Real Madrid je mým domovem, rozloučil se Kroos s fanoušky Bílého baletu

26.05., 11:22
Aktuality
Toni Kroos (© AFP)

Nestává se příliš často, aby Real Madrid doma nedal branku, ztratil body a jeho fanoušci přesto měli důvod k aplausu. Včera jeden takový den přišel, v utkání s Betisem (0:0) na jejich stadionu naposledy nastoupil německý záložník Toni Kroos.

34letému fotbalistovi za měsíc vyprší smlouva a dlouho se mluvilo o dalším prodloužení spolupráce. Vše ovšem před několika dny rozsekl sám Kroos, který ohlásil blížící se konec aktivní kariéry, kopačky na hřebík definitivně pověsí po domácím evropském šampionátu.

"Není snadné se rozloučit. Chtěl bych poděkovat Realu Madrid, těch deset let tady jsem si užil," řekl po závěrečném hvizdu.

Kroos nechyběl v základní sestavě Bílého baletu a už před utkáním se s ním fanoušci rozloučili prostřednictvím povedené choreografie. Dlouho očekávaný moment pak přišel v 86. minutě, kdy německý středopolař trávník za aplausu všech přítomných opouštěl.

"Real Madrid je mým domovem. Po emoční stránce jsem hodně silný, ale dnešní reakce mých dětí mě zničila," přiznal.

Kroos vyrůstal v mládežnické akademii Hansy Rostock a ve vlasti oblékal dresy Bayernu Mnichov a Leverkusenu. Za Real Madrid odehrál 464 zápasů, dal 28 branek a letos s ním vybojoval čtvrtý španělský titul, brzy pak dostane příležitost už pošesté v kariéře vyhrát Ligu mistrů.

"Tohle je velkolepé rozloučení s legendou, Toni zde dokázal něco výjimečného a tuhle poctu si zaslouží. Je jedním z nejlepších a kariéru ukončí na vrcholu. Snad společně přidáme ještě jednu trofej," doufá trenér Carlo Ancelotti.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (74)

Přidat komentář
2miguel1

Ja by som mu dal aj GB ak Real vyhra LM, trochu nepochopitelne ze končí v uplnom tope, aletak pre nas dobre, toto bude pre Real obrovska strata

Reagovat
kattos

Pokud vyhraje LM a aspoň semifinále eura nebo vyhraje euro a bude stačit to finále, tak si GB jasně zaslouží. Všechno bude záležet na tom jestli něco vyhraje a jak bude to Euro

Reagovat
tortuga

Pokud nevyhraje EURO, tak nemá šanci.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Witcher

Messi má lepší sezónu

Reagovat
tortuga

Navíc vyhrál MS, což se přenáší i do tohoto ročníku.

Reagovat
Neutron

Toto rozhodovanie na zaklade pocitov nikdy nepochopim. Je skvely, je legenda a vsetko okolo, ale keby neoznamil koniec tak tu nikoho ani nenapadne ho riesit v suvislosti s GB.

Reagovat
tortuga

určitě i sám Toni by se tomu zasmál...

Reagovat
imp.

Jenze o GB rozhodujou lidi, ktery se zrovna tak na zaklade pocitu kolikrat rozhoduji. Samozrejme, ze je to podmineny tim, kdo vyhraje za tyden + EURO, ale pokud by opravdu za tyden vyhral Real + EURO Nemci, tak si klidne dokazu predstavit, ze spousta hlasujicich to muze videt stejne sentimentalne.

Reagovat
Neutron

V pohode, ved to nic nemeni na tom co som napisal. Ja netvrdim, ze si to neviem predstavit.

Reagovat
Kily

mně už přijde, že ani sami nevědí, na základě čeho vlastně rozhodují. Nedávno byla oznámena změna s tím, že maximální důraz bude kladen na výkony v jednotlivých zápasech, aby to pak z nějakého důvodu loni dostal Messi

Reagovat
-R2D2-

Dobře, ale proč to píšeš zbytečně takhle kontroverzně? Messi snad ty výkony, čísla v daným období neměl? Já to beru tak, že stats jsou základní pomyslnou bernou při rozhodování koho volit, až poté by měl rozhodovat pocit. Lidi jsou schopný zvolit kohokoli, ale Leoš byl ok, naopak..

Reagovat
Kily

měl je na MS, za které ho zaslouženě ocenila FIFA, na jaře nebyl ani nejlepší v PSG a pak se mu povedlo těch pár zápasů za mořem, ale MLS není moc velké měřítko

Reagovat
-R2D2-

MLS třeba vůbec nepočítám, i když bych mohl. I za to blbý jaro by obecně patřil do širší nominance, díky MS do užší, a z těch reálnejch dvou-tří kandidátů to dali nakonec jemu.

Reagovat
kattos

Reagovat
kattos

Reagovat
fenixLFC

na zaklade pocitov sa to este da pochopit, vtipnejsie je ked ma niekto vyhrat GB bud za zasluhy alebo ako majitel najvacsej zbierky trofeji minuly rok by to tak mal vyhrat alvarez lebo vyhral treble a MS

Reagovat
Uwe háže buly

To není pravda, asi dva týdny před oznámením konce kariéry tu byl nějak článek a několik z nás psalo, že je kandidát na GB. Já i tipoval jeho konec kariéry

Reagovat
kattos

Mluvíš jako kdyby Kross byl něco jako Messimu to dát v USA protože tam má ještě hezký momenty a zaslouží si další míč.

Počkat...

Reagovat
Neutron

O com tocis?

Reagovat
Feind

legenda a jeden z mych nejoblibenejsich hracu realu

kezby jeste vyhral obe trofeje a pak zlaty mic

Reagovat
Well

Jakoby to bylo včera ten rok 2014, na jedné straně odešel můj velký oblíbenec Xabi, na kterém jsem miloval ty jeho dlouhé míče z vlastní poloviny a na druhou přišel Toni. Ten ty dlouhé míče přenesl ještě na jiný level a za sebe můžu říct, že jsem nikdy neviděl hráče, který by dokázal dávat pravidelně tak přesné dlouhé míče s takovym klidem. Toni mi bude chybět, ale měl moc hezké ukončení kariéry u nás, coz jini hráči neměli. Snad to dotáhnou daleko na EURU a bude to dustojna rozlučka jedné fotbalové legendy. Díky za vše Toni!

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kokesh

Xabi měl víc razance, Toni více perfekcionismu.

Jako doteď asi nikdo nechápe, jak si ho zrovna Guardiola mohl nechat utéct, pro nás jeden z nejlepších přestupu historie.

Reagovat
smazaný uživatel

Však Guardiola ho přemlouval, aby zůstal.

Reagovat
Kokesh

Asi ne moc dobře. Pep koho vždy chtěl toho měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Však tam šlo o smlouvu a nedocenění jeho kvalit vedením Bayernu, se kterým Guardiola nemohl nic dělat, to se i tady řešilo už asi tisíckrát.

Reagovat
Kokesh

Nemohl nic dělat? Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

A co měl dělat? Přeblafnout Rummenigga, aby změnil názor? Ty jsi fakt geniální občas.

Reagovat
Kokesh

Takže Pep Kroose v tu dobu nutně potřeboval a vedení mu ho prodalo, tomu věříš?

To je jak ty tvoje výměny a závidění De Jonga a a vynášení Ndombeleho na úkor Casemira, asi tak tomu strašně rozumíš.

Reagovat
tortuga

Kroos má prostě smůlu, že není Korejec nebo zakrslý Ital, v takovém případě by ho vilp vynášel do nebes.

Reagovat
Kokesh

No vidíš, Veratti, na toho bych zapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi nevychádza, když Kroos je momentálně můj největší oblíbenec v kádru a osobně ho mám i nad Modrićem, ale vidím, že co se týče dedukce, tak si s kokeshem nemáš co vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že Kroos se nepohodl s vedením, který si ho nevážilo, nechtěl prodloužit, a protože to je Bayern, tak ho střelili pod cenou, aby pak nešel zadarmo, a Pepa se nikdo neptal, náhradu za něj měli. Přijde mi to logický. Asi stejně, jako když se Perez rozhodl, že neprodlouží Ramose, tak Sergio skončil, i když by asi každý trenér chtěl, aby zůstal. Jinak de Jonga závidím furt, skvělý hráč (po odchodu Toniho bych ho bral mimochodem k nám ), to stejný Verratti a pokud tohle je měřítko, tak to není tak špatný. Ndombélé byl to léto můj plán C a Casemiro mi od odchodu vůbec nechybí, taky jsem psal, že nám to bez něj hůř nepůjde, ale to se v té tvé skvělé analýze už asi nepočítá. Spíš bych čekal, že vytáhneš větší kalibry, třeba Hazarda. Jinak je vtipný, že jsi furt stejný debílek jako nějakých 10 let zpátky, žádný posun.

Reagovat
vladino10

Hm ja som až teraz zistil ze kokesh a kenneth nie sú to iste

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Kenneth šel do sebe, ale Kokesh má mentalitu egoistické zhrzené bejvalky stabilně.

Reagovat
Kokesh

Wow, už i ve školce se učí rozeznávat písmena.

Reagovat
vladino10

Super, lebo to potom znie ako problém ktorý sa u mňa bude dat vyriešiť. Na rozdiel od toho tvojho

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Kokesh

Věříš tomu, přijde ti to logický a ti ostatní jsou debilci. Jedeš vilpe, jedeš....

Jinak Casemira doteď nikdo nenahradil. Střídá se tam Tchou, Cama, Kroos...nikdo stabilní jako on. Nikdo netvrdil, že bez něj budeme prohrávat...to právě s De Jongem nebo dalšíma tvyma super uper DM bych tomu klidně věřil. Jenže to není mentalita RM....

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ten detail, že přesně takhle to prezentovali i top tier novináři kolem Bayernu a i pozdější slova Pepa na Toniho tomu nahrávají, proto tomu nemám důvod nevěřit. Na čem to tak hrozně sebejistě stavíš ty? Jinak o žádných ostatních řeč nebyla a když už je řeč o super uper DM, tak je zajímavý sledovat toho tvýho nejlepšího, když ho teď Kroos a Modrić nevodí za ručičku.

Reagovat
Kokesh

https://www.google.com/amp/s/amp.marca.com/en/football/real-madrid/2022/10/07/633fe43dca4741841f8b4578.html

Ono to pravé není o tom, jestli má někdo více techniky na té pozici, coz jsi doteď evidentně nepochopil, ale kdo se do toho týmu více hodí...proto ani nyní nejsme ve finále v hokeji proto, že jsme posbírali co nejvíce schopných individualit, ale proto, že jsme našli koncepční mužstvo co umí hrát jako tým. A tak to měl, má i Real.

Reagovat
smazaný uživatel

"I loved playing for [Guardiola] and, of course, I could have renewed my contract at Bayern. But I didn't believe it would be a good idea to sign an agreement just for the coach. He wanted me to renew my contract, but what sense did it make to sign a five-year contract if he was going to leave before that?"

To jde vyloženě proti tomu, co jsem tu tvrdil. Jinými slovy by byl Pep vlastně jediný důvod jeho případnýho prodloužení s tím, že doslova říká, jak Pep chtěl, aby podepsal, a o věci s Rummeniggem tam není vůbec nic, co by to vyvracelo. Dík za článek. Já pochopil, že bez Casemira ta záloha horší nebude, a to se ukazuje i teď, víc k tomu dodávat nepotřebuju.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
tortuga

Třeba Bellinghama.

Reagovat
Grahf

si nevidel hrať scholesa?

Reagovat
Well

Viděl, úspěšnost měl o něco nižší.

Reagovat
Bayern +

Kto bol podľa teba dlhodobo lepší? Xabi alebo Kroos?

Reagovat
Well

Těžko říct Xabi měl ty míče takové, že z ničeho dokázal udělat fantastickou finalku. Kroos dokázal pravidelně každý zápas těmito přesnými míči uklidnit rozehrávku týmu. Xabi má větší kredit, že se dokázal prosadit v PL, LL i BD, Kroos zase byl geniální dílek té zálohy Realu. Individuálně to stalo více asi dříve na Xabim. Asi bych váhal podle stylu hry, co bych chtěl hrát. Pro mě jsou cca nastejno. Jen ty dlouhé přihrávky měl pro mě lepší Kroos, díky té přesnosti a pravidelnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Kroos, ale těžký. Na Xabim už pak byl znát věk, byl furt naprosto klíčový, ale šel výkonnostně trochu dolů, na druhou stranu jeho hra byla fyzicky o hodně náročnější, chodil do soubojů a dost to řezal. Toni hrál letos stejně dobře, jako když mu bylo pětadvacet, byl preciznější v tom smyslu, že nedělal téměř žádný nevynucený chyby a byl mnohem víc odolnější proti presinku, Xabi na tu svoji hru potřeboval o trochu času víc, ale zase když ho měl, tak jsem nikdy neviděl záložníka, co by hru zrychloval víc, fantastický přihrávky mezi linie s neuvěřitelnou frekvencí, ze kterých hrozně těžil Özil, k tomu ty dlouhý pasy, co nebyly tak přesný jako Toniho, ale byly většinou mnohem složitější na provedení a delší vzdálenost. Jako Xabi byl dost výjimečný v tom, že na něm stála přechodová fáze s balonem a zároveň byl i hlavní bourač s nejlepšíma defenzivníma statistikama v lize.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Na jiný level asi těžko, Xabi určitě neměl takovou přesnost, ale jeho míče měly úplně jiný parametry, Kroos z 80 % jen přenášel do strany na Carvajala.

Reagovat
Well

Xabi dokázal dávat hezčí a těžší ty dlouhé míče, u kterých si člověk řekl wow to není možný, ale nedával je tak pravidelně. U Kroose ta přenesení člověk bral jako běžnou věc, ale samotné to provedení není jednoduché jak se zdá. Pro mě je to jiný level skrz tu pravidelnost, lehkost a prenost se kterou to dělal celé ty roky, tam to byla prostě rutina.

Reagovat
Kokesh

To je teda solidní nesmysl, k těm procentům máš nějaký relevantní stats nebo čistě jedeš na svůj subjektivní dojem?

Za Mourinha se hralo hlouběji, s větším důrazem na brejky a tudíž i rychlejší přenos, razance hry...tam to vynikne daleko více. Toni měl vždy absolutní přehled o hře, nebranitelný, krátký dlouhý míče na jakoukoliv stranu...ty to popisuješ jak kdyby hrál 4z5 dlouhých míčů na Carvajala kvůli ničemu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl jsi psal támhle nahoře ke Guardiolovi. Já to tu takhle popisuju v kontextu porovnání s Xabim, to zas ty jen klasicky hledáš problém tam, kde není. Ne, že bych se vším souhlasil, ale argumenty beru, jenže Xabi měl ty pasy mnohem složitější a odvážnější už v Liverpoolu, na Tonim mě ze začátku (kdy jsem byl zvyklý na Xabiho) dost sralo, že mohl zkoušet těžší variantu, ale radši zvolil tu míň riskantní. Pak jsem si zvykl. Jinak ten nejvíc relevantní argument by byl, že u Toniho je velký rozdíl mezi tím, kdy hrál pivota víc na středu a kdy byl spíš nalevo kvůli Casemirovi, z té levé strany těch 80 % bude dost blízko realitě. Ta čísla jsem jen plácl, ale když jsem viděl kdysi nějaký data k jedné konkrétní sezoně (s Casem), tak to tak nějak bylo. Ale tak si mysli, co chceš.

Reagovat
Kokesh

To právě ty si myslíš co chceš. To je jak kdybych napsal, že hrál Xabi 80% míčů na Arbelou....

On to právě rozdíl je minimální, protože i když hral tam nebo tam tak jediný rozdíl byl v bránění, při držení míče se prakticky vždy stahuje vždy mezi CB a diktuje tu hru on.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
tortuga

Porovnávat Kroose a Xabiho je jako porovnávat Benzemu a Higuaína. Kroos je a vždycky byl jednoznačně lepší.

Reagovat
Bayern +

Nič proti Kroosovi konkrétne, skôr myslím všeobecne, ale začína ma iritovať toto skoré končenie Nemcov. Na jednej strane super, že nejdú nahrabávať niekam do Saudskej Arábie a tiež chápem, že nie každý je Ronaldo, ale proste v 34 rokoch aby nešiel aspoň na sezónu-dve vypomôcť trebárs Hanse a popri tom pracovať na trénerskom...

Taký Xabi v jeho veku prestupoval za druhou výzvou do Bayernu

Reagovat
tortuga

Rovnou na Sibiř ho pošli.

Reagovat
Neutron

Toto je inak strasna choroba fans sablonovat hracom zivot proste kazdy by podla nich mal po skonceni uspesnej kariery v 50-tke ist este pomoct klubu, kde vyrastol a potom trenovat preco proste

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
herbage

proč by chodil do Hansy? Má tři krásné, zdravé děti a peněz na několik životů a ty bys ho hnal do Rostocku

Reagovat
Kenneth

Protože zrovna on je těžce zatrpklý vůči Kroosovi. Kroos tím že odešel z Bayernu dotáhl kariéru do perfekcionismu a on to nejspíš stále nemůže vydychat.

Reagovat
tortuga

Reagovat
Kenneth

A jeste by ho hnal k nejakym kopacum do druhe ligy, kdyz by mel Toni stale na to hrat v pristi sezone v Realu zaklad.

Reagovat
vladino10

A malo by to preňho zmysel? Možno by už necítil motiváciu na sebe makať a nakoniec by im ešte bol na príťaž. Ak necítiš motiváciu hrat ten futbal o level nižšie, je lepšie skončiť. A úplne tomu rozumiem. Alebo možno bral futbal iba ako svoju robotu, aj tomu rozumiem.

A ak máš povahu ako Ribery, ktorý zrejme chcel stále súperiť a bolo mu jedno ze už to nebude na úplne top úrovni, tak je dobre, že išiel do fiorentiny a potom salernitany. Ak to bolo aj jeho hobby, tak opäť - úplne mu rozumiem. Každý sme iný a je ich vec ako naložiť so svojím životom.

Čomu nerozumiem je taky sule, čo celý život maká na to, aby sa vtedy, keď si môže užívať vrchol stal tlsťochom...

Reagovat
Mateo16

On aj prvotne chcel predlžiť a pokracovat ale zasiahla do toho rodina.

Nehovoriac o tom ze sa chce venovať uplne niečomu inemu otvoril si fotubalové akademie a rozvoju mladých hracov

Reagovat
Kenneth

A proč by měl ještě někam chodit? Dostal včera rozlučku o který můžou hráči jako Ronaldo, Ramos nebo Iker snít. Pokud ještě vyhraje LM a nebo Euro, tak nemůžeš mít lepší zakončení kariéry.

Reagovat
zeroberto

Končit se musí umět.

I kdyby nevyhrál LM, ani Německo nedošlo njjak daleko na EURO, tak Toni končí na vrcholu. Klobouček

Reagovat
Mateo16

Nahradiť Kroosa bude nemožné taky hrac sa rodi raz za 10 rokov.

Dufam ze do zalohy momentalne nikto nepride dost to bude zalezať od toho ako sa rozhodne Nacho. Yoro je out a ak odide Nacho tak Tchuameni bude musieť hrat obrancu

Obrancu aj tak budeme musieť nutne kupit otvara sa moýnost ze by prisiel Scalvini ale netusim ci Atalanta prime 45 mega

Reagovat
Kenneth

Nahradili jsme Ramose, Crise, Casemira a nahradime i jeho. Diky za vse legendo. Vcera sem mel na krajicku.

Reagovat
sensei25

Vyborny hrac.No v mojom pomyslenom rebricku stredopoliarov zaostava.

Reagovat
Witcher

Horvát, Zavadil, Otepka, Matějovský

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele