Razie u portugalských velkoklubů: Policie vyšetřuje daňové úniky

17.05.2023, 18:52
Aktuality

Přední portugalské kluby se dnes staly cílem rozsáhlé policejní razie v souvislosti s údajnými daňovými úniky. Tamní prokuratura informovala v prohlášení, že při akci se uskutečnilo okolo na 60 prohlídek, mimo jiné v objektech lisabonských klubů Sportingu a Benfiky či FC Porto, ale i účetních firem a právnických kanceláří.

Podle portugalského tisku jsou razie vyústěním "Operace Offside" z roku 2020. Během ní policie vyšetřovala profesionální fotbalové transakce od roku 2015, na kterých měly kluby krátit daně. Z analýzy dokumentů získaných před třemi lety v současnosti portugalský prokurátor vychází.

Konkrétně se vyšetřování zajímá o podpisy a prodlužování zaměstnaneckých smluv, platby provizí, finanční záležitosti spojené se zprostředkovateli těchto akcí a používání osobnostních práv. Podle prokuratury může škoda dosahovat částky 58 milionů eur (1,37 miliardy korun). Vyšetřované subjekty mohou být obviněny z daňového podvodu či praní špinavých peněz.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdyby se to stalo u nás tak tu bude povyk jaký je náš fotbal žumpa, jak by se to na západě nestalo a že z toho důvodu "kaprligu" bojkotuje dotyčnej už od narozením fanděním Manchesteru City

Reagovat
Axelrose

Tak ono to tady může za chvilku vyplavat taky, v tom bych problém nevyděl.

Reagovat
Han střelil první

Nečekaně

Reagovat
Benfica

MP má vždy top načasovanie ale však nech hľadajú, aspoň po nich "vidno" robotu

Len už by mohli zájsť aj k TAP Portugal a Novo Banco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele