PSG přivítá ve čtvrtfinále Ligy mistrů Barcelonu, Atlético hraje s Dortmundem

09.04., 10:50
Aktuality
Luis Enrique (© AFP)

V Lize mistrů jsou ve středu na programu úvodní zápasy zbývajících dvou čtvrtfinálových duelů. Barcelona zavítá ve šlágru na hřiště Paris St. Germain trenéra Luise Enriqueho, jenž Katalánce v sezoně 2014/15 dovedl k zatím poslednímu triumfu v milionářské soutěži. Ve druhém utkání Atlético Madrid hostí Dortmund. Výkop obou utkání je ve 21:00, odvety se odehrají 16. dubna.

Duel PSG s Barcelonou bude pikantní pro oba španělské trenéry. Kouč Barcelony Xavi v katalánském klubu pod Enriquem nastupoval, oba jsou navíc bývalými spoluhráči z klubu i národního týmu.

"Luise Enriqueho znám dobře, je to skvělý kouč. Jeho týmy na hřišti vždy odevzdají maximum. Dostali jsme jednoho z nejtěžších možných soupeřů," řekl Xavi. "Něco jsme spolu prožili, ale kdo ví, jestli to může být pro někoho výhoda nebo nevýhoda. Jedno je jisté, o výsledku rozhodnou hráči, ne trenéři," podotkl Enrique, jenž Barcelonu vedl v letech 2014 až 2017 a vyhrál s ní devět trofejí. Dalších sedm získal během hráčské kariéry.

V posledním měření sil před třemi lety uspěli v osmifinále po výsledcích 4:1 venku a 1:1 doma Pařížané. Předtím v roce 2015 ve čtvrtfinále i o dva roky později v osmifinále při památném vítězství 6:1, které znamenalo obrat po úvodní prohře 0:4, postoupili Katalánci. V obou případech seděl na jejich lavičce Enrique.

Lídr francouzské ligy, jenž přešel v osmifinále přes jiný španělský celek Real Sociedad, v sobotní generálce jen remizoval 1:1 doma s Clermontem. Drží ale sérii 27 soutěžních utkání bez porážky. Barcelona nenašla přemožitele v 11 zápasech včetně obou duelů prvního kola play off proti italským šampionům z Neapole.

Na vítěze dvojzápasu mezi PSG a Barcelonou čeká v semifinále vítěz duelu Atlético - Dortmund. Mužstva se ve vyřazovací fázi Ligy mistrů utkají poprvé, zatím se střetla pouze ve skupině s vyrovnanou bilancí dvou výher na obou stranách.

"Čeká nás těžký soupeř, který loni do posledního okamžiku bojoval o titul v německé lize. Odveta bude v bouřlivé atmosféře, o to důležitější bude zvládnout domácí utkání," uvedl trenér Atlética Diego Simeone, jenž může jako devátý kouč v historii vyhrát 50. zápas v Lize mistrů.

Borussia prohrála v sobotu 0:1 doma se Stuttgartem a v německé lize se propadla na páté místo. Hrozí jí tak, že nepostoupí do příštího ročníku Ligy mistrů. "Samozřejmě to vnímáme, postavení v tabulce není ideální. Pořád ale máme všechno ve svých rukou. Pokud navážeme na dnešní dobrý výkon, tak výsledky přijdou," řekl trenér Edin Terzic navzdory porážce se Stuttgartem.

Atlético v posledním období střídá vítězství s porážkami, v milionářské soutěži se mu ale doma daří, vyhrálo tam všechny čtyři zápasy. Na stadionu Wanda Metropolitano rovněž zvládlo penaltový rozstřel v osmifinále proti loňskému finalistovi Interu Milán. V úvodním duelu v Itálii utrpěl madridský klub dosud jedinou prohru v soutěži. Dortmund podlehl pouze v úvodním utkání ve skupině PSG, do čtvrtfinále prošel přes PSV Eindhoven.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele