REAL MADRID STÁLE NEJBOHATŠÍ

08.02.2007, 14:58
Aktuality
Ani tři roky bez nějaké trofeje nezměnily nic na faktu, že Real Madrid je stále nejbohatším klubem světa. Za sezónu 2005/2006 zaznamenal "Bílý balet" celkový příjem 192,7 milionu liber, což je o více jak 20 milionů více, než druhá Barcelona...

Z prvních dvaceti nejbohatších klubů za loňskou sezónu je hned osm z Anglie a v hodnocení za ročník letošní by tomu nemělo být jinak. Premier League totiž nedávno podepsala novou smlouvu a první dvacítka by tak mohla být tvořena hned z poloviny anglickými týmy.

Nejbohatší kluby za sezónu 2005/2006
1. Real Madrid - 192.7
2. FC Barcelona - 171
3. Juventus Turín - 165.8
4. Manchester United - 160
5. AC Milán - 157.5m
6. Chelsea - 145.8
7. Intern Milán - 136.3
8. Bayern Mnichov - 135
9. Arsenal Londýn - 126.9
10. Liverpool - 116.1
11. Olympique Lyon - 84.2
12. AS Řím - 83.8
13. Newcastle United - 82
14. Schalke 04 - 81.1
15. Tottenham Hotspur - 70.7
16. Hamburk - 67.1
17. Manchester City - 59
18. Glasgow Rangers - 58.4
19. West Ham United - 57.3
20. Benfica Lisabon - 56.1
Částky jsou uváděny v milionech liber

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A stále nás len naháňajú, naháňajú a stále nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, každej máme nějakej titul

Reagovat
HOST*

Chlapci, vy jste ujeli jak ti z idnesu. Odkdy určuje bohatost příjem za poslední rok? V bohatosti klubech je to pořadí jiné...

Reagovat
HOST*

tady nekdo fandi chelsea a nemuze skousnout ze sou "az" 6.

Reagovat
smazaný uživatel

O to je to smutnější. Teda pro nás ne...

Reagovat
HOST*sterda

Tomu pořadí nevěřím...

Reagovat
HOST*Zak

Ale třeba tomu jde i věřit, ale však co to v praxi dokazuje? ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně jsem rád, že je Real první.

Reagovat
HOST*vazquez

Nič, snáď len že Real je 1. a Barca 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň někde, "škoda" že je tom v tom pro fanoušky naprosto nedůležitém okruhu. Akorát to ukazuje vaši neschopnost a proto jsem tak rád, že jste před náma.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že ste na špici 2 roky a predtým veľké nič, si drsňák...

Reagovat
smazaný uživatel

Velké nič ale máme o tři trofeje méěn než vy a to jsme si nemohli dovolti poslat policii do šatny soupeře (potvrzený fakt) a vyhrát díky tomu 11:1. ani jsme si nemohli nechat zaplatit stadion francovým režimem... Ale utěš se tím, že máte nejvcíe peněz, sice to jen dokazuej vaši neschopnost, ale proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

A sme zase u Franca. Keď budeme pokračovať, skonči to inak ako v tvojich predchádzajúcich debatách s témou Franco?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak říkals, že jsme dosáhli velké nič. Vy jste tedy dosáhli jen na tři trofeje? Protože jen o tolik jich máte víc. A skandální výsledek španělského poháru 11:1 (po prvním zápase, který skončil 3:0 pro nás) je jasným důkazem, že jste ne ke každé trofeji došli čestně, tudíž bych čekal, že lidé s charakterem se jimi nebudou tolik vychloubat, ale jak už je známo celkově ve evropě,

Real je možná nejbohatší klub s nejvíce (asijskými) "fanynkami", ale je to klub povrchní, bez charakteru, bez vnitřího kouzla, bez respektu k ostatním klubům a hráčům, je to spíše takové velké divadlo s nečistou historií a jeho fanoušci jsou vesměs stejní.

Ale někdo je na to hrdý (viz vaše oslavy prvního místa v žebříčku příjmů) a problém s fanděním takovému klubu nemá, to ti neberu. Hezké fandění, jsou někde live přenosy naskakujících peněz na účet, to musí být nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte som ti jeden pridal. Ty si fakt asi mimo, inak by si netreskol takú hovadinu, že: povrchní, bez charakteru, vnitřního kouzla... To vyzerá, jako by si nemohol prekusnúť, že kam nás radí história.

Takto, aby sme si rozumeli : je jasné, že keď som ako maličký chlapec začal fandiť Realu, tak som o tom asi veľa nevedel, ty tiež nie. Že to je teraz tak, je fakt, takisto ako je fakt, že naše dva tábory sa nikdy nezbratajú - jak sa o to niekto sem-tam pokúša . Ale zase, že bych kydal na históriu vašu, tak na to by som asi ten charakter musel mať iný, asi taký podobný, jak teraz ukazuješ ty.

Reagovat
smazaný uživatel

NA naší? A kde my jsme něco takové udělali? Nikdy, to je ten rozdíl.

Real je klub bez charakteru, bez důstojnosti, bez pokory a nepoctivý. Vaše přestupová politika, vaše strategie získávaní hráčů je nechutná, nečestná.

Historie si vás může řadit kam chce, pokud si té historie ceníš, lecco to o tobě vypovídá, pokud si ji neceníš, tak z ní stejně nic nemáš. A hodně se (nejen) tobě divím, že ji tady ještě zmiňuješ. Těch 11:1 je hnus, nejde to nijak omluvit ani vyvrátit. Ale co bylo, to bylo... Každý někdy dělal chyby, jde o to, že vy si to nepřipoušíte a něčím takovým se ještě chlubíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt arogant, vytiahneš si z histórie jednu udalosť, zreprodukuješ ju po svojom a spravíš z toho uzáver. A kto sa tu čím chlubí? To čo trepeš, naša história má vyše 100 rokov, tak čo práve ty stále vyťahuješ takéto príbehy?

Reagovat
smazaný uživatel

Klid, vazquezi, my jsme ti nejhorší na světě, a proto taky máme nejvíc fanoušků .

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně o tomhle mluvím, vazquezi, přečti si tenhle mereho příspěvek.

Reagovat
smazaný uživatel

Arogantní je Real Madrid a jeho fanoušci. Tvá slova o Barce byl zcestná, i kdyby opravdu nic dříve nevyhrála. Protože Barcelona pro lidi znamenala mnohem více než Real, ale to je zas jiný příběh.

Ten pohár se jinak interpretovat nedá, i hráči Barcelony to komentovali jasně. A ať si budeš říkat cokoli, nevěřím že ty sám sobě uvěříš, že je to v pořádku, když 14 dní předtím vyhrála Barca 3:0. Je to asi nejjasnější případ. Bohužel fanoušci Realu tady se (narozdíl od některých rozumných ze španělskal) s tím ještě nedokázali vypořádat, nedokázali jste se tomu postavit čelem, místo toho vytahujete vaše tituly a žebříčky finančních zisků.

Ale abych řekl i druhou stranu mince, jsou i rozumní fanoušci, už jsem je zmiňoval. Byli přímo z Madridu, když jsem se s nima na téma Barca - Real hecoval, nikdo z nich nevytáhl tituly, o Francovi a jeho vlivu věděli (a dodali, že je to hajzl, nebo něco v tom smyslu).

Máte historii sto let, ale máte na ni dost velkou kaňku, ale nemyslím si, že si to připustíte, protože Real Madrid přesně o tomhle je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi normální přechytralej píčus, fakt žejo. Spojení sportu a politiky, to je to na co narážíš? Tak v tom jsi jsou Real a Barcelona skoro rovni. Rozdíl je právě Franco. A navíc, nikdo nemůže za to, že Katalánci si nebyli schopni samostatně vybojovat už dříve nezávislost na rozdíl třeba od Portugalců, pak by byla katalánská liga a byl by klid...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, rovní? A jak katalánská vláda omezovala jiné týmy??? Poslala jim taky polici do kabiny? Jestli ne,ta ksi nejsou rovni, umíš akorát nadávat, ale to je tak vše. Katalánsko podporuje BArcelonu, protože barcelona podoboruje Katalánsko, ale jen čestným způsobem, jestl iv tom nevidíš rozdíl, tak je mi tě líto, ale buď na svůj klub hrdý a omlouvej si to i nadále, to je to nejlepší, co můžeš udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi negramot? Ne? Ale zdáš se, zkus si to přečíst ještě jednou a zkus i pochopit pár věcí... Ale to bych po tobě chtěl moc, žejo, hlavně že máš plnou hubu arogance ostatních a ta vlastní ti leze až z prdele...

Reagovat
smazaný uživatel

Říkals rovni, tak očekávám, že to ukážeš. Protože vzájemná podpora klubu s vládou (navíc demokratickou) a omezování jiných klubů za pomocí franquismu, to je rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vždycky jsou rozumnější ti fanoušci, kteří jsou zrovna z toho města. Loni jsem měl možnost díky kamarádovi mluvit s culés přímo z Barcelony, a ti mi říkali, že nemají vůbec rádi Valdése. A že rozhodně nejsou výjimkou. Prý jim připadá divnej a namyšlenej a rejpli si i do jeho žvýkání. A tady jsem se to od nikoho jiného než fcbéčka nedočetl. Tak to prostě je, fans přímo od zdroje bývají objektivnější, mají možnost každých 14 dní chodit na svůj oblíbený tým a méně si ho váží.

Reagovat
smazaný uživatel

No je celkem známé, že brankáři jsou v barceloně velmi neoblíbení, za posledních několik let není žádný, kterého by nevypískali, i Zubizarretu.

Tady se btw. ukazuje vickyho neuěřitelně silná mentální odolnost. Brankář v Barce je snad to nejtěžší povolání na světě, navíc on dokázal prakticky nemožné. Byl koro jedničkou, když ho znova poslali do béčka, to často bývá konec, jenže on se opět dokázal vrátit do áčka a stal se jedničkou.

Mimoch

Reagovat
smazaný uživatel

nejtěžší povolání na světě??? zkoušel si byt třeba horník???

Reagovat
smazaný uživatel

horník nebo Horník?

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
smazaný uživatel

S tebou se ale nikdo nebaví, pokud nerozumíš česky.

Reagovat
smazaný uživatel

Roční příjem je docela zavádějící podle mě...

Reagovat
HOST*sterda

To taky... Navíc se mně tam zdají některé týmy být "navíc" a některé mi tam naopak chybí, ale v podstatě stejně o nic nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo Real: prachy, prachy, prachy, ale aby něco vyhráli to ne, oni vyhrávají pořadí, kdo má nejvíc peněz.

Reagovat
HOST*vazquez

Škoda, že nemáš nick zlatá rybka, už by si bola v Reale.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*roman

já si myslim taky,že nezáleží na penězích ale na výkonech.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi teda slušný myslitel.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jsem mu poradil já

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, esteze podporujeme ten Unicef...inak by som sa z tej suverenity zblaznil.

Reagovat
smazaný uživatel

To zneje ako keby nikto nič nepodporoval, rominho. Alebo som zle pochopil tvoju narážku?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodporovat Unicef a prijat 25(?) milionov od betwin, ktore ponukali(?), tak sme prvi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ono to je vlastne v librach...

Reagovat
HOST*df

No podle mě záleží hodně na penězích když peníze máš hraješ špicu pořád když je nemáš hraješ hovno.Peníze rozhodují o tom jaké si koupíš hráče atd.a to je důležité.Blšany nemají prachy hrají hovno Barcelona prachy má hraje skvěle.Trochu divoké přirovnání ale je to tak.Je to tak všude u nás má nejvíce peněz Sparta a hraje pořád na špici naopak prachy nemá Slovácko tak hraje na piču.jak si někdo může myslet že nezáleží na penězích nechápu.Fotbal už je jen o penězích.

Reagovat
smazaný uživatel

Real vydělává mnohem více a hraje mnohem hůř než Barca, takže...

Reagovat
HOST*1860

prijem jeste neni cisty zisk, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
HOST*

O.K., ale nepíšete, o kolko sú zadlžení...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele