Proti dvouletému cyklu MS se postavili i zástupci ligových soutěží

08.09.2021, 21:51
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
LyEX

Kedy si už kluby, reprezentácie uvedomia, že nepotrebujú milión darmožráčov čo ťažia z futbalu, hráčov, majiteľov klubov, sponzorov, fanúšikov a pritom športu nič nedajú len škodia. Nech si kluby a reprezentácie zvolia jedného, dvoch zástupcov za každého a vytvoria orgán, ktorý bude zohľadňovať ich záujmy a bude priamo hájiť záujmy klubov na klubovej úrovni a repre na repre úrovni. Všetci ušetria na plate tých zbytočných dedkov a hlavne ich stupidnych nápadov, ktorými sa snažia aby sa na nich silou mocou nezabudlo

Reagovat
Panini Calciatore

MS kazde 2 roky, EURO kazde 2 roky kedy by sa potom hrala kvalda.

Uz nevedia co od dobroty tie hlavy pomazane.

V zivote nehrali futbal, zaujimaju ich len prachy.

Reagovat
Salfovic

Kvalifikace zrušit a hrály by se víceúrovňové šampionáty, jako třeba v hokeji.

Reagovat
Mr.Mike

Hokej hraje 10 statu

Reagovat
smazaný uživatel

V jednej skupine áno...

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň 100,pokud by IIHF přijala všechny státy,kde se hraje lední hokej

Reagovat
ttopi

Jak říká kolega níže, podívej se kolik zemí vstupuje do kvaldy o MS ve fotbale a kolik se jich reálně ucházet o start na MS v hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vec IIHF ako si riadi svoje sútaže.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby se nám povedlo spadnout řekněme do céčka, tak tam by už naše stadiony mohly splňovat kritéria pro uspořádání MS. A pak mít ve skupině třeba Trinidad a Tobago, Burkinu Faso a jako bonbónek derby s Vietnamem. Já jsem pro.

Reagovat
John Obi Mikel

Hokej

Reagovat
7kaka7

Wenger dokonce i hrál hele ale už si to nepamatuje

Reagovat
ttopi

U Wengera to o penězích podle mě nebude. KDyž se tohle téma otevíralo, tak on tam třeba dával jako argument (a třeba já s tím souhlasím), že přo současném formátu se bohužel někdy stane, že když vyjde MS do období vrcholné formy fotbalisty a nedejbože se zraní, tak přijde možná o jedinou šanci se tohoto svátku fotbalu účastnit (před 4 roky ještě nebyl výkonostně tak nahoře a za další 4 roky už naopak může být za zenitem, je to zkrátka rozdíl 8 let). Samozřejmě těch aspektů, které je třeba uvažovat, ale tohle sportovní hledisko, tam to Wenger myslí celkem dobře.

Reagovat
Y.N.W.A

Ale o tom to přece kurva je! To přece není argument, nemůžou chtít všichni všechno! Někdo má prostě peška, jsou to příběhy, které ty šampionáty pak píšou a nas baví, protože je to vzácnost...!

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Chudák George Best. Reprezentoval malú krajinu, bez šance zahrať si na MS.

C'est la vie... ako spieval Goťas.

Reagovat
ttopi

Tak to s tím moc nesouvisí ne? tomu by nepomohlo ani kdyby se to hrulo každoročně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pozor. Oni si zahrali na MS 1958 štvrťfinále. Potom boli na MS 1982. Aj tam postúpili zo skupiny. A ešte hrali na MS 1986. Na MS 1982 už bol Best starý a asi aj prepitý...

Reagovat
ttopi

Kdyby nevznikla 3. evropská soutěž a Národní liga a místo toho se jen zrušily přáteláky, daly by se v podstatě neustále hrát kvalifikace na ME a MS. Ale v dnešním nabitém programu by to asi fakt nešlo.

Reagovat
vanGomm

Přáteláky nezrušili viz ČR-Ukrajina atp.Je to samozřejmě škoda zrušit se to mělo,když už zavedli tu ligu národů.Přáteláky jsou už vlasně k ničemu.Jen se tím zatěžují hráči v nahuštěném programu.Pokud jde o kvalifikaci na EURO,tak ta by se v podstatě už hrát ani nemusela.Stačí vylosovat dvojice(nasazený-nenasazený) na jeden zápas.Těch několik nejslabších repre týmů by hrálo předkolo a za týden vše vyřešené.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice k tomu nikdy nedojde, ale jako formát kvalifikace ME by se mi to docela líbilo - 24 týmů podle rankingu UEFA by bylo nasazených, zbývá 31 týmů, takže 14 nejslabších by hrálo předkolo, 7 vítězů by doplnilo zbylých 17 týmů mezi nenasazenými a pak by se hrálo 1 kolo o postup - spíš než na 1 zápas by to bylo klasicky na 2 a zvládlo by se to během 1 repre pauzy a víc by se jich dělat nemuselo (to předkolo se může odehrát před sezónou), takže by hráči nebyli tak přetížení a nejela by jich půlka na závěrečný turnaj polomrtvá. Na MS by se to kvůli malému počtu míst pro Evropu muselo hrát asi tříkolově s tím, že nejlepší by měli v 1. kole volno.

Reagovat
mayday

Sorry, ale větší píčovinu jsem dlouho nečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sebatrápenie sa nejakého Honzíka, Péťu alebo Lojzku kvôli preťaženiu sa akýchsi hráčov je vždy také zábavné. Fňuk, fňuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud máš 6člennou skupinu, tak máš přáteláky akorát jako přípravu před ME/MS, takže prakticky žádné už nejsou

Reagovat
alias

Za mě jednoznačně super nápad, zrušit kvalifikace a postupovat dle výsledků z kontinentálních šampionátů a termínovce se naopak ještě ulehčí, zrušit Ligu Národů a na kontinentální šampionáty postupovat playoff systémem což by obsahovalo 2-3 zápasy max. což se dá odehrát v jednom repre cyklu...Takže na dva roky by kromě letních šampionátů stačila jediná repre pauza!!! Chce to trochu přemýšlet než sem něco napíšete všichni kdo to tupě odsuzujete....

Reagovat
ttopi

Hned druhá část první věty je nesmyslná. V podstatě říkáš, že když se někdo neprobouje na EURO (a že se to stalo už i těm lepším týmům), nemá nárok se dostat na následující MS. To myslíš vážně, nebo Ti jenom nedošlo tato souvislost?

Reagovat
alias

ano to myslím vážně i v případě, že se nedostanou na kontinentální šampionát tak prostě na světovém nemají co dělat a v případě playoff kvalifikací se může stát, že tam občas nepostoupí někdo z lepších týmů. Ale právě proto by byla výhoda, že by se hrálo každé dva roky. Takže pokud se nějaký lepší tým nedostane na MS tak nebude muset čekat čtyři roky, ale pouze dva. A ještě jedna podstatná část. Za život stihneš vnímat tak 15 MS při dvouletém cyklu by si zažil zhruba 30 šampionátů jako divák a to už je krásná historie a porce zážitků. Jako kdyby si žil místo 70 let 140 a za to to stojí

Reagovat
ttopi

Tak pokud jde o tohle, tak to se může hrát MS každý rok a stejně by tě to pokaždé bavilo stejně. Tak to ale nelze brát.

Mně na těchto systémových změnách vždycky vadí i to, že to znedohnocuje ty starší výkony. Třeba Pelého sbírka titulů z MS je myslím si unikátní. Takhle by bylo o 50% snažší se k tomu dostat. Proto jsem i proti zavedení čistého času ve fotbale a snížení hrací doby na 30 mimut - spousta statistik tím ztratí smysl.

Reagovat
BaggioRoberto

Takhle by to fungovat mohlo. Jenom neosočuj fanoušky, že nepřemýšlí. Oni se narozdíl od tebe zamysleli jestli jsou FIFA a UEFA +dalsi kontinentalni federace) schopni se dohodnout a přijít s takovýmto krásným a čistým řešením a vyšlo jim, že ne. Proto ta zdrženlivost.

Reagovat
BaggioRoberto

Kouzlo MS ve fotbale je právě i v tom, že se koná jen jednou za 4 roky. Při dvouletém cyklu by tady byla kolize s ME a myslím si, že neustálé přidávání zápasů do fotbalového kalendáře a zkracování letní a zimní pauzy už je neúnosné a zbytečné.

Reagovat
ttopi

Mimochodem, za 2 dny prý začíná nějaké EURO "amputee football". Tak jsem se ze zvědavosti podíval na YT a ti kluci celkem válí, viz:

https://www.youtube.com/watch?v=hN62zNi4Hy0

Reagovat
smazaný uživatel

12.9.

Reagovat
smazaný uživatel

ampeuro.eu

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by všetky tímy hrali ME 8 základných skupín po 6 až 7 tímov.. 2 najlepšie tímy zo skupín do play off osemfinále rovno a takto až do finále.. Zároveň tieto 16 tímy by postupovali aj na MS 2026 kde Európa bude mať 16 účastníkov.. Ak by každé 2 roky boli MS tak by to možno stíhali keďže by odpadla kvalifikácia na MS.. Keďže celé EURO by bola kvalifikácia na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Zrušiť nezmyselné a zbytočné repre súťaže a priateľské zápasy. Nechať iba kvalifikáciu na MS, ME. Spraviť trojčlenné skupiny. Postupuje iba prvý. A dovi-dopo. Aspoň nám nebudú na Spartaku trávnik ničiť a ubudne aj drevákov ako Hamšík čo majú 100 a viac repre štartov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele