REAL POVEDE CARLOS QUEIROZ

26.06.2003, 00:02
Aktuality
Fotbalisté Realu Madrid byli bez trenéra pouhé dva dny. Vicenta Del Bosqueho, odvolaného v pondělí, nahradí Portugalec Carlos Queiroz – dosavadní asistent Alexe Fergusona v Manchesteru United. Queiroz už má za sebou jedno velké angažmá – byl hlavním koučem Sportingu Lisabon...

50letý Carlos Queiroz se španělskému královskému klubu upsal na dvě sezóny, ročně by si měl vydělat přibližně dva milióny eur. Jméno jeho asistenta zatím není známo, dá se však očekávat, že stejně rychlý, jako při výběru hlavního kouče, bude Real i při hledání jeho pravé ruky. Tuto roli dobře zná i sám Queiroz – v uplynulé sezóně totiž dělal asistenta Alexovi Fergusonovi v Manchesteru United. Nová posila Realu, David Beckham, mu tedy nebude cizí tváří. Neznámý mu nebude ani Luis Figo, kterého vedl ve Sportingu a v portugalských juniorských reprezentacích na počátku 90. let.

"Je to pro mě velká pocta a hlavně velká příležitost, trénovat Real Madrid. Je to nejúspěšnější klub na světě a to mě inspiruje, abych se pokusil splnit jeho očekávání," prohlásil Queiroz po podpisu smlouvy. Přiznal, že byl španělským klubem kontaktován už v pondělí, když byl odvolán Del Bosque. "Když jsem telefonicky mluvil s Jorgem Valdanem, cítil jsem dvě věci. Především to pro mě bylo jako sen, na druhou stranu jsem však cítil respekt a obavu z této výzvy. Nedokážu si už nic většího představit," rozplýval se nový trenér Bílého baletu.

S Manchesterem se rozešel v dobrém, svědčí o tom hlasy z obou stran. "Byla to pocta, pracovat s takovým profesionálem a výborným člověkem," vysekl poklonu Siru Alexovi Fergusonovi, manažerovi Manchesteru United. "Nikdy jsem takovou osobnost nepotkal. Hodně mě naučil, nebýt jeho, nikdy bych podobnou příležitost nedostal. Chtěl bych také vyjádřit svůj obdiv všem ostatním v Manchesteru – hráčům, vedení i všem zaměstnancům," dodal Queiroz. "Je to pro něj skvělá příležitost, příliš velká na to, aby se dala odmítnout," nechal se slyšet Ferguson. "Děkujeme mu za jeho přispění v uplynulé sezóně," stojí na oficiálním internetovém serveru anglického klubu.

Kromě zmíněných juniorských reprezentací a Sportingu Lisabon Queiroz coby hlavní kouč působil i u dalších klubů v Portugalsku, USA a Japonsku, mimo to vedl reprezentační výběry Spojených arabských emirátů a Jihoafrické republiky.

Autor: Petr Starý

Komentáře (29)

Přidat komentář
antimadrista

Ha ha Merenguesi, myslim že bys byl ještě rád za Rijkaarda.

Reagovat
PJ

No nevim, když vedle sebe postavim zkušenosti Rijkaarda a zkušenosti Queiroze, tak ja myslim výsledek jasnej. Když si ho Ferguson vybral za asistenta a teď ho tak pochvaloval, tak asi nebude zas tak špatnej. Ale jestli nadradí Del Bosqueho - no nevim nevim... Ale lepší než Rijkaard rozhodně je.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky PJ. Queiroz je jednoznačně lepší a hlavně zkušenější než rychlokvaška Franklin. Hned se pustil do práce a dal vedení Realu první úkol. Co nejrychleji přivést Philippa Mexese z Auxerre. Bravo Carlos!!!!!!

Reagovat
antimadrista

HA HA o zkušenostech toho vašeho Queiroze bych silně pochyboval a rozhodně bych ho nesrovnával s Rijkaardem, výsledek by vás mohl bolet.

Reagovat
antimadrista

To řikáš jen proto, že byl v Manchesteru.

Reagovat
PJ

To neni pravda, já sem objektivní. Postav si vedle sebe to, co dokázal Queiroz a co dokázal Rijkaard (myslim jako trenér...).

Reagovat
antimadrista

Rijkaard dovedl Holandsko na Euru k bronzovým medajlím, to je myslim dostačující k tomu, aby vedl Barcu. A co Queiroz? No?

Reagovat
PJ

Podívej se na statistiku zápasů Nizozemska za Rijkaardova vedení. Víc porážek, než výher... A Queiroz - ne že by dokázal nějaký velký věci, ale rozhodně je na tom podle mě líp, než Rijkaard.

Reagovat
antimadrista

Statistiky mě nezajímaj :-), já chci fakta a faktem je, že Rijkaard vybojoval s Holandskem bronzoví medajle.

Reagovat
PJ

Heh, hezky napsaný, ale statistiky = fakta, víš? :-))

Reagovat
antimadrista

Si mě dostal :-)

Reagovat
smazaný uživatel

To, co se dnes stalo na poháru FIFA, je pro mě strašná tragédie. Marc - Vivien Foe byl jedním z nejlepších defenzivních záložníků planety a spolu s Geremim nejzdatnějším "nepřemožitelným lvem". Tenhle turnaj se snad dohrávat nebude. Pane Blatter, fotbalisté jsou jen lidé a 60 těžkých zápasů za rok jim stačí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Bari do Zaragozy! To by bylo super! Konečně čech V La Lize! Musí to vyjít! P.S. Valencie nabídla 6 mil Eur a Kilyho s Rufetem za Makaaye s Víctorem! Pokud se nevrátí Claudio tak je velice zajímavé posílení!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš by byl v La Lize super! Víctor je tak na úrovni Rufeteho, ale mohl by přinést oživení. O Makaayovi samozřejmě není třeba mluvit, ale chce ho půlka Evropy ....

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se Rufete vůbec nelíbí! A Kily je už ted zbytečnej! Víctora mam rád a Makaay je skvělej! Joaquin je ted "volnej" ... ! Stve mě ale ten Svěrky v Monchengladbachu! Tolik chtěl do Španělska! Jestli fakt odmítl ten betis tak bych ho ... !

Reagovat
smazaný uživatel

Darío Silva by byl taky s u p e r posila!

Reagovat
smazaný uživatel

Dario Silva je strašně namistrovanej a náladovej. Měli byste Roye, kterého by nahrazoval Angulo či Mista. Carew samozřejmě pryč, jak to vůbec vypadá s jeho výměnou za Sydneyho Govou??? A co se Svěrkoše týče (v něměckých médiích trapně překřtěného na Věrkoše), tak to prostě dopadne vždycky. Čech měl jít do Arsenalu a kde nakonec skončí?! Nebo Grygera a Juve. Ti naši manažeři to strašně nafukují, ať je Svěrky rád za Gladbach, on jim to tam natře!!

Reagovat
smazaný uživatel

Govoua bych teda nechtěl a Carewa bych ještě nechal! Hlavně už nestraš Mistou! Svěrky ten betis kvůli konkurenci opravdu odmítl- přitom je tam kloudný jen Fernando ?a to na hostování z Realu? ! Gladbach není dobrý tým! Aby se s ním nesvezl do průměru

Reagovat
smazaný uživatel

Betis hraje jen na jednoho útočníka, kterého podporují tři super záložníci. Pořád shání centra a Svěrkoš to moc dobře věděl. Vždyť se mluvilo o Elberovi či Amorosovi, je jasné, že by zahříval. Díval jsem se na stats ohledně Víctor vs. Rufete a madridista z toho vychází lépe. S 9 gólovými přihrávkami byl z Deporu nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně to měl vzít! I jako 2 hroták by se na hřiště dostával přiměřeně dost!

Reagovat
smazaný uživatel

Průměrně tak 10-20 minut, to je na budoucího tahouna repre málo. Mohlo by mu to úplně zničit kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Bari taky hraje málo a o tom že by se zhoršoval nemůže být ani řeči! Spoustakrát by hrál poločas nebo 30 minut- to by stačilo! Spíš bych se bál že se v Gladbachu zahrabe! Jako hrot se dost závislý na hře a přihrávkách zálohy!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to zrovna rozebírali ve Sportu. Ohledně Svěrkoše psali, že udělal dobře - 100% souhlasím (viz.Čech), ale Papa si možná přibrzdil kariéru. V Arsenalu to bude hodně tvrdé.

Reagovat
smazaný uživatel

V Gladbachu nebude mít konkurenci! Mladej hráč by se měl prát!

Reagovat
smazaný uživatel

Joonas Kolkka se stal Svěrkošovým spoluhráčem! Ten je rychlej jako blesk

Reagovat
smazaný uživatel

Momo Sissoko 18-letý útočník Auxerre je ve Valencii! Zola v Cagliari- to jsou mi věci!

Reagovat
smazaný uživatel

Zprava Ulich, zleva Kolkka, ze středu Demo - to by mohlo klapat.

Reagovat
antimadrista

Ale my hlavně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele