Ranieri po špatných výsledcích skončil na lavičce Fulhamu

28.02.2019, 18:18
Aktuality
Fulham se znovu ocitl bez manažera. Londýnský celek sice teprve v polovině listopadu převzal Claudio Ranieri, avšak na základě špatných výsledků byl odvolán...

Tradiční anglický celek se do Premier League vrátil po čtyřech letech, když ovládl play-off League Championship, mezi elitou však od samého začátku patřil na chvost tabulky.

Cottagers měli po úvodních 12 kolech na kontě pět bodů, vedení tak místo Slaviši Jokanoviče jmenovalo do manažerského křesla Ranieriho, který měl mužstvo pozvednout. To se povedlo, když okamžitě zdolal Soton, aby vybojoval 9 bodů z osmi kol.

Následně se však Fulhamu opětovně přestalo dařit bodovat a pověstnou poslední kapkou se pro bývalého manažera Leicesteru City, se kterým překvapivě v sezóně 2015/16 vyhrál titul, stala symbolicky porážka 0:2 se Southamptonem. Aktuálně jsou "Chalupáři" předposlední se ztrátou 10 bodů na 17. místo.

"Claudio přišel do našeho klubu ve velmi obtížné situaci. Okamžitě dokázal mužstvo pozvednout, bohužel se mu ale nastavené tempo nepodařilo udržet. Přesto mu chceme poděkovat za úsilí, se kterým pro nás pracoval," uvedl v prohlášení předseda londýnského klubu Shahid Khan.

Ranieriho místo dočasně zaujme bývalý záložník Scott Parker, jenž od léta ve Fulhamu působil jako asistent manažera. "Jsem zklamaný z nedávných výsledků a z toho, že jsme nedokázali udržet nadějný start. Chci poděkovat klubu, hráčům i fanouškům za podporu," rozloučil se Ranieri.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (333)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele