QPR vyhodilo Warnocka. Nahradit by ho mohl Hughes

08.01.2012, 20:21
Aktuality
Druhá změna na manažerském postu tohoto ročníku Premier League se navzdory očekáváním uskutečňuje na Loftus Road. Po sérii nepřesvědčivých výsledků u kormidla nováčka končí zkušený Neil Warnock. Klub opouští na 17. příčce s bodovým náskokem na prvního sestupujícího.

Impulzivnímu manažerovi definitivně nezlomily vaz mizerné ligové výsledky, nýbrž víkendová pohárová remíza s třetiligovým MK Dons. Zkušený 63letý rodák ze Sheffieldu, jenž také u tamějších United působil dlouhých osm let, strávil v srdci hlavního města převážně úspěšných 22 měsíců. A s mírným odstupem na toto angažmá zavzpomínal jen v dobrém.

"Užil jsem si to tu jako nikde jinde a fanoušci QPR na mě velmi zapůsobili - zaslouží si úspěch," uvedl. A záhy se pustil i do konkrétnější rekapitulace: "Nejvíc lituji toho, že ke změně majitele nedošlo dříve, protože to by mi umožnilo přivést hráče, které jsem si minulé léto vysnil, a dalo by nám to větší šance uspět v Premier League."

Neil Warnock si teď dle svých slov od fotbalu chvíli odpočine. Než se rozhodne, co bude dál s jeho manažerskou kariérou, chce si prý trochu užít s přáteli a rodinou. Něčeho takového by už ovšem mohl mít dost Mark Hughes. Talentovaný manažer je bez práce od června 2011 a podle bulvárního serveru CaughtOffside by údajně měl být jasným favoritem na převzetí londýnského celku. Právě v hlavním městě také Hughes naposledy působil, když po 11 měsících sám opustil Fulham.

Úvod v novém působišti bude pro kteréhokoliv manažera relativně přívětivý. Rangers v příštích osmi kolech čekají jenom soupeři sedící na pomezí elitní desítky, potažmo daleko v hloubi tabulky - nejvýše postaveným celkem je hned na úvod sedmý Newcastle. Bohatý vlastník Tony Fernandez navíc novému kormidelníkovi jen těžko bude bránit ve větších zimních nákupech. Jedinou blízkou komplikací tak pro QPR zůstává měsíční absence dua Traoré-Taarabt, které se vydává na Africký pohár národů.

Autor: Tomáš Daníček / london24.com, goal.com

Komentáře (409)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele