RAKOUSKO - 26. KOLO

13.03.2006, 13:48
Aktuality
Salzburg prohrál druhý ze čtyř jarních zápasů a na Austrii Vídeň v čele rakouské Bundesligy ztrácí už čtyři body, i když ani ta nebodovala naplno, remizovala s Paschingem. Nedařilo se ani dalším dvěma týmům v pořadí, GAK podlehl Innsbrucku a Rapid remizoval v Riedu.

Začněme u největšího překvapení 26. kola - Red Bull Salzburg si vylámal zuby na posledním týmu tabulky Admiře, která se po výměně trenéra proměnila k nepoznání. Tým Salzburgu, který chtěl stáhnout tříbodový náskok vedoucí Austrie, přišlo povzbudit 11 800 diváků. Jestli však fanoušci očekávali, že zápas automaticky vyhraje Salzburg, tak se dost přepočítali.

Vratislav Lokvenc, jenž utkání pozoroval pouze z tribuny, musel přihlížet trápení kolegy útočníka Zicklera. Ten byl na hrotu osamocen a nedovedl přejít přes dobře pracující obranu hostí. Neslaný nemastný první poločas znamenal konec pro neviditelného domácího hráče Aufshaufera, kterého vystřídal Suazo, ale ani to nepomohlo. Salzburgu se stala osudná 57. minuta, kdy první gólem v sezóně ve druhém startu za Admiru skóroval Rolf Landerl.

Salzburg začal být aktivní, ale ne v útoku, nýbrž ve faulování - podle statistik se podráždění "rudí býci" dopustili 18 faulů a dostali 4 žluté karty. Zápas tedy skončil 0:1 a domácí můžou následující týden přemýšlet, kde udělali chybu.

Robert Pflug (trenér Admiry) dokazuje, že jeho tým ještě není odepsán a jen tak se nevzdá v boji o záchranu. Outsider pomalu začíná strašit předposlední SV Mattersburg, jenž má sice náskok osm bodů, ale Admira má dva zápasy k dobru a do konce ligy zbývá ještě deset kol.

Vedoucí tým ligy Austria Vídeň přivítala na svém hřišti průběžně pátý tým v tabulce FC Superfund Pasching. Zápas byl vyrovnaný a prvním gólem se zaskvěl tři minuty před koncem prvního poločasu Peter Kabat. Pasching tedy překvapivě vedl, ale Austria dotírala a vytvářela na soupeře stále větší tlak. To také přineslo vyrovnání, v 62. minutě se trefil hráč slovinské národnosti Filip Šebo. Utkání se opět vyrovnalo a skvěle hrající obrany obou mužstev už změnu na výsledku nedopustily. Austria si tedy pojistila náskok v čele na čtyři body.

Pokud GAK Graz pomýšlí na boj o titul, měl by porážet týmy ze druhé poloviny tabulky. Tentokrát narazil na Tirol Innsbruck, kterému před zápasem patřilo 8. místo a pro třetí GAK tak bylo povinností vyhrát. Vše ale bylo nakonec jinak. Domácí sice vyslali na branku soupeře 16 střel, ale ani to nepomohlo a GAK gól nedal. Innsbrucku stačila polovina střel mířících na branku domácích, v 50. minutě rozvlnil síť v domácí brance Hattenberger. GAK Graz už nestačil vyrovnat a tým Václava Kolouška z UPC Areny neočekávaně odvezl všechny tři body.

Utkání dvou týmů ze spodku tabulky skončilo pro oba mančafty asi nejlépe, jak mohlo, a to remízou. Předposlední SV Mattersburg přivítal na Pappel stadionu sedmý Sturm Graz. Všechno důležité se událo až ve druhém poločase. Nejprve v 67. minutě poslal hosty do vedení Rabidou, v 74. minutě se však nechal vyloučit hráč Sturmu Klaus a domácí velmi brzy trestali, když vyrovnal Thomas Wagner a potěšil celý stadion. Do konce se už nic převratného neudálo a zápas v poklidu skončil 1:1.

SV Ried přivítal Rapid, kterému se vytrácí před očima vidina na obhajobu mistrovského titulu. Vídenští nehrají poslední dobou moc dobře a v minulém kole dostali na domácím hřišti "trojku" v derby s Austrií. Pokud si chtěli napravit reputaci a opět se dostat do boje o titul, měli na hřišti Riedu zvítězit. Chtít je jedna věc, ale fotbalovost, která oběma týmům v tomto zápase scházela, zapříčinila, že každý spravedlivě získal po bodu.


Tabulka:
1. Austria Vídeň25146534:1848
2. Red Bull Salzburg261421038:3144
3. Grazer AK24115835:2538
4. Rapid Vídeň26108839:3238
5. SV Pasching2698928:2535
6. SV Ried24810634:3134
7. Tirol Innsbruck2689930:3733
8. Sturm Graz26710932:3531
9. SV Mattersburg25751328:4226
10. Admira Wacker24531628:5018


Příští kolo
01.03.2008
SV Ried - SCR Altach
Sturm Graz - Rapid Vídeň
SV Mattersburg - Austria Kärnten
Austria Vídeň - LASK Linz
Red Bull Salzburg - Wacker Innsbruck



Autor: Patrik Vacek

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Novinka? Môže byť, rakúska liga je určite lepšia než vaša alebo naša.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem nějakej sportovní škodolibec, ale jen ať Salzburg prohrává, protože nic nesnášim víc, jako uměle vytvořené velkokluby, který jsou prakticky bez historie, jako Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Plne stebou souhlasim...

Reagovat
smazaný uživatel

A ja neznášam Red Bull

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele