Reina plánuje dodržet smlouvu s AC, pak se chce stát trenérem

28.11.2018, 11:26
Aktuality
Pepe Reina koncem srpna oslavil už 36. narozeniny a sám si moc dobře uvědomuje, že jeho aktivní kariéra se chýlí ke svému konci. Španělský brankář od letošní sezony chytá za AC Milán, na severu Itálie mu běží kontrakt do června 2021 a ten chce dodržet, následně se vrhne na učení a bude pracovat na zisku trenérské licence...

"Chci si fotbal užít ještě v průběhu následujících tří let a pak budu studovat, abych získal trenérskou licenci," oznámil Reina.

Reina s velkým fotbalem začínal v Barceloně a postupně hájil rovněž svatyně Villarrealu, Liverpoolu, Neapole a Bayernu Mnichov, než se v červenci 2015 znovu upsal Neapoli. Před několika měsíci se pravděpodobně stěhoval naposledy, jako volný hráč zamířil do AC Milán.

"Trénovat Real Madrid? Možná, když se naskytne šance... Jsou zde týmy jako Barcelona, která mě nepřipravila pouze jako hráče, ale i jako člověka, Real je každopádně snem každého trenéra," nechal se dále slyšet zkušený gólman.

Reina podle očekávání není jedničkou mezi tyčemi Rossoneri, tam vládne mladík Gianluigi Donnarumma. Na Španěla se tak dostává alespoň v Evropské lize, kde nastoupil ke všem čtyřem dosavadním zápasům.

"Donnarummovi je teprve devatenáct let, stále se může hodně zlepšit a my se snažíme mu v tom zlepšení pomoci. Je to brankář, který bude na světové scéně hrát hodně důležitou roli a bude dlouhé roky jedničkou italské reprezentace," tuší Reina.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (24)

Přidat komentář
bobis21

on má smlouvu do 2021?

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako? Gigimu dela kvalitni dvojku ... a ruku na srdce radsi bych Pepka videl jako jednicku ...

Reagovat
bobis21

není nejmladší a výkony teky mají klesající tendenci. Celkově nemám rád když starší hráči dostanou dlouhodobou smlouvu, protože tam prostě ten pokles výkonosti přijít musí.

Reagovat
kattos

Ne nemusí. Nebo minimální.

I 41 letej Buffon má v současné době na to být jednička ve velkou klubu.

Reagovat
bobis21

ano, a AC se spoléhá na to že na tom bude Reina stejně jako Buffon. Pokud by to tak bylo, klidně by mohl do toho roku 21 chytat i s krátkodobějšíma smlouvama. Pokud skončí nebo se nějak zraní (regenerace v tom věku už taky bude horší), tak by se nemusel platit ... to není žádná kritika Reiny, nebo to že bych ho v AC nechtěl, jen mi přijde logičtější dát 36 letému hráči kratší smlouvu a kdyžtak prodloužit

Reagovat
kattos

Však Reina minulou sezonu chytal výtečně. Moc to řešíš

Reagovat
Seydou Doumbia

Píšeš jako by to šlo z tvého. Hele AC má mladého Ruma a pokud Reina se třeba zraní a nevrátí se do své bývalé formy tak ho budou platit za nic což pro klub jako je AC asi taková tragédie nebude. Logičtější by to asi bylo, ale sámi asi ví proč to takhle udělali.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako dvojka proč ne? Kor jestli Donna odejde.

Reagovat
Votas

Bere 3 miliony ročně. Víc než Reina berou z brankářů jenom Wojcek, Handa a Rumák. To je plat gólmanské jedničky, takže Donnarumma nejspíš v létě pápálálá a dál bude chytat Pepek. Jinak ten plat do 2021 moc nedává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel jako extrémně kvalitní dvojka zadara. Myslím, že je ten přeplatek 4-5 mega na platu zas tak mrzet nemusí.

Reagovat
Votas

Vem si prostě, že máš brankářský duo, na který ročně vydáš cca 18 mega v platech. Takovej Juve, kterej má opravdu dvě bránkářský jedničky platí "jenom" cca 12,5m. Není o tom, jestli mrzí/nemrzí, ale udržitelný to moc není. Kór bez LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl si říct 9 milionů ročně. Protože 6 mega (j)Dunaruma + 3 mega Pepé. To je 50% rozdíl

Reagovat
Votas

těch 6 a 3 míče jsou v čistým. V hrubejch číslech (teda v tom, co na to musí klub reálně vynaložit) je to zhruba jednou tolik

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole sorry jako, ale pokud chceš rozdělovat na čistý a hrubý, což ve fotbalovým prostředí u platů vidím od dob milionářský daně ve Francii (a zděšení hráčů PSG) prvně, tak to řekni rovnou.

To se tu rovnou můžeme děsit kolik jsou reálný náklady klubů na platy hráčů...

Reagovat
Votas

Tak se to v Itálii vždycky počítalo. Platy hráčů se uvádějí v čistým, ale celkovej náklad klubu do toho zahrnuje i daň. Proto AC na platy vynakládá 140 míčů, ale hráči v čistým dostávají "jenom" cca 70.

Souhlasím, že matematika je děsivá čarodějka, ale já si to z prdele necucám,

https://imgur.com/a/wRxKccc

Reagovat
smazaný uživatel

pro někoho možná matematika děsivá čarodejnice je, ale já ten názor nezdílím

Serii A jsem nikdy nesledoval, takže je to pro mě novinka, že se v všeobecný konverzaci rozdělují hrubý náklady klubu na mzdy hráčů a jejich čistý příjem.

Za tu informaci nicméně díky

Podle obrázku co jsi poslal Juventus vynakládá na platy pouze hráčů: 109.45 milionů, ne tvou proklamovaných 70. Což by bylo 21.8% ne 50% rozdíl mezi hrubým a čistým. (22% mi připadá jako reálnější daň)

Takže by pak podle týhle logiky měli být náklady 11 milionů na brankáře, ne 18.

Taky by mě zajímalo jestli se do platů 140 mega počítají jen hráči, nebo veškerý personal a trenérský tým. Všeobecně Italy považuju za národ, který enormně rád přehání a zveličuje. Mám to na nich rád, jenom u nich na všem hledám háček

Rozhodně ale chápu, proč máš v Italský lize zalíbení

Reagovat
smazaný uživatel

Moje chyba zmatlal jsem Juventus a AC dohromadyy

Reagovat
Eldarion

Je normálne, že hráči ktorý prídu ako voľný hráči majú vyšší plat na úkor toho, že klub nemusel za nich skoro platiť. Ale, že Gigio odíde v lete by som vôbec nevylúčil aj tak

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem právě tak chápal, že Pepe je tam proto, že Donna může potenciálně odejít. O tak velkym platu jsem ale nevěděl. Dík za info.

Reagovat
smazaný uživatel

OT Fanta

Panove, vysledky dodam v nejbližším čase, až se situace trosku uklidni, jelikoz se mi narodila dcera v nedeli. Diky za pochopeni. Forza Calcio

Reagovat
Kixi Syhimour

Gratulace

Reagovat
Ross Geller

Fanta je mi u prdele. Ale gratuluji k narození zdravé dcerky.

Reagovat
Eldarion

Gratulujem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele