PRVNÍ ČTVRTFINALISTÉ: MANCHESTER A AC MILÁN

26.02.2003, 16:13
Aktuality
Včerejší zápasy čtvrtého kola druhé fáze Ligy Mistrů rozhodly o dvou prvních postupujících. Účast ve čtvrtfinále si čtvrtým vítězstvím v řadě zajistili AC Milán, který vyhrál v Moskvě, a Manchester United, který si tři body přivezl s Turína. Real Madrid gólem v nastaveném čase získal bod v Dortmundu, Deportivo doma udolalo Basilej.

Jako první vyběhli na trávník hráči Lokomotivu Moskva a AC Milán, už v 18 hodin. Do rekordních statistik se tímto utkáním zapsal obránce AC Paolo Maldini, který si v evropských pohárech připsal start s pořadovým číslem 118. Díky proměněné Rivaldově penaltě hosté vyhráli 1:0 a zajistili si první místo v tabulce skupiny C. Komentář k utkání najdete zde.

Ve druhém duelu skupiny C se na Westfálském stadiónu v Dortmundu utkala domácí Borussia s úřadujícím šampiónem, Realem Madrid. Domácí byli blízko k odplatě za porážku 1:2 z minulého týdne, po trefě Jana Kollera vedli ještě v 90. minutě. Pak však přišel na hřiště Javier Portillo a svým prvním a posledním dotekem míče vyrovnal. Remíza je výhodnější pro Real, který má nyní postup ve svých rukou. Podrobný komentář najdete zde.

Také skupina D už zná svého vítěze a jistého postupujícího. Stal se jím Manchester United, který na stadiónu Delle Alpi porazil Juventus 3:0 a v čele tabulky už jej nikdo nepředstihne. Vytvořil tak nový rekord – do čtvrtfinále postoupil už posedmé za sebou, to se ještě nikomu jinému nepodařilo. Hlavním hrdinou utkání s Juventusem byl Ryan Giggs, který se postaral o dva góly. Třetí přidal Ruud van Nistelrooy. Zde si můžete přečíst celý komentář.

Situace za Manchesterem je ve skupině D velice vyrovnaná. V posledním včerejším utkání totiž Deportivo doma porazilo 1:0 švýcarskou Basilej a bodově se dotáhlo na Juventus. Konečnou podobu dal výsledku už ve čtvrté minutě zápasu Diego Tristán. Komentář si můžete přečíst zde.

Dnes jsou na programu další čtyři zápasy, třetím týmem, který by si mohl zajistit postup, je Barcelona. Jistotu bude mít v případě, že porazí Inter Milán, pokud Leverkusen překvapí a vyhraje v Newcastlu, stačil by Barce i bod. Naopak Leverkusen potřebuje bodovat, pokud si chce udržet alespoň teoretickou šanci na postup. Skupina B je zatím velice vyrovnaná, o přežití bude bojovat AS Řím. Ve Valencii by Italové potřebovali bodovat, za určitých okolností však o šanci na postup nepřijdou ani v případě porážky.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍKY JAVI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Josifek

Ten Koler uuž mě pěkně se..Je sice hezký,že dává tolik golů.ale proč je sakra dává realu.At si to nechá na bundesligu...Aspon že nás zachránil Javier Portillio

Reagovat
HOST*

ty šmejde "španělská",dortmund měl vyhrát!!za 1)real musí vypadnout a za 2) mi to shodiůo tiket.... stejně LM vyhraje suveréní Manchastr...

Reagovat
HOST*Lukáš

Asi těžko Manchester skončí v semifinále a finále bude AC Milán-Barcelona

Reagovat
antimadrista

Souhlasim stebou v tom, že Barca bude ve finále, ale s kym tam bude to si netroufnu říct, ale chtěl bych asi aby to byl některej z italskejch týmů. Barca projde ve čtvrtfinále jako nůž máslem a semifinále se pomstí Realu Madrid.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele