Real si pod stromeček nadělil šestigólovou výhru

20.12.2009, 12:10
Aktuality
Real Madrid zakončil rok 2009 ve velkém stylu, když si pohrál s bezradnou Zaragozou a pod stromeček jí nadělil šestigólový debakl. Rozhodnuto přitom bylo takřka po půlhodině hry, to už totiž Bílý Balet vedl 4:0.

Merengues nastoupili i bez dvou klíčových hráčů, Brazilce Kaká a stopera Pepého. Nicméně absence těchto dvou pilířů základní sestavy Manuela Pellegriniho se nijak zvlášť neprojevila, ba naopak. Místo Kaká totiž nastoupil Rafael van der Vaart a připsal si dvě branky. Dva přesné zásahy zaznamenal i Gonzalo Higuaín, po jednom měli Cristiano Ronaldo a střídající Benzema.

"Hrajeme každým dnem lépe," liboval si po zápase Higuaín, jenž v posledních osmi ligových zápasech vstřelil úctyhodných deset branek. "Jsem velice rád za konečný výsledek a také předvedenou hru, odehráli jsme totiž skvělý zápas. Doufám, že v podobném trendu budeme pokračovat."

Pátou branku si v zápase připsal Cristiano Ronaldo, který dlouho laboroval se zraněným kotníkem a nehrál ani minulý týden, kdy pykal za červenou kartu. Nicméně nyní je zpět a gól do sítě Zaragozy znamená jeho 13 trefu ve 12 zápasech. "Pracuji na sobě a s pomocí spoluhráčů budu hrát ještě lépe. Chci v podobných výkonech pokračovat po zbytek sezony," prohlásil Ronaldo. "Dva měsíce bez fotbalu je dlouhá doba a bylo hodně těžké se vrátit. Ale naštěstí jde vše hladce a já nadále střílím důležité branky," pochvaluje si hvězdný záložník a na závěr si schovává přání pro všechny fanoušky. "Všem fanouškům bych chtěl popřát veselé Vánoce. Očekávám, že se v příštím roce mají na co těšit."

Spokojený byl i kouč Bílého baletu Manuel Pellegrini. "Tým potvrdil skvělou formu a celých 90 minut předváděl dobrý fotbal. Nesmíme ale zaváhat a v těchto výkonech musíme pokračovat celou sezonu, to bude nejdůležitější," upozornil bývalý lodivod Villarrealu. "Skóre naznačuje perfektní zápas. Dokonce jsme si v něm mohli vyzkoušet několik variant rozestavení," prozradil na závěr Pellegrini.

Autor: Ondřej Holzman / sports.yahoo.com, fifa.com

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele