Rekordní sezona BVB a žádné spekulace

07.05.2012, 14:01
Názory a komentáře
Je za námi drtivá část ročníku, vše podstatné krom obsazení posledního místa v příští sezoně je dané. Borussia Dortmund je zaslouženým mistrem, který nastřílel nejvíce branek v klubové historii a zlomil historický rekord v počtu bodů.

BVB navíc ukazovalo celou dobu charakter velkých šampionů, v letošním roce mi jen chybělo větší prosazení v Evropě. I vzhledem k tomu, že se dá očekávat větší zapojení v Lize mistrů, čeká na Dortmund zase o něco těžší obhajoba a buďme zvědavi, jak příští rok dopadne souboj Bayernu a BVB, když oba celky budou honit tři zajíce. Každopádně když dva roky po sobě přejedete Bayern, tak všechna čest.

Ale chvalme také Bayern, který naskočil v plném zaujetí do utkání proti 1. FC Köln a rozhodl o sestupu tradičního klubu. Slzy dojetí při loučení nahradily ty hodně hořké od Lukase Podolskiho. Kozlové mají co napravovat a budiž jim příkladem Frankfurt - jenže ten udržel potřebné hráče. Při pohledu na sestavu party kolem Geromela se musí posílit skoro půlka sestavy. Navíc si vezměme, že si opilí fanoušci chtěli vše vyříkat právě s kapitánem, na kterého zvonili u něj doma. Neměli jít raději na diskotéku? Prý výrobci masek neměli dlouho žádný kšeft.

Naplno hrál také Hoffenheim, který v Berlíně dlouho trápil Herthu, která nakonec vykopala alespoň baráž. Ale zajímavé bylo to, že gólman oslabeného soupeře šel na poslední standardní situaci. Být v téhle situaci v české lize, konkrétně proti Baníku, tak by se obtěžovat nemusel, neboť by při opuštění vlastní poloviny hrozil ofsajd.

Velmi dobré jaro měl Freiburg a v trendu jara by chtěl pokračovat, což by klidně mohlo znamenat podobné řádění, jaké letos zažil Gladbach. Naopak fanoušci Brém musí být na pozoru - když nepočítám sestupivší týmy, tak je Werder nejhorším celkem. Mladá sestava plná otazníků včetně brankářského postu i pozice prvního útočníka dávají tušit, že zelení budou mít přes léto mnoho domácích úkolů. Stejně jako Augsburg, který musí překvapivě hledat nového kouče.

Rozhodně si nenechte ujít souboj mezi Herthou a Fortunou Düsseldorf o setrvání v bundeslize. Nezaručím branky, nezaručím skvělý fotbal, ale kulisa bude jako zvon. Ať to dopadne jakkoli, příští rok přibude jeden zaplněný obrovský stadion, kde fandové chybět nebudou a kde je radost chodit na fotbal.

Autor: Honza Homolka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

:-))

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace !

Reagovat
smazaný uživatel

Moje Švédsko porazilo vaše čecháčky, jakej je to pocit? Bolí to hodně?

Reagovat
smazaný uživatel

tak češi už půjdou jenom dolů to je jasný, ale ty se jdi zahrabat

Reagovat
smazaný uživatel

celkově to MS zajímá každým rokem o dost lidí méně.. není to ono když je "velké mistrovství světa" každý rok ve fotbale to mají udělané dobře a těší se na to lidi 2 roky dopředu.. takhle je to každý rok, ani ti nejlepší hokejisti už tam nejezdí že je to nebaví či co.. nevím no.. ve fotbale jsme šli dolů po euru 2004, snad se pomaličku začínáme zvedat, a v hokeji se uvidí..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kulový menší návštěvnost. Sešlo se víc faktorů najednou.

1) Ceny jsou mimo mísu 1500-5000Kč by za zápas věhlasu jako Itálie-Německo dal leda blázen. Obzvlášt když je to kvalita mezi naší první ligou a extraligou...

2) Ceny jsou opravdu mimo mísu 1500-5000Kč by za zápas typu Švédsko-Česko dal leda blázen. Nebo opravdový fanda. (tj. z národností leda, tak Kanada a ČSR... možná Rusko)

3) Ve Švédsku není/nebyla absolutně žádná forma propagace. Ve Švédsku (Goteborgu) jsem byl shodou náhod víkend na začátku dubna a nikde nic. Vždyť i v Plzni byla vidět propagace na MS v hokejbalu měsíc dopředu

4) Je jednak ME Evropy, kam se Švédi kvalifikovali; za druhé jsou OH v dostupné lokalitě

5) Finové jsou na tom mnohem líp i když mají vstupenky ještě dražší (nejsou na ME, tak nikam jezdit nemusí).

6) Švédsko je kurevsky drahá země. Proto tam typický fanouškovský základny z ČR, SK a pokud vezmu i nějaký "méně" známý, ale spolehlivý početný skupinky - třeba Lotyšsko - prostě nejedou...

Až bude MS u nás, tak zase zcela jistě posuneme návštěvní rekord.

Jediná opravdu hloupost je asi jen to MS ve stejným roce jako OH. To bych klidně oželel, ale jinak jsem za každoroční klání rád.

Reagovat
stas87

a vies preco je to kurevsky draha krajina?lebo skoro vsetky suzby su tam zdarma,na oplatku maju svedi spolu s kanadou snad najvacsie dane na svete,stat sa o teba postara ale ty mu zaplatis,mne sa tento model paci,zial svedi ci obecne severske narody maju uplne odlisnu mentalitu ako cesi ci slovaci....

svedom sa ale prestava lubit ze toho zneuzivaju obcania byvalej jugoslavie a moslimovia,zatial ta situacia nie je az taka vybusna ale pokial ani jedna strana neustupi moze sa tam stat nieco podobne ako v anglicku akurat v mensom

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to jen skupina Mistrovství světa, takže o nic nejde. Jinak nevím, co s tím tady, na fotbalovem webu chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

je to kripl

Reagovat
Staenly10

Tak piš švédsky.

Reagovat
smazaný uživatel

MS v hokeji je mi srdecne u prdele , vubec ho nesleduju uz par let. Tim ze je to kazdorocne to nema zadnou prestiz kdyby to dali aspon jednou za 2 roky tak by to bylo o necem jinym.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna sem to trochu prehnal s tim ze to nesleduju vubec , ale treba z lonskyho MS jsem videl jenom boje o medaile no , predtim tusim ani minutu a v predchozich letech to nebylo o moc lepsi.

Za prve me hokej uz moc nebavi kdysi kdyz sem hraval nejaky NHL 2002 tak me to zajimalo , ale ted uz vubec nevim kdo kde hraje a navic proste z principu neco co je kazdy rok nema moc velkou prestiz. No a o nejaky Euro Hockey tour ani nemluvim to je jeste vetsi bida.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm to je smutné. A EHT je nuda,to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

smutné je, že jsme na EHT měli lepší tým

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prdel vody.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom smutneho , jako ze nejsem patriot ze nesedim u televize a nefandim o stosest ? Tak v tom pripade teda nejsi patriot ty ze nefandis nasemu druzstvu treba v lacrossu ktery taky bylo na MS....nevidim duvod proc bych se mel zajimat nejak vyrazneji o zrovna o hokej.(Krom toho ze jsme v nem extra uspesni , ale fandit jenom kvuli tomu ze nam to jde ?)

Reagovat
smazaný uživatel

neřeš to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

je to nuda...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

bože co vy ste za paka?

Reagovat
JozkokozleJ

Kebyže nie som tolerantný, tak si to hovorím ja o vás

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Slováků je jasné,že Vás to nebaví,když hrajete takové hovna.

Reagovat
JozkokozleJ

A cez to vsetko vzblkne na Slovensku davova psychoza ked zacnu "majstrovstva sveta".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uz ta rozhodil, uz ides mierne agresivne utocit, nenechaj sa tak lahko rozhodit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pravda, jediný repre turnaj, který za něco stojí, je ZOH. A to, že se 80% "hrdého" českého národa plácá po ramenou, jaký super hrajeme hokej, přitom celou sezonu nepoznají puk, když je přímo před nima, to už je každoroční klasika MS. Každoroční MS už prostě tolik netáhne. Trošku kacířsky dodám - mrkni na návštěvy na tom letošním.

Reagovat
smazaný uživatel

velkou roli v tom hraje i EURO.. většina lidí co obráží takové turnaje a podporuje naše tak spíš nepojede na MS v hokeji ale peníze si šetří na euro co má prakticky za humny

Reagovat
smazaný uživatel

blbost

Reagovat
smazaný uživatel

A abych to trochu vysvětlil, Švédsko je na takový výlet pěkně drahá země podle toho, co se kde napsalo. Takže si nemyslím, že by tam tak málo fanoušků bylo jen kvůli tomu, že je za měsíc euro.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže Češi takhle "fandí" každému sportu. Na fotbal se nadává, atletiku zná taky každý jen když je nějaké mistrovství světa, kde běží Bolt, Synka všichni znají až když vyhraje zlatou medaili na olympiádě... To nelze vztahovat jen na hokej. A když se podíváš na extraligu, tak Češi mají hokej rádi...

Reagovat
smazaný uživatel

Já koukám na MS každý rok na všechny zápasy.. Sleduju sem tam i extraligu a v letošním play off jsem jakožto fanda Komety odkoukal všechny zápasy tří serií. Dále sleduju spoustu zápasů arsenalu i bundesligový zápasy, do toho ročně kouknu tak na tři až čtyři zápasy ve floorballový extralize a švédský lize.. Jo a někdy nespím kvůli montrealu a philadelfii v NHL, abych se kouk. Tak myslím že o "fandění" nemůže být řeč. ms je zajímavý a některý lidi by se na to nejdřív mohli kouknout než začnou kritizovat

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky neříkám, že to platí pro všechny, ale většina během sezony neviděla hokej ani z rychlíka. Sám mám odchozenou každý rok sezonu ve ValMezu, do toho páru zápasů Komety (pokud to nějak stíhám se školou). Pro každého sportovce je vrchol olympiáda a ne každoroční MS. Nechci tím sice shazovat dosažené výsledky naší repre na MS, ale přece jenom v posledních letech úroveň MS lehce padá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to se jen tak říká, že úroveň padá a zvlášť letos při takových návštěvách. Ale největší hvězdy jezdí reprezentovat pořád, pokud jsou k dispozici. Jo, že zámořské týmy tyhle turnaje využívají především k zapracování mladých hráčů ještě neznamená, že to nemá úroveň. Pořád to je vrchol hlavně pro evropské týmy... Ale neberu to, že zoh a stanley cup jsou jiné kafe, ale nesnižujte pořád mistrovství světa.

Reagovat
smazaný uživatel

No trošku to upadá,ale to je chyba federace,že je systém takový jaký je. Jsou tam nyní neatraktivní týmy a tak i divácky je to ted´ propadák. A cena ve Finsku za 150 eur na 1 match. děs. Mají co chtěli finové.

Reagovat
Kovi81

uplny souhlas

Reagovat
r.mrazik

takze,kdo nesleduje beckovy turnaj s hraci,kteri vypadli v prvnich kolem playoff NHL a ve kterem se vlastne zacina hrat az od ctvrtfinale,protoze do te doby je to temer jedno,bo vyhravaji ty same tymy je pako?

MS v hokeji je hrozna kazdorocni nuda...akorat dorostenky na facebooku to snad poradne sledujou,protoze to je in

Reagovat
smazaný uživatel

O.k.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sleduju celý turnaj, všechny zápasy v tv a baví mě to. Ještě něco, než začneš mluvit o dorostenkách na facebooku?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty si hloupej, vid?

Reagovat
burinka

• . . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,

. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,

. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,

. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,

. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}

. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}

. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./

. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./

. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./

. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/

. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}

. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../

. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../

. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”

. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\

. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__

,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,

. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--

Reagovat
fantomas

Už ale stačilo ne?

Reagovat
božský John

Jé, běžec s vlajkou.....jak je ve švédsku? eee, vlastně Ty tam nežiješ, ani ten jazyk neumíš, pozére a špatnej trolle

Reagovat
Ronaldo.com

:DDDD ty seš vůl :DDDDD

Reagovat
Didier Drogba

who cares

Reagovat
smazaný uživatel

Takže fandíš Švédům, abys byl "jiný" a mohl se ostatním vysmívat. Tam strašně vystupuješ jak věrný fanda, co mu je sympatický jejich národ a přitom to jsou jen blbé kecy, jsi prostě idiot a mysli si co chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

na sveda mas docela dobrou cestinu..blbecku....

Reagovat
HSV1887

A ted tři měsíce nic.. aspoň, že je to Euro.

Reagovat
Arne

Ještě dva zápasy.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to zvládnete. Hlavně kvůli tobě to Herthě přeju, nemám k ní nějakej extra vztah, ale lepší Hertha s Arnem než kdokoliv z 2.BL.

Reagovat
Arne

Díky, to jsem rád.

Reagovat
Arne

Teda čtyři... Pokalfinale + LM. Ještě dva týdny.

Reagovat
smazaný uživatel

6

Reagovat
Arne

Ajo, Jahn proti KSC... Snad zase postoupí třetiligista, do Regensburgu je to kousek na výjezd.

Reagovat
smazaný uživatel

vlakem je to i levnější než cestovat po čr (jen problém bude možná v kapacitě stadionu)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že příští sezonu nemá nikdo nárok. Bayern bude moc hladový po titulu a ještě to navíc vypadá, že Dortmund celkem oslabí...

Reagovat
jv

To bylo i před touhle sezónou... a jak to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá cenu komentovat.

Reagovat
smazaný uživatel

oslabí? nejspíš odejde Kagawa a Barrios, přijde Reus a někde sem četl že je zájem i o Martina ze Sochaux, takže podle mě nějaký oslabení nebude ani znát..

Reagovat
smazaný uživatel

tak záleží jestli do týmů zapadnou, pokud se neuchytí tak o oslabení může být řeč

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund příští sezónu nemůže obhájit. Nebo spíš nesmí.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Trapp do Eintrachtu Takže Sippel zůstává asi v 1.FCK a jsem zvědavý, koho vytáhne Werder, jestli bude Mielitz jednička, nebo někoho přivedou.

Reagovat
Arne

Aby si nevytáhl Rensinga, ten by ve druhý lize zůstat nemusel a navíc FC by v Kesslerovi měl brankáře bundesligových kvalit. Škoda, že v Eintrachtu zase dostával přednost Oka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Mimochodem teď jsem konečně vychytal sestřihy ze soboty a co Sippel v Hannoveru předváděl za zákroky, to byla paráda... Je sice pravda, že tím svým špatným ovládáním vápna k tomu přispěl, že 96 měly takový šance, ale je to showman.

Reagovat
JozkokozleJ

Som si viackrat vravel, co je na Sippelovi take... ine, sympaticke... je to SHOWMAN!!! Presne to je ono

Reagovat
smazaný uživatel

konečně si zas Sippel pořádně zachytá

Reagovat
jv

Zrovna Eintracht, přál jsem si ho jinde, ale co už. Werder očividně nejspíš udělá jedničku z Mielitze a koupí k němu někoho ne tolik okoukaného (Luthe, Wolf z Kapfenbergu, atd.), jeho hlavní snaha asi bude o Petersena.

Rensing bude zajímavý zboží, má výstupní klauzuli na 500 000 euro, stejně tak Lanig a Riether, o všechny tři bude velký boj, pokud teda nebudou chtít zůstat.

Jenom dobře, že Sippel (snad) zůstane a nadějně vypadají i posily, čímž dává Lautern jednoznačně najevo, že by chtěl okamžitě zpátky... Jinak kdoví, jak dlouho bude Sippel plnit roli jedničky, do přípravy půjde Marius Müller, už má podepsanou dlouhodobou profi smlouvu a právě on by měl být Trappovým nástupcem.

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

GRATULACE huntelaarovi k nejlepsimu strelci 2011/2012, hodne mu to preju!

Reagovat
smazaný uživatel

pekný článok, chválim

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.bundesliga.de/de/liga/news/2011/0000211615.php

Lewaaaa hráč sezony

Kloppo trenér roku.

Reagovat
smazaný uživatel

jv: zrovna jsem četl, že Real má zájem o Piszczeka!..nevíš o tom něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle transfermarkt.de tomu dávají 16%. Zatím to je asi spekuĺace, navíc zdroj je španělský AS. To je bulvární plátek, Bild ani Kicker nepíší nic.

Reagovat
smazaný uživatel

no...píše to sport.de a i sport1.de a píšou, že se na tom shoduje hned více španělských novin, tak nevím..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to je čistě jen spekulace, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám!

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj je jen La Sexta, ostatní to přebrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde bereš ty procenta?

Reagovat
smazaný uživatel

Na TM dáš Borussia Dortmund, vlevo v sloupci Gerüchte (případně v angličtině Rumours) a máš tam příchody a pak odchody a procenta pravděpodobnosti přestupu, většinou to bývá dost dobře a rychle aktualizované v případě nových informací.

Reagovat
jv

To je, ale většinou jen pro bundesligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě to můžeš udělat s jakýmkoliv týmem. Tebe asi BVB moc nebere, takže...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, už to vidim. Dík.

Reagovat
JozkokozleJ

Logiku by to malo. Pravy bek je snad posledny deravy post v zostave Realu Madrid. Velmi by ma mrzel odchod Piszczeka z Dortmundu, pretoze on mi pride ako jeden z tych zakladnych kamenov, ktory davaju hre Dortmundu to ich specifikum - rychlost, kontry, dravost, narazacky...

A este ten Blaszczykovski - ten tiez nesmie odist!

Reagovat
jv

Neodejde ani jeden, Zorc už všechno dementoval.

Reagovat
JozkokozleJ

To je dobre.

Poupravim teda svoj predchadzajuci pripsevok tak, ze zaujem Realu by bol logicky.

Reagovat
jv

Právě... To mě na chviličku taky zarazilo, nebudu popírat, že ne.

Reagovat
jv

Lukasz sice odehrál životní sezónu, ale tohle je blbost, navíc i on sám chce zůstat.

Reagovat
penepi

Kedy bude známy los novej sezóny (min. rok to bolo asi 20. júna) a kedy sa budú dať kúpiť nové dresy?

Diky.

Echte Liebe ♥

Reagovat
penepi

Baráž mimoriadne zaujímavá, Fortuna mi je sympatická odkedy som videl ich štadión, prajem im ten postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta narážka na Baník je dost trapná

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku bude asi sparťan.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cyp

Reagovat
smazaný uživatel

A teď i nějaký ten úspěch v LM jinak velká gratulace

Reagovat
jv

100. für BVB.

Reagovat
JozkokozleJ

Ty sis to do tej stovky sam doklepal I tak

Reagovat
jv

No, musel jsem tomu pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Homolka nebreč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele