Rafa Silva se stěhuje z Bragy, ulovila ho Benfica

01.09.2016, 12:10
Aktuality
Portugalskou ligu bude i nadále hrát Rafa Silva. 23letý křídelník si za poslední rok řekl o pozornost několika klubů a boj o jeho služby nakonec vyhrála lisabonská Benfica, která ho přetáhla na přestup z konkurenční Bragy...

Lisabonský celek za fotbalistu zaplatil šestnáct milionů eur a podepsal s ním smlouvu na pět sezon, Rafa Silva dostal kontrakt s ročním platem dva a půl milionu eur. Jedná se o historicky vůbec nejdražší transfer mezi dvěma portugalskými kluby.

Rafa Silva zažil povedenou loňskou sezonu, v níž dal osm ligových branek, další tři zásahy přidal v Evropské lize, ve které s Bragou dokráčel až do čtvrtfinále, a koncem května zvedl nad hlavu trofej určenou pro vítěze Portugalského poháru. Nejsvětlejšího momentu kariéry se pak dočkal v létě, kdy s Portugalskem triumfoval na mistrovství Evropy. Sám si ovšem příliš nezahrál, na trávník se dostal pouze v závěru utkání s Rakouskem.

Benfica nebyla jediným klubem, který v uplynulých týdnech o Silvu usiloval. Hráče lanařilo rovněž FC Porto a svou nabídku do Bragy zaslal Zenit Petrohrad, Rafa Silva ovšem angažmá v Rusku odmítl.

Autor: Tomáš Pavlík / slbenfica.pt

Komentáře (14)

Přidat komentář
FC Porto FC

Tohle je největší fail do nás....ten měl být náš a za 2 roky by měl 2x takovou cenu. Psalo se že za něj nabízíme 20 mega ale nechce se mi věřit že mi dáme 20 a Benfica 16 a jde do do Benfici.... 20 mega za takového hráče měla být samozřejmost

Reagovat
smazaný uživatel

Já spíš nechápu, že po něm nešel někdo z PL..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuard.MUTD

Tak nějak..

Reagovat
Benfica

britské noviny ho videli v Man. Utd..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

toto je hráčik, vždycky si ho kupujem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
skat

skvělej hráč, pamatuju si jak si nás loni vodil, jak malý kluky.... u nás dal tuším i gól a pak jeden připravil v Braze... on a Alan mi utkvěli v paměti nejvíc z celého týmu....

Reagovat
adoxx

Dobrá posila rozhodně by nám mohla pomoct no uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JessePinkman

Pěkně SLB

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní hráč..překvapilo mě jak dlouho po něm nikdo pořádně nešel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele