Rakouské stadiony čeká různý osud

20.06.2008, 18:36
Aktuality
Pro tři ze čtyř rakouských hostitelských stadionů už Euro skončilo a vracejí se do rukou svých majitelů. Hraje se už jen na vídeňském stadionu Ernsta Happela pro padesát tisíc diváků, který také určitě zůstane jako jediný po turnaji zachován ve své současné podobě.

Zbylé tři stavby – v Innsbrucku, Salcburku a Klagenfurtu – byly kvůli Euru rozšířeny na minimální požadovanou kapacitu třicet tisíc diváků a nyní je čeká zpětná redukce jejich kapacity.

V Innsbrucku již stavební práce brzy začnou. Stadión Tivoli Neu bude zmenšen na kapacitu zhruba patnáct tisíc diváků. Větší tribuny nejsou potřeba, jelikož místní Wacker Tirol sestoupil do druhé ligy.

U dalších dvou stadionů už situace není zcela jasná. V Salcburku protestují proti zachování stavby obyvatelé, vedení ambiciózního klubu chce ale současnou kapacitu zachovat. Red Bull bude jednat s tyrolskou zemskou vládou, údajně již získal předběžný souhlas a stadión se nakonec zmenšovat nebude.

Podobné úmysly mají nyní v Klagenfurtu. Po Euru měl být stadión zmenšen a pojmout jen dvanáct tisíc diváků, ovšem někteří občané i politici toto rozhodnutí zpochybňují, chtějí zachovat kapacitu alespoň 18 tisíc lidí. Wörthersee Stadion bude horkým tématem před korutanskými zemskými volbami v příštím roce.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
M11

ten Klagenfurt.. z 32 na 12

Reagovat
smazaný uživatel

takhle se plytva penezi postavit a pak zdemolovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

primacti komentatori sou totalni piiiiiiiice

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny stadiony zbořte.

Reagovat
smazaný uživatel

a postavte je u nás.....

Reagovat
fantomas

Dnes zase v Basileji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele