Rafa Silva: Soustředíme se jen na svou práci, nemyslíme na konkurenci

18.01.2020, 13:50
Aktuality
Benfica obhajuje portugalský titul a včera udělala důležitý krok k jeho získání. Lisabonský celek zvládl derby na půdě Sportingu a vyhrál 2:0, vedle toho mu do karet nahrál i výsledek zápasu FC Porto - Braga...

Hrdinou duelu v Lisabonu se nakonec stal střídající Rafa Silva, ten přišel na trávník v 74. minutě a zaznamenal oba góly. Skóre otevřel v 80. minutě, pečeť na tříbodový zisk pak přidal v deváté minutě nastavení.

"Nemyslím si, že můj příchod by měl vliv na samotný průběh, tým do té doby hrál dobře a jenom potřeboval dát gól. A výhra je to, o co nám šlo. FC Porto? Soustředíme se jen na svou práci, nemyslíme na konkurenci," prohlásil hrdina pátečního utkání.

Portugalská nejvyšší soutěž je ve své polovině a Benfica nevyhrála jenom jednou, ve třetím kole v hlavním městě loupilo FC Porto. To včera doma nestačilo na Bragu a na lídra ztrácí již sedm bodů. Benfica je silná jak doma, tak i venku, ze hřišť soupeřů si všechny body přivezla už sedmnáctkrát v řadě.

"Stalo se to, co jsme očekávali. Bylo velmi důležité udržet vysoké tempo od první do poslední minuty a to jsme dokázali. K tomu přidali i neustálý tlak na obránce soupeře, to znamenalo přidanou hodnotu, jelikož Sporting je v zakládání útoků silný a my hráli jako tým. Na hřišti máme pravidelně navrch a tohle vítězství je spravedlivé, ale stále se jedná jen o tři body, díky nimž jsme si pojistili vedení," říká trenér Bruno Lage.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byl to dost vyrovnanej zapas. Nerekl bych, ze Benfica mela navrch.

Reagovat
mxyzptllk

*svoji

Reagovat
smazaný uživatel

Navrch měl Sporting. Ve druhý půli jste do 80. minuty nevystřelili na bránu.

Reagovat
Benfica

vtip?

Reagovat
smazaný uživatel

Do 80. minuty jsme byli lepší, pak jsme odešli.. Ale rozhodně jsme si vypracovali více šancí. Vždyť jste vystřelili na bránu až v 80. minutě poprvý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebezpečnější. Bylo to vyrovnaný.

Reagovat
Benfica

tak to ani náhodou, mali ste 2 dobré šance.. inak to bol celkom vyrovnaný zápas.. lepší ste boli takých 5 minút v druhom polčase.. a o nebezpečnosti sa vôbec nedá hovoriť

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno. Prostě prohra 0:2.

Reagovat
Benfica

je to jedno, ale hádať sa o tom je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to zbytečný.

Reagovat
Benfica

to je

Reagovat
Slavia10

Nejdřív jsem myslel, že tenhle hráč byl obří chyba Benficy, ale loni byl skvělý a letos pokračuje a Podle mě ještě nedosáhl stropu, loni čekám že jestli bude zdravý to potáhne a bude sledován velkými kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, mal v Benfice trošku pomalší rozjazd, ale už mu to šliape jedna radosť a tá minulá sezóna bola de luxe

Reagovat
castelL

pomalší rozbeh? dve sezóny nič nehral, stačí pozrieť štatistiky.. minulú sezónu konečne na strelca ako sa patrí

Reagovat
Benfica

Reagovat
FC Porto FC

Velký špatný letos :/

Reagovat
Setwo

v Európe ta Benfica aj tak bieda...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako každý rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele