Rekordní počet volitelů vybral Ruie Costu za dalšího prezidenta Benfiky

11.10.2021, 13:28
Aktuality
Benfica zná svého v pořadí 34. prezidenta a stala se jím velmi povědomá tvář. Rui Costa v Benfice strávil veškeré své formativní roky a právě odtud se roku 1994 vydal dobývat italskou Serii A, aby se později vrátil v Lisabonu dohrát kariéru i započít tu funkcionářskou. Nyní se suverénním vítězstvím v prezidentských volbách staví do samotného čela klubu svého srdce.

Prezidentské volby se konaly včera a zúčastnil se jich rekordní počet klubových členů - poprvé v historii se sčítalo více než 40 tisíc hlasů, přičemž Rui Costa jich obdržel 84,48 %. Konkurentem mu byl podnikatel Francisco Benítez se svým hnutím "Servir o Benfica” (sloužit Benfice), jež založil roku 2020.

Sobotní volby byly svým charakterem mimořádné. Teprve loni v říjnu ostatně svůj šestý mandát obhájil Luis Filipe Vieira, kterého z prezidentského křesla loni v červenci vystrnadil po 18 letech teprve policejní zatykač.

Sám Rui Costa už pod Vieirou pracoval, když se ihned po ukončení profesionální kariéry roku 2008 stal fotbalovým ředitelem. Právě on do klubu poprvé přivedl úspěšného kouče Jorgeho Jesuse včetně několika věhlasných jihoamerických posil v čele s Pablem Aimarem a Javierem Saviolou. Rui Costa je tak výrazně podepsán pod návratem na portugalský piedestal, když Benfica v sezoně 2009/10 pod jeho dohledem po pěti letech opět získala titul.

Teď před Ruiem Costou stojí podobná výzva: minulá sezona totiž byla tou první od ročníku 2012/13, kterou Benfica završila bez jediné trofeje, a to i přesto, že Vieira do klubu uprostřed koronavirové pandemie investoval přes 100 milionů eur a přivedl zpátky oblíbeného kouče Jesuse.

Autor: Tomáš Daníček / maisfutebol.iol.pt

Komentáře (30)

Přidat komentář
Milan.B

Kral

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Rui Costa , pamatuju Serii A nejdříve Fiorentina pak AC

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Bakary3

Wau, u hrace jeho formatu docela husarsky kousek

Reagovat
GEGE

GRANDE RUI COSTA!

Reagovat
$dolar$

Naprosto paradni desitka

Reagovat
Sforza

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Legenda Fiore a AC

Reagovat
rel7

Rui škoda že se tenkrát na euru 04 rozhádal se Scolarim a poté už jen střídal...

Reagovat
Gelu28

V tomhle jsou na Západě taky napřed....legendy se většinou vrací tam kde začínali...ne jak v ČR kde jich plno pak působí i jinde když dostanou nasypáno čest výjimkám

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že je to v tomhle tady výrazně jiné než na západě.

Reagovat
Benfica

popravde, toto je skôr výnimka.. v Portugalsku tento prechod začína riešť práve Rui Costa, keď výkonné miesto ponúkol napríklad Simãovi a v kampani mal taký "sľub" že bude dávať šance tak ako dostal on.. aaa ešte Luisão má nejakú funkciu.. ale veľa takých zatiaľ nie je..

Reagovat
Pharrell

Simao Sabrosa? Wau to byl frajer pamatuji si ho v Benfice a nebo v Atléticu.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Nadržený šimpanz

CRonaldo - Deco - Maniche - Rui Costa - Figo, top záloha 2004

Reagovat
smazaný uživatel

+quaresma srdicko

Reagovat
Benfica

v Portugalsku sa tomu hovorí mať "saudades"..

Reagovat
Pharrell

A tehdy měl životní formu Maniche.

Reagovat
Bakary3

A toho si pamatuju v Portu a Chelsea

Reagovat
The Krupy

Nuno Gomes bol najväčší borec z toho tímu

Reagovat
$dolar$

Vitor Baia

Reagovat
Benfica

Baia uz na Euro 04 nereprezentoval..

Reagovat
monkej

Miesto Ruia Costu hral v základe Costinha.

Reagovat
S-C-O-T-T

a Simão Sabrosa

Reagovat
Benfica

Tak u6 môžeme hodiť za hlavu tie nepríjemnosti.. ale je len dobre, že po Vieirovi prišiel Rui Costa, od kedy z neho bol dirigente prešiel mnohými vecami a zaslúžene je teraz prezidentom..

btw účasť cez 40 tisíc ľudí 2. najlepší výsledok na svete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele