REAL MADRID ZAČAL REMÍZOU

12.08.2006, 18:49
Komentáře a souhrny
Capellova taktika, kterou chce "novému" Realu vkopírovat kam se jen dá, se začíná ukazovat v tom pravém, a nutno říci že dobrém, světle. Debutoval Fabio Cannavaro, nádherný gól dal Antonio Cassano. Zdá se, že důležitým hráčem do jeho systému bude Emerson, hrál celý zápas, pod vedením Capella ožil autor branky Cassano, Cicinho přisel na Beckhamovo místo a hrál tam v 2. poločase výborně.

Do prvního poločasu poslal Capello asi svou titulní jedenáctku. Chybí pravděpodobně někdo do středu pole, Cannavaro potřebuje zlepšit fyzičku. Raúl, Cassano a Van Nistelrooy jsou onou vysněnou útočnou trojicí, až se zastřílí... A to je asi tak vše, co schází Realu do 99% perfektnosti.

Nikdo nepochybuje o tom, jaký bude úkol pro Van Nistelrooye. Ten se ve své oblíbené pozici ukázal v 17. minutě, Perkins mu sebral míč doslova z kopačky. Emerson, bez přebytečných kil, zářil, odebíral soupeřům balóny a okamžitě zakládal útočné akce Realu. Ve 21. minutě pak Cassano prodloužil svou střeleckou šňůru, převzal pas od Raúla, zasekl, zbavil se obránce a poslal nechytatelnou střelu do šibenice branky D.C. United.

Minuta 25. rozhodla o výsledku. Nejprve Van Nistelrooy nedokázal využít šance, do které ho poslal neúnavný Cassano a hned z protiútoku Eskandiarian vyrovnal. Jeho střela do opačného rohu branky byla vyvrcholením kolektivní akce hned pěti hráčů amerického týmu.

Po obou gólech začal boj ve středu hrací plochy, oba celky se jen sporadicky dostávaly ke střelbě, za zaznamenání stojí pokus Morena vysoko nad a ten Namoffův do rukou Casillase.

Po přestávce se objevil v sestavě Cannavaro a začalo jeho sehrávání se s tím, kdo bude jeho spoluhráčem v nadcházející sezóně. Sergio Ramos ho výborně doplňoval, nebylo vidět, že spolu hrají vlastně poprvé. Ale v útoku to nešlo tak, jak by si trenér, hráči a příznivci přáli, Nistelrooy nedotáhl do konce vlastní akci, Raúl nastřelil tyč po bombě Roberta Carlose z trestného kopu.

Změny v sestavě znamenaly také jinou tvář Realu, Cicinho, který nahradil Beckhama, se postupem času stal protagonistou zápasu, Salgado měl po pravé straně hodně volného prostoru k zaútočení a byl u všech nebezpečných akcí merengues. Společně s Emersonem odehrál celých 90 minut zápasu.

Diskuzi vyvolal jasný a neodpískaný faul v pokutovém území právě na Salgada, to běžela 75. minuta. Pak ještě mladík Balboa a Cicinho nastřelili tyče branky D.C. United a skončil další přípravný zápas Realu Madrid.

DC United: Perkins - Namoff, Boswell, Erpen, Cros - Gómez (82. Dyachenko), Olsen (76. Walker), Carroll, Adú - Eskandarian (76. Simms), Moreno.

Real Madrid: Iker Casillas (46. Diego López) - Salgado, Woodgate (46. Cannavaro), Sergio Ramos (80. Helguera), Roberto Carlos (65. Raúl Bravo) - Emerson, De la Red (46. Pablo García), Beckham (46. Cicinho) - Raúl (65. Baptista), Cassano (46. Robinho), Van Nistelrooy (75. Balboa).

Rozhodčím byl Michael Kennedy z USA, žluté karty viděli Carroll a Gross na jedné, De la Red a Cassano na druhé straně. Hrálo se před návštěvou 65 tisíc diváků na Qwest Field Stadium v Seatllu.

A jaké byly ohlasy po tomto utkání? Fabio Cannavaro poděkoval spoluhráčům za snadnou adaptaci v novém kolektivu. "Trénoval jsem tvrdě pět dní, udělal jsem vše pro tento první start v dresu Realu. Nemluvím ještě dobře castellano, ale zdá se, že mé italštině ostatní dobře rozumí. Jsem zvyklý hrát v týmech, které praktikují ofenzivní pojetí hry, myslím si, že v Realu nebudu mít problémy."

Capello je hlavně spokojen s tím, že se nezranil žádný z hráčů: "Terén byl neuvěřitelně tvrdý, klouby na něm hodně trpěly. Potřebujeme hrát proti soupeřům, kteří rychle rozehrávají a přenášejí hru z jedné strany na druhou, to hodně pomůže v naší přípravě. Celkově jsem spokojen, i když jsem viděl celou řadu nedostatků."

O jaké nedostatky se jednalo? "Chybujeme při zakončování, musíme se více objevovat tváří v tvář brance soupeře. Ale to je otázka času, hráči si na sebe zvykají. Líbil se mi zápas, který odehrál Van Nistelrooy, ve dvou případech mu chyběl klid, ale je vidět, jak se zlepšuje a jakým bude přínosem pro naší útočnou hru. Cassano je vlastně stejný případ, zlepšuje se zápas od zápasu, jeho výkon roste s výkonem týmu a naopak. Pokračujeme v tréninku, soustředíme se na dolaďování detailů!"

Van Nistelrooy litoval neproměněných šancí, ale pochvaloval si spolupráci s Raúlem a Cassanem. Julio Baptista mluvil o velkém pokroku ve hře Realu od prvního přípravného zápasu v Rakousku.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Lopez

hoho. uz se tesime na Barcu

Reagovat
HOST*Ondrej

noo...nejsem fanousek Barcy ani Realu,ale myslim ze tuto sezonu bude Real hodne silny.Capello je presne trener,ktery potreboval Real a navic hrace ktere si dovedl,se skvele hodi do jeho systemu...jsem zvedav...PS:Valencia forever

Reagovat
HOST*yarda

...a skončil výhrou

Real Madrid - Real Salt Lake City 2-0

góly: Ruud (pencle), Robinho (přes dva obránce a brankáře )

Hala Madrid!

Reagovat
HOST*vazquez

...no, zatiaľ to nevyzerá nejak špatne, ale súperi sú neni z tých najťažších.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

V tomto zápase nastoupil Cicinho opět v záloze a o poločase ho vystřídal Beckham. Na právé straně obrany operoval Salgado. Nevím jestli by nebyl Cicinho užitečnější v obraně? Jeho kvalita je vyšší než Salgada.

Reagovat
HOST*Monkey

Cicinho je v obrane uplne na hovno, protoze porad lita nekde v utoku a v obrane chybi

Reagovat
smazaný uživatel

Cicinho asi bude hrát v záloze, s ním v obraně by to bylo na Capella asi moc ofenzivní..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele