První liga se bude hrát ještě den před Vánoci

16.11.2020, 17:17
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (232)

Přidat komentář
Y.N.W.A

A jak na potvoru zrovna letošní zima bude tuhá... Těším se na oranžový míče

Reagovat
dave30

Reagovat
kilobyte

Zbytečně. Jestli bude tuhá zima, tak se objeví problémy se špatným vyhříváním a bude se odkládat.

Reagovat
TheMally11

Tak to Plzeň bude mít vše odložené

Reagovat
Kepy_FCB

nebude

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna dneska jsem kontroloval chlupy na hrudníku a je to tak, bude hodně sněhu, možná dokonce letos silničáři budou překvapeni tím kolik sněhu napadne

Reagovat
Y.N.W.A

Ja podle chlupů na zádech tvrdim, že se objeví i yetti

Reagovat
hromdopolice

vyjdeš ven bez trička

Reagovat
ACSeRw!n

kdo ti to napovidal ?

Reagovat
Joe.Cole

Indiáni v daleké rezervaci se přišli zeptat nového náčelníka, jestli nadcházející zima bude studená, anebo mírná. Mladý náčelník se moudrosti předků nikdy nenaučil, tak je pošle sbírat dřevo a sám si mezitím jde zavolat do meteorologického ústavu. „Bude zima hodně studená?“ zeptá se. Odpověď zní: „Vypadá to, že ano.“ Náčelník tedy pošle svůj lid nasbírat na zimu ještě víc dříví. Za týden opět zavolá do ústavu. „Jste si jistí, že zima bude hodně studená?“ „Určitě.“ Náčelník řekne lidem, ať posbírají všechno dřevo, na které narazí. Za týden zavolá zas. „Jste o tom přesvědčeni?“ „Letos bude ta nejstudenější zima, jakou naše záznamy pamatují.“ „Jak si tím můžete být tak jistí?“ „Indiáni sbírají dříví jako posedlí!“

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Nejlepší dárek.

Reagovat
dave30

Jsem zvědavý, kdo bude v lednu šetřit na vytápění trávníku a celkově na stav hracích ploch. Jestli bude pořádná zima (já vím, už dlouho nebyla, tak proč by měla být letos), tak to budou zajímavé "boje".

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Klidně bych i zrušil zimní přestávku a hrál celý leden, tak jako třeba v Anglii. V důsledku globálního oteplování už zimní pauza stejně postrádá smysl.

Reagovat
dave30

Počkej letos na tu zimu. I léto bylo letos jiné, takové normální. Jestli bude normální zima, tak se z toho kluby po..rou. Prostě nelétají letadla, tak se vše vrací k normálu.

Reagovat
ratusek

doufám, že jim dnes ten nouzový stav už neschválí.

Reagovat
Hurrikane

19.11 se bude žádat o prodloužení snad je s tím pošlou do prdele

Reagovat
Likan7

Opravdu někdo čekáte, že se neprodlouží?

Reagovat
ratusek

já vím, že ano. ale byla by prdel kdyby ne a celý ten pes by šel do prdele ale opozice s komančema by se mohli pochlapit a podělat Andyho uplně

Reagovat
smazaný uživatel

Mně třeba ten PES přijde naprosto v pohodě. Je tam přesně určený, co se bude dít a jak se to počítá.

Reagovat
ratusek

ne je to uplně napiču a stejně nesmyslně jako předtím, akorát ted je na to jen jakási debilní tabulka. kéž by ten nouzový stav nescválili, byla by prdel.

Reagovat
Univerzál

Jojo, to by bylo hrozná prdel, až by zase nemocnice nestíhaly a v době kdy už by život mohl relativně normálně fungovat, by se kvůli takovým jako ty zase vše zastavilo.

Reagovat
Salfovic

Aspoň by se konečně využila ta polní nemocnice v Letňanech

Reagovat
smazaný uživatel

V Bělorusku žádná opatření nezavedli a apokalypsa přesto nenastala. Každý, kdo používá kritické myšlení, musí vidět, že se jedná o gigantický podvod.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já nevím, co je horší, jestli zvěstovatelé konce světa jako twitterovej geroj Gibiš anebo tihle konspirátoři, kteří tvrdí, že jde o konstrukt židozednářů či koho.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dokážeš racionalne vysvětlit tuto beloruskou anomálii? Jak je možné, že tam již dávno nemají kolaps zdravotnictví a mrazaky na mrtvoly?

Reagovat
smazaný uživatel

1) Verohodne vedet, co se deje v Belorusku a jak presne vpadaji jejich nemocnice imho nejde, uplne svobodny media s moznosti informovat i o tom, ze ne vsechno jde tak, jak predikoval vudce Sasa, tam zrovna nemaji. 2) Neni pravda, ze v Belorusku zadny opatreni nezavedli. To je asi stejnej hoax jako Svedsko. 3) Naopak treba v testovani a mapovani byli Belorusove napred snad pred celou Evropou, v cervnu meli protestovanych asi 10% populace. Takze to relativne uspesne zachytavali a imho v tom pokracuji. 4) Postsovetsky zeme maj uz od doby sssr tragicky zdravotnictvi, co do kvality. Ale kapacitu nemocnic maji neskutecnou. Byl jsem na stazi v Jekaterinburgu a ty haly co nam tam uazovali byli neuveritelny. Chlubili se, ze maji 10x vic mist na milion obyvatel nez UK a 5x vic nez US. Nevim jestli to v plny mire plati i pro Belorusko, ale podobny to bude urcite.

Takze treba tak.

Reagovat
ratusek

Tak on třeba Flégr zase tvrdí, že za 14 dnů budou mrazáky a že bude třetí vlna

Reagovat
smazaný uživatel

Flegrovi hrabe a prehani to. To ale neznamena, ze pravda je uplne opacna zejo...

Reagovat
ratusek

jo to souhlas. ale to strašení lidi nebaví, zvláš ted když vidí, že to klesá a my naopak zpřísnujeme opatření. prostě jak u retardů

Reagovat
dave30

Čísla klesají, protože se méně testuje. To procento nakažených je stále obrovské.

Reagovat
ratusek

No a? Klesá procento, klesá počet hospitalizovaných, ale my zpřísnujeme a stále necháváme zavřené lokální výrobce a ničíme ekonomiku. Užasné

Reagovat
dave30

Jestli víš přesně, co se má momentálně (a za týden, za měsíc...) dělat, tak veškerá skromnost stranou a val do "strakovky". Potom to pošleme dál do Evropy a do světa a v tom by byl čert, aby z toho nebyla nobelovka.

Reagovat
ratusek

Panebože, ty neumíš přemýšlet? Psal jsem to níže, co se má dělar

Reagovat
frankiefcb

Hele opravdu víš, jak to vypadá v nemocnicích v Bělorusku? Já co jsem zahlédl komentáře na twitteru, tak moc lichotivě situaci v nemocnici nehodnotili. Ale tam to jde ruku v ruce se vším no. Jinak opravdu Lukašenokovým statistikům bych nevěřil.

Reagovat
ratusek

jasně, nemocnice nestíhaly. nežer tolik Flégra aspol

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono jak kde, v některých okresech fakt nestíhali a nemysli si, pro ty lidi v nemocnicích to fakt poslední dobou není jednoduchý

Reagovat
ratusek

tak samozřejmě, neříkám, že to je lehké. jenže nejhorší na tom je to, že vymizely jiné nemoci, víc závažnější a kdo nemá covid, tak ani pro nemocnice není zajimavý. prostě hrůza, kam to naše zdravotnictví i to celosvětové dopracovalo. zaplatpánbůh že nemám nějakou jinou nepopulární nemoc

Reagovat
smazaný uživatel

Nic takovýho se ale neděje. U nás v nemocnici se omezovali zákroky, který fakt jdou 100% odložit, ale akutní a intenzivní péče jela na všech odděleních na 100%. Takové byly i oficiální pokyny. Mně už jsou lidi jako ty ukradený, ale tvrdit že necovid pacienti nejsou pro nemocnice zajímavý, je brutální neúcta k lidem, co dělaj 70 hodin týdně, aby se zdravotnictví nesložilo.

Je možný, že někde se stala chyba a někdo odložil i věci, který se odkládat nemaj, ale to se stávalo i před covidem.

Reagovat
smazaný uživatel

To zas pozor, to že něco jde odložit je jenom iluze. Samozřejmě tomu člověku to třeba neublíží, že se to odloží, ale kumulativní počet těch operací bude pak stejný, ale kapacita zákroků taky - pokud třeba 100 lidí čeká na zákrok, kterých se udělá 10 týdně, tak teď na něj bude čekat 400 lidí a kapacita bude pořád kolem těch 10 týdně, takže to bude problém tak jako tak; stejný příběh čeká úřady, soudy a další...

Reagovat
smazaný uživatel

*a správně se tomu říká výkony, ne zákroky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak děláme, co umíme. Zdravotnictví má problémy dlouhodobě, covid tomu rozhodně nepomůže. Já mu jen odpovídal na ten vysloveně hoax, že necovid pacienti nejsou zajímavý a že kdby měl jinou nemoc, co vyžaduje akutní péči, tak že by jí nedostal.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ratusek

Reagovat
dave30

Reagovat
Spalovač šancí

Proč tolik přeháníš a zjednodušuješ? Nemocnice kvůli Covidu musí omezovat jinou péči, která snese odkladu. Samozřejmě, že akutní a vážné věci dělají i teď, ale holt nejsou momentálně dostatečné zejména lidské kapacity na preventivní a neakutní aktivity.

Reagovat
frankiefcb

hele Flégr je docela pohádkář, ale ty tvoje pohádky o otm, že se v nemocnicích nic neděje a vše je v pořádku jsou podle mě ještě horší. P.S: A buďme rádi, že nemocnici v Letňanech a na Výstavišti v Brně nepotřebujeme, pokud bychom ji potřebovali, tak to už byl tím tuplem průser.

Reagovat
ratusek

Já psal někde že se nic neděje a že je vše v pořádku? Omezuje se péče na ukor covid pacientů, ostatní nemoci vymizely, no nemáme se krásně?

Reagovat
frankiefcb

A chápeš proč se neakutní péče omezuje? Protože těch pacientů je kvůli Covidu hodně a personál chybí a je přetížený. Nemocnice se to snaží jakžtakž utánout.

Reagovat
Kepy_FCB

ano nemocnice nestíhali - vyhazovat zpovykané

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je to napíču? Co přesně se ti na tom nelíbí? Dřív se v opatřeních nedalo vyznat, teď si stačí zjistit, ve který barvě se nacházíme a máš to tam pěkně napsaný.

Reagovat
ratusek

ano, ted je to přehledně. sice to nedává absolutně žádný smysl, ale nedává to smysl aspon přehledně

Reagovat
Bayernista18

Někomu stačí fakt málo. Ten jejich PES na mě působí jak desková hra pro děti. Ale lidi chtěli tabulku, tak jí maj. Otázka je, jak dlouho to chtěj používat, protože aby se i při nejlepší možný situaci v některejch prostorech pořád nosily roušky a na stadiony se dostalo jen minimum lidí...

Reagovat
ratusek

Doufám, že jim neschválí ten nouzový stav až na měsí, ale jen 14 dnů. Ono by spíš stačilo. Aby ta opatření dávala smysl, to bych proti tomu tak nevystupoval, ale jelikož jsou dementní, tak to lidi sere.

Když by byl ten stupen dva a níž, tak nouzový stav snad už nebude. Takže to nebude platit

Reagovat
Bayernista18

Podle mě tu nouzák bude minimálně do konce března. Navíc je třeba i pro ten nejnižší level u PSA.

Reagovat
ratusek

To ano, ale snad jsou ve sněmovně aspon trochu normální a kdyz budeme na stupni dva, tak neschválí nouzák. Opozicě a komanči se snad pochlapí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Seš trouba no

Reagovat
Spalovač šancí

Ale smysl to jako celek pochopitelně dává. Můžeme se bavit o některých dílčích opatřeních, např. omezení nákupů v neděli, zavření maloobchodu, že nejnižší pásmo zahrnuje i nulu, ale jako koncepce řízení to hlavu a patu má. Pokud se to bude dodržovat. A pokud lidi budou schopni pochopit, proč pro zpřísňování stačí krátkodobé zhoršení, ale pro uvolňování je nutný setrvalé zlepšování týden.

Reagovat
ratusek

Něco smysl má, ale většina ne. Zase je to akorát křivení trhu a likvidace lokálních výrobců na ukor nadnárodnich řetězců

Reagovat
mickey mouse

ale mělo to tu být už tak před půl rokem

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Univerzál

Přesně tak, taky se mi to líbí.

Reagovat
fabec1222

S přístupem lidí před a přes svátky a rychlým rozvolňováním tu stejně bude částečný lockdown v únoru zas, ať už to bude určovat pes nebo kočka.

Reagovat
frankiefcb

no právě, upřímně mě to trochu děsí. Když si do toho člověk vezme, že do toho bývá chřipková sezona leden, únor a samoosobě chřipkové epidemie jsou pro nemocnice i tak záhul. Tak třetí vlna může být taky solidní záhul. Bohužel si myslím, ež se to před Vánoci rozvolní a lidi budou utrženi, jak z řetězu no. P.S: Bojí mse, že i já podlehnu a utrhnu se

Reagovat
mistr129

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Libi se mi, jak ses konzistentne dementni

Reagovat
ratusek

Díky blbe jestli tobě nevadí, že si z tebe stát dělá prdel, tak mě to vadí

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá smysl se s tímhle prorežimním prostitutem bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník by sice nejspíš potřeboval rozhodně víc než 11 dnů na přípravu, ale podmínky jsou pro všechny stejné a mě se to líb8 Doufám, že bude možné se do konce sezóny dostat i na stadiony, aspoň 25% kapacity by snad pustit mohli.

Reagovat
FCB1922

No, toho 23.12 v Brně, to bude nádhera v ulicích. Celý nadšený

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, na vás jsem úplně zapomněl V tomhle nezávidím...

Reagovat
Kepy_FCB

Budeš si hrát na lovenou zvěř? trevore

Reagovat
fabec1222

No ono to asi výjde tak, že situace bude lepší v době, kdy fotbal nebude, a až zas bude fotbal, tak bude situace znova horší, a diváci zas zakázaní

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, že mezi únorem - březnem čekám další vlnu

Reagovat
Kepy_FCB

chřipky prohlášené za covid

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se musíme snažit, aby byla už během lednový pauzy

Reagovat
Greny

OT: vlada se uz zblaaznila.... rekulerne

Reagovat
bunnovv

Při 15 000 nakažených denně, se lidi mohli po obchodech pohybovat uplně normálně a teď, když by se mělo začít rozvolňovat tak z nich vyleze taková kokotina...

Reagovat
ratusek

a hlavně furt jsou otevřený jen ty nadnáropdní řetězce a likvidace domácích podnikatelů dál trvá. Vláda je prostě banda neschopných debilů a doufám, že tohle Andrejovi podělá výsledek.

omezení lidí na velikost chápu, sice ted budou davy jak dementi venku, takže se tam venku budou ve větším kontaktu než vevnitř, ale sakra mají otevřít uplně všechno s omezením počtu idí na velikost

Reagovat
bunnovv

Souhlas, já bych otevřel už i obchody, kadeřnictví, restaurace a klidně i hospody s nějákým omezením na počet lidí. Protože pokuď jsem dobře pochopil ten PES, tak se pokaždé bude muset čekat týden nato, než se přejde na nový stupeň, takže min.5 týdnu než budeme v zeleném.

Reagovat
Hiko

Přesně tak, divil jsem se, že tohle nebylo omezené už od začátku (a mohly být zároveň otevřeny i obchody s nepotravinářským apod. zbožím). Ale teď mi to taky nedává smysl.

Reagovat
dave30

Tak ono by těch 15 tisíc (možná o něco málo méně) bylo pořád, kdyby se testovalo 45 tisíc testů jako před týdnem. To procento pozitivních testů je neustále vysoké.

Reagovat
smazaný uživatel

Není, těch 33% to bylo jen posledních 14 dní, teď už to zase klesá. Logicky se testovalo víc, protože bylo víc kontaktů.

Reagovat
Kepy_FCB

a když není koho testovat naženou tam učitelé a testovače do důchoďáků atd

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne? Čím víc testů, tím líp.

Reagovat
Kepy_FCB

jj pro prymulí konto bez pochyb

Reagovat
dave30

Vždy na jakékoliv situaci někdo vydělá (nejenom na koronaviru). Dělejme tak, ať nejvíce nevydělávají pohřební ústavy...

Reagovat
dave30

Bude stačit, když se otevřou školy. A nebudou muset nikoho nahánět. Jen si zapamatujme, kdo tak prahne po rozvolňování (úplně stejně jako v létě). Až nastoupí třetí vlna, tak to svedeme zase na vládu.

Reagovat
ratusek

Rozvolnovat se má rozumně, vše otevřít s limitem počtu lidí a normální lidi by to vzali. Ne to otevřít uplně vše jak v létě bez omezení nebo to zase debilně vše zavřít a nechat otevřené jen markety, což nehorázně pokřivilo trh a ted je sice necháme otevřené, ale zase omezíme počet lidí a stejně necháme zavřené ostatní. Prostě nepřemýšlíme a taháme opatžení z klobouku jak za Vojtěcha

Reagovat
dave30

Toto je daleko rozumnější řeč. Problém je v tom, že žádný odborník nikde na světě nemá univerzální návod, jak na to. Podívejme se pravdě do očí, ale je to tak. Proto také spousta lidí podléhá iluzi některých "odborníků", že v je to jenom "chřipečka" a veškerá opatření jsou zbytečná. Dokud nebude vakcína - já vím, chtějí nás očipovat a zbavit svéprávnosti a chtějí na tom vydělat..., tak to bude pouze čekání na třetí vlnu, čtvrtou, pátou...

Reagovat
ratusek

Čipování je samlzřejmě nesmysl, ale já se tím nevyzkoušeným balastem rozhodně naočnkovat nenechám, zvlášt když výrobce má klauzuli o tom, že nemá odpovědnost za následky.

Jinak vše otevřít, jak v létě, akorát s omezením počtu osob. A přestat likvidovat lokální výrobce

Reagovat
bobis21

Tak ono se reálně moc nemění. Do teď měly být rozestupy 2m, 15m^2 je rozestup 2,19m. To že to nikdo nedodržuje je samozřejmě jiná, ale fakticky to moc změna není.

Reagovat
lampas

Reagovat
dave30

Nechci být hnidopich, ale... 15m čtverečních je čtverec o straně zhruba 3,874 m. To znamená, že tato vzdálenost by měla být mezi dvěma jedinci, kteří budou uprostřed toho "svého" čtverce. Je jasné, že je to pouze teorie a někde to bude více a někde méně. Ale v průměru by to mělo být oněch 3,874m.

Reagovat
bobis21

Tak rozestup bych chápal spíše jako kružnici kolem tebe s poloměrem 2 metry. A když to vezmeš takto, 15m^2 znamená poloměr 2,19m. Brát to jako čtverec je nesmysl.

Reagovat
dave30

Když to bereš jako kružnici, tak je ta vzdálenost ještě větší. Protože ten druhý člověk do těch tvých 15m čtverečních nezasahuje, to znamená, že musí být od tebe 4,38m.

Reagovat
bobis21

Pokud je to tak, znamená to že je opět opatření napsané naprosto amatérsky a nesmyslně. Takže tipuji že tím ano stoupnou preference aspoň o 5 procentních bodů. Čím větší nesmysl, tím více sekta tleská.

Reagovat
dave30

A jak to mělo být napsáno? Že každému stačí 4m čtvereční (aby byla ta průměrná vzdálenost 2m? Kdybys to přepočítal na plochu prodejny, tak by tam byla pěkná mačkačka. Ne všechna opatření jsou úplně logická, ale tady bych nějaký nesmysl nehledal.

Reagovat
Kepy_FCB

Když bylo denně 15000 "nakažených" tak tuhle kravinu nezaváděli navíc se už prokázalo že v obchodech se nakazí naprosté minimum lidí nebo nikdo...

Reagovat
dave30

Je jasné, že je zde mimořádná situace se kterou nemá nikdo zkušenosti (celosvětově). Nikdo na světě nemá univerzální plán, který by všeobecně fungoval. Ani největší odborníci na viry (ne zubaři ani jiní "odborníci") nejsou schopni se dohodnout (nebo si snad někdo myslí, že ty krizové plány dělají premiéři či vlády jednotlivých států?). Je jasné, že se musí dát do nějaké rovnováhy hledisko zdravotní a ekonomické. Takže ještě jednou vyzývám. Pokud ví někdo, jak to má přesně být, tak okamžitě do "strakovky". Zatím to neví nikde na světě, tak budeme první...

Reagovat
bobis21

Jenže vzít prostě plochu obchodu a vydělit to 15 ti nezajistí žádné rozestupy. Kdo tomu věří, měl by se vrátit na základku. Může mít každý svých 15 metrů a přitom od sebe stát bez rozestupů, takže to je úplně nicneřešící opatření. Vypočítat kolik lidí může v obchodě být s dodrženín rozestupů není tak složité a aspoň by to dávalo smysl.

Reagovat
PJ

Takže "vzít prostě plochu obchodu a vydělit to 15 ti nezajistí žádné rozestupy", a zároveň "Vypočítat kolik lidí může v obchodě být s dodrženín rozestupů není tak složité"? Takže když to vypočítáš jinak a plochu obchodu vydělíš jinym číslem, tak to rozestupy zajistí? Ten výpočet by mě docela zajímal

Reagovat
bobis21

Ne. Ani jedno z opatření nezajistí že lidé budou dodržovat rozestupy. Ale pokud se bavíme o tom, že dostatečný rozestup je 2m, nevidím důvod počítat s tím že bude rozestup 4,5 metru. To je prostě jen amaterismus toho kdo to psal.

Reagovat
PJ

Jo už to chápu. Vyznívalo to jako že tenhle výpočet rozestupy nezajistí a jinej výpočet jo..

Jinak bych řekl, že do celkový plochy obchodu se počítaji i místa, kde nikdo stát nemůže - regály, možná i pokladny. Proto se to asi dělí vyššim číslem.

Reagovat
bobis21

Pak ale pořád platí to, že se musí pro každý obchod počítat samostatně (což je to co jsem psal já), protože v každém obchodě je ten podíl nezastavěné plochy jiný. Jak říkám, vypočítat počet osob v obchodě při dodržení rozestupů není nijak složitý výpočet a byl bych za to radši, než když prostě řeknou nějaké číslo které si nijak neobhájí. Proč to není 12 nebo 20? Vysvětlení nemají. Blatný slíbil že každé další opatření podloží daty, tak ať dělá co slíbil.

Reagovat
dave30

To číslo je určitý kompromis. Nevim, jak bys to chtěl počítat ty. Každý ať si počítá, jak uzná za vhodné? Už vidím jak stanovují, kdo dělí číslem 10, 12, 15, 18, 20 atd.

Reagovat
bobis21

Nic takového by se právě dělat nemuselo. Řekneš jaký chceš rozestup mezi lidmi a z tohpo jde dopočítat kolik v daném obchodě může být lidí. Všem by se to počítalo stejně.

Reagovat
dave30

Nějak ten metrický údaj musíš převést do plošného. Takže při rozestupu 2m to bude 4m čtvereční na osobu? Dovedeš si to v těch márketech představit? Půlka obchodu prázdná a v potravinách několik ušlapaných?

Reagovat
bobis21

Jaké 4 metry zase? Přečti co jsem od začátku psal - bral bych rozestup jako kružnici okolo člověka s poloměrem 2 metry. To nejsou 4 m^2. Pokud tohle nezvládáš, vrať se na základku (pokud tam nejsi). A jak přesně současné opatření brání tomu, aby byla půlka obchodu prázdná a v potravinách dav? Na tom se nic nemění, jen bude druhý dav čekat na vozíky venku.

Reagovat
dave30

Jsem ze školy již hodně pátků (řekl bych, že o dost více než ty), nicméně pořád přesně nechápu, co chceš? Přesně rozestupy 2m? Jako že se ty tvé kružnice (promiň, já raději mluvím o čtverci, je to lepší na představu a odpadají tam "hluché" prostory, které nepatří nikomu) se protínají? V tom případě pro výpočet plochy na jednoho zákazníka (to je prostor, ve kterém je každý zákazník sám) ty tvoje 2m nejsou poloměr, ale průměr a v tom případě by to bylo 3,14m čtverečních na osobu (což je ještě méně než ty 4m čtvereční). A půlka obchodu není prázdná kvůli nějakým opatřením, ale kvůli tomu, že tyto regály zajímají jen malé procento zákazníků (na rozdíl od těch potravin), nicméně do plochy prodejny se také počítá. Takže pokud bys to chtěl vypočítávat přesně na ty 2 metry, tak do marketu pustíš 1000 lidí a 80% z nich bude v těch potravinách a tam to bude hlava na hlavě.

Reagovat
bobis21

Žádný průměr to není, to jen neumíš počítat. "hluchých" míst je při použití čtverců úplně stejně (vždy je to ta část mezi kružnicí a čtvercem).

Reagovat
dave30

Pokud trváš na poloměru, tak v tom případě nevím, proč řešíš těch 19cm navíc. Jinak čtverce vedle sebe poskládáš bez hluchých míst (v tomto případě čtverec o straně asi 3,874m), kružnice (v tomto případě o poloměru 2,19) ne.

Reagovat
bobis21

Ale v té části mezi kružnicí a čtvercem je rozestup větší než je nutné, jedná se tedy opět o zbytečně ztracený prostor.

Reagovat
dave30

Tam jde o to plošné vyjádření rozestupů (aby se to mohlo přepočítat na plochu prodejny). A je úplně jedno, jestli si představíme čtverec, nebo kružnici.

Reagovat
bobis21

A mimochodem, mě je úplně jedno kolik ta vzdálenost bude. Jde mi o to, že vláda si není schopna své rozhodnutí obhájit. Když my děláme modely pro produkty, které tvoří tak malou část naší bilance že ani default všech nás nijak neovlivní, musíme stejně prokázat správnost každého výpočtu a obhájit každou použitou konstantu. Tohle má mnohem větší dopad a nic takového není potřeba? Absurdistán.

Reagovat
dave30

Věř tomu, že to číslo je něčím podloženo. Možná jen netušili, že to bude tolik lidí zajímat.

Reagovat
bobis21

Ministr zdravotnictví řekl že vždy když bude zavádět nějaké nové opatření, podloží jej daty. Nejde o to jestli to někoho zajímá, ale o to že před pár týdny vláda něco řekla a sama se podle toho nechová. Tak jako to dělají celou dobu.

Reagovat
dave30

S tím také souhlasím, že nějaký "jízdní řád" měl být stanoven již dávno. Jde o to, že na konci prázdnin by nikdo nevěřil číslům jako 10 či 15 tisíc nakažených (snad kromě Flégra ). Potom to neustálé střídání ministrů tomu také nepomohlo. Vypadá to, že tento současný to chce napravit. Uvidíme .

Reagovat
bobis21

Pokud to chce napravit, může začít tím že bude dělat co sám slíbil...

Reagovat
dave30

A co slíbil a neudělal? Já nevím.

Reagovat
bobis21

První den ve funkci: "Chci vám slíbit, že další rozhodování, která bude ministerstvo provádět v souvislosti s touto složitou situací, budou vždy založená na datech, která budou sdílená... ".

Reagovat
dave30

Předpokládám že tím myslel, že bude vysvětlovat proč rozvolňuje, nebo proč přitvrzuje, Ale asi nebude vysvětlovat proč roušky a ne šátky, proč 2 lidé, 6 lidí, 10 lidí, proč 2m bezpečný kontakt a ne 3, proč 15m čtverečních a ne 16.

Reagovat
bobis21

Přesně to by ale dělat měl, pokud chce aby to lidé dodržovali. Jako u všech pravidel, lidé mají větší ochotu dodržovat ta která jim přijdu smysluplná - nejlepší způsob jak zajistit že to lidé budou dodržovat je vysvětlit proč je to potřeba. Místo toho se zase schovává, jako ti před ním.

Reagovat
dave30

Ale to mi připadá, jako bys chtěl po ministerstvu dopravy rozbor, proč můžeš někde jezdit 50, někde 70 a jinde 90...

Reagovat
bobis21

Ehm... Ano.

Reagovat
dave30

Jinak uznávám, že u některých menších obchodů může nastat problém. Tak nějak jsem pořád měl před očima Glóbus...

Reagovat
dave30

Vzhledem k tomu, že v marketech je spousta oddělení, kde se nepohybuje téměř nikdo, tak by to při menším přepočtu na jednoho zákazníka znamenalo, že v některých odděleních by lidé ani nemohli projít. Prostě v domacich potřebách, elektronice u kytiček atd. nikdo, v potravinách hlava na hlavě.

Reagovat
bobis21

Což tohle nijak neřeší, pořád můžou být všichni lidé namáčkaní kolem brambor. Dokud nebude způsob jak vynutit rozestupy, nic to neřeší.

Reagovat
dave30

Toto bude nastávat vždy. Ale pokud bys do toho obchodu opravdu pustil na dejme tomu 5m čtverečních plochy jednoho zákazníka, tak v těch potravinách tutově někoho ušlapou. Těch 15 připadá mnohým nesmyslně, ale až to ty márkety spočítají tak zjistí, že tam stejně více lidí nechodí a mnozí lidé si časem najdou dobu, kdy nebudou muset čekat venku.

Reagovat
bobis21

A jaký je základ pro to že to bude právě 15? Proč to není 14 nebo 16? V jakékoliv jiné práci by tuhle otázku museli zodpovědět.

Reagovat
dave30

Já bych samozřejmě raději 16 (čtverec o straně 4m se dá celkem dobře představit ), ale abych pravdu řekl, tak 14, 15, nebo 16 je mi úplně jedno (pokud to není 4, 5 nebo 6).

Reagovat
bobis21

Pokud vláda rozhoduje stylem "je to jedno" tak je to přesně jak říkám - amatérské a nesmyslné.

Reagovat
dave30

Hlavně si uvědom, že tato opatření opravdu neurčuje vláda, nebo premiér (nikde na světě), ale nějací odborníci (virologové, hygienici, ale ne zubaři a podobně ). Jistě to číslo bude od něčeho odvozeno. Zajdi za "svým" poslancem, ať interpeluje vládu. Že tě to zajímá.

Reagovat
bobis21

Vláda to schvaluje a je to jejich 100% zodpovědnost, bez ohledu na to, kdo jim to poradil.

Reagovat
dave30

Konečně na něčem se shodneme.

Reagovat
Kepy_FCB

Naštěstí jim to dlouho nevydrží, ozvou se křehkolidé že mrznou před márkety a bolí je nohy

Reagovat
20DollarsInMyPocket

No nic, nezbývá než se inspirovat u Cartmana -> https://youtu.be/AAuT_j6CY5w

Ty vole, už se fakt těším, až do mě bude píčovat nějakej důchodce s rouškou na půl žerdi, že nedodržuju rozestup.

Reagovat
kilobyte

To jako vážně začínají rozvolňování tím, že zavedou přísnější opatření?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to takhle dělají celou dobu, hromadu věcí zpřísní, pak něco málo z toho uvolní a vyžadují, aby je za to lidi plácali po zádech.

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal cez Vianoce je ďalším jasným dôkazom toho, že česká liga sa čoraz viac približuje Premier League

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
pingla

Reagovat
lampas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
naheCZ

Reagovat
martin1

Reagovat
Infi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

..Palec nahoru Wendigovi, karma mě ztrestá...

Reagovat
czech_mira

Reagovat
Coutinho10

tak to asi nebude ani slavna Tipsport liga

Reagovat
ratusek

a co teprve prestižní silvestrovské derby

Reagovat
Coutinho10

bylo by vtipny, kdyby kvuli tomu delali nejaky hromadny testovani vsech hracu

Reagovat
smazaný uživatel

To bych letos nahradil soubojem v kleci mezi Řepkou a Řehákem. Vítěz dostane klíče od Prahy. Pokud se na to Řehák necítí, tak může místo něj starosta Řeporyjí.

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
20DollarsInMyPocket

A jako předzápas Pavel Novotný - Marek Vít.

Reagovat
SpartaOvenka

Jenže Řepka je už úplně jiný člověk, musel by ho přetáhnout Biblí

Reagovat
Greny

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
mickey mouse

super

Reagovat
Mönchengladbach

V půlce ledna po měsíční pauze budou severské zápasy Tepláky - Jabka a West Ham "C" - Bohemka pastva pro oko.

Reagovat
dave30

Reagovat
pingla

už máte vytisknutého PSA na ledničce, čtete ráno na teletextu epidemiologické číslo a podle toho (ne)/jdete do práce, děti posíláte do škol apod.?

Reagovat
REPLIKATOR

Fotbal > Vánoce

Reagovat
smazaný uživatel

to rozhodně

Reagovat
Nadržený šimpanz

OT: Teď je to bezpředmětné, ale rád bych se koukl na fotbal do Polska na Legií. Nemáte někdo zkušenosti s nákupem lístků, kde se predprodavaj a nebo jestli stačí před zápasem na kaše??Dik

Reagovat
ACSeRw!n

mozna jenom v Liberci a Jablonci bude problem, ale tak muzou to odehrat treba v Praze

Reagovat
lampas

Jediný problém to bude pro soupeře

Reagovat
Greny

19.12. v Teplicích... To je za tři body kontumačně parada

Reagovat
Didier Drogba

neblbni...Teplice je jediná tutovka na venkovní výhru, tam máme slušnou statistiku

Reagovat
Witcher

Reagovat
Spalovač šancí

Jaké poplašné zprávy? Pouze vysvětluje, proč lze s klesající teplotou očekávat větší virové nálože.

Reagovat
RadekVonCZE

Nesnáším ho, ale je fakt, že mu ty predikce ve velkým procentu vychází.

Reagovat
smazaný uživatel

No s těma mrazákama mu zo teda nevyšlo.

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Ty ale někde ty mrazáky opravdu jsou..vždyť to ukazovali v televizi...i u nás..sice ne všude jak říkal..ale jsou někde..

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Myslím Olomouc, Ostrava i u nás ve městě

Reagovat
smazaný uživatel

"Vždyť to ukazovali v televizi"

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Argument roku.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

TOP

Reagovat
ratusek

No to teda vůbec

Reagovat
Bayernista18

Zatim mu nevyšla snad žádná z těch jeho katastrofickejch předpovědí.

Reagovat
verv

Vychází? Tvrdil že na konci října bude 10000 hospitalizovanejch a bude to pořád stoupat a že s tím ani ty opatření nic neudělaj, protože ti lidi už jsou nakažení. Teď máme 3 týdny po a počty hospitalizovanejch klesaj a maximálně bylo něco přes 8 tisíc. Taky tvrdil, jak tady budou mrazáky na mrtvoly v ulicích a umírat bude tisíc lidí denně. Tolik asi k těm jeho apokalyptickejm predikcím. Stejnej případ jako "datovej vědec" Ludwig.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen o něm píšou, protože na to lidi klikají a ty noviny z toho vydělávají. Nikdo neříká, že máš jeho názory brát vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: https://www.youtube.com/watch?v=n3nOfwuThHo

Vážně je někdo takhle hloupej? Doufám, že to je nahraný.

Reagovat
smazaný uživatel

neeeeee

Reagovat
Kepy_FCB

generace prymulových negramotů bude ještě horší

Reagovat
fabec1222

Minulý týden jsem zapnul TV, a běželo tam "Co na to češi". To je ta soutěž, kde nejčastější odpovědi, a byla otázka: "Co češi vědí o Janu Husovi"? A frajerka odpověděla jako první: "Byl upálen v roce 1945"... A pak se opravila na :"Kázal v Betlémě" Takže asi tak.

Reagovat
Kepy_FCB

no aspoň vidíš proč se na povel zaplní nemocnice...

Reagovat
smazaný uživatel

teď nechápu

Reagovat
mickey mouse
Reagovat
Kepy_FCB

King!

Reagovat
mickey mouse

to už není náhoda, ten musí být nastrčený

Reagovat
lampas

Nereaguji na odpovědi, ale není to otázka zrovna z těch nejlehčích. Sám bych si odpovědi nebyl jistý, ačkoliv bych to nakonec dal, jak jsem si teď pro jistotu vygooglil

Reagovat
dave30

Tak to jsi ještě mladý kluk. Nám kmetům to přijde triviální, ale chápu, že ten kdo nezažil a dějiny ho až tak neberou, tak má problém. Ale některé odpovědi jsou i tak úplně mimo.

Reagovat
lampas

Já se narodil po sametové revoluci a odpověď bych znal, jen narážím na to, že to není otázka tak jednoznačně jednoduchá

Reagovat
dave30

Tak to jsi rozený historik. Nicméně ten Havel v roce 1950, 45 či dokonce 18 je teda síla.

Reagovat
lampas

Já si až teď všiml, že tam těch otázek bylo víc No sestřih asi udělali tak, aby z toho vyšli mladí lidé jsou tupci, každopádně odpovědi mě ani moc nepřekvapují. Tohle je období dějin, které se ve škole učí výjimečně (maximálně tak to, že revoluce byla v roce 1989,... to by určitě měl vědět každý, ale bordel v letopočtech mají i studenti historie...). Jednu otázku bych přiznám asi z fleku nevěděl (co je to "samizdat").

Reagovat
dave30

Pochopím, že samizdat je pro mladé problém. Pochopím, když letopočet není úplně přesně. Ale co ten Havel jako prezident před 70-100 lety?

Reagovat
lampas

Tak ono seknout se o nějakých sto let není pro mnoho lidí problém. Tak to prostě je, týká se to všech generací, ačkoliv konkrétně Havla snad zná každý, kdo žil v době kdy byl on prezidentem...

Reagovat
dave30

Vzhledem k tomu, že Havel zemřel před devíti lety, tak všichni dotazovaní by ho měli pamatovat a to jméno museli slyšet. Ale nechme toho, prostě to někoho vůbec nezajímá...

Reagovat
Houska

Jako ja uz se nedivim v dnesni dobe nicemu,je to uz 11 let co jsem delal autoskolu,a slecna si vybrala otazku,jak je dlouhe tazne lano.Odpovedela 50-100 metru.Komisar ji dal druhou sanci.At si to predstavi,kolik to je metru.Odpovedela,ze to lano bude dlouhe tedy 200 metru...

Reagovat
dave30

Opravdu degenerujeme. Selský rozum zmizel...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne všechno je jednoduchý, ale když tihle šašci nevěděli ani, kdy byla revoluce.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si odpoledne dělal ten test na otazkasvobody.cz a měl jsem 60% Samizdat vůbec, u Jakeše jsem si jen spletl odpověď a dal jsem to co řekl Havel...Dobrý test, teď už vím. Obecně si myslím, že pro nějaký všeobecný přehled stačí vědět, kdy ta sametová revoluce byla, jak se projevovala, proč byla nazvána sametová, o co tam šlo, k čemu to vedlo. Od kdy byl Havel prezident. Každý je dobrý na něco jiné, já třeba obec ě dějepis nikdy neměl rád, jen jsem ho dokázal našrotit, ale žádný velký vztah jsem k tomu neměl. Je ale fakt, že někteří z videa byli mimo až moc.

Reagovat
mickey mouse

ostuda, fakt bych se za takové lidi styděl

Reagovat
RadekVonCZE

Jo to jsem viděl na Instagramu

Reagovat
20DollarsInMyPocket
Reagovat
smazaný uživatel

Je snad jasný, že potřeby pro psy musí být otevřené, co mají jíst?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ja nevim, ty obcas nechodis v supermarketech kolem tech nevabne vonicich regalu s psim a kocicim zradlem?

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

třeba v kaufu to u psího žrádla voní na rozdíl od chlaďáků s masem

Reagovat
ratusek

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ratusek

to můžeš napsat i na prodejny s oblečením, máme chodit nazí? (některý samice by mohly) Nebo boty, máme chodit bosí?

Reagovat
ratusek

debilita. psal sjem to výše. ta opatření jsou stejně debilní jako za Vojtěcha, ale ted to máme aspon přehledně a hlídá nám to pes. prostě šaškárna no

Reagovat
Kepy_FCB

Tak v Blavě proti kovidismu slušnej počet lidí

https://www.youtube.com/watch?v=h9Ld6zy6k0Q

živě

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že mám mega ptáka a můžu se starou dal jebat na hajzlech v Tescu

Reagovat
kecipep
Reagovat
C-M@ster

Martin Hašek → Opava

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele