodinné väzby.

Reagovat
Rudnevs

Obávam sa, že minimálne v EL to jedna vlaštovka nebude. Keďže sa do CL nezmestia všetky silné anglické kluby, niektoré vždy musia hrať EL a keďže tá zaručuje miesto v CL, tak na ňu nekašlú. Z Anglicka hrávajú EL kluby ako Arsenal, Chelsea, United a pod. a z ostatných líg rôzne Mainzi, Kölny, Getafe, Bergama a podobné srandy. To sa proste musí prejaviť.

Reagovat
CHONG

Getafe by Chelsea vymlelo jak nic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chelsea takmer vymlela Slavia...

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
The Krupy

Reagovat
CHONG

Asi tak no, na druhou stranu, zrovna Liverpoolu a Tottenhamu to přeju, letos jim to půjčíme a příští rok si to vezmeme zase zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool není vlašťovka..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Anglické finále LM je spíše dílem štěstěny.

Anglické finále EL se dá očekávat i do budoucna, protože pro ty horší týmy z TOP6 je snazší se do LM kvalifikovat tudy, než skončit na prvních čtyřech místech v Premier League.

Reagovat
Pipo123

Asi jo, jedina konkurencia v EL mozu byt španielske kluby. Nemecké, francúzske aj talianske na EL docela kašlú, výnimkou bol Frankfurt v tejto sezone.

Reagovat
Busby babes

spis sestej tym ve spanelsku nebo Nemecku proste neni tak kvalitni. Vem si, ze tam letos pujdeme my a Arsenal. Kluby, ktere budou v lete hodne utracet. Za rok to treba muze byt Tottenham nebo Chelsea... zatimco ve spanelsku to bude kdo? Getafe? Valencia? V nemecku treba Bremy nebo Hoffenheim?

Reagovat
Pipo123

Lenže tie Španielske sa dokázali na EL hecnúť a treba uznať že taká Sevilla, Valencia či práve Getafe môžu prekvapiť, majú svoju kvalitu a hlavne na EL nekašlú ako zvyšné ligy.

Reagovat
Busby babes

tak situace v Anglii se taky meni, kdyz je ted za vitezstvi postup do LM. A hlavne teda nevim, jak to souvisi s tim, ze v Anglii spicku tvori 6 tymu a jinde jen 2-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty, aké jednoduché. Prečo to takto nerobia aj kluby z renomovanejších líg, myslím SerieA, BL, PD....??

Reagovat
Mönchengladbach

Nemyslíš, že páté a šesté týmy z tebou jmenovaných lig mají "trochu" jiné finanční možnosti než United, Chelsea a Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom je logické, že klub so silnejším finančným krytím má väčšiu šancu uspieť.

Samozrejme len financie nestačia, ako sa často presviedčame, ak to robia nekvalifikovaní ľudia.

Reagovat
Rezan

tam se ty lepší dostanou na první 4 místa v lize a promiň, žádná liga nemá tolik kvalitních družstev jako PL, jak je níže uvedeno i díky množství rozdělovaných peněz z TV

Reagovat
Talker

S tím prvním souhlasím. Spíš si ale myslím, že se stane pravidlem, že 4 kluby z PL budou pravidelně (ne každou sezonu, ale třeba ob sezonu) ve čtvrtfinále a 2-3 v semifinále. Protože ta kvalita a síla tam prostě na to je - Liverpool, Citizens. Takový úspěch jako letos to nebude asi už nikdy, na světě je cca dalších 10 klubů, které jsou srovnatelné (nebo silnější) s tou špičkou v PL. Ale stačí rozumný los a klidně se může opakovat ta epocha koncem minulé dekády, kdy tam pravidelně byly 2-3 týmy v semifinále.

Ten úpadek přišel s tím, jak přišli slabí trenéři do špičky PL. Ať už šlo o nezkušené kouče, kteří na to neměli (Moyes, Rodgers etc), ty vyčichlé, kteří už jsou pěkných pár let mimo (Mourek, van Gaal, vlastně i Wenger). Teď je nahradili Guardiola, Poche, Klopp. Uvidíme, jestli se do té společnosti přiřadí i Sarri, Emery, kdo bude u United za rok-dva stejně tak u AFC a CFC.

Ohledně EL - na tu týmy z PL kašlaly dlouhou dobu taky. Ale teď tam je spot v LM k té trofeji. A to ty týmy motivuje. Navíc kvalitnější, širší a stabilnější týmy než má TOP6 v Anglii mají jen 2-3 týmy v jednotlivých zemích - Juve a Neapol v Itálii, Real, Atletico a Barca ve Španělsku, Bayern a Dortmund v Německu, PSG ve Francii.

Jinak zbytek týmů bude prostě ztrácet ty tahouny ve prospěch výše zmíněných. A CFC postoupila do finále s tím, že prakticky rotovala většinu sezony v EL náhradníky, často tam bylo 6-8 změn oproti lize.

Reagovat
LAM

Anglický novináři jsou nejlepší Tolik let dostávali v Evropě naprdel,za posledních 10 let vyhráli LM jen jednou betonem Chelsea(Barcelona má za stejný období 3 a Real 4) a teď když se jim jednou zadaří tak to hned vypadá jak kdyby měli vládnout dalších 10 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To si presne odkiaľ toto presvedčenie nadobudol?

Reagovat
Rezan

možná, že za deset let uvidíme. PL má určitě sílu to dokázat.

Reagovat
stas87

Ta kvalita trenerov je posledny kusok do tej skladacky. S financnou silou sa nepohne, v tom nemci alebo taliani budu zaostavat navzdy. Na druhu stranu je uplne smiesne, ze tu finacnu prevahu maju kolko rokov a az v tejto sezone ju poriadne vyuzili. V CL boli pät rokov k smiechu, az Liverpool lonsku sezonu nieco dosiahol. Myslim si, ze este take tri-styri roky to bude hlavne o nich, potom snad nemci ci spanieli pridu s niecim novym a budu konkurencie schopni. Je obrovsky tazke hraca udrzat, ked vies ze v Anglicku dostane 4x tolko a aj tie podpriemerne kluby mu zapati 2x tolko co v takom Leverkusene alebo Valencii.

Reagovat
Talker

Tak ber to tak, že tohle byla éra Ronalda a Messiho. Respektive stále je, ale pomaličku končí. Ty týmy, které tyhle dva měly, tak dominovaly LM/fotbalu celkově. Tam ti prachy prostě nepomůžou, když jdeš proti týmu, který má eso, které je schopné dávat 50-60 golů ročně.

Navíc Big4, která měla skvělý závěr té minulé dekády, (pravidelně semifinále/finále LM) prostě prošla obrovskými změnami. Ať už na straně koučů (odchod Fergieho, příchod Mourinha, který dosral, na co šáhl, úpadek Wengera, špatné vedení Liverpoolu). Z toho byl obrovský úpadek. Ono by stačilo, aby nepřišel Mourek do CFC (a MU) a ta "krize" mohla být pro oba týmy výrazně kratší. Doufám, že se Anglie poučila a už se ho nedotkne nikdo.

Reagovat
fenixLFC

financnou silou nemci nebudu zaostavat furt. len sa caka kedy sa zrusi to nemecke pravidlo a vtedy ta liga neskutocne pojde hore. u talianov sotva, ti furt ukazuju ze s peniazmi robit nevedia

Reagovat
honzal

jaký pravidlo? levně koupit, draho prodat?

Reagovat
Rudnevs

50+1

Reagovat
honzal

dik za info, vubec jsem netušil ze tam neco takovyho mají, nic moc pravidlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi vyrazilo dych.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný kdo umí pracovat s penězma je Juve a ostatní zaostávají jako prase v tom máš pravdu.

Reagovat
Busby babes

ja bych to, co zminuji jako vyhodu, tedy vetsi konkurenci, videl spis jako nevyhodu. Neni moc kde usetrit sily, vylozene lehke jsou zapasy proti dvema mozna trem tymum.

To, ze se to letos takhle seslo, je spis shoda okolnosti. v poharovych soutezich na KO system je ta nahoda daleko dulezitejsi. Jeden dobrej zapas pro tym A v kombinaci s bidnim zapasem klubu B a hned mate vysledek uplne opacne oproti ocekavani.

A financni sila... jasne, kluby v anglii jsou bohatsi, ale kdyz pominu City a nas, tak se financni silou Barcelone nebo Realu, potazmo Juve a Bayernu, zbytek uz nevyrovna. A my to delame blbe no.

Reagovat
Kowe

Reagovat
stas87

Lenze stal mozu zvysne kluby preplatit a vybrakovat mancafty ako Hoffenheim, AS alebo Sociedad a dotiahnut odtial kvalitu bez ohladu na to, kolko to bude stat. A ak tieto kluby vybrakujes, je pre nich tazke tych co odisli adekvatne nahradit a tie prepady vo vykonnosti su hrozne. Leverkusen moze skoncit v jednej sezone do stvrteho miesta a potom preda troch hracov, novi hraci ich nenahradi a zrazu hraju o siedme miesto ci este horsie. Je mi vazne fuck, ze si Barcelona kupi za 100+ Coutinha, rovnako mi bude jedno, ze si Balea kupi naspät za 80+ niekto z PL. Ale kurva nevybrakujte kluby co by za Bayernom a Juventusom mali patrit ku spicke danej ligy.

Reagovat
SCELO

ono stavat muzsto skoro cisto len na odchovancoch, nie je lahke, ale ako napr. ukazuje LFC, robertson, shaqiri, wijnaldum, henderson, milner, arnold, matip, gomez, su hraci ktory dostali LFC o dost vyssie nez pred ich prichodom, ale o to vobec nejde... ide o to, ze aj tak moc nezalezi na tom kto odide a kto pride, ak teda nie si barca alebo real, pretoze, kluby tych hracov nahradia, tam uz je len treba spravnych ludi vo managmente klubu aby nasli spravneho... ako to robia kluby vsade, dobry hraci su boli a budu, len s nimi treba sprave pracovat, a to ze potom hraci chcu opustit dany klub aby sa posunuli vyssie mali vacsie sance je problem, ze PL je hold najsledovanejsia liga no.....

Reagovat
Busby babes

to v zasade pisu vejs, ze celkem souhlasim s tim, ze se da cekat vetsi dominance anglickych klubu v Evropske lize, protoze patej a sestej klub PL je obecne kvalitnejsi nez patej a sestej klub ve Spanelsku a Nemecku. Tam se ta financni sila projevi. Ale na te spicce imho tolik ne. Juve, Bayern, Barca, Real, PSG maji podobnou silu jako spicka v PL.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rezan

Reagovat
masly008

tak si ty týmy vykoupí právě Bayern(jak to taky dělá) a zbytek top týmů.

Reagovat
Talker

Tak v Anglii ty týmy nejsou ochotné pustit ty klíčové hráče ani za zlaté prase.

V rámci PL se nakupovat prostě nedá - takový Callum Wilson by stál 50-60 mega a to měl první dobrou sezonu a je mu 27. Za podobné prachy si prostě může ten tým pořídit Joviče nebo Piateka či Wernera (příklad). A Werner je o 4 roky mladší a má za sebou 3 výborné sezony, Jovič je o téměř 6 let mladší a vypadá lépe.

A jaký je vlastně rozdíl mezi tím, že BL vykupuje Bayern nebo někdo z Anglie/Španělska. Vlastně i ten Dortmund, který teď vezme Thorgana a kdo ví koho ještě.

Reagovat
fenixLFC

lenze timy ako hoffe AS a sociedad nie su konkurencia v boji o predne miesta v LM. tymi su len tych 6-7 prednych klubov. nehovoriac o tom, ze otazka nestoji tak ze ked ich nevykupia anglicania, tak zostanu v klube kde su. ked ich nekupia anglicania, kupia ich vlastni ligovi hegemoni. plus bayern sam zvlada vybrakovat kluby co by mali patrit ku spicke ligy, juventus rovnako, nemusis za to vinit anglicanov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Vazne? Ja myslel ze brexit

Reagovat
F.Torres

Jediny Arsenal postoupil s prehledem. Zbytek bylo obrovsky stesti. Chelsea to prodlouzeni vubec nezvladla a Totac to urval v posledni minute. Samozrejme kvalitu museli prokazat vsichni,ale seslo se to pomalu az neuveritelne.

Reagovat
oli9

proč tenhle nick když v oblíbených ani atletico ani lfc ani španělsko

Reagovat
F.Torres

protože hráč, který byl před zraněním nejlepším útočníkem a měl tah na branku a sledoval jsem ho od mládeže

Reagovat
oli9

já mu fandil už v atleticu když přestoupil do lfc byla to bomba....potom už to nebyl on když odešel

Reagovat
fenixLFC

obrovsky stesti? my sme napriklad boli lepsi minimalne tri stvrtiny toho dvojzapasu. my a sliepky pravidelne hrame az do poslednych minut a rozhodujeme v zavere, to uz nie ej iba stastie. u arsenale sa pred odvetou vravelo ze kludne mzoe vypadnut s ich obranou a zvladli to. vylozene loteria to bola u chelsea

Reagovat
F.Torres

ty vole, nikdo, naprosto nikdo nevěřil o postupu. Zpětně je každý generál, ale prostě dát doma barceloně bez salaha 4:0 je jednou za dekádu. Ještě proti Barceloně, která letos byla jasně nejsilnějším celkem v evropě. Ano, píšu,že kvalita tam byla, ale prostě hrát 100 zápasů, tak postoupíte jednou, zbylých 99 barcelona

Reagovat
fenixLFC

nikto nehovori o tom ze to nebolo prekvpanie po prvom zapase ale aj tak by to bolo sklamanie, pretoze vysledok toho prveho zapasu neodpovedal priebehu. a ked mala byt tato barcelona jasne najsilnejsim celkom v europe tak dakujem pekne

Reagovat
fenixLFC

ale mas pravdu, dat 4:0 bez salaha je raz za dekadu, vlanajsi rim bez salaha im 4 dat nedokazal....

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem síce či myslíš dvojzápasy, keď píšeš o postupe, ale tomu ani sám neveríš, že by to tak bolo.

Reagovat
smazaný uživatel

co tady meles o stesti?? fotbal se hraje na devadesat minut plus prodlouzeni..nebo chces ignorovat goly v prodlouzeni??nebo je chces dokonce uznat za neregulerni????????

Reagovat
smazaný uživatel

stesti by bylo,kdyby padl gol po odpiskani, a rozhodci by ho uznal

Reagovat
F.Torres

chceš mi říct, že otočit na 4:0 proti barceloně, otočit z 3:1 a dávat gol v posledních sekundách, chceš říct vyhlavičkovávat míč v prodloužení a vyrážet míč už za překonaným golmanem ještě po jedné střele a že míč trefí tyčku není o štěstí? Prsotě se to sešlo, kvalita celků byla vyrovnaná a prostě ten daný večer to takhle dopadlo. Je třeba ovšem uznat, že se seběhlo více faktorů dohromady a prostě to tak dopadlo. štěstí, náhoda, souhra daných procesů a událostí. Řikej si tomu jak chceš, ale bylo to něco, co jsem dlouho neviděl a dlouho asi už ani neuvidím a to sleduji fotbal přes 20 let. Ovšem takových zvratů za 3 dny, to je prostě náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak by sis to teda predstavoval??aby zapasy nesly otocit??

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool je v soucasnosti spickovej mancaft.a doma je tezko porazitelnej..a tom ze neslo o nahodu svedci ctvrtej gol..bacelona neni zvykla na to,ze je nekdo lepsi a v pripade ctvrtyho golu chytrejsi,mysleli si,ze roh se kopne az se pani sformujou..nasrat !!!

Reagovat
CHONG

Tak štěstí byla maximálně Chelsea, Tottanham to urval srdcem a Liverpool byl naprosto dominantní výkon, tam měla jediné štěstí Barcelona, že měla po prvním zápase takový náskok, ale stejně jim nestačil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
eder

Ano, Reds byli lepším týmem už na Camp Nou (což za posledních cca 20 let taky nepamatuju aby Barca doma tahala za kratší konec - myšleno herně), jen s efektivitou vyšli naprázdno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Všem musí být jasné, že v těchto dvojzápasech se může stát úplně cokoliv. Takže dostat se do finále vyžaduje i notnou dávku štěstí. V té úplné špičce je 15-20 mužstev, občas vyskočí někdo z toho nadprůměru, takže štěstí to opravdu vyžaduje. Je to úplně něco jiného, než dlouhodobá ligová soutěž.

Reagovat
smazaný uživatel

2017: Za neúspěchy anglických klubů v LM stojí velká konkurence, hráči jsou unavení a týmy nemají prakticky kdy šetřit opory. Možný podíl viny bude mít i absence jakékoli zimní přestávky.

2019: Za úspěchy anglických klubů v LM stojí konkurence, jasná věc přeci.

2020: Zimní přestávka se raději zavádět nebude.

Reagovat
raúl vojcka

Reagovat
smazaný uživatel

Však 3 ze 4 tam nemuseli být i na vola obsas sedne luck

Reagovat
smazaný uživatel

no ale oni tam jsou

Reagovat
dave30

Příště může mít štěstí někdo z Itálie, Německa, nebo Francie...

Reagovat
papanegra

nemuseli, ale nakonec po právu tam jsou.. Díky kvalitě, bojovnosti, psychice i díky taktické i fyzické vyspělosti, ale většina lidi si myslí, že je za tím jen štěstí...

Reagovat
h8_sfatto

výkon sudích není o štěstí

Reagovat
fenixLFC

alebo by bolo sklamanie keby tam tri zo styroch nie su. arsenal v pohode, chelsea bola velky favorit a u nas by to bolo sklamanie kedze sme boli lepsi uz v prvom zapase

Reagovat
smazaný uživatel

U Liverpoolu to není o náhodě, tým šel hodně nahoru od příchodu Kloppa.

Reagovat
h8_sfatto

celkově šel anglický fotbal takticky nahoru příchodem trenérů z kontinentu, dokud to tam trénovali místní matláci,tak prachy mizely rychlejc než ve Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě nahoru šel jen Liverpool a citizens.. Arsenal, Chelsea, United je ten herní progres zatím minul.

Reagovat
Jordi Alba

Konečně se asi stalo to, co se muselo stát. Anglický týmy už v uvozovkách nebudou jen pro smích. Sice budu přát furt povětšinou celkům z LL, ale asi je dobře, že o tu LM budou bojovat minimálně 2 týmy z PL, 2 z LL, Juventus, Bayern, PSG + zbytek z Anglie a Atlético taky nebudou bez šance. Ta EL dominance pro Anglii vypadá taky nadějně, tam moc nečekám, že by je někdo kromě týmů z LL mohl ohrozit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo maže ten jeden

Reagovat
h8_sfatto

a teď by mohli vysvětlit, proč jim to samé nepomohlo v devíti sezónách předtím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele