Rebić se stěhuje do Turecka, AC Milán vyměnil za Beşiktaş

31.07.2023, 13:48
Aktuality
Ante Rebić (© AFP)

Ante Rebić se v AC Milán dostal do pozice nepotřebného hráče a z italského klubu podle očekávání odchází. Chorvatský křídelník se uchýlil do Turecka, dnes se stal novou posilou Beşiktaşe.

Odchod 29letého fotbalisty ze severu Itálie byl prakticky jasnou věcí od chvíle, kdy ho trenér Stefano Pioli nezačlenil do nominace na turné po Spojených státech amerických. Jednání mezi AC Milán a Beşiktaşem byla hodně rychlá a transfer bude poměrně levnou záležitostí - istanbulská strana zaplatí jen 500 tisíc eur, jeden a půl milionu bude moci doplatit v bonusech.

Rebić dříve hrával za Fiorentinu, Hellas Verona nebo Frankfurt a v AC Milán strávil čtyři sezony. Celkem odehrál 123 zápasů, dal 29 branek a na sedmnácti trefách se podílel přesnou finální přihrávkou, v ligovém ročníku 2021/2022 se spoluhráči vybojoval mistrovský titul.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (64)

Přidat komentář
GEGE

Hodně kolísavá forma během celého angažmá k tomu spousta zranění. V titulove sezóně ale dost důležitých gólů.

Ciao Ante!

Reagovat
Rudnevs

Preco do Turecka? Taký skvelý hráč pričom

Reagovat
Kaka14

tiez nechapem, je to presne hrac, krory by sa hodil do Saúdskej Arábie

Reagovat
jsemdement

Já si myslím, že to jenom s Agentem popletli.

Reagovat
O.Giroud

práveže taký hráč do Turecka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kaka14

Dakujeme Ante ... po viacerych zraneniach uz to nebolo ono, najma aj preto, ze cez Lea cesta na rozohranie skoro nebola

Reagovat
cresposuper

Tak udajne sme West Hamu ponukli za Scamaccu 22

Ak si mam vybrat medzi nim, Moratom, Betom a Balogunom, tak beriem Scamaccu. Stale si myslim, ze ma velky potencial a Inzaghiho system mu moze sediet.

Reagovat
zurix_new

A nakonec přijde zpátky Alexis Sanchez

Reagovat
Slavia10

Tak přijde jako volný hráč, nehrál u vás špatně, loni byl v OM skvělý.

Reagovat
lnterista

Takovej útočník do Itálie no jinak proti top týmům v evropě bude k ničemu. Nevěřím mu

Reagovat
cresposuper

Ty by si chcel koho?

Reagovat
lnterista

nevim já to nesleduji tak, ale nejakej novej Adriano by se mi líbil

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
pistacik11

Hráč na 3 sezóny, čo sa potom začne opíjať?

Reagovat
lnterista

Reagovat
cresposuper

Bohuzial takeho nikde nevidim.

Reagovat
10

v Manchesteru hraje takovej Nor, kterej se mu docela přibližuje, ale pořád má ještě dost práce před sebou

Reagovat
lnterista

Halland pro chudý?

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Truffaldino

Srdce říká Scamaccu, rozum jasně stojí za Moratou, on by byl pro nás vhodnějším hráčem, nejspíš ale nevyjde ani jeden. Bohužel ani kamarádi z PSG nám nemají vedle Renata koho poslat, leda že by se Khelaifi rozhodl v posledním roce opravdu pořádně vytrestat Mbapeho

Reagovat
10

Reagovat
Kapřík

Úplně se mi vybavily ty dlouhý diskuze na téma jak je Morata v Juve marnej.

Reagovat
10

Všimnul jsem si, že všichni Římani mají společnou takovou zvláštní formu fetišismu v podobě oživování mrtvol. Kdybys jim dal na výběr mezi hráčem v ideálním věku se stabilní výkonnosti a na druhý straně hráče ve věku 30 let+ s horší výkonností a víceméně nulovým potenciálem, kterej ale byl na vyšší úrovni před 8 lety, tak si vyberou vždycky toho druhýho. Jsou to takový romantický duše.

Reagovat
Truffaldino

Když se poprvé objevil Morata v souvislosti s námi, tak jsem od italských fanoušků četl jen samá pozitiva, fanoušky AS se koneckonců nestávají povrchní gloryhunteři se srdcem z kamene a Alvaro má v Itálii skvělé jméno. Scamaccu mám jako hráče moc rád, ale nijak mě nepřekvapuje, že ho ani Mancini nestaví a pořád má za sebou jen Sassuolo. Ale čistě k současné situaci, tady jde o volbu vzít zkušeného osvědčeného hráče (Morata, Arnautovič, Zapata .. ) a nevyužít opci nebo vzít mladšího nadějného hráče z Anglie, Argentiny, Brazílie, Holandska atd. no a taky nevyužít opci. Samozřejmě pokud se dostaneme do LM a současně se na jaře vrátí Tammy se střeleckou formou a vykope si přestup do Aston Villy, tak je šance, že případnou opci na nového útočníka uplatníme, jen se obávám, že potřebnou míru naivity k tomuto přesvědčení jsem si vybral už když jsem Albertovi posledně vykládal o tom, kolik bych chtěl útočníků.

Reagovat
10

Skvělé jméno Alvára musí pramenit jen ze selektivní paměti těch lidí.

Reagovat
Truffaldino

Já jsem s ním, v těch pár zápasech, které jsem viděl při jeho posledním působení v Juve, problém úplně neměl, ale nebyl to dostatečně vypovídající vzorek zápasů, beru ho z minulosti jako slušného hráče na roční doplnění kádru, nic víc. Scamacca je stále s otazníkem, co se výkonů týče, a přeci jen jsem od něho v Anglii čekal o trošku víc i přes jeho zranění, další věc je, o kolik se Mourinhův fotbal liší od toho Moyesova, u nás jsou útoční hráči odříznutí a nemají standardní podporu od zálohy. Co se týče LM, letos nám její neúčast pokrývali tři dorostenci, dva mladí hráči na hostování ve Španělsku a Zaniolo, pro nás je účast v LM tak akorát na překlopení se do pozitivní bilance a stále bychom potřebovali nějaký prodej k tomu, abychom mohli trochu obměnit tým a zároveň neprodávat mladé. Ono ani AS úplně nechtělo do povinnosti v případě LM, za měsíc jsme se v jednáních nepohnuli a momentálně jeho jméno padá se vstupem Interu.

V tomhle ohledu je každá rada drahá, protože nám chybí útočník do základu (za mě ještě jeden na lávku) a potřebujeme ještě hráče zálohy, přitom ten tým je teď v rámci áčka asi stejně drahý jako loni. Proto ani ten Alvaro pravděpodobně nepřijde, je jednoduše moc drahý.

Jinak teda Marotta prodává skvělé mladé jak na běžícím páse přitom je brán skoro za svatého, Mou zamává na tribunu a všichni se můžou pos...t přitom fotbal v lize bývá nekoukatelný a Max je stále stejný dinosaur se stále stejně předpotopním přístupem a vy se ho v tom ještě snažíte podporovat jednáním o Lukakovi atd. no a jak to vlastně tehdy bylo s jeho přijetím po konci Pirla a jeho návratu? Tím chci říct, že v tomhle je celá Itálie a vše co s ní souvisí včetně fans různě po světě docela odlišná od zbytku světa a není to jen věc AS, pořád se všichni vrací do minulosti a snaží se oživit fotbal z devadesátých let ve světě moderního pojetí fotbalu zaměřeného na výbušnost a rychlost.

Reagovat
10

V Juve měl Morata 6m ročně (7.5m včetně bonusů). Teď je dostal (dostane?) Dybala, navíc bez decreto crescita. Jak píšeš, bez LM je to imho nereálné.

Lukakua pořád beru jako nějakou hru Giuntoliho, nedává to vůbec smysl ani to nezapadá do koncepce, který oni teď opakovaně proklamují. Pak je v Juve situace taková, že na jedný straně je sportovní ředitel s jasnou vizí, jak to posunout a vytvářet hodnotu, na druhý straně je Max, kterej by nejradši měl 23 veteránů a hrál to nejpragmatičtější catenaccio na světě, ve kterým se žádná hodnota netvoří, protože jednotlivci hrají pod svoje možnosti a hodnota jim raketově padá. Podle mě se Max trpí jen kvůli tomu, že by bylo drahé ho vyhodit, což se třeba od ledna v případě pokračující tragédie může rychle změnit, zvlášť pokud bude pořád volný Spal.

AS i Juve se musí naučit tvořit nějakou hodnotu, jinak nemají šanci fungovat. A to je v těch antifotbalech fakt těžký. Když si to vezmeš, tak poslední vytvořená hodnota a plus do kasy byl u AS prodej Alissona, jinak to jsou všechno takový prodeje pod reálnou hodnotou, nebo prodeje z donucení právě proto, že nic moc finančně negenerujete. U Juve je to stejný, oni by v současný době mohli za "raketu" prodat možná tak Vlahoviće, Chiesu a Bremera, jinak tam nikdo není. A i na těchto hráčích v ideálním věku by prosrali minimálně třetinu, stejně jako dokázali prosrat peníze na stoperovi jako De Ligt. U AS nevidím hráče, co by dokázali prodat za 45m+.

Marotta jede na jistotu, buduje tým s výhledem na 1-2 sezony, ale taky generuje zadluženýmu majiteli peníze na provoz. Oni jsou za 3 sezony +200 mega v mercatu, kdyby to neposral se Škriniarem, tak by to bylo ještě výraznější. Mají Lautara a Barellu s hodnotou 80+ a další hráče, který můžou prodat a vydělat na nich. AC nebo Neapol tu hodnotu tvoří taky. A všichni hrají aktivní fotbal, to je náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec zaplatíme z nějakých záhadných zdrojů 13-15 milionů za Leonarda nebo Velize nebo se konečně prodá Ibanez.

Jeden má potenciál stát se kýmkoliv na ose Eze Ponce - Nico Lopez - Lautaro - Kun, druhý má totožné čísla jako Retegui ale je o 5 let mladší, stejný typ. Ve svém věku má víc ligových gólů než Batigol, takže je tam další pseudonaděje na ose Batistuta - Claudio Pizzaro - Pablo Daniel Osvaldo - kterýkoliv no name hrot.

K tomu baby Ibra Arnautovič a jdeme si pro 7. flek a prohrané finále Coppy i EL, aby to bolelo co nejvíc.

Upřímně - nebaví mě sledovat Pintovu evropskou mizérii, tak bych byl radši, kdybychom koupili oba, ať má Joya kámoše na matéčko, až odejde Iba, těm klukům by prospělo být s ním a jeho by to "mentorování" mohlo taky naplňovat, naši trenéři se útočníkům věnovat nebudou. Pinto má dělat přesně takové podpisy, ne se přetahovat s většími kluby o hráče, kteří vlastně nic moc navíc kromě nostalgie nenabízí. A myslím, že by i chtěl.

Morata je další Borrielo, z pohledu té smlouvy, prostě apriori odmítám jakéhokoliv hráče, kterého si vytipuje Mour.

On by asi strašně rád měl ze Sanchese nového Sneijdera, bohužel Afena není Eto´o, a Tammy není Drogba. Nuvědomuje si, že není v Interu s jeho historií a jménem, nebo Chelsea, která měla prostě prachy, ale spíš v paralele svého Porta.

Jeho posily tehdy? Bruno Alves 21 let z hostování, Carlos Alberto 19 let za nic, Bosingwa 20 let za nic, McCarthy 25 let za pár šupů. O rok dříve Derlei, Valente a Maniche zadarmo.

Kéž by se inspiroval i tím rozestavením, záložníků máme dost.

Letošní mercato mě uondalo do úrovně, že snad poprvé nesleduji přáteláky, nesleduji skoro zprávy, a taky jsem přestal číst fóra.

Reagovat
10

Velize si můžeš škrtnout, jde do Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

No škoda, ale my stejně zase handlujeme ze Santosem, který je na tom finančně bídně, že jim začneme platit až příští rok, takže ten deal nejspíš někdo zase vyfoukne. Prý 10 + 5-8.

Velize bychom nezaplatili.

Reagovat
Alberto Aquilani

A Scamacca je teda niekto, kto by mal byť za ešte väčší peniaz trefa do čierneho a hra na istotku? Ja teda neviem, ale chalan má 24 a tie čísla až na 1 sezónu priemerné. Mne sa ako čisto herne páči, ale nepríde mi gólový a na hroťáka dostatočne dravý (v repre napríklad bez gólu). K tomu si pripočítaj celkom čerstvý meniskus, zaujímavú historiu jeho rodinných príslušníkov a že po nich asi aj niečo zdedil a olala, za 25-30 to nie je zas niekto, po kom by sme sa mali úplne trhať, aj keď sme v fakt blbej situácii.

Morata je divnotýpek, na druhú stranu to je hráč ktorý hral v top kluboch a má za sebou veľa ťažkých zápasov ako v klube tak aj v repre. Ten post hroťáka je navyše teraz pod Josém fakt niečo mega divné a zrovna on so svojimi skúsenosťami by sa tam niekde pri Dybalovi s Aouarom vedel pomotať.

Apropo k tomu tvrdeniu, Renatovi je 26 - to že ho chce Pinták neznamená, že ho chcú aj fanúšikovia..., a do tej kategórie by sa dal radiť aj Dybala. S Ginim to bohužiaľ nevyšlo, aj keď asi málokto mohol tušiť, že si v prvý týždeň zlomí nohu a tým si ukončí sezónu.

Reagovat
10

Ano, Morata má za sebou hodně zápasů v těžkých zápasech, ale v kolika z nich naprosto selhal? V kolika z nich se tam potácel v totální depresi, kdy ses o něj bál, jestli se nepůjde v poločase oběsit na bránu? On je tak labilní, že to nemá obdoby. V Juve udělali stejnou chybu (včetně nás fanoušků), že si vzpomněli na jeho pár povedených zápasů z lavičky při prvním angažmá a chtěli věřit tý romantický představě jeho návratu a všeho růžovýho. Odehrál dobře asi tak měsíc a zbytek byla totální deprese.

U Scammacy věřím tomu, že je jen otázka času, kdy definitivně vyletí a bude top. Čekal jsem to už dřív, ale vybral si úplně debilní antifotbalovej tým. Pokud by ten deal byl postaven tak, že přijde na hostování s opcí, která bude muset být aktivována v případě postupu do LM, tak pro mě není o čem, tam není co riskovat.

Reagovat
danko10

“ Čekal jsem to už dřív, ale vybral si úplně debilní antifotbalovej tým.”

Ešteže má šancu ísť to zachrániť k Josemu.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
10

...u vás by měl ale aspoň trošku fotbalisty kolem sebe

Reagovat
Kapřík

Už jenom hrát vedle Dybaly by pro něj byl velký posun.

Reagovat
Kapřík

Tak je fakt, že Morata splňuje romantický ideál citově rozervaneho hrdiny do puntíku. Přitom se stačí podívat na jeho historii, kdy proste ani nikde nevydržel delší dobu a je jasný, že není důvod si to malovat na růžovo.

Reagovat
Eldarion

Tie jeho jarné úlety keď hral ako R9 som mal rád, po zraneniach bohužiaľ bol úplne nepoužiteľný.

Grazie Devastante!

Reagovat
maras93

První dvě sezony byl super, ale pak už to byla i vinou zranění bída. Byl jeden z mých oblíbenců.

Ať se daří a grazie

Reagovat
Kruth

Reagovat
cresposuper

Len par postrehov zo zapasu s PSG (vyhra 2:1):

-Cuadrado sa oproti Bellanovovi javi ako velky upgrade, s takouto formou by bol momentalne v zaklade

-Vo Frattesim mame prakticky druheho Barellu na ihrisku, tie jeho nabehy su parada (dnes 2 asistencie)

-Esposito ˃ Correa, kludne by som to takto vymenil

-Utok Lautaro-Thuram zatial vobec nefunguje

Reagovat
Nuno čomes

Correu střelit k Saudům a za ty prachy zkusit někoho dovést a na 4. flek nechat Esposita. Ten Thuram zatím nevypadá bůhví jak....

Reagovat
10

Barella půjde, říkal jsem ti to aktuálně bych tipoval Liverpool

jinak Cuadrado do určitých zápasů a jejich fází pořád bude užitečnej, zvlášť s novou motivací a vhodnějším stylem hry, o tom bohužel nepochybuju

Reagovat
cresposuper

Stale si myslim, ze skor ostane. A Liverpool mi moc nevada zmysel, im chyba regista.

Reagovat
Salfovic

Neměl vyhlašovat, že z Interu neodejde? Ne že by taková prohlášení měla nějakou hodnotu.

Reagovat
Forza_Inter

na velke odchody to uz nevyzera...podla mna:

dotiahneme koncom srpna dozadu niekoho ako Toloi,

panic buy golmana,

pustíme Sensiho napr do Turína za 6mega lebo má zmluvu do 2024 a dojde Samardzic,

do útoku sa hovorí o Scamaccovi za asi 30M s bonusmi, čo je podla mňa extrémne veĺa

vráti sa Alexis Sanchez ak sa podarí utratit Correu a tým bude nase mercato vybavene

Reagovat
Deki

Scamacca je za těchto podmínek nonsense. Hádat se s Bayernem o mega a půl kvůli brankáři, kterýho fakt potřebujeme a pak vypláznout 30 mega za Scamaccu, byl bylo docela wtf. Correu klidně prodat a jako 4. útočník může být Esposito. Horší a hlavně dražší rozhodně nebude.

Horší je, že golmany potřebujeme dva

Reagovat
Forza_Inter

Gólmanov potrebujeme dvoch, ale druhý môže byť kludne mladý Stankovič alebo Audero na hosťovaní t.j. v podstate nás to nič stáť nebude

A Esposito neposielal by som ho už na hosťovanie

Reagovat
Pipo123

Sow nas odmietol, uprednostil Sevillu...

Teraz sa hodne pise o kupe Isaksona za 12 milionov. Do toho chceme Kamadu + Sarri tlaci na nakup Ricciho za ktoreho chce Toro 25 milionov.

Ma ten Ricci vobec taku hodnotu?

Zatial mercato sklamanie, spravila sa LM, predali SMS a Acerbi a priviedli sme noname hracov. Co by som dal za hracov ktorych fans AS spominaju hore

Reagovat
smazaný uživatel

Možná má, možná ne, každopádně Ricci bude pod Sarrim skvělý. To je přesně ten jeho regista.

My bohužel jen vzpomínáme

Reagovat
Kaka14

AC prestupy:

- De Ketelar má vraj namierené do Atalanty na hosťovanie 3M + odkúp 23M, tak to asi s ním už veľmi nepočítame do budúcnosti

- Krunic do Fenerbache za 15M

- Messiah tiež by mal ísť za Rebicom do Turecka

- Origi stále sa hľadá Saudská Arabia, alebo Premiér líg kvôli vysokému platu 4M

- Musah dnes lekárska prehliadka

- začali sme sa zaujímať o Lengleta z Barcelony

Reagovat
10

Krunić za 15 mě hodně rozesmál

Reagovat
stuff

Reagovat
cresposuper

Zvlast po tom, co napriklad Becao siel do Fenerbahce za 8,3, Icardi do Galatasaraya za 10 Rebic do Besiktasu takmer zadarmo.

Reagovat
10

"However, Calciomercato.com insist the Rossoneri have informed Krunic today that he is not for sale unless they hit the price-tag.

Considering that is €15m and it is rumoured Fenerbahce have so far only offered €4m, that seems extremely unlikely."

jsou blízko

Reagovat
Kaka14

tak aspon ho nepredame ..... za minulu sezony si nezasluzi sa ho zbavovat, a navyse je univerzal ... radsej nech je na lavicke

Reagovat
maras93

15m za něj nikdo nedá a aby šel za 5m je zase škoda. Na lavici se hodí.

Reagovat
1899-1995

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Nuno čomes

Jojo 15. A Gala kupuje Demirbaye za necelé 4 mega.

Reagovat
MiChaEl

Neviem, kde tie info beries, ale Messias prave do Turecka prej nechce. O Lengletovi som nepocul tiez, nebol by zly aspon ako backup. O Krunicovi ti uz povedali :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele