Ramires se k fotbalu nevrátí, rozhodl se ukončit kariéru

28.09.2022, 18:41
Aktuality
Brazilský středopolař Ramires po téměř dvou letech bez angažmá ukončil kariéru. Vítěz Ligy mistrů s Chelsea a účastník dvou světových šampionátů naposledy působil v brazilském Palmeiras.

"Po určitém čase věnovanému přemýšlení chci oznámit, že jsem se rozhodl oficiálně ukončit kariéru profesionálního fotbalisty. Poděkování patří jak všem klubům, kterými jsem prošel, tak brazilskému národnímu týmu," uvedl pětatřicetiletý záložník ve svém příspěvku na Instagramu.

Ve výběru své země se poprvé objevil v červnu 2009, po následném vítězství v Konfederačním poháru se přesunul z Cruzeira do Benficy. Tam vydržel jenom sezonu, než upoutal pozornost Chelsea.

Právě v dresu Blues prožil nejlepší léta své kariéry. Vedle Premier League oslavil i vítězství v Lize mistrů a Evropské lize, uspěl i v obou anglických pohárových soutěží. Celkem za londýnský klub odehrál 251 zápasů, než se přesunul do čínského Jiangsu a odtud do zmíněných Palmeiras.

Za brazilskou reprezentaci odehrál dohromady 51 utkání, účastnil se i dvou mistrovství světa včetně toho domácího a také jihoamerického šampionátu. Úspěch si ale kromě Konfederačního poháru zapsal už jen na olympijských hrách v Pekingu, kde s týmem vybojoval bronz.

Autor: Martin Vejdělek / abola.pt

Komentáře (48)

Přidat komentář
Csaplárova past

Jeho gól proti prašivé Barceloně

Reagovat
Jason_

Reagovat
kattos

Největší masakr byl v tom, že on, takovej plašoun, takovej spalovač se v jediné šanci Chelsea toho zápasu, v nelehké situaci.... takhle pošle Valdese na párek

Reagovat
Csaplárova past

Já si to pamatuju jako by to bylo před dvaceti minutama. Takovou euforii už jsem zažil snad jen když dával Rachůnek proti Švédům v posledních sekundách gól nebo Aguero 94. minuta a gól,k terý rozhodl o titulu v posledním zápase.

Reagovat
Pato44

Oka pisu si... nejvetsi hater Barcelony, Svedska a dokonce i Queens Park Ranges

Reagovat
kattos

To já zas u Drogbičově golů ve finále

Reagovat
Csaplárova past

Kdyz se rekne Drogba 2012 v LM, tak jako prvni me napadne post pravy obrance

Reagovat
kattos

Já zase jediný styl útoku Chelsea - Čech dlouhej nákop na Drogbu a on si s tím poradí

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
zlatan-legend

Reagovat
John Obi Mikel

Včera já, dneska Ramires. Tým 2012 pomalu odchází.

Reagovat
Csaplárova past

2012 ... jeden z posledních roků, kdy fotbal ještě za něco stál.

Reagovat
Martin9719

Tak není to o tom žeby teď nestál, jen teď už není tolik kanonýrů, playmakerů a zajímavých hráčů celkově.

Reagovat
Seydou Doumbia

Csaplar má pravdu...obecně fotbal jde do sraček od té doby v mnoha ohledech

Reagovat
Kucka

Reagovat
jester Radka Bejbla

Teď jsou všichni jen běžci, ale takřka nikdo výrazně nevynika, až na pár výjimek

Reagovat
Seydou Doumbia

Všichni jako přes kopírák natisknuti v tiskárně no...ale to je ten nejmenší problém ve světě fotbalu v této době

Reagovat
Martin9719

Tak z toho ostatního by to mělo pramenit pokud se chápeme.

Reagovat
Talker

Tohle říct zrovna u Ramirese, že hráči jsou teď běžci...

Reagovat
icka

Reagovat
Csaplárova past

Jako těch akcí a gólů, kdy si někdo vezme balón a dá si sólíčko 35 metrů už se nevidí skoro vůbec. Hráči tehdy měli více prostoru vyniknout, fotbal bavil.

Představ si, že je ti dnes deset let ... no já bych si snad oblíbence ani nevybral. Srdcaři úplně vymizeli, hráčů vyniká velmi málo a je tam velká díra mezi TOP kvalitou s pár hráči a průměrem.

Reagovat
jack_donaghy

Suhlasim, ze fotbal vtedy viac bavil skrz individualne akcie. Srdciarov bolo viac, ale nebola to nejaka podmienka pre vyber oblubeneho hraca v 10. Hned mi napadju Sevcenko, Kaka, ktori boli oblubeni stale aj po prestupe a takych bolo mnoho.

Ta diera medzi TOP a priemerom, ako to pises, podla mna nexistuj a je iba dosledkom toho, ze dnes tych hracov sledujeme daleko viac, ovplyvneni roznymi statistikami a rozbormi. Sme skratka nasobne kritickejsi ako v minulosti. Hraci, ktori su dnes povazovani ze legendy, tiez mali hromadu zapasov blbec, kedy im nic nevychadzalo, ale neriesilo sa to tak (pre absenciu soc. sieti a netu vo vseobecnosti).

Reagovat
sokar

proste teraz sú tie nároky na hráčov omnoho vyššie...

pre porovnanie legendy zo začiatku milénia: Del Piero dal za celú kariéru 3x viac ako 20 gólov v lige za sezónu,

Inzaghi 1x, Trezeguet 4x, Totti 2x, Shevchenko 3x, Drogba 2x, Raul 3x, Morientes 0x, Berbatov 3x, Torres 1x

naproti ním - Harry Kane 5x, Salah 4x, Benzema 6x, Lewa 10x, Aguero 7x, Cavani 5x, Ibra 7x, Suarez 9x, a nad všetkými vynikajú Ronaldo 13x a Messi 13x

proste si tú dobu človek viac idealizuje... Vtedy bol rád keď videl obľúbeného hráča práve v zápase Ligy majstrov, alebo že sa mu podarilo vidieť ligový zápas na nejakom zahraničnom kanály. Vtedy si to viac vychutnal. Teraz je tím všetkým presítený a skôr si už všíma tie nedostatky a chyby skôr ako nejaké geniálne akcie. Teraz dá hráč gól v každom zápase, ale aj tak sa potom viac rozoberajú chyby a zahodené tutovky, vtedy si kukol na výsledky alebo nejaký zostrih kde dal gól a bol za superstar

Reagovat
Talker

Takový KdB, který sbírá haldy asistencí a golů každý rok? Vždyť už teď se řadí mezi nejlepší playmakery historie.

Reagovat
Csaplárova past

Jo, a kdo je na jeho urovni? Tehdy jsi mel na kazdy post treba 5 hracu stejne kvality. Zlaty mic mohl vyhrat kdokoliv a vsichni by si ho zaslouzili ..... taky ho mel kazdy rok nekdo jiny

Dneska kdyby skladalo nejlepsi jedenactku sveta 10 lidi, tak ji maji skoro vsichni stejnou. Ale tehdy to tak jednoznacne nebylo.

Reagovat
mistr129

No a není to náhodou tím, že De Bruyne je podstatně lepší, než bylo těch dřívějších 5 hráčů, a ti další jsou na úrovni těch 5 hráčů? To máš teď s Haalandem, taky by ho dal do sestavy každý, ale než on přišel, byla řada vyrovnaných střelců - Kane, Lewandowski, Agüero, Suárez, Ibrahimović co mě teď napadá. Jak máš napsáno výše, tihle hráči dávali víc gólů než ti z před 20 lety. A třeba takoví Lewa s Kanem se nijak nezhoršili, jen je teď prostě Haaland zastiňuje.

Reagovat
Csaplárova past

Ano, viz. Salahovy góly. Kolik že jich dal v té jedné sezóně? 32? Když je řeč o útočnících, tak střelci tu jsou pořád, ale kolik hráčů dnes dokáže zaujmout svojí hrou. Něčím, co charakterizuje jenom je a v čem jsou nejlepší.Já takových hráčů dneska vnímám méně ...

Reagovat
mistr129

Tak třeba ten Lewandowski výběrem místa, Mbappé rychlostí a Haaland taky nevypadá na hřišti jako řadový hráč.

Spíš ti položím opačnou otázku, tady je odkaz nnejlepší střelce top 5 lig 2022 (https://bit.ly/3y6c0ad). Kolik třeba z prvních 10 hráčů je mezi sebou snadno zaměnitelných, tzn. se stejným stylem hry?

Reagovat
kattos

Fía tak to bych ani neřekl že je v tomhle problém.

Ale když sestavíš tu jedenáctku tak je to z 11 hráčů 6-9 nudnejch

Reagovat
mistr129

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jsem šťastný, že deset mi byli v roce 96 a zažil jsem úžasných deset-patnáct let

Reagovat
Rudnevs

Ten dnesny gegenpressing je asi ucelny ale zdaleka nie tak efektny ako styly futbalu, co sa hrali kedysi. A bohuzial ked skoro kazdy tim a hrac hra rovnako, tak sa z toho vytraca ta originalista a elegancia

Reagovat
jack_donaghy

Rozviedol by si trocha vyznam "ucelny a zaroven menej efektivny"?

Povedal by som ale, ze to hlavne vec trenerov. Napriklad spominane sola na 30m. Pekne ked sa to podari, ale velmi pravdepdoobne hrac bud strati loptu a super ide do protiutoku alebo hraca niekto zarube.

Reagovat
AnnelieseMichel

On napisal efektný, nie efektívny.

Reagovat
jack_donaghy

moja chyba... nepozorne som to cital

Reagovat
kattos

2010-2012 peak fotbalu

Reagovat
Rudnevs

MS 2014 bolo top este, odvtedy ma uz ziadne ME ani MS nebavilo

Reagovat
Csaplárova past

ME už je vyloženě sračka

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Martin9719

2014 bylo vyjímečný hlavně svou atmosférou, k tomu padalo hodně krásných gólů, protože na hřišti ještě byli hráči jako Cahill, van Persie, James, Robben, Karagounis, Gerrard, Rooney a další. V Milánském derby přijde na hřiště 36letý Džeko a je za půl hodiny skoro hráč zápasu.

Reagovat
kattos

Reagovat
kattos

Ono ale už i ME 2012 bylo nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Nigerijský Souček

Reagovat
Neutron

Cesky nigerijcan

Reagovat
Mönchengladbach

Individuální ocenění:

Chelsea: Gól sezóny (proti Manchesteru City, 20. březen 2011)

Chelsea: Gól sezóny (proti Barceloně, 24. duben 2012)

Chelsea: Hráč roku 2011/12 podle hráčů

Reagovat
Csaplárova past

Tak to čumím, že byl hráčem roku podle kabiny. Protože v tom období tam byl Mata kurevsky dobrý playmaker a vyhrával ceny fanoušků, tak se divím, že hráči mu to nehodili. Ale Ramires byl dříč a běhal za 3 a ti hráči to věděli ...

Reagovat
Rothbard

Odveta semifinále 2012 proti Barce legendární i z pohledu EF: Počet komentářů 3757. Nabízí se otázka klasika, teda Paroubka, kdo z vás to má?!

Jaký je rekord EF co se týče počtu komentářů?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele