Psychologické hrátky po egyptsku

18.08.2012, 11:12
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Stěžoval si na Kumasi, původní místo konání zápasu skupinové fáze Africké Ligy mistrů. Nevyhovoval mu pořadateli navržený a zamluvený hotel. Pohrdl nabídnutým tréninkovým komplexem. Šestinásobný egyptský šampion Al Ahly rozehrál před duelem s ghanskou Chelsea své obvyklé psychologické drama...

Nejdříve si nejslavnější egyptský celek vzal na paškál dějiště klání, které pro něj přitom bůhvíjaký význam nenese. Své skupině po třech zápasech vévodí s plným počtem bodů.

Přesto za žádnou cenu nechtěl hrát v Kumasi, kam se poměrně skromný ghanský celek Berekum Chelsea uklidil ze svého domovského stánku. Ten dle jejich soukromého mínění a zkušeností nevyhovuje regulím Africké fotbalové konfederace (CAF), ačkoliv to tak úplně nemusela být pravda.

Totiž původně se funkcionáři Chelsea jenom domnívali, takže automaticky brali zavděk Kumasi. A když se konečně pochlapili, aby požádali o změnu dějiště (na což mají plné právo), učinili tak až příliš pozdě. Africké fotbalové zákony totiž ukládají žadateli dodržet desetidenní lhůtu před výkopem; být tahle podmínka dodržena, nejspíš se Berekum Golden City Park dočkal. Takhle se tedy - i na základě protestu Al Ahly - bude hrát v hlavním městě Ghany, v Akře.

Druhou nepřeklenutelnou překážkou se pro favority skupiny, kteří se podobnými "mind games" proslavili už v minulosti, ukázal být doporučený hotel. Tříhvězdičkový Lincoln Hotel prý nevyhovoval jejich požadavkům, a tak se zabydleli...v jiném tříhvězdičkovém komplexu. Patrně proto, že byli líní příliš cestovat, neboť vyvolený Oak Plaza Hotel leží hned vedle mezinárodního letiště.

A konečně tréninkový komplex - opět šmahem zavržený. Dobře upravená hrací plocha spadající pod presbyteriánskou chlapeckou střední školu v Legonu byla pro Al Ahly málo. Co na tom, že se tam připravují ghanské juniorské výběry; a že jí po renovaci k předzápasové přípravě hojně využívali také účastníci Afrického poháru 2008. Káhirští odmítli, aby se usadili v nedalekém Lizzy Sports Complex; o něco lukrativnějším, avšak také ultradrahém středisku (přes 40 tisíc českých korun za dva dny pronájmu).

Zda nakonec tyto cílené cavyky budou svěřencům Hossama El-Badryho k něčemu, o tom se sami můžete přesvědčit zítra od čtyř hodin našeho času. Zahraniční sázkové kanceláře, jež zrovna tato soutěž zajímá, shodně věří domácím. Chelsea mívá lepší kurzy až o osm desetin. Právě to bude ten prostor pro psychologický efekt egyptských vrtochů?

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak já to teda okomentuju, když se k tomu nikdo nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

já to take mohl okomentovat ale nechtěl jsem

Reagovat
fantomas

Ste fakt bouráci teda..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Eh..

Reagovat
smazaný uživatel

no dík, já chtel puvodne napsat neco ako fantomasi dobrej clanek kde na to beres cas, ale ako bourák mmusim napisat, že koho zajímá afrika

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem Afriku nesledoval, ale je docela vtipný jak to Al Ahly hrotí

Reagovat
smazaný uživatel

zase Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

ZAUJALO NÁS - je naprosto jasné, že autorem je fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Egypt je jedna velká arabská hniloba

Reagovat
Ragazzo d'oro

Skvěly článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi zaujímavý článok, takéto perličky ma bavia. Autorovi patrí veľké díky

Reagovat
fantomas

Já věděl, že si to někdo najde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele