REAL MADRID BEZ RAÚLA

22.04.2003, 19:24
Aktuality
Španělský reprezentační útočník Raúl Gonzales (25) nebude moci ve středu nastoupit v dresu Realu Madrid v odvetě čtvrtfinále Ligy Mistrů proti Manchesteru United. V pondělí kolem čtvrté odpoledne totiž dostal vysokou horečku a o pár hodin později se na Ruberově klinice v Madridu podrobil operaci slepého střeva...

Raúl v pondělí ráno trénoval jen lehce, na rozdíl od zbytku mužstva, ze zápasu s Barcelonou si totiž odnesl několik menších šrámů. Ty mu středeční start zkomplikovat neměly, ovšem po tréninku si Raúl stěžoval na nevolnost a odpoledne byl převezen do nemocnice... Operace prý proběhla úspěšně, jak dlouho bude Raúl Bílému baletu chybět, to zatím není známo, ale měly by to být zhruba tři týdny.

"Je to rozhodně velké překvapení, ale jsme profesionálové a nebudeme proto brečet," reagoval kouč Realu Vicente Del Bosque. "Raúlova absence je určitě velká rána, je to hráč, který je platný v každé situaci, máme ale silný tým a dokážeme jej nahradit," odmítl trenér přehnaný pesimismus. Podle kapitána Fernanda Hierra by mohla Raúlova absence týmu i pomoci. "Budeme hrát za něj. Je to škoda, že nemůže nastoupit, ale to je život. V životě profesionálního fotbalisty občas přicházejí neovlivnitelné události," uvedl Hierro.

Přesto však bude Raúl Realu určitě chybět. V prvním utkání na stadiónu Santiaga Benabeua zařídil výhru 3:1 dvěma góly, stejně úspěšný byl i před třemi lety, kdy také ve čtvrtfinále pomohl Realu k výhře 3:2 na Old Trafford v Manchesteru. Real ale má útočníky na rozdávání, na svou šanci čekají hlavně Jose Maria "Guti" Gutierrez a Fernando Morientes, nesmíme zapomenout ani na mladíka Javiera Portilla. Ti všichni rozhodně nebudou chtít svou šanci promarnit a kdokoli z nich nastoupí, bude pro obranu Manchesteru velice nebezpečný - Guti už několikrát přesvědčil, že góly dávat umí, Morientes se nedávno trefil dvakrát, když dostal po dlouhé době šanci alespoň jako střídající hráč, Portillo zachránil remízu v Dortmundu...

Operace paradoxně splnila velké přání manažera Manchesteru Sira Alexe Fergusona, který v Raúlovi vidí největší nebezpečí v dresu Realu. "Real nakoupil velké hráče – Figa, Zidaneho, Ronalda – pro mě je však současným nejlepším fotbalistou na světě Raúl. Zidane i Ronaldo jsou skvělí hráči, ale umíme je pokrýt. Ovšem hrát proti Raúlovi je velmi těžké," vysekl Ferguson Raúlovi poklonu po utkání v Madridu. "Můžeme jen doufat, že Raúl přestane cestovat, jinak budeme muset najít způsob, jak mu zabránit přijet do Anglie," vtipkoval Ferguson poté, co jej jeho svěřenci dvakrát nedokázali ubránit.

Raúlova technika a čich na góly určitě budou Realu chybět, United by na to však neměli spoléhat. Kdokoli nastoupí místo něj, bude extrémně nebezpečný. Rudí ďáblové potřebují vyhrát buď 2:0 nebo o tři góly a to není lehký úkol, ani proti Realu bez Raúla...

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Pavel

Jen doufám že se uzdraví.Hráč jako on je strátou i pro mužstvo jako je Real.

Reagovat
HOST*Tomas

Jeden hrac muzstvo nedela ale Raul bude Realu moc chybet

Reagovat
PJ

Měl by bejt mimo asi měsíc, takže bude rád, když stihne závěr ligy. Je to blbá smůla a i když fandim Manchesteru, tak tohle Raúlovi nepřeju, taky na něj sem se těšil. Rozhodně to pro United neni ulehčení, Raúl sice bude hodně chybět, ale Guti i Morientes jsou tak nadržení na fotbal, že můžou bejt mnohem nebezpečnější...

Reagovat
Josifek

Tak tohle je ta nejhorší zprává,kterou jsem kdy četl.Chudak Raúl.REalu bude dneska hodně chybět

Reagovat
Josifek

Tak tohle je ta nejhorší zprává,kterou jsem kdy četl.Chudak Raúl.REalu bude dneska hodně chybět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele