První velký přestup zimy je tu, Pulisic se bude stěhovat do Chelsea

02.01.2019, 10:40
Aktuality
Christian Pulisic si splní svůj sen a zahraje si anglickou Premier League. Mladý americký křídelník přestoupil z Borussie Dortmund do Chelsea, na Ostrovy se ovšem bude stěhovat až po sezoně, jaro ještě stráví ve Vestfálsku formou hostování...

Americký reprezentant měl v Dortmundu kontrakt do června 2020 a jeho transfer do Londýna nebude levný, Blues zaplatí 64 milionů eur.

"Christian vždy snil o tom, že si zahraje Premier League. Určitě to má co dělat i s jeho americkým původem, ve výsledku jsme nebyli schopni prodloužit jeho kontrakt. Na základě toho jsme se rozhodli přijmout extrémně lukrativní nabídku od Chelsea," informoval sportovní ředitel BVB Michael Zorc.

Pulisic v září oslavil teprve dvacáté narozeniny a do prvního týmu Dortmundu patřil od sezony 2015/2016. Letos se Borussii daří a americký fotbalista na tom nemá až tak velký podíl, nepatřil totiž do základní sestavy nového trenéra Luciena Favreho a zápasy často sledoval jen z lavičky náhradníků.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (587)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele