ŘECKO OBRALO O BODY I ŠPANĚLY

16.06.2004, 23:24
Aktuality
Byl to sen celého Řecka. Bod proti Španělsku a jednou nohou jsme ve čtvrtfinále. Bod mají, sen se začíná realizovat, postup je blízko. Nebyl to žádný super zápas. Ale rozhodně to nebyla nuda. Iñaki Sáez nakonec nezměnil nic. Stejná sestava, jako proti Rusku, se objevila na hrací ploše i dnes.

Řecko vsadilo na tvrdost, bojovnost a houževnatost. S tvrdostí to někdy až přehánělo, a tak slovenský rozhodčí Michel žlutou kartu pomalu ani neschovával do kapsičky. Za prvních 30 minut Řekové viděli hned čtyři. Co ještě zaujalo v prvním poločase tohoto zápasu? Spící španělský král Juan Carlos na tribuně a "bílý balet" v červenomodrém provedení v podání dvojice Raúl - Morientes. Jinak jen centr za centrem, někdy lehce, jindy s obtížemi odvracené obranou Řecka. Dvojice hrající na hrotu, Raúl a Morientes, byla střežena osobně, a tak se oba hráči stáhli více do středu hrací plochy a začali vyrážet k rychlým akcím.

Pak po chybě Řeků vybojoval Raúl míč na hranici pokutového území, udělal s ním tři, čtyři kroky a patičkou přihrál zpět Morientesovi. Ten se elegantně zbavil obránce Traianose Dallase a nekompromisně zavěsil. V tuto chvíli plesalo srdce všech fanoušků Španělska. Ale zejména těch, co fandí Realu Madrid. Jen Ronaldo asi posmutněl.....

Ale to bylo na dlouhé minuty vše. Otto Rehhagel pak v šatně na tabuli namaloval branku a do ní nalepil fotku Ikera Casillasa. To aby ho také jeho svěřenci na chvíli viděli. Ale oni ho chtěli vidět i ve skutečnosti a již ve 47 minutě Zagorakis vyslal střelu těsně vedle. Španělé se ale nenechali vyvést z poklidu a dále pokračovali ve své hře. Raúl neproměnil tutovku, Morientes střílel těsně nad. Technická, ale i taktická převaha byla na jejich straně.

Až přišla 66. minuta, Tsiartas poslal třicetimetrový pas, perfektní zpracování míče na prsou a Charisteas prostřelil Casillase mezi nohama... Vyrovnáno. Do konce zápasu se již nic nezměnilo, stále stejný obrázek. Obrat nepřinesla ani střídání. 1:1 a bod pro oba. Řecko se již opravdu vidí ve čtvrtfinále. Senzace je na spadnutí, jeden z dvojice favoritů této skupiny se pravděpodobně bude loučit. Řecku stačí bod proti Rusku. A možná ani ten nebude potřebovat. Španělsko - Portugalsko, to budou nervy...

Statistiky ze zápasu najdete zde.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to škoda. Byli jsme jasně lepší. Šance byly,ale neproměnili jsme je. Raul nemá v základuz co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

S Portugalskem nám stačí jenom remíza a postupujem.

Reagovat
HOST*Honza

jak postupujem??!! snad cesi musi hlavne postoupit!!!! ti tvoji spanele dopadnou jako vzdycky, ani nepostoupi, maximalne ctvrtfinale. vzdyt tam nikoho nemaji v tom tymu, jak jim muzes fandit. aha, ja zapomnel, jsi barcelonak!

Reagovat
smazaný uživatel

Hoinzíku,,Honzíku. A to se jako fandí těm, kdo tam má jen nejlepší hráče???T o s tím přece nemá nic společného!Teda jestli nepatříš k tak častým fanouškům ve stylu: Jééé, tam přestoupil Beckham, jdem fandit.Tak typické pro Real. A to si řekl přesně- však jsi Barceloňák. My totiž fandíme Barce pořád, ikdyž se nedaří, kdyxž jsou dluhy, jsme zkrátka věrní a nejlepší fanoušci na světě.

Reagovat
antimadrista

A co ti tvoji Češi? Budou rádi, když s Holandskem neprohrajou 3:0.

Reagovat
HOST*Honza

Tvoji? ty ses hodne vylizanej, co ja jsem Cech a fandim samozrejme jim. ty ses Cech a fandis spanelum, kteri v zivote nic nedokazali a maji velmi prumerny tym, to neni myslim v normalu... je to jen kvuli toho, ze fandis barcelone, za tim si stojim a to podle me neni uplne bezne stejne ti Tvoji spanele dostanou a pojedou opet domu... VIVAT PORTUGAL

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jses fakt zbláznil.Říkám to posté, Nefandí se tomu, kdo je nejlepší ale kdo ti příjde sympatický. Ty to furt nechápeš.

Reagovat
HOST*Honza

takze je normalni fandit spanelum, kdyz jsi Cech? chci odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

chápej, tohle není válka. JE to jen sport. Fandíš tomu, kdo ti je sympatičtější. Líbí se ti jejich hra. To je jak když někdo z Olomouce fandí Baníku. Nezáleží na tom, kde žiješ.Navíc je globalizace, něco jako národy se postupně smazávájí.

Ale já to taky přeju Čechům, jen více fandím Španělům.

Reagovat
HOST*Bill

jak víš antimadristo,češi jsou rádi ne že prohráli s holandskem 0:3,ale že vyhráli 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Brilantní odhad, hm.

Reagovat
HOST*milanista

Ty si španěl nebo vylízanej kretén?????

Reagovat
smazaný uživatel

JE to snad naše věc, komu fandíme a jak jim říkáme.Tobě to taky může být ukradený.Taky by ses mohl mírnit,nikdo ti nebere tvoji sigmu a AC, tak si jim tam fandi a uklidni se. MY, Španělé, to vyhrajem!Že jo BArceloňáku?

Reagovat
antimadrista

Víš co si můžeš? To že je někdo Čech neznamená, že musí povinně fandit ČR.

Reagovat
HOST*Sheva

To sou všichni fanoušci Barcy takový kokoti jako ty Barceloňáku?Neznám žádnýho fanouška ACM kterej by fandil kvůli AC Italský reprezentaci.Nás zajímá jenom klub a pokud jde o nároďáky tak sme přece češi!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

zase neprehanejte, v tomdle se musim Barcelonaka zastat, kazdej at si fandi komu chce, ja se taky jako vlastenec nejcetim, nemam proc bejt na nas narod hrdej, fotbal jsme vzdycky nehrali nic moc (EURO 1996 byla haluz, byly tam lepsi tymy), proste nejsem vlastenec, nerikam ze to nasim nepreju, protoze v kvalifikaci hrali pekny fotbal, ale z dlouhodobeho hlediska je vlastne taky nemusim z klubu fandim Juve... z nasi skupiny si preju postup Cechu a Nizozemcu, vy to tady pisete skoro jak nejaky nackove

Reagovat
smazaný uživatel

A to je kokot jen proto, že fandí španělům???Tak co no, fandíme Barce, fandíme Španělům a ty tady z toho máš mindrák.Tak se uklidni, fandi si čechům, ostatně nikdo neříkal ať fandíš Itálii, nebo co si tam plácal. V klubu si taky fandi komu chceš.Kokot jseš ty, je demokracie, každý si můřže fandit komu chce, máš trochu sklony k nacismu, co?

Reagovat
antimadrista

Já nemám žádnej důvod bejt hrdej na tenhle současnej národ. Když jseš takovej vlastenec, tak svrhni vládu a nastav už konečně pořádek v týhle skomírající zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Antimadristo ty jsi vůl jak lev

Reagovat
PJ

Jeižšmarja... Prosimtě odstěhuj se odsud, takový jako ty tu fakt nepotřebujem...

Reagovat
HOST*KOBRA

Mr.Jindros: A spanele neco uhrali? Nikdy nic tak drz tlamu. Ano fandit si muze komu chce ale kdyz rika "my postoupime" a mluvi o spanelsku tak se mi zveda zaludek

Barcelnoňák: Hele kokote nemas nahodou i spanelskou klavesnici??? Tahni do spanelska a neotravuj tu normalnim lidem zivot...

Reagovat
Mr.Jindros

ja taky nemluvil o Spanelsku, ale obecne, nechapete ze nekdo muze fandit jinymu..... dneska se globalizuje kdyz se jim jejich hra libi vic (lip se mu na to kouka), tak at si jim fandi, ja taky casto Juve mluvim jako o "nas" nebo i vjiych sportech, jako "my" v narodacich jsou pro me Cesi, ale kdyz nekdo fandi jinemu a citi to tak a rika "my", tak to neznamena ze je hned ko*ot a debil ..... teda aspon ne vtomhle, prohlaseni o Barce jsou zäse jiny prpad

Reagovat
smazaný uživatel

Kobra, jseš tady na návštěvě, tak se kroť jo? Taky fandím Španělům a tobě to může být ukradený. Nikdo ti taky do ničeho nesere, tak drž hubu.Jediný, kdo tady otravuje jseš ty. Barceloňák akorát řekl, jak to vidí.A ty si tady piš o fotbale, návštěvo, a neobtěžuj.

Reagovat
antimadrista

My postoupíme (Španělsko).

Reagovat
PJ

VY ste v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je španělská hra sympatická, ale jako nároďáku fandím Čechům. Barceloňák ať si říká co chce, já mu to brát nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc Kyslíku a Mr.Jindros

Se podivejte na Čechy. Tam vidím samé traktorysty nebo Baníhovské hovada! Né,že čechům nefandím,ale jsou u prdele stejně jako Bulharsko. A co vám jako na nás,těch,co fandí jiným než Čechům tak vadí? Je to snad naše věc ne? Navíc España je lepší. A Španělům nefandím jenom kvůli Barçe,ale prostě jsou mi sypatičější lidi,kteří působí inteligenťně,solidně a slušně,než debilní Češi,kteří úmí jen krást a rabovat. FŮJ,to fakt nemusím. Je tak líto,že jsem se tu,v té prdeli světa narodil.

Reagovat
Mr.Jindros

no zas neprehanej, kdyby byl ve Spanelsku nekolik desitek let komunismus, taky by to tam vypadalo jinak .... myslim ze Cesi jsou co se mentality tyce celkem dobry narod, ale i jizansky temperament ma taky neco do sebe... a musis uznat ze Cesi v kvalifikaci hrali moc pekny fotbal bohuzel to neni dlouhodobe, ale co se da delat, ja jsem rad ze jsem se narodil v Cechach, protoze kdyz si uvedomis ze kazdy treti clovek je Ind nebo Cinan a kazdy druhy a treti je Asiec (krome Japonska a J.Koree) nebo African, tak sme na tom jeste v cajku... ja to beru takhle a jsem stastny ze jsem to co jsem sorry za unik diskuse od fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Já fandim Espańe,ale na druhou stranu to přeju i Čechům.Ne, že bych zrovna litoval, ale že bych byl na nás nějak extra hrdý...

(Jinak celkem souhlasím s jindrosem,ale Baníku jem taky fandil!) Nejvíe mně na nás sere, že když tady byl tenm zkurvený komunismus, tak teď mají ty děvky 20procent voličů a je 2. nejsilnější strana. To není normální!A žeby nějaké tresty pro zločince komunismu, to už vůbec.(ale naštěstí jsem komunismus nezažil).

No, zpátky k fotbalu.

Forca Espaňa, Forca Nizozemci...A trochu forca Češi.( fandim, protýže tam jeBaroš)

Reagovat
antimadrista

Reagovat
antimadrista

Koneckonců češi si odhlasovali vstup do EU, tak tudíš můžeme Španělsko teď považovat i za naší zemi. Fandim Espaňě.

Reagovat
HOST*Petr

Když vyhrajem euro tak budete najednou všichni věrní češi co?

Reagovat
smazaný uživatel

A to jako proč?????Už to říkám poněkolikáté, nefandím tomu, kdo je nejlepší a le tomu, kdo mi přijde sympatický , takj tady neříkej ty tvoje nesmysly,to jsou možná tvoje metody fandění.Takže drž hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak po týdnu absence sleduji tuto plodnou debatu a dovolím si taky odbočku mimo hlavní téma našeho serveru

Španělsko mám rád, mám tam hodně kamarádů, jsou to fajn lidi,ale neznám JEDINÉHO, který by fandil třeba Portugalsku nebo Francii. Kluby jsou něco jiného, tam je to každý pes jiná ves (+-). Španělská hra se mi líbí taky, komu z klubů držím palce, taky všichni vědí.

Já samozřejmě uznávám názor řady z vás, že můžeš fandit komu chceš, ale pár výhrad k tomu mám taky.

Zaprvé, nikdo tady netvrdí, že zrovna my (Češi) jsme nejlepší. Za druhé, naše rodiště si nemůžeme vybrat, nicméně pro něj můžeme něco dělat. Proto mi přijdou trapné komentáře Barceloňáka a Antimadristy a la "všechno je v prdeli, nic se s tím dělat nedá, Češi jsou ...." My jsme přece budoucí generace, tak to můžeme změnit, zvlášť když teď už "můžeme". Všichni se rozčilují, že mají komunisti skoro 20% podpory, ale proč je volí také spousta mladých, kteří komunismus vůbec nezažili, he???

A řeči o globalizaci taky moc nežeru, vždyť i v EU se pod rouškou sjednocené Evropy propírají státně-národní zájmy.

Myslím, že největším problém Čechů je sebeshazování a nedostatek sebevědomí. A kde lépe se dá toho druhého nabýt a promítnout do jiných sfér činnosti než při fandění vlastní reprezentaci? Stálo by to za přemýšlení.

Reagovat
PJ

Howgh... Moje slova...

Reagovat
smazaný uživatel

to, že mají komunisti 20%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hlasů ukazuje, že jsme bohužel asi nepoučitlený národ. ( ikdyž, když se podíváte na špidlu a celou ČSSD, tak ti lidi neví, co si mají myslet).

Globalizace prostě probíhá a nic se s tím nedá dělat ( z pohledu obyčejného smrtelníka ) . A abych řekl pravdu, nic proti ní nemám...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele